CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Revolutionary wrote:
To ja z newsów powiem Wam, że wczoraj byliśmy w USC i 8go marca bierzemy ślub 🙈😜 Później co prawda tylko jakiś obiad dla najbliższych, no ale trzeba miejsce ogarnąć, ubrania, obrączki... Trochę mnie to przeraża 🙈 Także jakbym miała mało do ogarnięcia przed porodem z wyprawki😂
Lepiej przed porodem niż później, bardzo dobry wybór xD To piękny czas przed WamiDomcia897, Revolutionary , Luna30, SZKODNIK lubią tę wiadomość
-
Revolutionary ja wiem,ze nie pytałaś ale największy problem to obrączki. Za to weźcie się od razu. Trzeba chodzić i pytać o cenę złota za gr zeby nie kupić ładnych ale lekkich i przepłaconych. Później coś wybrać. Czas oczekiwania też jest długi bo minimum miesiąc.
Domcia897 lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Revolutionary ja wiem,ze nie pytałaś ale największy problem to obrączki. Za to weźcie się od razu. Trzeba chodzić i pytać o cenę złota za gr zeby nie kupić ładnych ale lekkich i przepłaconych. Później coś wybrać. Czas oczekiwania też jest długi bo minimum miesiąc.
My mamy obrączki przetopione z obrączek po dziadkach mojego męża, więc jak macie jakieś pamiątki rodzinne i chcecie je wykorzystać w ten sposób, to też jest opcja płaciliśmy tylko za usługę graweru i przetopienia, do złota nie musieliśmy nic dopłacać.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:23
Domcia897, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
kasssia wrote:potwierdzam, my zrezygnowaliśmy przed porodem i do teraz nam sie nie udało 😂
Haha no jest takie ryzyko u nas był ślub z 5-miesięczniakiem z kolkami i to było hardkorowe przeżycie jeśli chodzi o organizację teraz wszystkim rekomenduję śluby w ciąży XDDDomcia897, kasssia, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
kasssia wrote:potwierdzam, my zrezygnowaliśmy przed porodem i do teraz nam sie nie udało 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:31
-
Nineq wrote:Kiedy byliście w urzędzie uznać dziecko? Bo my też bez ślubu i zastanawiam się, kiedy to robić 🤔K. niechętny do ślubu to młody będzie miał moje nazwisko w takim razie 🫠
Mój mąż- wtedy nie mąż - uznał przed ślubem i byliśmy w USC jakoś chyba dwa miesiące przed porodem, żeby mieć już gotowy papier, bo na porodówce o to pytają Ale tam przy uznaniu ojcostwa można wybrać wszystko, i nazwiska, i kolejność itd. -
Revolutionary wrote:Lauraa, kasssia, KarolaKinga - dziewczyny gratulacje udanych wizyt ❤️
A jak wam dziewczyny mierzą długość szyjki? USG dopochwowe czy normalnie przez brzuch się da? 🤔 Mi zawsze lekarka sprawdza na wizycie ale tylko na fotelu, no bo u mnie bez tego USG 🤐
amoze jejuuu, jakie piękne ciuszki 😍😍😍 Karola3xJ:D Twoje też 😍 Dla dziewczynek jest dużo więcej ładnych tych ciuszków z tego co widziałam w sklepach 😜
Boże jak ja Wam dziewczyny współczuję tych mdłości/wymiotów 😞🫂 myślałam że na tym etapie to już u każdej będzie wspomnienie tylko 🫂
A ja Wam powiem, że moje wczorajsze +2kg dzisiaj magicznie zniknęło, chyba to była zatrzymana woda 🤷♀️ Także wciąż jestem -2kg od początku
Luna30 ale super przesyłka, na pewno się przyda
magdalena321 a nie możesz iść do lekarza? Tzn jakby wiem, że z takimi objawami to i tak nic Ci nie da na to w ciąży, ale może chociaż osłucha, zobaczy i Cię uspokoi Chociaż no z tego co ja wiem, to takie przeziębienie nie ma wpływu na ciążę, najważniejsze że nie masz wysokiej gorączki
Przypomnę że ja na samym początku chorowałam i też się martwiłam ale głównie kaszlem, bo mnie tak męczyło że aż się przyduszałam i rzucałam po łóżku jak mnie chwycił atak. Ja się wtedy bałam że od tego kaszlu się zarodek nie przyjmie... Ale widać nie miało to wpływu na szczęście
HejAnku kciuki za dzisiejsze badania i szpital 🤞a starego dawaj, weźmiemy go w obroty
SZKODNIK ale jak to... JUŻ MASZ TERMIN NA 3CIE PRENATALNE?! ja się pytam... Kiedy to tak zapitala?! 🤯🤯🤯i 400g dziecka... ?! 🤯🤯🤯 mój mózg tego nie ogarnia... Ja czasem nadal nie wierzę że jestem w ciąży 😂
To ja z newsów powiem Wam, że wczoraj byliśmy w USC i 8go marca bierzemy ślub 🙈😜 Później co prawda tylko jakiś obiad dla najbliższych, no ale trzeba miejsce ogarnąć, ubrania, obrączki... Trochę mnie to przeraża 🙈 Także jakbym miała mało do ogarnięcia przed porodem z wyprawki😂
Usg dopochwowo wtedy ma lekarz dokładna długość szyjki a przy okazji dziecko podglądamyRevolutionary lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
kasssia wrote:referencyjne jest tak naprawde tylko jest chyba tylko to jedno badanie, przy połówkowym usg. żeby zobaczyć czy nie ma problemu od początku. bo potem szyjka się naturalnie skraca/zmiękcza.
ja np. w pierwszej ciąży, już później miałam tylko przy badaniu ginekologicznym.
ale pewnie większośćtych lekarzy, który robią usg na wizycie, pewnie sprawdzają też szyjkę.
ja dobrze reaguje na szczepionki, tylko pierwsza dawka covidu mnie zmiotła, ale to tylko na 2h, telepało mną. pamiętam jak się martwiłam, że nie dam radę wstawać do córki, bo to też było jakoś miesiąc po porodzie. po grypie mi nic nie było.
właśnie mi wczoraj ten dr. powiedział, że za 2 tyg dziecko będzie miało prawie pół kilo, a ja na to coooooo 😂
a na połówkowym robią też usg dopochwowe wtedy?
Pytam żeby wiedzieć jak się przygotować 😂2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Revolutionary, gratulacje czyli będzie wzruszająca ceremonia w trójkę
Ja dziś na spacerze spotkałam Mamę z małą słodka córeczka w wózku i też łzy mi przyszły do oczu, też czasem nie dowierzam...Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:35
Revolutionary lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Tanashi wrote:Lepiej przed porodem niż później, bardzo dobry wybór xD To piękny czas przed Wami
No właśnie poniekąd ciąża na nas to "wymusiła" Tzn my jesteśmy zaręczeni od ponad 7 lat, ale no widać jak nam się spieszyło Od dawna żyjemy jak małżeństwo w sumie, ale oficjalnie nim nie jesteśmy. No ale nigdy kasy nie było na jakieś wesela, przyjęcia i tak to odkładaliśmy w czasie... A jednak wolimy to zrobić przed narodzinami no i proszę 🙈😂2cs 🤞
7dpo:
17.10.2024 ⏸️🍀
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3
-
Nineq wrote:Kiedy byliście w urzędzie uznać dziecko? Bo my też bez ślubu i zastanawiam się, kiedy to robić 🤔K. niechętny do ślubu to młody będzie miał moje nazwisko w takim razie 🫠
jakoś po połowie, pamiętam, że musieliśmy iść drugi raz bo nie miałam karty ciąży a brzuch miałam mały to pani nie chciała uwierzyć.
ogólnie bardzo fajnie było, procedura wygląda tak: pani pyta - czy to jest pana dziecko? - Tak. Koniec procedury 😂 Jest jeszcze pouczenie o prawach i obowiązkach. Plus taki, że już teraz nie musimy, bo prawo uznaje, że już teraz wszystkie dzieci będę miała z tym samym. 😂 Ale w szpitalu w ogóle o to nie pytali i nie chcieli nic oglądać.
My daliśmy podwójne nazwisko i trochę jest z tym roboty, bo np. przy rezerwacji lotów musimy dzwonić, bo jest za długo i wywala rezerwacje. -
Karola3xJ:D wrote:Revolutionary ja wiem,ze nie pytałaś ale największy problem to obrączki. Za to weźcie się od razu. Trzeba chodzić i pytać o cenę złota za gr zeby nie kupić ładnych ale lekkich i przepłaconych. Później coś wybrać. Czas oczekiwania też jest długi bo minimum miesiąc.
no właśnie to mnie najbardziej martwi, bo jak patrzę na te ceny to... 🤯
No my niestety nie mamy własnego złota, więc musimy kupić "nowe" obrączki. Zobaczymy. Najwyżej kupię cokolwiek po taniości żeby było na teraz, a na obrączki z prawdziwego zdarzenia sobie odłożymy i kupimy na spokojnie2cs 🤞
7dpo:
17.10.2024 ⏸️🍀
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3
-
kasssia wrote:potwierdzam, my zrezygnowaliśmy przed porodem i do teraz nam sie nie udało 🙈
Możecie teraz na szybko jak my 🙈😂2cs 🤞
7dpo:
17.10.2024 ⏸️🍀
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3
-
Tanashi wrote:Mój mąż- wtedy nie mąż - uznał przed ślubem i byliśmy w USC jakoś chyba dwa miesiące przed porodem, żeby mieć już gotowy papier, bo na porodówce o to pytają Ale tam przy uznaniu ojcostwa można wybrać wszystko, i nazwiska, i kolejność itd.
a to widzicie, znowu co kraj to obyczaj. u mnie nie pytali.
Revolutionary, mi zawsze przez brzuch. Ale w pierwszej ciąży mi napisali, że przez brzuch, bo covid może niektórzy lekarze zostali przy brzuchu z lenistwa 😂Revolutionary lubi tę wiadomość
-
Revolutionary wrote:Lauraa, kasssia, KarolaKinga - dziewczyny gratulacje udanych wizyt ❤️
A jak wam dziewczyny mierzą długość szyjki? USG dopochwowe czy normalnie przez brzuch się da? 🤔 Mi zawsze lekarka sprawdza na wizycie ale tylko na fotelu, no bo u mnie bez tego USG 🤐
amoze jejuuu, jakie piękne ciuszki 😍😍😍 Karola3xJ:D Twoje też 😍 Dla dziewczynek jest dużo więcej ładnych tych ciuszków z tego co widziałam w sklepach 😜
Boże jak ja Wam dziewczyny współczuję tych mdłości/wymiotów 😞🫂 myślałam że na tym etapie to już u każdej będzie wspomnienie tylko 🫂
A ja Wam powiem, że moje wczorajsze +2kg dzisiaj magicznie zniknęło, chyba to była zatrzymana woda 🤷♀️ Także wciąż jestem -2kg od początku
Luna30 ale super przesyłka, na pewno się przyda
magdalena321 a nie możesz iść do lekarza? Tzn jakby wiem, że z takimi objawami to i tak nic Ci nie da na to w ciąży, ale może chociaż osłucha, zobaczy i Cię uspokoi Chociaż no z tego co ja wiem, to takie przeziębienie nie ma wpływu na ciążę, najważniejsze że nie masz wysokiej gorączki
Przypomnę że ja na samym początku chorowałam i też się martwiłam ale głównie kaszlem, bo mnie tak męczyło że aż się przyduszałam i rzucałam po łóżku jak mnie chwycił atak. Ja się wtedy bałam że od tego kaszlu się zarodek nie przyjmie... Ale widać nie miało to wpływu na szczęście
HejAnku kciuki za dzisiejsze badania i szpital 🤞a starego dawaj, weźmiemy go w obroty
SZKODNIK ale jak to... JUŻ MASZ TERMIN NA 3CIE PRENATALNE?! ja się pytam... Kiedy to tak zapitala?! 🤯🤯🤯i 400g dziecka... ?! 🤯🤯🤯 mój mózg tego nie ogarnia... Ja czasem nadal nie wierzę że jestem w ciąży 😂
Wiesz co moge isc do lekarza tylko ze akurat juz nie mam nic prócz tego zatkanego nosa 😟 w sensie kaszelek był taki delikatny już nie ma, zimno mi było jak na przeziębienie w weekend a teraz już nic, czuje tylko te zatoki. Prócz tego czuję się dobrze. -
Karola3xJ:D wrote:Z tym przetapien to nam facet powiedział że to nie jest z tego złota które damy. Tamto stare idzie w jedną stronę a my dostajemy inne. Że to nie jest tak że to złoto zmienia formę a nie właściciela.
To chyba zależy od jakości złota, bo my mieliśmy najpierw i obrączki po dziadkach, i po cioci, ale babka nam mówiła, że te po cioci to jakaś mieszanka i jest słabe to złoto, tego nie przetopią. I finalnie wzięli to po dziadkach tylko, ale z tego co zrozumiałam to przetapiali to złoto Bo najpierw było mówione, że będziemy musieli dopłacić pewnie coś, bo to złoto się kurczy przy przetapianiu, ale ja mam drobną rękę i ostatecznie wystarczyło tego złota i nie musieliśmy dopłacać. No ręki sobie uciąć nie dam hehe że na 100% to to samo złoto, ale tak z tego wynikało