CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jutro idę na spotkanie dla kobiet w ciąży. Prowadzi je doula. Darmowe dla kobiet z okolicy. Może poznam kogoś fajnego:) .
Macie do polecenia fajne komody, z przewijakiem nie za miliony monet? Chyba kupię jednak nowa...te uzuwki co znajduje sa w kiepskim stanie i drogie... -
A i jednak noe mam zapalenia zatok. Mam hormonalny katar. Obrzekniety i zatkany nos i od tego boli mnie co chwile głowa i mam objawy jak przy zapaleniu zatok.
Ehhh ta ciąża. Ale dobrze ze sprawdziłam. Jestem spokojniejsza...i ubozsza o 300zl.
Nie wiedziałam że mogę to mieć już od początku 2 trymestru ( od jakiś 3tyg) I że objawy mogą być takie mocne... miałam katar w poprzedniej ciąży ale nie takie migreny. Starość nie radość xd
co pare dni mam okropna migrenę i zawroty glowy od hormonów...niezleWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 20:34
-
Karola3xJ:D wrote:Luna30 to weź ten cholerny zyrtec i sobie ulżyj
Ale po co zyrtec? Ja nie mam alergii. Pytałam się go czy mam coś antyalergicznego brac to powiedział że nie ze mi nie pomoże to...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 20:41
-
Luna30 wrote:A i jednak noe mam zapalenia zatok. Mam hormonalny katar. Obrzekniety i zatkany nos i od tego boli mnie co chwile głowa i mam objawy jak przy zapaleniu zatok.
Ehhh ta ciąża. Ale dobrze ze sprawdziłam. Jestem spokojniejsza...i ubozsza o 300zl.
Nie wiedziałam że mogę to mieć już od początku 2 trymestru ( od jakiś 3tyg) I że objawy mogą być takie mocne... miałam katar w poprzedniej ciąży ale nie takie migreny. Starość nie radość xd
co pare dni mam okropna migrenę i zawroty glowy od hormonów...niezle
No ale to co na taki katar w takim razie? Bo ja już oddychać nie umiem w nocy i raz za jakiś czas muszę psikać kroplami do nosa bo przecież bym się udusiła.. -
Weronka wrote:Jeśli dofinansowanie do urlopu macie wypłacane na podstawie ZFŚS, to nie wlicza się to do średniej. To nie jest „ozusowane”. Więc przemyśl, czy nie opłaca Ci się bardziej skumulować tego urlopu i mieć np. tak jakby dodatkowego miesiąca macierzyńskiego, to zawsze kilka tygodni dłużej z dzieckiem w domu. ☺️
Kurcze wydaje mi się że poprzednio mi się liczyło, ale sprawdzę. Ja mam bardzo dużo urlopu, to jest jeszcze z poprzedniego roku a planuję wrócić po 2 latach więc i tak będę miała kumulacje. -
Gratuluję dziewczyny udanych wizyt❤️ ale te nasze bejbiki już duże!!
Spakowana, najedzona na zapas i gotowa na oddział 💪🏼 jeszcze tylko krzyżówki muszę dokupić bo to moja szpitalna przyjemność. Wyśpię sie jeszcze dzisiaj na zapas i ideolo😂
Ja jestem w szoku że nie mam żadnych jazd z zatokami bo przed ciążą zawsze coś. Funfact przez 6lat byłam uzależniona od xylometazolinu - odwyk był straszny - nie polecam!eeemakarena, Alex_92, Lauraa, Kkk77, KarolaKinga lubią tę wiadomość
-
HejAnku🌸 wrote:Gratuluję dziewczyny udanych wizyt❤️ ale te nasze bejbiki już duże!!
Spakowana, najedzona na zapas i gotowa na oddział 💪🏼 jeszcze tylko krzyżówki muszę dokupić bo to moja szpitalna przyjemność. Wyśpię sie jeszcze dzisiaj na zapas i ideolo😂
Ja jestem w szoku że nie mam żadnych jazd z zatokami bo przed ciążą zawsze coś. Funfact przez 6lat byłam uzależniona od xylometazolinu - odwyk był straszny - nie polecam! -
HejAnku🌸 wrote:Gratuluję dziewczyny udanych wizyt❤️ ale te nasze bejbiki już duże!!
Ja jestem w szoku że nie mam żadnych jazd z zatokami bo przed ciążą zawsze coś. Funfact przez 6lat byłam uzależniona od xylometazolinu - odwyk był straszny - nie polecam!
A wcześniej każde odstawianie to była katorga -
Karola Anka ma w środę. Zapamiętałam, odkąd mi się niedziela pomyliła ze środą i życzyłam jej dobrych wieści na jutrzejszej wizycie w sobotę 😅 ciążowy mózg, tyle mam na swoje usprawiedliwienie
Alex_92 lubi tę wiadomość
-
HejAnku jak tam szpitalna rzeczywistość? Leżysz już?
Ja wam powiem, że w domu też mi zatyka nos, ale w szpitalu to jest koszmar 😖Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Gusia_ wrote:Karola Anka ma w środę. Zapamiętałam, odkąd mi się niedziela pomyliła ze środą i życzyłam jej dobrych wieści na jutrzejszej wizycie w sobotę 😅 ciążowy mózg, tyle mam na swoje usprawiedliwienieOna: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Alex_92 wrote:HejAnku jak tam szpitalna rzeczywistość? Leżysz już?
Ja wam powiem, że w domu też mi zatyka nos, ale w szpitalu to jest koszmar 😖
Jutro decyzja ale po sobotniej wizycie na IP to raczej nieuniknione.
W szpitalu jest koszmarnie suche powietrze, przynajmniej w tym, w którym byłam dlatego biorę krople właśnie chociaż na jedną dziurkę, żeby jakoś funkcjonować. -
Gusia_ wrote:Karola Anka ma w środę. Zapamiętałam, odkąd mi się niedziela pomyliła ze środą i życzyłam jej dobrych wieści na jutrzejszej wizycie w sobotę 😅 ciążowy mózg, tyle mam na swoje usprawiedliwienie
Magdalena321 chodzi o to żeby ta śluzówka nie była taka obrzęknieta. Nie o alergie..
Dziewczyny które brały xnovea nie czujecie że nosy Wam zapycha po odstawieniu albo zmniejszeniu dawki? Z ciekawości pytam -
magdalena321 wrote:No ale to co na taki katar w takim razie? Bo ja już oddychać nie umiem w nocy i raz za jakiś czas muszę psikać kroplami do nosa bo przecież bym się udusiła..
https://tabletka.pl/product-pol-16009-OtriAllergy-Control-AEROZOL-DO-NOSA-z-flutykazonem-60DAWEK.html
Tu masz.sterdy bez recepty ,bezpieczny w ciąży.. postosuj ze dwa tygodnie i może będzie efektmagdalena321 lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Obkurczy Ci śluzówkę
Niby przy hormonslnym nie pomoże... sprobuje obkurczyć irigasinem. Zobaczymy. Bo ja miałam po porodzie to pomogła mi tylko operacja a potem sterydy przez rok. To nie jest tak że codziennie jest źle. Zauważyłam że jak wychodzę na mróz i gdzie wieje to jest źle. Więc chyba odpuszczę sobie spacery póki temp nie wzrośnie. Te wahania temp bardzo mi nasilają. Noe próbowałam płukanek więc zobaczymy. Bo nos dzisiaj już lepiej. Używam olejków eterycznych i siedzę w domu...Może u niektórych dzialsja antyalergiczne ale ja póki co nie kombinuje bonjuz w poprzedniej ciąży to przeszłam tylko wtedy w 3 trymestrze. No i nie tak mocno. Teraz sezon ciągły chorobowy nie pomaga...byle do wiosny