X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro idę na spotkanie dla kobiet w ciąży. Prowadzi je doula. Darmowe dla kobiet z okolicy. Może poznam kogoś fajnego:) .
    Macie do polecenia fajne komody, z przewijakiem nie za miliony monet? Chyba kupię jednak nowa...te uzuwki co znajduje sa w kiepskim stanie i drogie...

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jednak noe mam zapalenia zatok. Mam hormonalny katar. Obrzekniety i zatkany nos i od tego boli mnie co chwile głowa i mam objawy jak przy zapaleniu zatok.

Ehhh ta ciąża. Ale dobrze ze sprawdziłam. Jestem spokojniejsza...i ubozsza o 300zl.

Nie wiedziałam że mogę to mieć już od początku 2 trymestru ( od jakiś 3tyg) I że objawy mogą być takie mocne... miałam katar w poprzedniej ciąży ale nie takie migreny. Starość nie radość xd

co pare dni mam okropna migrenę i zawroty glowy od hormonów...niezle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 20:34

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 to weź ten cholerny zyrtec i sobie ulżyj

SZKODNIK lubi tę wiadomość

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Luna30 to weź ten cholerny zyrtec i sobie ulżyj

Ale po co zyrtec? Ja nie mam alergii. Pytałam się go czy mam coś antyalergicznego brac to powiedział że nie ze mi nie pomoże to...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 20:41

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    A i jednak noe mam zapalenia zatok. Mam hormonalny katar. Obrzekniety i zatkany nos i od tego boli mnie co chwile głowa i mam objawy jak przy zapaleniu zatok.

Ehhh ta ciąża. Ale dobrze ze sprawdziłam. Jestem spokojniejsza...i ubozsza o 300zl.

Nie wiedziałam że mogę to mieć już od początku 2 trymestru ( od jakiś 3tyg) I że objawy mogą być takie mocne... miałam katar w poprzedniej ciąży ale nie takie migreny. Starość nie radość xd

co pare dni mam okropna migrenę i zawroty glowy od hormonów...niezle

No ale to co na taki katar w takim razie? Bo ja już oddychać nie umiem w nocy i raz za jakiś czas muszę psikać kroplami do nosa bo przecież bym się udusiła..

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na drugą córeczkę 06.2025 🩷

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    Jeśli dofinansowanie do urlopu macie wypłacane na podstawie ZFŚS, to nie wlicza się to do średniej. To nie jest „ozusowane”. Więc przemyśl, czy nie opłaca Ci się bardziej skumulować tego urlopu i mieć np. tak jakby dodatkowego miesiąca macierzyńskiego, to zawsze kilka tygodni dłużej z dzieckiem w domu. ☺️

Kurcze wydaje mi się że poprzednio mi się liczyło, ale sprawdzę. Ja mam bardzo dużo urlopu, to jest jeszcze z poprzedniego roku a planuję wrócić po 2 latach więc i tak będę miała kumulacje.

preg.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny udanych wizyt❤️ ale te nasze bejbiki już duże!!

Spakowana, najedzona na zapas i gotowa na oddział 💪🏼 jeszcze tylko krzyżówki muszę dokupić bo to moja szpitalna przyjemność. Wyśpię sie jeszcze dzisiaj na zapas i ideolo😂

Ja jestem w szoku że nie mam żadnych jazd z zatokami bo przed ciążą zawsze coś. Funfact przez 6lat byłam uzależniona od xylometazolinu - odwyk był straszny - nie polecam!

eeemakarena, Alex_92, Lauraa, Kkk77, KarolaKinga lubią tę wiadomość

preg.png

Wysłany: 14 stycznia, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Ale po co zyrtec? Ja nie mam alergii. Pytałam się go czy mam coś antyalergicznego brac to powiedział że nie ze mi nie pomoże to...
    Obkurczy Ci śluzówkę

preg.png

Wysłany: 14 stycznia, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    No ale to co na taki katar w takim razie? Bo ja już oddychać nie umiem w nocy i raz za jakiś czas muszę psikać kroplami do nosa bo przecież bym się udusiła..
    Ty to samo,zyrtec.

preg.png

Wysłany: 14 stycznia, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:

Spakowana, najedzona na zapas i gotowa na oddział 💪🏼 jeszcze tylko krzyżówki muszę dokupić bo to moja szpitalna przyjemność. Wyśpię sie jeszcze dzisiaj na zapas i ideolo😂

Ja jestem w szoku że nie mam żadnych jazd z zatokami bo przed ciążą zawsze coś. Funfact przez 6lat byłam uzależniona od xylometazolinu - odwyk był straszny - nie polecam!
    A Ty nie miałaś wizyty?

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:

Ja może nie 6, ale tez byłam. I najdziwniejsze jest to, że w dniu transferu go odstawiłam i nie potrzebuję do dziś
    A wcześniej każde odstawianie to była katorga

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty to samo,zyrtec.

Nawet jeśli to nie alergiczne?

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt że teraz chora jestem no ale ten katar mnie wykańcza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 21:05

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola Anka ma w środę. Zapamiętałam, odkąd mi się niedziela pomyliła ze środą i życzyłam jej dobrych wieści na jutrzejszej wizycie w sobotę 😅 ciążowy mózg, tyle mam na swoje usprawiedliwienie

Alex_92 lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku jak tam szpitalna rzeczywistość? Leżysz już?

Ja wam powiem, że w domu też mi zatyka nos, ale w szpitalu to jest koszmar 😖

Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
    On: 37l obniżone parametry nasienia

➡️Starania od 2019.
    Klinika Ovum Lublin 05.2021
    -AMH 4.60
    -10.2021 1 IUI, beta - 0 💔

04.2023 I procedura IVF
    -Double Stimulation
    ➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
    07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
    beta 0 😥
    31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
    beta 0 😥

06.2024 II procedura IVF
    ➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️

02.09.2024 Test receptywności endometrium
    23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

preg.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Karola Anka ma w środę. Zapamiętałam, odkąd mi się niedziela pomyliła ze środą i życzyłam jej dobrych wieści na jutrzejszej wizycie w sobotę 😅 ciążowy mózg, tyle mam na swoje usprawiedliwienie
    No to czekamy na wieści i trzymamy kciuki ✊🏻

Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
    On: 37l obniżone parametry nasienia

➡️Starania od 2019.
    Klinika Ovum Lublin 05.2021
    -AMH 4.60
    -10.2021 1 IUI, beta - 0 💔

04.2023 I procedura IVF
    -Double Stimulation
    ➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
    07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
    beta 0 😥
    31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
    beta 0 😥

06.2024 II procedura IVF
    ➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️

02.09.2024 Test receptywności endometrium
    23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

preg.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    HejAnku jak tam szpitalna rzeczywistość? Leżysz już?

Ja wam powiem, że w domu też mi zatyka nos, ale w szpitalu to jest koszmar 😖

Jutro decyzja ale po sobotniej wizycie na IP to raczej nieuniknione.

W szpitalu jest koszmarnie suche powietrze, przynajmniej w tym, w którym byłam dlatego biorę krople właśnie chociaż na jedną dziurkę, żeby jakoś funkcjonować.

preg.png

Wysłany: 14 stycznia, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Ja sobie ubzdurałam ze miała dzisja na 12.40

Magdalena321 chodzi o to żeby ta śluzówka nie była taka obrzęknieta. Nie o alergie..

Dziewczyny które brały xnovea nie czujecie że nosy Wam zapycha po odstawieniu albo zmniejszeniu dawki? Z ciekawości pytam

preg.png

Wysłany: 14 stycznia, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:

https://tabletka.pl/product-pol-16009-OtriAllergy-Control-AEROZOL-DO-NOSA-z-flutykazonem-60DAWEK.html
    Tu masz.sterdy bez recepty ,bezpieczny w ciąży.. postosuj ze dwa tygodnie i może będzie efekt

magdalena321 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obkurczy Ci śluzówkę

Niby przy hormonslnym nie pomoże... sprobuje obkurczyć irigasinem. Zobaczymy. Bo ja miałam po porodzie to pomogła mi tylko operacja a potem sterydy przez rok. To nie jest tak że codziennie jest źle. Zauważyłam że jak wychodzę na mróz i gdzie wieje to jest źle. Więc chyba odpuszczę sobie spacery póki temp nie wzrośnie. Te wahania temp bardzo mi nasilają. Noe próbowałam płukanek więc zobaczymy. Bo nos dzisiaj już lepiej. Używam olejków eterycznych i siedzę w domu...Może u niektórych dzialsja antyalergiczne ale ja póki co nie kombinuje bonjuz w poprzedniej ciąży to przeszłam tylko wtedy w 3 trymestrze. No i nie tak mocno. Teraz sezon ciągły chorobowy nie pomaga...byle do wiosny

‹‹ 619 620 621 622 623
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ