X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Czyli zupełnie inna grupa leków,spoko wiedzieć.
    Ona Ci to napisała bo tych kropli co masz to się używa z 5 dni a nie miesiąc bo się od nich uzależniasz

Ahh rozumiem a ja sie wystraszyłam że one jakieś szkodliwe bardzo czy coś 🙁

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na drugą córeczkę 06.2025 🩷

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Anku, super <3

Tanashi, co za zbieg okoliczności!
    Dzisiaj byłam u logopedki i się okazało, że czeka mnie plastyka wędzidełka.
    Jestem przed leczeniem orto i fjzio mi zaleciła wizytę u logopedy, bo często śpie z otwartą buzią.
    Podobno to krótkie wędzidełko jest przyczyną wady zgryzu u mnie.

edit. ale właśnie, będą ci robić w ciąży? ja mam zalecone najpierw przygotowanie do zabiegu a po połogu plastykę.

Za to u córki mówili, że jest na granicy, też krótkawe, ale że nie było problemów z KP to nic nie robiliśmy.
    Urok szpitala z III st. ref. gdzie są fizjo i logopedzi <3

Moja periodontolog mówiła, że w ciąży można robić ze znieczuleniem, jedynie przełożyła mi zabieg z I na II trymestr, bo w I się nie zaleca jeśli nie ma takiej potrzeby. A szczerze to wolę to zrobić w ciąży niż z dzieckiem, bo muszę jechać do innego miasta na zabieg i nie uśmiecha mi się robienie tego z takich maluchem... A i tak musiałam już przełożyć związane z tym leczenie ortodontyczne z uwagi na ciążę, więc chciałabym chociaż coś już mieć zaliczone na spokojnie :)

Wizyta u logopedki też mnie czeka a propos, ale to już zostawiam na luty xDD ale moja perio mówiła że mam przetrwały dziecięcy typ połykania też przez to

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:09

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Moja periodontolog mówiła, że w ciąży można robić ze znieczuleniem, jedynie przełożyła mi zabieg z I na II trymestr, bo w I się nie zaleca jeśli nie ma takiej potrzeby. A szczerze to wolę to zrobić w ciąży niż z dzieckiem, bo muszę jechać do innego miasta na zabieg i nie uśmiecha mi się robienie tego z takich maluchem... A i tak musiałam już przełożyć związane z tym leczenie ortodontyczne z uwagi na ciążę, więc chciałabym chociaż coś już mieć zaliczone na spokojnie :)

Wizyta u logopedki też mnie czeka a propos, ale to już zostawiam na luty xDD ale moja perio mówiła że mam przetrwały dziecięcy typ połykania też przez to

aa to Tobie przełożyli leczenie ortodontyczne?
    Ja ustaliłam, że założę aparat w II trym.
    Jestem jeszcze przed konsultacją z chirurgiem pod kątem tej plastyki, ale no mówiła, że po połogu.
    Też wolałabym mieć to z głowy. Ale mówiła, że taka jest kolejność - najpierw ćwiczenia, żeby zrobić co się da bez plastyki, a potem plastyka.

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    aa to Tobie przełożyli leczenie ortodontyczne?
    Ja ustaliłam, że założę aparat w II trym.
    Jestem jeszcze przed konsultacją z chirurgiem pod kątem tej plastyki, ale no mówiła, że po połogu.
    Też wolałabym mieć to z głowy. Ale mówiła, że taka jest kolejność - najpierw ćwiczenia, żeby zrobić co się da bez plastyki, a potem plastyka.

Na razie sobie sama przełożyłam, bo nie miałam jeszcze konsultacji ani zdjęcia RTG w tej sprawie 😅, więc w ciąży nie chcę. U mnie to musi iść też logopeda, ta plastyka, leczenie ortodontyczne i potem podciąganie dziąseł, więc to już temat na kilka lat 🙊 ale chociaż tego logopedę i wędzidełko zaliczę przed bobasem żeby potem mniej było :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:25

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Na razie sobie sama przełożyłam, bo nie miałam jeszcze konsultacji ani zdjęcia RTG w tej sprawie 😅, więc w ciąży nie chcę. U mnie to musi iść też logopeda, ta plastyka, leczenie ortodontyczne i potem podciąganie dziąseł, więc to już temat na kilka lat 🙊 ale chociaż tego logopedę i wędzidełko zaliczę przed bobasem żeby potem mniej było :)

no to jedziemy tym samym wózkiem, bo u mnie jeszcze wchodzi w grę możliwa operacja ortognatyczna, choć mam nadzieje, że uda się bez. Z tym, że mi na farcie udało się wszystkie zdjęcia, rezonansy i leczenie kanałowe zrobić rzutem na taśmę przed ciążą :P brawo ja.

Tanashi lubi tę wiadomość

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    no to jedziemy tym samym wózkiem, bo u mnie jeszcze wchodzi w grę możliwa operacja ortognatyczna, choć mam nadzieje, że uda się bez. Z tym, że mi na farcie udało się wszystkie zdjęcia, rezonansy i leczenie kanałowe zrobić rzutem na taśmę przed ciążą :P brawo ja.

Elegancko :D ja niestety straciłam rok przez niekompetentna lekarkę, ta nowa była oburzona że nie miałam zleconego RTG wcześniej :/ No ale co zrobić. Będzie drogi prezent na trzydziestkę 😂

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nawet wole nie werbalizować ile mnie to wszystko wyniesie 😂

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciekawości, ile teraz się nosi aparat? Ja miałam jako nastolatka kupowany stały aparat i powiem Wam, że poza zębami ogółem super na twarz i szczękę to wpływa z wyglądu.

Za to parę lat po zdjęciu mi na dole jeden ząb się nieco przekrzywił przez ósemki, no za dzieciaka ich nie było. Nie chce mi się na jednego zęba zakładać aparatu ponownie 🤣 ale ciekawi mnie jak to teraz czasowo wygląda

kasssia lubi tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
    5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nosiłam dwa lata ale zdejmowałam około 5 lat temu już. Przez pięć lat jeden ząb minimalnie mi się przesunął (ale w ciąży nie noszę retencji tylko drut przyklejony od środka), bo za bardzo mi się chce wymiotować, a w międzyczasie 3 razy byłam w ciąży 😅 Mimo to jestem zadowolona bo jest nadal super w porównaniu do tego jak było przed

kasssia lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż się zawsze śmieję że jego zęby to jego najdroższa część ciała
    Najpierw parę tysięcy na leczenie i usuwanie co trzeba
    Potem aparat nosił chyba 5 lat - miał ściągnę kły, bo miał mleczne itd
    Ściągnął aparat z 4 lata temu, ale na tamte czasu myślę że i tak z 12 tys dał
    Ale ma retencyjny na noc i właśnie drut od środka na dole i uśmiech kurde jak z Hollywood

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • amoze Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku fajnie czytać takie dobre wiadomości :)

Co do obrączek my mamy zaszczyt nosić prawie 5 lat z firmy Niewęgłowski (mają salony na PL), nic się z nimi nie dzieje, właściwie jak też nie uważam i nie chucham, nie dmucham na nią, mąż tak samo, więc siłą rzeczy ma jakieś zarysowania, zadrapania, ale to jest norma. Braliśmy zwykle, złote, fazowane i KONIECZNIE z soczewką - uwierz, większy komfort, zwłaszcza w upalne dni, jak ktoś ma tendencje do puchnięcia itp. Czyściliśmy je od nowości, czyli od cywilnego raz, ze wzgledu na to, że w zeszłym roku braliśmy ślub kościelny i chcieliśmy żeby bardziej się "świeciły" to nic za to nie płaciliśmy, że racji tej, że mamy tam gwarancję dożywotnią. Oddałam nawet pierścionek zaręczynowy (nie kupiony u nich) i też nic za jego czyszczenie nie płaciłam, bo podciągnęli to pod obrączki, mało tego miałam tam nawet notatkę, że coś tam poprawili przy oczku, bo podobno było mało stabilne. Z czystym sumieniem serio mogę polecić, nam się nic złego nie wydarzyło, a i na same obrączki czekaliśmy coś około 2 tygodni, cena była w miarę przyzwoita.

Z innych rzeczy, tak mnie nastraszyłyście tym długim oczekiwaniem na wózki, że dziś będąc przy okazji z Ikea zaszliśmy z mężem do świata dziecka w stolicy i o dziwo 90% wózków mają dostępnych od ręki.
    Przy okazji obejrzeliśmy venici i jestem przeszczęśliwa, bo mojemu spodobał się ten sam kolor, na który choruje ja 😅 ale żeby się tak nie cieszyć, to gościu powiedział, że to, że dziś mają na magazynie takich 5 nie oznacza, że za tydzień nie będzie trzeba czekać na dostawę kilka tygodni... i teraz się zastanawiam czy to taka zagrywka marketingowa czy po prostu jechać i zamówić 😅

Oglądaliśmy też foteliki i powiem Wam, że jestem trochę zmieszana i zawiedziona, bo na żywo ten maxi cosi peable 360 pro, na który się nastawiałam jest po prostu taki sobie... wydaje się być jakiś mało stabilny na bazie i nie wiem, dobrze, że jest jeszcze tyyyyyle czasu, może wpadnie coś innego.

Fajnie, że Wasze dzieciaczki są już takie duże :) oby tylko czas jak już będą na świecie nie płynął tak szybko, jak upływają nam kolejne tygodnie ciąży 😊

👱‍♀️ 29 🧔 34
    7 lat starań
    - 19/09 transfer ET blastki 3AA i jeden ❄️ 3AA cierpliwie czeka ❤️
    - 25/09 pierwsze upragnione II kreseczki ❤️❤️
    - 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
    - 30/10 USG 2,1cm naszego człowieka i 177 uderzeń serduszka/min
    - 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm bobo, serduszko 155/min i.... wielkie kopniaczki
    - 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
    - 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
    27/12 - 195g maleństwa 😍
    CUDZIE TRWAJ! ❤️

preg.png
  • Kkk77 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh też powinnam zakładać aparat i w sumie był taki plan na teraz jesien / zima, bo mi się zęby schodzą do środka i przez to zgryz jest nieprawidłowy i po prostu ścieram zęby, przez co np dolne jedynki mi się ciut zaczęły ukruszac od góry 🙄 ale już zostawiłam te przyjemności na później, wiem że nie ma co odwlekać, żeby nie pogorszyć, ale jakoś nie wyobrażam sobie tego teraz 🙈🙈🙈

Jeszcze stłukłam sobie kolano, bo się poślizgnęłam - pomyślałam że wciągnę pusty kosz na śmieci jak wjeżdżałam autem, a ten topniejący śnieg jest tak śliski, że nie mogło się to skończyć inaczej 🫠 wiecie co można stosować na stłuczenia w ciąży? Bo pewnie nie altacet, voltaren czy coś takiego 🥲

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:02

preg.png
  • Klaudek11 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola93 wrote:
    Swoją drogą, pytanie do doświadczonych, może być tylko rozpinana na parę guzików z góry czy najlepiej jednak po całości? Jak z doświadczenia wygodniej?

https://www.bonprix.pl/koszula-nocna-do-karmienia-z-bawelny/p-628505106/972091/?type=image&category=384&return=ref&sizeId=1083&utm_content=Nachthemden&utm_source=PLA&utm_medium=googleshopping&utm_campaign=Shopping_ALL_CSS_S24&utm_term=149155113591_628507409&matchkey=1847869603&gad_source=1&gbraid=0AAAAADkU8g2L9QJMbZXEupHKXrvveaj_e&gclid=Cj0KCQiA1p28BhCBARIsADP9HrMxIBugojnl1RnJR2QFz8up17ZLhZDixyre0VU-W9Zda7___q_9uLsaAhrjEALw_wcB

Ja miałam właśnie takie rozpinane do połowy i w zupełności wystarczyły, karmiłam w sumie dwa lata ale potem już normalnie bluzka od piżamy do góry i nie używałam tych koszul ;)

@HejAnku super wiadomości!

SZKODNIK lubi tę wiadomość

🧔👩 29l
    👶2l

03.2023 cb
    04.2023 II
    05.2023 poronienie w 6tc (łyżeczkowanie w 9tc)
    11.2023 cb
    12.2023 II
    01.2024 poronienie w 7tc (łyżeczkowanie w 9tc) (acard)

04.2024 badanie na trombofilie
    mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
    następna ciąża na acardzie i heparynie

17.10 II kreski✊️
    28.10 pecherzyk w macicy
    14.11 zarodek 1,24cm i ❤
    4.12 CRL 3,89cm
    12.12 prenatalne
    23.12 kolejna wizyta

preg.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Ja nosiłam dwa lata ale zdejmowałam około 5 lat temu już. Przez pięć lat jeden ząb minimalnie mi się przesunął (ale w ciąży nie noszę retencji tylko drut przyklejony od środka), bo za bardzo mi się chce wymiotować, a w międzyczasie 3 razy byłam w ciąży 😅 Mimo to jestem zadowolona bo jest nadal super w porównaniu do tego jak było przed

A nosiłaś pomiędzy retencje plastikową? Bo ja pierwsze miesiące też nie dałam rady przez mdłości, a teraz mój pies postanowił ją zeżreć XD i zastanawiam się czy na luzie zrobić nową po ciąży czy się kolebać jeszcze po ortodontach teraz

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Mój mąż się zawsze śmieję że jego zęby to jego najdroższa część ciała
    Najpierw parę tysięcy na leczenie i usuwanie co trzeba
    Potem aparat nosił chyba 5 lat - miał ściągnę kły, bo miał mleczne itd
    Ściągnął aparat z 4 lata temu, ale na tamte czasu myślę że i tak z 12 tys dał
    Ale ma retencyjny na noc i właśnie drut od środka na dole i uśmiech kurde jak z Hollywood

U mnie tak samo w kwestii inwestycji tyle że no to Rodzice nie ja sama. Ale mam w głowie ile poszło na aparat, potem leczenie zębów na początku studiów kompleksowe.. Także dbam o nie ile mogę. Na razie jest git na szczęście. Zależało mi też przed staraniami na idealnym ich stanie bo to ważne.

Mi się stałe żeby dziwnie krzywiły więc wolę nie wiedzieć co by było bez aparatu.... no byłoby średnio haha

Ciekawe czy to dziedziczne. Mój mąż ma ok zęby bez aparatów itp. No w razie czego trzeba będzie ogarnąć dziecku nie ma zmiłuj

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:22

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
    5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele ten lek dopiero zaczyna działać następnego dnia albo po kilku dniach 😩 przecież ja nie umiem oddychać nawet. Nie zasnę nie ma szans, chyba że miałabym spać na dworze.

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na drugą córeczkę 06.2025 🩷

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    No ja nawet wole nie werbalizować ile mnie to wszystko wyniesie 😂
    Tak jak to opisałaś to jakoś słyszałam szelest banknotów,dosyć głośny. Nawet jakby dźwięk banknotów wpadających do worka z banknotami

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku między ciążami czasem sobie zakładałam te plastikowe szyny, ale szczerze to jak mi się przypomniało. Niby powinnam je nosić co drugą noc, no ale nosiłam może z dwa razy w tygodniu 🫣 no jestem szczera: jak chodzi o retencje nie jestem przykładną pacjentką. Może gdyby nie te ciąże to bym była, ale w swoim załataniu z małymi dziećmi po prostu o tym ciągle zapominam, mimo to efekt jest nadal wg mnie całkiem w porządku

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:25

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    U mnie tak samo w kwestii inwestycji tyle że no to Rodzice nie ja sama. Ale mam w głowie ile poszło na aparat, potem leczenie zębów na początku studiów kompleksowe.. Także dbam o nie ile mogę. Na razie jest git na szczęście. Zależało mi też przed staraniami na idealnym ich stanie bo to ważne.

Mi się stałe żeby dziwnie krzywiły więc wolę nie wiedzieć co by było bez aparatu.... no byłoby średnio haha

Ciekawe czy to dziedziczne. Mój mąż ma ok zęby bez aparatów itp. No w razie czego trzeba będzie ogarnąć dziecku nie ma zmiłuj
    U nas to ja mam to szczęście, że mam naprawdę proste zęby - czasem nawet stomatolodzy mi się pytają czy prostowałam aparatem
    Ale za to kolor średni - i już postanowiłam że po porodzie sobie wybielę w końcu

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Ja pierdziele ten lek dopiero zaczyna działać następnego dnia albo po kilku dniach 😩 przecież ja nie umiem oddychać nawet. Nie zasnę nie ma szans, chyba że miałabym spać na dworze.
    No tak,na efekt że 2-3 tyg się czeka.

Ja Wam powiem,że zęby mojek córki są zaniedbane. Nie dala.sie wyciągnąć do dentysty,brala kupę leków na schizofrenie i jej też na zęby zaszkodziły. Ale jej się nie dało zaciągnąć. Dostawała takiej paniki że nie było szans. Chcieliśmy jej zrobić żeby w znieczuleniu ogólnym ale jak się dwoedziala to chciała z okna wskoczyć. Taka miała fobie. Teraz się obudziła z żółtymi, diurawymi zębami. Także zafunduje mi wydatki . Nie mogła się ogarnąć jak większość tych rzeczy miałaby na nfz

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:30

preg.png
‹‹ 628 629 630 631 632
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ