X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Blackapple Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Jak tam czytam o tych Waszym moczach to się zastanawiam jak człowiek sobie potrafi sam problemów w życiu szukać . Sikacie,jedziecie do labu. Koniec operacji. Proste. Jak są bakterie które powodują stan zapalny to jest ich na tyle dużo że wyjdzie.

Mam to samo podejście. Raz robiłam siku w labie, bo rano mi się nie chciało, gdyż musiałam iść o 4.00, raz była w labie awaria systemu i straszna kolejka no i mój mocz sobie chyba poczekał ze 2 godziny od momentu oddania zanim mnie w ogóle przyjęli i trudno, jakby coś wyszło nie tak to dopiero bym powtarzała.

Wyluzujcie dziewczyny, nie ma co szukać problemów na siłę.

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    No nie do końca.
    Znam się na wykonywaniu badań akurat i serio jest różnica między sikiem całonocnym a godzinnym ;) jakby badanie moczu na bakteriach się nie kończy
    Ja nie twierdzę że nie ma różnicy i żeby oddawać mocz o 18 do labu. Ale to chodzi o wyłapanie nieprawidłowości które jeśli są to muszą być widoczne w moczu. Nie ma cudów. Nikt z białkomoczem,kamicą,glikourią czy bakteriomoczem nie będzie miał czystego drugiego moczu. Nie ma szans

asiun, SZKODNIK, Kkk77 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Luna 30 Ty to już jesteś nieźle obdarowana! Dobrze znać kogoś, kto ma dzieci i nie potrzebuje już jakichś bambetli

Tak. W 1szej ciazy praktycznie wszystko kupowalismy w tej to np mam już nawet higieniczne rzeczy typu wkladki jakieś itp

W zasadzie to jakieś pierdoly do dokupienia będą tylko a z większych rzeczy komoda i fotelik. No i materac do łóżeczka więc mam nadzieję w tysiaku - poltorej się zamknę ( fotelik prawdopodobnie kupia moi rodzice:)

Wysłany: Dzisiaj, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśmy chcieli kupić fotelik z bazą i te 2200,l trochę mnie przerażało ale chyba dostaniemy od producenta w gratisie na testy. Fakt ze marka inna ale ta sama półka cenowa. Do tego fotelik zdobył najwyższe noty w ADCAC jako najlepszy. Zobaczymy co z tego wyjdzie

preg.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jak się wysikam o tej 4 to nie ma opcji, że później coś zbiore + całe życie właśnie tak robiłam, że wstawałam siku i do laba i właśnie wychodziły mi jakieś kocopoły. Dopiero tu się dowiedziałam, żeby się podmyć i kurczę badania moczu ideolo

Wczoraj mi skoczyło PH i mój stary już wyczytał, że to wody płodowe. Mogę go zaprosić na forum? Bo mu się odpala większa panikara niż mnie xd

SZKODNIK, Revolutionary lubią tę wiadomość

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też się ostatnio nie chce wychodzić i najchętniej codzień jechałabym swoim najbardziej typowym dniem. A jak na złość ciągle nas ktoś zaprasza, ciągle gdzieś trzeba pojechać, zaraz urodzinowe przyjęcie moich dzieci, gdzie przyjedzie na obiad kilkanaście osób, a mnie się tak nie chceeeeee 🫣 Marzę tylko o jakiejś drzemce w dzień, na które nijak nie mam czasu od ostatnich kilku tygodni. Jeszcze moja młodsza córka ostatnie dni wstaję o 6. Kochana 😅

Magda ja już Ci pisałam, zwykłe przeziębienie nie szkodzi ciazy. Jakaś mega wysoka gorączka, grypa, choroby dziecięce w stylu jakiś rumień zakaźny mogą wywołać komplikacje ale zwykły katar, ból gardła i podgorączkowy to chyba każdy w ciąży zaliczył przynajmniej raz. Serio, luzik ;) Ja bym się martwiła jakbym miała grypę albo coś od dzieci w stylu HMFD ;)

Tak w ogóle cześć laski w nowy dzień i HejAnku czekamy na wieści!

Elza1234, HejAnku🌸, Alex_92, Klaudek11 lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśmy chcieli kupić fotelik z bazą i te 2200,l trochę mnie przerażało ale chyba dostaniemy od producenta w gratisie na testy. Fakt ze marka inna ale ta sama półka cenowa. Do tego fotelik zdobył najwyższe noty w ADCAC jako najlepszy. Zobaczymy co z tego wyjdzie

Co to znaczy w gratisie na testy:)?

Ja fotelik chce nowy. Nawet znajomi jak mają to często te foteliki samochodowe po iluś dzieciach zajechane. No chyba że uda mi się znaleźć kogoś kto ma po 1 dziecku

Wysłany: Dzisiaj, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Co to znaczy w gratisie na testy:)?

Ja fotelik chce nowy. Nawet znajomi jak mają to często te foteliki samochodowe po iluś dzieciach zajechane. No chyba że uda mi się znaleźć kogoś kto ma po 1 dziecku
    Z racji pewnych doświadczeń i uprawianych zajawek w życiu dużo firm outdoorowych daje nam ubrania i sprzęt na testy. Dostajesz rzeczy i piszesz dla nich artykuł. Nie musi być wcale wychwalający. Czasami jest tak,że już wystarczy że do nich napiszemy czy nie chcą dać na testy czegoś nowego bo nam są potrzebne np narty. Jak mają to dają bo juz nas znają.

Revolutionary lubi tę wiadomość

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    No ja jak się wysikam o tej 4 to nie ma opcji, że później coś zbiore + całe życie właśnie tak robiłam, że wstawałam siku i do laba i właśnie wychodziły mi jakieś kocopoły. Dopiero tu się dowiedziałam, żeby się podmyć i kurczę badania moczu ideolo

Wczoraj mi skoczyło PH i mój stary już wyczytał, że to wody płodowe. Mogę go zaprosić na forum? Bo mu się odpala większa panikara niż mnie xd
    🙈 Zaproś.
    Ja całą pierwszą ciążę pH moczu miałam 8, naprawdę całą ciążę !

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓

Wysłany: Dzisiaj, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:

A dużo Ci skoczyło?

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Mnie też się ostatnio nie chce wychodzić i najchętniej codzień jechałabym swoim najbardziej typowym dniem. A jak na złość ciągle nas ktoś zaprasza, ciągle gdzieś trzeba pojechać, zaraz urodzinowe przyjęcie moich dzieci, gdzie przyjedzie na obiad kilkanaście osób, a mnie się tak nie chceeeeee 🫣 Marzę tylko o jakiejś drzemce w dzień, na które nijak nie mam czasu od ostatnich kilku tygodni. Jeszcze moja młodsza córka ostatnie dni wstaję o 6. Kochana 😅

Magda ja już Ci pisałam, zwykłe przeziębienie nie szkodzi ciazy. Jakaś mega wysoka gorączka, grypa, choroby dziecięce w stylu jakiś rumień zakaźny mogą wywołać komplikacje ale zwykły katar, ból gardła i podgorączkowy to chyba każdy w ciąży zaliczył przynajmniej raz. Serio, luzik ;) Ja bym się martwiła jakbym miała grypę albo coś od dzieci w stylu HMFD ;)

Tak w ogóle cześć laski w nowy dzień i HejAnku czekamy na wieści!

Wiem kochana ale mimo wszystko jakiś strach mnie łapie. Dobrze że nie miałam gorączki ani kaszlu konkretnego ani nic 🥺

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na drugą córeczkę 06.2025 🩷

preg.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    🙈 Zaproś.
    Ja całą pierwszą ciążę pH moczu miałam 8, naprawdę całą ciążę !

Idę mu dać telefon xd
    Karola z 5,5 na 6 😂 - przed ciążą zawsze miałam 8 właśnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:06

Revolutionary lubi tę wiadomość

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    proszę nie wprowadzać nerwowej atmosfery:p

Jq miałam już 5 infekcji w tej ciąży i trudno. Dokładnie jak Gusia pisze. Bardziej dziecku szkodzi stres niepotrzebny. Zresztą jakby każda infekcja była niebezpieczna to by co drugie dziecko miało problemy...prawie każda choruje w ciąży.

Nawet grypa itp też raczej nie jest niebezpieczna o ile się kontroluje temperaturę. Tak mi lekarz też mowil że nie można dopuszczać do wysokiej gorączkini trzeba zbijać. Nie przewidzicie wszystkiego dziewczyny...ja uważam że trzeba żyć i pozytywnie myśleć. Starać sie minimalizować ryzyko np biorąc szczepienia lub szczepiąc domowników i mieć po prostu nadxieje że będzie ok;)

KarolaKinga lubi tę wiadomość

Wysłany: Dzisiaj, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    Idę mu dać telefon xd
    Niech idzie po deski i piach. Pora się przyzwyczajać

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola współodczuwam Twoje bycie Grinchem, tak jak mnie zima normalnie nie rusza, tak w tym roku po prostu dobija... Jesteśmy z córką jedynymi osobami na placu zabaw, wokół brakuje żywej duszy, jest ciemno i szaro, brakuje tylko tych biegaczy z westernu kulających się po ziemi 🤣 jeszcze moja córka ma jakiś bunt na zajęcia muzyczne i nie chce chodzić ostatnio, więc głównie kisimy się w domu przez tą pogodę. No na spacery chodzimy, ale w tej ponurej atmosferze to naprawdę zero radości 😭 Brakuje mi w takich momentach koleżanek z dziećmi, z którymi można się spotkać na kawę i zabawę 🥹 cudem wywalczyłam jedną znajomość z mamą z bawialni i dziewczynką w wieku mojej córki, ale córka nie chce się z nią bawić, kill me xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:19

preg.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech idzie po deski i piach. Pora się przyzwyczajać

Ma pod dostatkiem na budowie, może dlatego tak często tam jeździ 😂

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    Idę mu dać telefon xd

Dzień dobry przychodzę z diagnozą

Diagnoza: jest git

Mi się podniosło z 5.5 na 6 i tak już się utrzymuje

Dziękuję za uwagę 😊

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
    5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście zdrowa jestem, ale siedzę w domu. Poza domem tylko spacery, lekarz, czekoladka/pizza z przyjaciółmi lub Mama i Mężem.

Myślę, że też bym się bardzo denerwowała na Waszym miejscu wiec rozumiem. Na szczęście dużo tu ma doświadczenie i było przeziębione a wszystko jest ok i tak na pewno będzie

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
    5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej to ja mam zawsze wysokie ph i nawet lekarz mi ostatnio powiedział że to dobrze bo wtedy się bakterie nie trzymają to się ucieszyłam 😅 ja teraz ciągle myślę czy jeszcze się szczepić na tą grypę czy już olać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:42

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wokół mnie jest taki wysyp grypy, że już nawet mój mąż wczoraj wziął swój zad, poszedł do Przychodni i zaszczepił się na grypę i krztuśca
    Stwierdzil, że nie widzi mu się chorować i mieć taką gorączką - bo u nas wszyscy z grypą mają po 40 stopni i duszący kaszel

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
‹‹ 622 623 624 625 626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ