CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja brałam xonvea, już nie biorę i nie mam problemów z katarem. Mialam tylko w listopadzie jak byłam chora i z 2 tygodnie po infekcji, a tak to normalnie oddycham. Ale za to mam potworne mdłości wieczorami 👌 i nie chce mi się wieczorami jeść, myślę, że pewnie przez to te głupie ketony i białko w tym moczu. Wgle planuje w sobotę sobie sama z siebie powtórzyć no bo pierwszy raz przez trzy ciąże mam jakieś głupoty w moczu 🧐
Luna30 lubi tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:No ale to co na taki katar w takim razie? Bo ja już oddychać nie umiem w nocy i raz za jakiś czas muszę psikać kroplami do nosa bo przecież bym się udusiła..
Jesteś pewna że też masz hormonalny? Bd ciężko odróżnić...
Ja używałam olejki eteryczne mieszanka do nosa duszek aromamy oraz prenalen spray. Inhalacje solą morska plus te wszystkie czosnki i witaminy. To podczas jnfekcji. A na ten hormonalny zalecił mi płakać nos i zatoki irigasin akurat mam 2x dziennie i używać soli tej czerwonej na odetkanie nosa. Potem na codzien używać soli spray typu marimer zwykłej. Oprócz tego u mnie bd nasila dolegliwości temp a właściwie jej zmiany. Raczej odpuszczę sobie spacery a na pewno nie będę łazić po górach w zimie choć bd lubię. Jeśliby się pogorszyło i katar był ropny goracxka itp to można dać antybiotyki.
Ja mam nietypowa syt: 2l temu chodziłam z poważnym zapaleniem zatok pare msc ledwo dałam radę je wyleczyć bd silnymi antybiotykami już mi się od tego coś wtedy w uchu zrobiło i groziła mi operacja. Jako nastolatka też lazilam miesiącami z chorymi zatokami/uszami. Tak jakby nie do końca wiem kiedy należy sie zgłosić do lekarza:p więc teraz w ciąży chcialsm sprawdzić. Bo objawy są identyczne jak początki zapalenia zatok prawdę mówiąc nie do rozróżnienia dla mnie -
Gusia_ wrote:Ja brałam xonvea, już nie biorę i nie mam problemów z katarem. Mialam tylko w listopadzie jak byłam chora i z 2 tygodnie po infekcji, a tak to normalnie oddycham. Ale za to mam potworne mdłości wieczorami 👌 i nie chce mi się wieczorami jeść, myślę, że pewnie przez to te głupie ketony i białko w tym moczu. Wgle planuje w sobotę sobie sama z siebie powtórzyć no bo pierwszy raz przez trzy ciąże mam jakieś głupoty w moczu 🧐
Ja mam mdlosci jak nie jem regularnie. Jak w zegarku. Chociaż jogurt czy banana czy orzechy MUSZE zjeść wieczorem i to niestety późnym. Do tego zgadam cukierki imbirowe, pije cole i daje rade jakoś.
Ja wróciłam do xonvei wtedy co mialam te mdlosci wieczorem. Ale 2tyg później już bez problemów odstawiłam. Widocznie to był mój czas...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 21:46
-
Karola3xJ:D wrote:Ja sobie ubzdurałam ze miała dzisja na 12.40
Magdalena321 chodzi o to żeby ta śluzówka nie była taka obrzęknieta. Nie o alergie..
Dziewczyny które brały xnovea nie czujecie że nosy Wam zapycha po odstawieniu albo zmniejszeniu dawki? Z ciekawości pytam
Nie łączyłam tego...ale wiesz to możliwe!!! Po odstawieniu mi się zaczęło właśnie ok 3tyg temu...sama nie wiem. Jeszxze miałam infekcje w międzyczasie więc ciężko określić. Może się nałożyło takie combo stąd takie silne objawy u mnie. -
Karola3xJ:D wrote:https://tabletka.pl/product-pol-16009-OtriAllergy-Control-AEROZOL-DO-NOSA-z-flutykazonem-60DAWEK.html
Tu masz.sterdy bez recepty ,bezpieczny w ciąży.. postosuj ze dwa tygodnie i może będzie efekt
Tak mowil że można niektóre sterydy. W moim przypadku stwierdził jednak że mogą nie zadziałać. Na mnie działał tylkob1 steryd zabroniony w ciąży. W podwójnej dawce większej niż dozwoloną wd ulotki. A bralam chyba z 5 różnych wcześniej. Ja jestem ciężkim przypadkiem czasem jeśli chodzi o leki:p -
Ja podjęłam próbę znowu i wczoraj wieczorem nie wzięłam xonvea i niestety rano wymioty no i jakoś od 20 mnie mdli… A już się przez kilka dni tak dobrze czułam i myślałam, że mi przeszło i odstawię na luzie… Jakby te tabletki nie istniały to nie wiem co by było, z domu raczej bym nie wyszła w ogóle od końca października. 😅👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Ale " blogoslawione" te nasze ciąże
Ja się pocieszam że jeszcze miesiąc dwa i będzie cieplej:) mniej wirusów lepiej dla zatok itp
A od lutego pójdę na l4 to może przynajmniej się wyspie.
Ja mam ambitne plany na l4:) zdrowe gotowanie i ćwiczenia. Życie zweryfikuje. Do tej pory udało mi się poćwiczyć 2x:p imponujący wynik -
Weronka wrote:Ja podjęłam próbę znowu i wczoraj wieczorem nie wzięłam xonvea i niestety rano wymioty no i jakoś od 20 mnie mdli… A już się przez kilka dni tak dobrze czułam i myślałam, że mi przeszło i odstawię na luzie… Jakby te tabletki nie istniały to nie wiem co by było, z domu raczej bym nie wyszła w ogóle od końca października. 😅
Ja 3pierwsze msc przeleżałam. Jak nie było tych tabletek. A bierzesz 1 czy 2? -
A wgl słyszałam teorie że druga ciążę znosi się gorzej A drugie dziecko jest przeciwieństwem pierwszego co do dzieci nawet to się sprawdza wśród rodzinybczy znajomych ale co do ciąży to chyba nie ma reguły. Moja mama 1sza ciążę zniosła gorzej niż kolejne. A ja teraz się męczę A w 1szej byłam wulkanem energii w tym czasie.
-
Luna30 wrote:A wgl słyszałam teorie że druga ciążę znosi się gorzej A drugie dziecko jest przeciwieństwem pierwszego co do dzieci nawet to się sprawdza wśród rodzinybczy znajomych ale co do ciąży to chyba nie ma reguły. Moja mama 1sza ciążę zniosła gorzej niż kolejne. A ja teraz się męczę A w 1szej byłam wulkanem energii w tym czasie.
Nie wiem czy można jeszcze gorzej ale chyba nie będę ryzykować i sprawdzać 😂
Kkk77 lubi tę wiadomość
-
Jeny, tak długo męczą Was te nudności... błogosławionym stanem nazwać tego nie można 😅 mnie od kilku dni tak jakoś dziwnie na żołądku, po obiedzie szczególnie, to wzdecie, ale może to zupa ogórkowa lub hormony po prostu. Takie lekkie nudności właśnie. A dzisiaj o malo się nie zbełtałam jak sprzątałam wydaliny którejś z moich kotek po śniadaniu 🤢 strasznie źle to teraz znoszę.
No i w podbrzuszu to dużo ostatnio czuje. Dawno nie miałam gazów takich ani nic, zaczęło się i bardzo daje w kość. Pecherz bardzo szybko mi sie wypelnia.Na spacerze pobolewa jakby lewy jajnik, takie nerwobole czy delikatne skurcze, brzuch po powrocie swędzi, no robi się odrobinę trudniej 😅😅😅 -
Strasznie Wam współczuję tych mdłości i wymiotów
Ja nawet jednego ciążowego belta nie miałam 🙈Alex_92, KasiaGosiaWerka lubią tę wiadomość
-
HejAnku🌸 wrote:Jutro decyzja ale po sobotniej wizycie na IP to raczej nieuniknione.
W szpitalu jest koszmarnie suche powietrze, przynajmniej w tym, w którym byłam dlatego biorę krople właśnie chociaż na jedną dziurkę, żeby jakoś funkcjonować.Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Elza1234 wrote:Strasznie Wam współczuję tych mdłości i wymiotów
Ja nawet jednego ciążowego belta nie miałam 🙈KasiaGosiaWerka lubi tę wiadomość
Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Ojejku myślałam że każdej kolo 19,20 tc mdłości odpuszczając. U mnie z tym koniec a wymiotowałam do 16 tc jak kot.
Teraz tylko na jakiś zapach czuje obrzydzenie poza tym ustało u mnie bez leków się obyło. Chyba że jeszcze to wróci...
Synek 22.06.2010
AMH : 3,67
13.06.2024 Aniolek 10+3tc ciaza zatrzymana 8tc
28.09.2024 II
30.09.2024 Beta 150, Prog 15
02.10.2024 Beta 375 Prog 31
23.10.2024 serduszko bije 7+1 usg 7+3
Baby am Board 10.06.2025 czy sie tym razem uda??
Homocysteina 5,42 ( 4,44-13,56)
Zelazo 76 (50-170)
PT 10,2 (10,4-13)
INR 0,91 (0,85-1.15)
W. Protrombinowy 111,76 (80-120)
APTT 27,2 (25,9-36.6)
Wit. B12 567 (187-883)