CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Revolutionary wrote:No zobacz ten Muuvo Quick 3.0 :
https://zapodaj.net/plik-LLuEN3vIvZ
https://zapodaj.net/plik-ny8B78dBs0
Mi się zdaje że to robi jeszcze większy "przewiew" w tej gondoli po prostu 🤷♀️
Ale to możesz kupić sama spacerowke rozkładana na płasko I wozic w niej dziecko. Jeśli Ci zależy na aż takiej wrntylacji. W gondoli moim zdaniem nigdy nie będzie super przewiewu...ale też uważam że ta panoramiczna jest wystarczająca. Widać każdy inaczej wybiera wozek:) poza tym jak jedziesz to wieje powietrze z przodu i ono będzie chlodzic nogi.na logikę...chyba że czegoś nie kumam przez mój ból głowy i źle mysle to wybaczcie...to by musiał być wietrzyk od tyłu żeby tak chłodziło nogi a przecież osoba prowadząca wózek I tak zasłania te wentylacje w dużej części...serio się zastanawiam jak to działa ta z tyłu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 14:50
-
Wizyta git, młody waży ok 290g 🙈 3 razy uslyszalam, że to zdecydowanie będzie duże dziecko, jak tak dalej pójdzie to się zacznę martwić jak on się wykluje 🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠
Niestety przy utro zostajemy, bo się lekarka martwi, że odstawimy to znowu będzie jakieś krwawienie czy plamienie 🥲Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 15:42
Elza1234, xSmerfetkax, HejAnku🌸, przygodami66, asiun, Gusia_, KarolaKinga, Lola93, jowmat, Luna30, Cel95, Biedronka@, Revolutionary , amoze, koktajlowa, Moooniii, kasssia, Nosa, Weronka, Lauraa, CelinaJan, KasiaGosiaWerka, Alex_92, eeemakarena, Klaudek11 lubią tę wiadomość
-
Kkk77 wrote:Wizyta git, młody waży ok 290g 🙈 3 razy uslyszalam, że to zdecydowanie będzie duże dziecko, jak tak dalej pójdzie to się zacznę martwić jak on się wykluje 🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠
Niestety przy utro zostajemy, bo się lekarka martwi, że odstawimy to znowu będzie jakieś krwawienie czy plamienie 🥲
Łoo to faktycznie może być duży chłop! 😁😁
Moja ważyła kilka dni temu 200g i coś czuję że będzie drobna ale długa 🫣🫣Kkk77 lubi tę wiadomość
-
U nas za to raczej będzie maluszek, tak sądząc po siatkach centylowych z pierwszych prenatalnych. Kość udowa na samym dole normy. Główka też mała jak na tamten etap. Po mamie xd Co mam powiedzieć
Elza1234, Luna30 lubią tę wiadomość
-
Gratulacje dziewczyny:) mnie ciekawi jak to będzie, ja z tych co są ledwo szczupli angażując się, mąż z tych co są idealnie szczupli niezależnie czy jedzą pączki czy idą na siłownię.
Jak dziewczynka to obstawiam 175 wzrostu, a gdyby kiedyś jeszcze był chłopak myślę mógłby nam urosnąć 190Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 16:59
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Luna30 wrote:Ale to możesz kupić sama spacerowke rozkładana na płasko I wozic w niej dziecko. Jeśli Ci zależy na aż takiej wrntylacji. W gondoli moim zdaniem nigdy nie będzie super przewiewu...ale też uważam że ta panoramiczna jest wystarczająca. Widać każdy inaczej wybiera wozek:) poza tym jak jedziesz to wieje powietrze z przodu i ono będzie chlodzic nogi.na logikę...chyba że czegoś nie kumam przez mój ból głowy i źle mysle to wybaczcie...to by musiał być wietrzyk od tyłu żeby tak chłodziło nogi a przecież osoba prowadząca wózek I tak zasłania te wentylacje w dużej części...serio się zastanawiam jak to działa ta z tyłu...
ja nie mówię że takiego szukam, tylko że takie są
Dla mnie musi być ta dwupunktowa, czyli na tym daszku i z przodu gondoli, tak jak Ty mówiszLuna30 lubi tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Cel95 wrote:Gratulacje dziewczyny:) mnie ciekawi jak to będzie, ja z tych co są ledwo szczupli angażując się, mąż z tych co są idealnie szczupli niezależnie czy jedzą pączki czy idą na siłownię.
Jak dziewczynka to obstawiam 175 wzrostu, a gdyby kiedyś jeszcze był chłopak myślę mógłby nam urosnąć 190
No my w sumie wysocy obydwoje, niemąż szczupły, bo ma problematyczne jelita, ja nigdy do drobnych nie należałam tak w całokształcie 🤣 prenatalne mam 4.02 to ciekawe co wtedy powie inny lekarz o tych jego rozmiarach 🙈 jeszcze się na usg zasłaniał z każdej strony cwaniaczekmagdalena321 lubi tę wiadomość
-
Hejo dziewczyny, właśnie zaczęłam nadrabiać wiadomości i chciałam od razu zameldować, że my dzisiaj po wizycie 🥳 220g chłopaka (patrzę że na tym etapie to raczej powinien miec 180g, więc też się chyba szykuje wiekszy chłopak 🫣), dzisiaj już machał siurkiem na lewo i prawo 😅 hemoglobina mi już zjechała z 13,5 na 12 także mam cisnąć żelazo w diecie + jakieś suple. Ale leku mi nie da bo przy moich zaparciach może być ciężko 🙈 i podjęłam decyzje, że od lutego idę na L4. Za bardzo mnie już zajeżdżają psychicznie dobra nadrabiam w końcu ❤️
HejAnku🌸, Elza1234, Weronka, kasssia, SZKODNIK, KarolaKinga, Lola93, xSmerfetkax, Cel95, przygodami66, Gusia_, CelinaJan, amoze, Luna30, KasiaGosiaWerka, Alex_92, Kkk77, eeemakarena, Klaudek11 lubią tę wiadomość
-
Lauraa wrote:Hejo dziewczyny, właśnie zaczęłam nadrabiać wiadomości i chciałam od razu zameldować, że my dzisiaj po wizycie 🥳 220g chłopaka (patrzę że na tym etapie to raczej powinien miec 180g, więc też się chyba szykuje wiekszy chłopak 🫣), dzisiaj już machał siurkiem na lewo i prawo 😅 hemoglobina mi już zjechała z 13,5 na 12 także mam cisnąć żelazo w diecie + jakieś suple. Ale leku mi nie da bo przy moich zaparciach może być ciężko 🙈 i podjęłam decyzje, że od lutego idę na L4. Za bardzo mnie już zajeżdżają psychicznie dobra nadrabiam w końcu ❤️
A ja z kolei doszłam do wniosku, że jeszcze bym sobie popracowała. Mam dużo roboty, ale fajnie się pracuje bez szefowej i z myślą, że wszyscy są tacy mili . Powiedziałam, że pójde na urlop w drugiej połowie lutego (żeby wziąć dofinansowanie do gruszy i mieć to wliczone do średniej ) ale nie wiem, może jeszcze troche pociągnę
W ogóle miałam dzisiaj swoje pre-połówkowe 😅 Jako, że to ryzyko trisomii mi wyszło wysokie to chciałam mieć usg przez dwóch różnych lekarzy. Ale to 27.01 traktuje jako ostateczne. No i wszytko OK. Chociaż mówił, że była słaba widoczność, bo ciągle się chowała za moim pępkiem 😅 i zalecił powtórzyć badanie, hehe. Waga 284g., tętno 140.
I co najważniejsze szyjka dłuższa niż przy połówkowych w poprzedniej ciąży. Teraz mam 43 mm, wtedy miałam tylko 35mm. Pojawiło się światełko w tunelu, że dam radę pójść na Paczesia 🥳Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 19:01
KarolaKinga, Elza1234, przygodami66, Lauraa, amoze, Nosa, Alex_92, Klaudek11 lubią tę wiadomość
-
Ja tez się melduję po wizycie, wszystko wygląda OK, mamy już 230g ziomeczka, serduszko bije jak dzwon 😁 i drugie prenatalne umówione na 4.02.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 19:02
Cel95, Elza1234, przygodami66, CelinaJan, Lauraa, SZKODNIK, amoze, kasssia, KasiaGosiaWerka, Kkk77, koktajlowa, Alex_92, xSmerfetkax, awokado 🥑, Lola93, Klaudek11 lubią tę wiadomość
-
kasssia wrote:A ja z kolei doszłam do wniosku, że jeszcze bym sobie popracowała. Mam dużo roboty, ale fajnie się pracuje bez szefowej i z myślą, że wszyscy są tacy mili . Powiedziałam, że pójde na urlop w drugiej połowie lutego (żeby wziąć dofinansowanie do gruszy i mieć to wliczone do średniej ) ale nie wiem, może jeszcze troche pociągnę
W ogóle miałam dzisiaj swoje pre-połówkowe 😅 Jako, że to ryzyko trisomii mi wyszło wysokie to chciałam mieć usg przez dwóch różnych lekarzy. Ale to 27.01 traktuje jako ostateczne. No i wszytko OK. Chociaż mówił, że była słaba widoczność, bo ciągle się chowała za moim pępkiem 😅 i zalecił powtórzyć badanie, hehe. Waga 284g., tętno 140.
I co najważniejsze szyjka dłuższa niż przy połówkowych w poprzedniej ciąży. Teraz mam 43 mm, wtedy miałam tylko 35mm. Pojawiło się światełko w tunelu, że dam radę pójść na Paczesia 🥳
A to widzisz, u mnie też jak się dowiedzieli to byli mili a teraz to mam wrażenie że w panice wrzucają mnie w różne nowe projekty oczywiście z terminami na już co delikatnie mówiąc wydaje mi się trochę słabe 🙈 także jak czujesz, że chcesz i jest w porządku to jak najbardziej 🥳
Wazne, że się trochę uspokoilas dzięki wizycie 😍
Co do szyjki mi ostatnio mierzył przezpochwowo i było 4cm i też mi trochę ulżyło bo jestem po konizacji i mnie straszyli, że może być problem 🫣 też mam nadzieję że już tak zostanie jak najdłużej 👌Elza1234, KarolaKinga, kasssia lubią tę wiadomość
-
Lauraa, ja miałam podobnie w pracy - na początku gratulacje i super wsparcie a potem się zaczęło wymyślanie, dlatego już jestem na L4. Stwierdziłam że taki czas się już nie powtórzy, więc nie będą mnie tutaj jeszcze w pracy stresować. Jeszcze w ostatnim dniu przed pójściem na zwolnienie usłyszałam czy aby na pewno jestem zdecydowana bo będę się strasznie nudzić tyle czasu bez pracy 😂 no dziękuję za troskę 😂
Lauraa, Elza1234, Luna30 lubią tę wiadomość
-
KarolaKinga wrote:Lauraa, ja miałam podobnie w pracy - na początku gratulacje i super wsparcie a potem się zaczęło wymyślanie, dlatego już jestem na L4. Stwierdziłam że taki czas się już nie powtórzy, więc nie będą mnie tutaj jeszcze w pracy stresować. Jeszcze w ostatnim dniu przed pójściem na zwolnienie usłyszałam czy aby na pewno jestem zdecydowana bo będę się strasznie nudzić tyle czasu bez pracy 😂 no dziękuję za troskę 😂
Haha jestem pewna, że usłyszę to samo 🤣 u mnie pewnie będzie jeszcze kombinowanie, że mogę pracować np 6h dziennie no bo co ja przecież będę robić na L4 🤣KarolaKinga lubi tę wiadomość
-
https://zapodaj.net/plik-mj3CvbtoHa
Dziś zawitałam ponownie do kik, bluzeczki czy jak tam to się zwie kupiłam po 7zł/sztuka, 100% bawełna. Rozmiar niby 56, ale jakiś taki duży... materiał przyjemny, lekki. Mam nadzieję, że się sprawdząElza1234, HejAnku🌸, Cel95, Lauraa, Luna30, koktajlowa, przygodami66, Alex_92, Nosa, Biedronka@, Klaudek11 lubią tę wiadomość
👱♀️ 29 🧔 34
7 lat starań
- 19/09 transfer ET blastki 3AA i jeden ❄️ 3AA cierpliwie czeka ❤️
- 25/09 pierwsze upragnione II kreseczki ❤️❤️
- 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
- 30/10 USG 2,1cm naszego człowieka i 177 uderzeń serduszka/min
- 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm bobo, serduszko 155/min i.... wielkie kopniaczki
- 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
- 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
27/12 - 195g maleństwa 😍
CUDZIE TRWAJ! ❤️
-
A myśmy dzosja byli w galerii i mąż wpadł w szał zakupowy. O ile od ciuchów newbie i c&a go odwlokłam to w sinsay stracił glowe. I tak wyszliśmy z torbą ubrań. Ale za wszystko chyba że 100 zł wydał to spoko. Nie boli tak
https://zapodaj.net/plik-8AL2dp7KaW
https://zapodaj.net/plik-DZPxffGtNB
HejAnku jak wizyta?
Reszcie dziewczyn gratuluję wizyt!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 20:14
kasssia, Elza1234, Kkk77, Lauraa, eeemakarena, Klaudek11 lubią tę wiadomość
-
kasssia wrote:A ja z kolei doszłam do wniosku, że jeszcze bym sobie popracowała. Mam dużo roboty, ale fajnie się pracuje bez szefowej i z myślą, że wszyscy są tacy mili . Powiedziałam, że pójde na urlop w drugiej połowie lutego (żeby wziąć dofinansowanie do gruszy i mieć to wliczone do średniej ) ale nie wiem, może jeszcze troche pociągnę
I co najważniejsze szyjka dłuższa niż przy połówkowych w poprzedniej ciąży. Teraz mam 43 mm, wtedy miałam tylko 35mm. Pojawiło się światełko w tunelu, że dam radę pójść na Paczesia 🥳
Jeśli dofinansowanie do urlopu macie wypłacane na podstawie ZFŚS, to nie wlicza się to do średniej. To nie jest „ozusowane”. Więc przemyśl, czy nie opłaca Ci się bardziej skumulować tego urlopu i mieć np. tak jakby dodatkowego miesiąca macierzyńskiego, to zawsze kilka tygodni dłużej z dzieckiem w domu. ☺️👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
KarolaKinga wrote:Lauraa, ja miałam podobnie w pracy - na początku gratulacje i super wsparcie a potem się zaczęło wymyślanie, dlatego już jestem na L4. Stwierdziłam że taki czas się już nie powtórzy, więc nie będą mnie tutaj jeszcze w pracy stresować. Jeszcze w ostatnim dniu przed pójściem na zwolnienie usłyszałam czy aby na pewno jestem zdecydowana bo będę się strasznie nudzić tyle czasu bez pracy 😂 no dziękuję za troskę 😂
U mnie odwrotnie. Wyłaniają mnie już. Bo chcą zatrudnić kogoś na moje miejsce a co chwile i tak ląduje na l4 bo łapie infekcje. Nie dogodzisz:p
Z doświadczenia powiem ze jak się wraca po min tym półtorej roku lub dłużej to już nikt nie pamięta cxy się zapieprzało czy spędziło całą ciążę na l4...Lauraa, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Luna30 wrote:Czy dobrze myślę że dni opieki przepadają jeśli nie wykorzystam ich w tym roku? Czyli lepiej brać opiekę niż urlop wypoczynkowy?
Luna30 lubi tę wiadomość