CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola3xJ:D wrote:Jak tam czytam o tych Waszym moczach to się zastanawiam jak człowiek sobie potrafi sam problemów w życiu szukać . Sikacie,jedziecie do labu. Koniec operacji. Proste. Jak są bakterie które powodują stan zapalny to jest ich na tyle dużo że wyjdzie.
Mam to samo podejście. Raz robiłam siku w labie, bo rano mi się nie chciało, gdyż musiałam iść o 4.00, raz była w labie awaria systemu i straszna kolejka no i mój mocz sobie chyba poczekał ze 2 godziny od momentu oddania zanim mnie w ogóle przyjęli i trudno, jakby coś wyszło nie tak to dopiero bym powtarzała.
Wyluzujcie dziewczyny, nie ma co szukać problemów na siłę. -
Elza1234 wrote:No nie do końca.
Znam się na wykonywaniu badań akurat i serio jest różnica między sikiem całonocnym a godzinnym jakby badanie moczu na bakteriach się nie kończyasiun, SZKODNIK, Kkk77 lubią tę wiadomość
-
Cel95 wrote:Luna 30 Ty to już jesteś nieźle obdarowana! Dobrze znać kogoś, kto ma dzieci i nie potrzebuje już jakichś bambetli
Tak. W 1szej ciazy praktycznie wszystko kupowalismy w tej to np mam już nawet higieniczne rzeczy typu wkladki jakieś itp
W zasadzie to jakieś pierdoly do dokupienia będą tylko a z większych rzeczy komoda i fotelik. No i materac do łóżeczka więc mam nadzieję w tysiaku - poltorej się zamknę ( fotelik prawdopodobnie kupia moi rodzice:) -
Myśmy chcieli kupić fotelik z bazą i te 2200,l trochę mnie przerażało ale chyba dostaniemy od producenta w gratisie na testy. Fakt ze marka inna ale ta sama półka cenowa. Do tego fotelik zdobył najwyższe noty w ADCAC jako najlepszy. Zobaczymy co z tego wyjdzie
-
No ja jak się wysikam o tej 4 to nie ma opcji, że później coś zbiore + całe życie właśnie tak robiłam, że wstawałam siku i do laba i właśnie wychodziły mi jakieś kocopoły. Dopiero tu się dowiedziałam, żeby się podmyć i kurczę badania moczu ideolo
Wczoraj mi skoczyło PH i mój stary już wyczytał, że to wody płodowe. Mogę go zaprosić na forum? Bo mu się odpala większa panikara niż mnie xdSZKODNIK, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Mnie też się ostatnio nie chce wychodzić i najchętniej codzień jechałabym swoim najbardziej typowym dniem. A jak na złość ciągle nas ktoś zaprasza, ciągle gdzieś trzeba pojechać, zaraz urodzinowe przyjęcie moich dzieci, gdzie przyjedzie na obiad kilkanaście osób, a mnie się tak nie chceeeeee 🫣 Marzę tylko o jakiejś drzemce w dzień, na które nijak nie mam czasu od ostatnich kilku tygodni. Jeszcze moja młodsza córka ostatnie dni wstaję o 6. Kochana 😅
Magda ja już Ci pisałam, zwykłe przeziębienie nie szkodzi ciazy. Jakaś mega wysoka gorączka, grypa, choroby dziecięce w stylu jakiś rumień zakaźny mogą wywołać komplikacje ale zwykły katar, ból gardła i podgorączkowy to chyba każdy w ciąży zaliczył przynajmniej raz. Serio, luzik Ja bym się martwiła jakbym miała grypę albo coś od dzieci w stylu HMFD
Tak w ogóle cześć laski w nowy dzień i HejAnku czekamy na wieści!Elza1234, HejAnku🌸, Alex_92, Klaudek11 lubią tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Myśmy chcieli kupić fotelik z bazą i te 2200,l trochę mnie przerażało ale chyba dostaniemy od producenta w gratisie na testy. Fakt ze marka inna ale ta sama półka cenowa. Do tego fotelik zdobył najwyższe noty w ADCAC jako najlepszy. Zobaczymy co z tego wyjdzie
Co to znaczy w gratisie na testy:)?
Ja fotelik chce nowy. Nawet znajomi jak mają to często te foteliki samochodowe po iluś dzieciach zajechane. No chyba że uda mi się znaleźć kogoś kto ma po 1 dziecku -
Luna30 wrote:Co to znaczy w gratisie na testy:)?
Ja fotelik chce nowy. Nawet znajomi jak mają to często te foteliki samochodowe po iluś dzieciach zajechane. No chyba że uda mi się znaleźć kogoś kto ma po 1 dzieckuRevolutionary lubi tę wiadomość
-
HejAnku🌸 wrote:No ja jak się wysikam o tej 4 to nie ma opcji, że później coś zbiore + całe życie właśnie tak robiłam, że wstawałam siku i do laba i właśnie wychodziły mi jakieś kocopoły. Dopiero tu się dowiedziałam, żeby się podmyć i kurczę badania moczu ideolo
Wczoraj mi skoczyło PH i mój stary już wyczytał, że to wody płodowe. Mogę go zaprosić na forum? Bo mu się odpala większa panikara niż mnie xd
Ja całą pierwszą ciążę pH moczu miałam 8, naprawdę całą ciążę ! -
HejAnku🌸 wrote:No ja jak się wysikam o tej 4 to nie ma opcji, że później coś zbiore + całe życie właśnie tak robiłam, że wstawałam siku i do laba i właśnie wychodziły mi jakieś kocopoły. Dopiero tu się dowiedziałam, żeby się podmyć i kurczę badania moczu ideolo
Wczoraj mi skoczyło PH i mój stary już wyczytał, że to wody płodowe. Mogę go zaprosić na forum? Bo mu się odpala większa panikara niż mnie xd -
Gusia_ wrote:Mnie też się ostatnio nie chce wychodzić i najchętniej codzień jechałabym swoim najbardziej typowym dniem. A jak na złość ciągle nas ktoś zaprasza, ciągle gdzieś trzeba pojechać, zaraz urodzinowe przyjęcie moich dzieci, gdzie przyjedzie na obiad kilkanaście osób, a mnie się tak nie chceeeeee 🫣 Marzę tylko o jakiejś drzemce w dzień, na które nijak nie mam czasu od ostatnich kilku tygodni. Jeszcze moja młodsza córka ostatnie dni wstaję o 6. Kochana 😅
Magda ja już Ci pisałam, zwykłe przeziębienie nie szkodzi ciazy. Jakaś mega wysoka gorączka, grypa, choroby dziecięce w stylu jakiś rumień zakaźny mogą wywołać komplikacje ale zwykły katar, ból gardła i podgorączkowy to chyba każdy w ciąży zaliczył przynajmniej raz. Serio, luzik Ja bym się martwiła jakbym miała grypę albo coś od dzieci w stylu HMFD
Tak w ogóle cześć laski w nowy dzień i HejAnku czekamy na wieści!
Wiem kochana ale mimo wszystko jakiś strach mnie łapie. Dobrze że nie miałam gorączki ani kaszlu konkretnego ani nic 🥺 -
proszę nie wprowadzać nerwowej atmosfery:p
Jq miałam już 5 infekcji w tej ciąży i trudno. Dokładnie jak Gusia pisze. Bardziej dziecku szkodzi stres niepotrzebny. Zresztą jakby każda infekcja była niebezpieczna to by co drugie dziecko miało problemy...prawie każda choruje w ciąży.
Nawet grypa itp też raczej nie jest niebezpieczna o ile się kontroluje temperaturę. Tak mi lekarz też mowil że nie można dopuszczać do wysokiej gorączkini trzeba zbijać. Nie przewidzicie wszystkiego dziewczyny...ja uważam że trzeba żyć i pozytywnie myśleć. Starać sie minimalizować ryzyko np biorąc szczepienia lub szczepiąc domowników i mieć po prostu nadxieje że będzie ok;)KarolaKinga lubi tę wiadomość
-
Karola współodczuwam Twoje bycie Grinchem, tak jak mnie zima normalnie nie rusza, tak w tym roku po prostu dobija... Jesteśmy z córką jedynymi osobami na placu zabaw, wokół brakuje żywej duszy, jest ciemno i szaro, brakuje tylko tych biegaczy z westernu kulających się po ziemi 🤣 jeszcze moja córka ma jakiś bunt na zajęcia muzyczne i nie chce chodzić ostatnio, więc głównie kisimy się w domu przez tą pogodę. No na spacery chodzimy, ale w tej ponurej atmosferze to naprawdę zero radości 😭 Brakuje mi w takich momentach koleżanek z dziećmi, z którymi można się spotkać na kawę i zabawę 🥹 cudem wywalczyłam jedną znajomość z mamą z bawialni i dziewczynką w wieku mojej córki, ale córka nie chce się z nią bawić, kill me xD
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:19
-
HejAnku🌸 wrote:Idę mu dać telefon xd
Karola z 5,5 na 6 😂 - przed ciążą zawsze miałam 8 właśnie
Dzień dobry przychodzę z diagnozą
Diagnoza: jest git
Mi się podniosło z 5.5 na 6 i tak już się utrzymuje
Dziękuję za uwagę 😊👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Ja na szczęście zdrowa jestem, ale siedzę w domu. Poza domem tylko spacery, lekarz, czekoladka/pizza z przyjaciółmi lub Mama i Mężem.
Myślę, że też bym się bardzo denerwowała na Waszym miejscu wiec rozumiem. Na szczęście dużo tu ma doświadczenie i było przeziębione a wszystko jest ok i tak na pewno będzie👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Ej to ja mam zawsze wysokie ph i nawet lekarz mi ostatnio powiedział że to dobrze bo wtedy się bakterie nie trzymają to się ucieszyłam 😅 ja teraz ciągle myślę czy jeszcze się szczepić na tą grypę czy już olać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:42
-
No wokół mnie jest taki wysyp grypy, że już nawet mój mąż wczoraj wziął swój zad, poszedł do Przychodni i zaszczepił się na grypę i krztuśca
Stwierdzil, że nie widzi mu się chorować i mieć taką gorączką - bo u nas wszyscy z grypą mają po 40 stopni i duszący kaszel