X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Blackapple Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    Dziewczyny mierze sobie to ciśnienie tak jak kazał lekarz i te wartości są tak porypane i różne, że nie wiem, czy coś z tym robić, czy czekać grzecznie do wizyty… 😅 Jak mam wysokie, to w sumie czuje się tak samo jak mam niskie, nie wiem z czego wynikają te różnice…

IMG-4939.jpg

Też bym powiedziała, że raczej wysokie. A mierzysz, bo Ci wyszło ryzyko preeklampsji?

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorąc drugi ślub miałam plan żeby mieć dwa nazwiska jedno byłego męża i drugie obecnego, ze względu na córkę żeby miała nazwisko jak ja. Całe szczęście opamiętałam się jakiś tydzień przed ślubem, pędem do urzędu prosiłam urzędnika o zmianę 🤣 tak więc mam tylko jedno nazwisko- obecnego męża. Dotarło do mnie, że ja serio nie chce do końca życia nosić nazwiska po byłym mężu, a córka jak będzie chciała to sobie zmieni w przyszłości albo za mąż wyjdzie itd, a ja bym tak tkwiła.

Weronka wysokie to ciśnienie.

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    Ja biorąc drugi ślub miałam plan żeby mieć dwa nazwiska jedno byłego męża i drugie obecnego, ze względu na córkę żeby miała nazwisko jak ja. Całe szczęście opamiętałam się jakiś tydzień przed ślubem, pędem do urzędu prosiłam urzędnika o zmianę 🤣 tak więc mam tylko jedno nazwisko- obecnego męża. Dotarło do mnie, że ja serio nie chce do końca życia nosić nazwiska po byłym mężu, a córka jak będzie chciała to sobie zmieni w przyszłości albo za mąż wyjdzie itd, a ja bym tak tkwiła.

Weronka wysokie to ciśnienie.

Ja planuje właśnie zostawić obydwa nazwiska po byłym i aktualnym hihi

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka mi gin na wizycie powiedziała, że jak trzy dni pod rząd będę mieć ciśnienie powyżej 130 to mam zacząć brać lek, który mi wypisała ale odpukać mam dobre. Zapisz się lepiej do lekarza.

• SZKODNIK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    Weronka mi gin na wizycie powiedziała, że jak trzy dni pod rząd będę mieć ciśnienie powyżej 130 to mam zacząć brać lek, który mi wypisała ale odpukać mam dobre. Zapisz się lepiej do lekarza.

Właśnie moj gin też krzywo patrzył jak miałam powyżej 130 i mierze teraz w domu i mu podaje i są ok. Tylko w gabinecie stres i ekscytacja to jakoś wariowało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:20

przygodami66 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Blackapple Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:

Ja miałam podobnie powiedziane z tym, że żeby się zapisać do kardiologa na konsultacje jeżeli 3 dni pod rząd będę mieć powyżej 140/90.

Aha, miałam też zalecenie żeby mierzyć na obu rękach i robić średnią, ale już mi się zwykle nie chce tej średniej robić jak mój maks to było jakieś 115/85 jak pędziłam w Wigilię z szykowaniem wszystkiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:29

przygodami66 lubi tę wiadomość

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Właśnie moj gin też krzywo patrzył jak miałam powyżej 130 i mierze teraz w domu i mu podaje i są ok. Tylko w gabinecie stres i ekscytacja to jakoś wariowało.
    Ja jutro idę na połówkowe i znając życie znowu ciśnienie skoczy 🫣ale się już tym nie przejmuje, bo pomiary mam ok, wrażliwa jestem to jak się denerwuje ciśnienie mi rośnie, a jak tu się nie denerwować u gin. Tak swoją drogą tyle teraz tych badań mamy, ostatnio byłam u rodzinnego, dentysty, EKG, a dzisiaj byłam u okulisty. Plus ta morfologia, mocz co chwilę ale lepiej, że nas tak badają i sprawdzają. Jak się dziecko urodzi to nie będzie czasu.

• Revolutionary Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki magnez bierzecie? Mam jakiś w domu z Singularis: magnez (cytrynian magnezu) 120 mg , witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny) 0,7 mg - myślicie że ten mogę brać?

W jakiej dawce bierzecie?

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe 🙏

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Ja miałam podobnie powiedziane z tym, że żeby się zapisać do kardiologa na konsultacje jeżeli 3 dni pod rząd będę mieć powyżej 140/90.

Aha, miałam też zalecenie żeby mierzyć na obu rękach i robić średnią, ale już mi się zwykle nie chce tej średniej robić jak mój maks to było jakieś 115/85 jak pędziłam w Wigilię z szykowaniem wszystkiego.
    Też mi kazała na dwóch rękach i aż cztery razy dziennie ale zazwyczaj na drugiej ręce mam bardzo podobne i jak codziennie wychodzi od 100 coś do maks 120 to już odpuściłam pomiary z drugiej ręki i robię trzy razy dziennie. Pogodziłam się z cisniomierzem 🤣 już mnie nie wkurza i tak do końca ciąży zapewne.

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Dziewczyny jaki magnez bierzecie? Mam jakiś w domu z Singularis: magnez (cytrynian magnezu) 120 mg , witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny) 0,7 mg - myślicie że ten mogę brać?

W jakiej dawce bierzecie?
    Ja biorę magne b6, bo lubię te suple które są lekiem
    Co do szczepień ja już w dyskusje nie wchodzę, kiedyś już pisałam moje zdanie na ten temat :)
    Byłam dzisiaj na badaniach i na chwilę w pracy - miło było pogadać, ale cieszę się że wróciłam do domu na kanapę i do pieska 😅

Revolutionary lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja biorę magne b6, bo lubię te suple które są lekiem
    Co do szczepień ja już w dyskusje nie wchodzę, kiedyś już pisałam moje zdanie na ten temat :)
    Byłam dzisiaj na badaniach i na chwilę w pracy - miło było pogadać, ale cieszę się że wróciłam do domu na kanapę i do pieska 😅

ten magne b6 forte?

Ile tabletek dziennie bierzesz?

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe 🙏

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    ten magne b6 forte?

Ja go biorę 3 tabletki.

Revolutionary lubi tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    ten magne b6 forte?

A różnie, zależy co kupię, jak czuję że lata mi powieka to kupuję Forte
    Tylko że ja to już biorę ponad 3 lata, od kiedy staramy się o dziecko
    Przez 3 dni brałam 3x2 - bo miałam te bóle i lekarz kazał
    Teraz biorę jedną na wieczór bo jest wszystko ok juz, ale na wizycie dopytam czy mam zwiększyć dawkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:19

Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Btw zamówiłam te dwie koszule nocne rozpinane z Dolce Sonno i wyglądają super, porządna, mięsista bawełna i ładnie uszyte :) przetestuję jak wypiorę, ale tak na "macanie" to polecanko :P wzięłam te: https://slodkisen.com.pl/koszula-ciazowa-do-karmienia-malaga-roma-dolce-sonno

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:32

Elza1234, Gusia_, Margareetka lubią tę wiadomość

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Btw zamówiłam te dwie koszule nocne rozpinane z Dolce Sonno i wyglądają super, porządna, mięsista bawełna i ładnie uszyte :) przetestuję jak wypiorę, ale tak na "macanie" to polecanko :P wzięłam te: https://slodkisen.com.pl/koszula-ciazowa-do-karmienia-malaga-roma-dolce-sonno
    Śliczne są
    Też mam je na liście, żeby sobie kupić
    Dostałam na urodziny jedną od mamygin - ten bardzo fajna i miła w dotyku

Tanashi lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️

preg.png
  • Malwinka14 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Też bym powiedziała, że raczej wysokie. A mierzysz, bo Ci wyszło ryzyko preeklampsji?
    Jejku tętno u mnie zawsze między 69 a 75 albo u mnie za niskie albo u ciebie za wysokie. Może się czymś stresujesz?

Ja biorę magnez skurcze z my vita a to skład. Brałam 2x 1 ale robie 3 przerwy bo mam rozwolnienie co prawda nie mocne ale wydaje mi się że od magnezu bo biorę dodatkowo telazo i powinno być odwrotnie.https://zapodaj.net/plik-yg8sImRbc9

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:45

preg.png

Synek 22.06.2010
    AMH : 3,67
    13.06.2024 Aniolek 10+3tc ciaza zatrzymana 8tc
    28.09.2024 II
    30.09.2024 Beta 150, Prog 15
    02.10.2024 Beta 375 Prog 31
    23.10.2024 serduszko bije 7+1 usg 7+3
    Baby am Board 10.06.2025 czy sie tym razem uda??

Homocysteina 5,42 ( 4,44-13,56)
    Zelazo 76 (50-170)
    PT 10,2 (10,4-13)
    INR 0,91 (0,85-1.15)
    W. Protrombinowy 111,76 (80-120)
    APTT 27,2 (25,9-36.6)
    Wit. B12 567 (187-883)
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:

Też właśnie o nich myślę, jak wychodzą rozmiarowo?

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na drugą córeczkę 06.2025 🩷

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Będziesz Pani zadowolona,fajną mają jakość. Ja lubiłam od nich te https://slodkisen.com.pl/pl/p/Koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-na-ramiaczkach-NesKhaki-Dolce-Sonno/1209

Tanashi lubi tę wiadomość

preg.png
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde tak mnie bolą ceny tych koszul nowych, w sensie może nie tak obiektywnie patrząc ale no dosłownie to jest dla mnie na chwilkę bo nienawidzę spać czy leżeć w takich, a Vinted nie szaleje w tym temacie 🙁 chyba jednak trzeba wydać 😔

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Też właśnie o nich myślę, jak wychodzą rozmiarowo?

Ja zamówiłam M, normalnie noszę S/M i wyglądają na dość duże, w S raczej też bym weszła bez problemu. Wypiorę to przymierzę jeszcze na spokojnie i dam znać :)

magdalena321 lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 626 627 628 629 630
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ