X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Myśmy chcieli kupić fotelik z bazą i te 2200,l trochę mnie przerażało ale chyba dostaniemy od producenta w gratisie na testy. Fakt ze marka inna ale ta sama półka cenowa. Do tego fotelik zdobył najwyższe noty w ADCAC jako najlepszy. Zobaczymy co z tego wyjdzie
    A jaka marka?

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    No wokół mnie jest taki wysyp grypy, że już nawet mój mąż wczoraj wziął swój zad, poszedł do Przychodni i zaszczepił się na grypę i krztuśca
    Stwierdzil, że nie widzi mu się chorować i mieć taką gorączką - bo u nas wszyscy z grypą mają po 40 stopni i duszący kaszel

no właśnie przed świętami też to widziałam.
    rok temu moi oboje chorowali i jak piszesz, duża gorączka, odcięło ich na dobę, mnie akurat nie było :/

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Karola współodczuwam Twoje bycie Grinchem, tak jak mnie zima normalnie nie rusza, tak w tym roku po prostu dobija... Jesteśmy z córką jedynymi osobami na placu zabaw, wokół brakuje żywej duszy, jest ciemno i szaro, brakuje tylko tych biegaczy z westernu kulających się po ziemi 🤣 jeszcze moja córka ma jakiś bunt na zajęcia muzyczne i nie chce chodzić ostatnio, więc głównie kisimy się w domu przez tą pogodę. No na spacery chodzimy, ale w tej ponurej atmosferze to naprawdę zero radości 😭 Brakuje mi w takich momentach koleżanek z dziećmi, z którymi można się spotkać na kawę i zabawę 🥹 cudem wywalczyłam jedną znajomość z mamą z bawialni i dziewczynką w wieku mojej córki, ale córka nie chce się z nią bawić, kill me xD
    Talię małe dzieci często nie chcą się bawić z innymi w swoim wieku. Bawią się raczej obok niż razem. Jeszcze jak nie jest żłobkowa czy przedszkola to już w ogóle nie ogarnia za bardzo zabawy z innymi. Chociaż jednak myślę że to kwestia wieku.

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, z rok temu moja nie bardzo umiała, chciała, ale nie wychodziło...
    teraz co innego, bierze za rękę i mówi co robić 🤣 🤣

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, takie dwulatki, trzylatki to bawią się obok siebie albo po prostu na siebie patrzą, wspólną zabawa rozwojowo pojawia się później. Moja starsza córka też dopiero teraz zaczyna się bawić z innymi dziećmi i nie z wszystkimi chce w dodatku (4 lata za kilka dni) 😅 To jest normalne, rozwojowe ;) Zresztą to jest mit, że dzieci do harmonijnego rozwoju potrzebują zabaw z rówieśnikami. O wiele bardziej potrzebują kontaktu z osobami dorosłymi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 10:01

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem ogólnie że rozwojowo to normalne, bardziej wiecie, chodzi mi o to, że spotykamy się w bawialni, jesteśmy same i ta dziewczynka na luzie idzie do zabawek, a moja się nie ruszy, jak będę 40 minut piła kawę, to ona 40 minut stoi obok 😅 jakby nie chodzi o to że chcę ją teraz zmuszać do zabawy, ale sama jako introwertyczka bardzo się męczyłam żeby do kogoś zagadać, żeby miała w podobnym wieku z kimś kontakt i well... No zero zainteresowania na ten moment xD ale z kuzynami starszymi lubi się bawić, więc tak jak mówicie pewnie z rok i się rozbuja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 10:04

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi jakbym o swojej starszej córce słyszała, a w piątek na urodzinach koleżanki szalała w bawialni, aż jej nie mogłam wyciągnąć do domu 🤷‍♀️

Tanashi lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto

Wysłany: 15 stycznia, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różnie bywa. Może się rozbuja może nie. Jak chcesz ja szybciej przetestować to może ja zapisz do jakiegoś klubiku czy gdzie sie tam zapisuje dzoeci na parę godzin .
    Mój chodził do żłobka I przedszkola ale wołał bawić się sam gdzieś do 3 rż. Później że starszymi. Teraz wszystko mu jedno

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam do mojej ginki powiedziała że wypisze mi steryd do nosa na ten katar. Mówi że te kilka kropel kropli których już użyłam nie zaszkodzi no ale wiadomo jak może przepisać cos bezpieczniejszego to skorzystam.

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie 3 usg prenatalne na 24.03, kolejna wizyta 12.02, także Nineq możesz zaktualizować ❤️.

Wg dzisiejszego usg 400g, miała być buźka 3d, ale się nie udało, bo leżał wtulony w łożysko ❤️❤️❤️

Łożysko mam na przedniej ścianie 😅😅😅, bo w końcu dziś dopytałam, bo co badanie to inna wersja.
    Tak na prawdę nic to nie wnosi, ale tak dla własnej wiedzy :).

Acard ostatecznie mam brać 150 na noc, prowadzący nie zalecił bo wyniki były na pograniczu i nie widział potrzeby, bo nie ma otyłości ani innych wskazań.
    Ale ostatecznie przychylił się do perinatologa (który to powinien zalecić acard po 1 genetycznych)

No nie ważne, zostaje nam brnąć do przodu, dalej ksiazkowo ;).

asiun, Gusia_, xSmerfetkax, Elza1234, KarolaKinga, Cel95, Alex_92, Revolutionary , amoze, przygodami66, Margareetka, Kkk77, eeemakarena, KasiaGosiaWerka, CelinaJan lubią tę wiadomość

preg.png

Wysłany: 15 stycznia, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    My po wizycie 3 usg prenatalne na 24.03, kolejna wizyta 12.02, także Nineq możesz zaktualizować ❤️.

Wg dzisiejszego usg 400g, miała być buźka 3d, ale się nie udało, bo leżał wtulony w łożysko ❤️❤️❤️

Łożysko mam na przedniej ścianie 😅😅😅, bo w końcu dziś dopytałam, bo co badanie to inna wersja.
    Tak na prawdę nic to nie wnosi, ale tak dla własnej wiedzy :).

Acard ostatecznie mam brać 150 na noc, prowadzący nie zalecił bo wyniki były na pograniczu i nie widział potrzeby, bo nie ma otyłości ani innych wskazań.
    Ale ostatecznie przychylił się do perinatologa (który to powinien zalecić acard po 1 genetycznych)

No nie ważne, zostaje nam brnąć do przodu, dalej ksiazkowo ;).
    400 g dziecka.....wow

Cel95 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różnie bywa. Może się rozbuja może nie. Jak chcesz ja szybciej przetestować to może ja zapisz do jakiegoś klubiku czy gdzie sie tam zapisuje dzoeci na parę godzin .
    Mój chodził do żłobka I przedszkola ale wołał bawić się sam gdzieś do 3 rż. Później że starszymi. Teraz wszystko mu jedno

Mieliśmy krótką przygodę z przedszkolem, ale to ją chyba głównie do dzieci zniechęciło, bo dwóch chłopczyków mocno ją biło, szturchalo, od tamtej pory o wiele bardziej się boi dzieci 🙄 więc do takich atrakcji nam się nie spieszy, wolę jednak z moim nadzorem na ten moment. Będzie gotowa to pójdzie do przedszkola, na najbliższy rok, może dwa dajemy sobie na pewno spokój jeszcze :)

preg.png

Wysłany: 15 stycznia, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Pisałam do mojej ginki powiedziała że wypisze mi steryd do nosa na ten katar. Mówi że te kilka kropel kropli których już użyłam nie zaszkodzi no ale wiadomo jak może przepisać cos bezpieczniejszego to skorzystam.
    Da Ci pewnie flixonase bo to zapisują ciężarnym, flutykazon propionianu ma też w składzie ten lek ktory wysyłałam wczoraj jak coś. Tylko jest bez recepty. No chyba że jest coś nowszego to chętnie się dowiem

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    400 g dziecka.....wow

Noo kawał chłopa ❤️

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkodnik, ale duże dziecko już!

Ja na grypę się nie szczepie, bo nigdy tego nie robiłam. Teść jak się zaszczepił miał okropna reakcje i najgorszr samopoczucie w życiu, ostro go siekło. Nie będę testować w ciazy więc pozostaje przy unikaniu źródeł infekcji :p

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 🙏
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak ja po szczepieniu na covid. Szczepiłam się jakoś 2 miesiące po porodzie i pamiętam, że czułam się tak źle, że mówiłam, że wolałabym drugi raz urodzić niż tak znosić te szczepienie 🫣 to była naprawdę masakra

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto

Wysłany: 15 stycznia, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas w pracy właściwie zmuszali do szczepienie na covid. Zaszczepiłam sie po 3 piśmie, że będą "zmieniać stanowiska" niezaszczepionym.
    No i miałam ropne zapalenie zatok z tydzień po. Ale takie że smierdzaca ropa ciekła mi z nosa. Leczyłam to i leczyłam. Poszłam na drugą dawkę i było to samo,tydzień po ropa z nosa. Później kolega lekarz powiedział mi że często występuje takie przewlekłe zapalenie zatok po szczepieniu. Z tym że to nie zwykle zapalenie a takie z crp po 100 i blisko zapalenia opon

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 10:50

preg.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa, kasssia, KarolaKinga - dziewczyny gratulacje udanych wizyt ❤️

A jak wam dziewczyny mierzą długość szyjki? USG dopochwowe czy normalnie przez brzuch się da? 🤔 Mi zawsze lekarka sprawdza na wizycie ale tylko na fotelu, no bo u mnie bez tego USG 🤐

amoze jejuuu, jakie piękne ciuszki 😍😍😍 Karola3xJ:D Twoje też 😍 Dla dziewczynek jest dużo więcej ładnych tych ciuszków z tego co widziałam w sklepach 😜

Boże jak ja Wam dziewczyny współczuję tych mdłości/wymiotów 😞🫂 myślałam że na tym etapie to już u każdej będzie wspomnienie tylko 🫂

A ja Wam powiem, że moje wczorajsze +2kg dzisiaj magicznie zniknęło, chyba to była zatrzymana woda 🤷‍♀️ Także wciąż jestem -2kg od początku :P

Luna30 ale super przesyłka, na pewno się przyda :D

magdalena321 a nie możesz iść do lekarza? Tzn jakby wiem, że z takimi objawami to i tak nic Ci nie da na to w ciąży, ale może chociaż osłucha, zobaczy i Cię uspokoi ;) Chociaż no z tego co ja wiem, to takie przeziębienie nie ma wpływu na ciążę, najważniejsze że nie masz wysokiej gorączki ;)
    Przypomnę że ja na samym początku chorowałam i też się martwiłam ale głównie kaszlem, bo mnie tak męczyło że aż się przyduszałam i rzucałam po łóżku jak mnie chwycił atak. Ja się wtedy bałam że od tego kaszlu się zarodek nie przyjmie... Ale widać nie miało to wpływu na szczęście ;)

HejAnku kciuki za dzisiejsze badania i szpital 🤞a starego dawaj, weźmiemy go w obroty :P

SZKODNIK ale jak to... JUŻ MASZ TERMIN NA 3CIE PRENATALNE?! :O ja się pytam... Kiedy to tak zapitala?! 🤯🤯🤯i 400g dziecka... ?! 🤯🤯🤯 mój mózg tego nie ogarnia... Ja czasem nadal nie wierzę że jestem w ciąży 😂

To ja z newsów powiem Wam, że wczoraj byliśmy w USC i 8go marca bierzemy ślub 🙈😜 Później co prawda tylko jakiś obiad dla najbliższych, no ale trzeba miejsce ogarnąć, ubrania, obrączki... Trochę mnie to przeraża 🙈 Także jakbym miała mało do ogarnięcia przed porodem z wyprawki😂

amoze, przygodami66, Biedronka@, Alex_92, KarolaKinga, Klaudek11, eeemakarena lubią tę wiadomość

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe 🙏

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Blackapple Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:

A jak wam dziewczyny mierzą długość szyjki? USG dopochwowe czy normalnie przez brzuch się da? 🤔 Mi zawsze lekarka sprawdza na wizycie ale tylko na fotelu, no bo u mnie bez tego USG 🤐

Mnie USG przezpochwowe, ale na fotelu tez sprawdza zawsze.

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Lauraa, kasssia, KarolaKinga - dziewczyny gratulacje udanych wizyt ❤️

referencyjne jest tak naprawde tylko jest chyba tylko to jedno badanie, przy połówkowym usg. żeby zobaczyć czy nie ma problemu od początku. bo potem szyjka się naturalnie skraca/zmiękcza.
    ja np. w pierwszej ciąży, już później miałam tylko przy badaniu ginekologicznym.
    ale pewnie większośćtych lekarzy, który robią usg na wizycie, pewnie sprawdzają też szyjkę.

ja dobrze reaguje na szczepionki, tylko pierwsza dawka covidu mnie zmiotła, ale to tylko na 2h, telepało mną. pamiętam jak się martwiłam, że nie dam radę wstawać do córki, bo to też było jakoś miesiąc po porodzie. po grypie mi nic nie było.

właśnie mi wczoraj ten dr. powiedział, że za 2 tyg dziecko będzie miało prawie pół kilo, a ja na to coooooo 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 11:20

preg.png
‹‹ 623 624 625 626 627 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ