X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Margareetka Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:
    Tak, w II trymestrze typowy przyrost wagi to 0,5 kg tygodniowo :)

To już w drugim trymestrze taki przyrost? :O Nie wiem czemu ale myślałam, że dopiero w trzecim ta waga tak leci

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Prywatnie :D tylko 30km od Krakowa, stąd pewnie taka cena. Za plomby liczy koło 200zł w zależności od wielkości ubytku.

Wow! To mega mega Ci się trafiło.

Ja chodzę do mojego dentysty mimo cen bo mam sentyment do tego gabinetu przez uratowanie mi wielu zębów. Tanie to nie było, ale skuteczne. Plus jak mój lekarz wyemigrował do Szwajcarii też udało mi się fajna babkę znaleźć w zastępstwo u nich, a jest mega blisko, autobusem jadę 2 przystanki i heja :P

Margareetka lubi tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
    5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zęby miałam posprawdzane i tylko zrobili mi piaskowanie. Mam przyjść na sam koniec w maju przed rozwiązaniem wg nich na kolejne piaskowanie, chociaż nie wiem czy będzie co robić, ale może w ciąży na zębach bardziej się wszystko odkłada i wolą to sprawdzić.

Cel95 lubi tę wiadomość

• HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareeetka zdradzisz namiary na tego dentystę? Ja chodzę do dentysty, do którego właśnie chodziłam w czasie leczenia orto ale to bardziej z lenistwa, bo nie chce mi się poszukać innego dobrego 😂 daleko mam i beznadziejny dojazd ale ja też mam zdrowe zęby i w sumie chodzę tylko na kontrolę co pół roku. Teraz by mi się przydało i mam nadzieję, że po mojej wizycie w lutym już będę mogła pojechać z czystym sumieniem 🤞🏻

Mi ta nowa lekarka też bada przepływy co wizytę. Ogólnie wydaje się bardzo dokładna, w porównaniu z moją poprzednią to niebo a ziemia, a obie kasują 400zl… no i sprzęt, tam płaciłam za jakieś stare usg na którym mam wrażenie, że ona sama mało widziała xD

preg.png
  • amoze Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w porównaniu do zeszłego tygodnia jest prawie +2kg, czuje się bardzo źle i mega ociężale.
    Wiem, że zbiera mi się woda, mam popuchnięte kostki i nadgarstki... w ogóle takie po prostu napompowane.

Arbuz już nie pomaga, picie dużej ilości wody także, spacery, lekka aktywność fizyczna nic... nawet ciężko mi na piętro wchodzić, z to dopiero połowa.
    W przyszłym tygodniu wizyta to się zapytam co z tym zrobić albo czy w ogóle da się coś zrobić żeby jakkolwiek zwiększyć komfort dnia codziennego.

Zastanawiam się jeszcze nad ziołami czy ewentualnie istnieją jakieś bezpieczne receptury w ciąży

👱‍♀️ 29 🧔 34
    7 lat starań
    - 19/09 transfer ET blastki 3AA i jeden ❄️ 3AA cierpliwie czeka ❤️
    - 25/09 pierwsze upragnione II kreseczki ❤️❤️
    - 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
    - 30/10 USG 2,1cm naszego człowieka i 177 uderzeń serduszka/min
    - 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm bobo, serduszko 155/min i.... wielkie kopniaczki
    - 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
    - 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
    27/12 - 195g maleństwa 😍
    CUDZIE TRWAJ! ❤️

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amoze wrote:
    U mnie w porównaniu do zeszłego tygodnia jest prawie +2kg, czuje się bardzo źle i mega ociężale.
    Wiem, że zbiera mi się woda, mam popuchnięte kostki i nadgarstki... w ogóle takie po prostu napompowane.

Arbuz już nie pomaga, picie dużej ilości wody także, spacery, lekka aktywność fizyczna nic... nawet ciężko mi na piętro wchodzić, z to dopiero połowa.
    W przyszłym tygodniu wizyta to się zapytam co z tym zrobić albo czy w ogóle da się coś zrobić żeby jakkolwiek zwiększyć komfort dnia codziennego.

Zastanawiam się jeszcze nad ziołami czy ewentualnie istnieją jakieś bezpieczne receptury w ciąży
    Może pij pokrzywę? Tylko trzeba upewnić się ze można,no i ona chyba przyczynia się do odkładania czegoś tam w nerkach

amoze lubi tę wiadomość

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się dzisiaj zważyłam przed wizytą i zaskoczka bo +4kg :/

Cel, sprawdzę później ile mi to wszytko wyceniła. Ale ja jestem beznadziejny przypadek więc nie wiem czy warto się sugerować.

Karola, ja mam USG albo w Medicover w szpitalu albo w Przychodni która ma umowę z Allianz i też fajne fotki.

Ja w pierwszej ciąży miałam rentgen jednego zęba - bolał mnie po starym kanałowym i bałam się stanu zapalnego. Ponoć taki małe punktowe jest ok. Oczywiście cały brzuch miałam zabezpieczony. Dziecko zdrowe :)

preg.png
  • Margareetka Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    Margareeetka zdradzisz namiary na tego dentystę? Ja chodzę do dentysty, do którego właśnie chodziłam w czasie leczenia orto ale to bardziej z lenistwa, bo nie chce mi się poszukać innego dobrego 😂 daleko mam i beznadziejny dojazd ale ja też mam zdrowe zęby i w sumie chodzę tylko na kontrolę co pół roku. Teraz by mi się przydało i mam nadzieję, że po mojej wizycie w lutym już będę mogła pojechać z czystym sumieniem 🤞🏻

Mi ta nowa lekarka też bada przepływy co wizytę. Ogólnie wydaje się bardzo dokładna, w porównaniu z moją poprzednią to niebo a ziemia, a obie kasują 400zl… no i sprzęt, tam płaciłam za jakieś stare usg na którym mam wrażenie, że ona sama mało widziała xD

Leszek Chęciński przyjmuje w Alwernii :)

HejAnku🌸 lubi tę wiadomość

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Może pij pokrzywę? Tylko trzeba upewnić się ze można,no i ona chyba przyczynia się do odkładania czegoś tam w nerkach

Z tego co wiem, to można pokrzywę. Tylko trzeba rozsądnie podchodzić z ilością, bo z mikroelementów się można szybko wypłukać.

amoze lubi tę wiadomość

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno można pokrzywę, bo piłam w obu ciążach na maloplytkowosc pod koniec u moj lekarz mowi ze bezpieczna i tak mi zaleciła dietetyczka. Ogólnie pokrzywa też dobrze robi na krew, co się wtedy dowiedziałam :) ja piłam szklankę naparu dziennie

amoze, Blackapple, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że od wczoraj czuję po lewej stronie, poniżej pępka, jakieś takie dziwne bulgotki. A raz to jakby mnie ktoś łyżeczka uderzył od środka, aż koc z brzucha ściągnęłam

SZKODNIK, Kkk77, Revolutionary , eeemakarena lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Powiem Wam że od wczoraj czuję po lewej stronie, poniżej pępka, jakieś takie dziwne bulgotki. A raz to jakby mnie ktoś łyżeczka uderzył od środka, aż koc z brzucha ściągnęłam
    Się zaczyna od bulgotek 😅

Elza1234 lubi tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Na pewno można pokrzywę, bo piłam w obu ciążach na maloplytkowosc pod koniec u moj lekarz mowi ze bezpieczna i tak mi zaleciła dietetyczka. Ogólnie pokrzywa też dobrze robi na krew, co się wtedy dowiedziałam :) ja piłam szklankę naparu dziennie
    Potwierdzam, jedyna rzecz która podbiła mi ferrytyne. Ale piłam sok z apteki.

amoze, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png
  • amoze Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za podpowiedzi :)
    Zanim się zawloke do zielarskiego wypije taką zwykłą lidlowską, chociaż wątpię, że ma ona w sobie jakiekolwiek właściwości

👱‍♀️ 29 🧔 34
    7 lat starań
    - 19/09 transfer ET blastki 3AA i jeden ❄️ 3AA cierpliwie czeka ❤️
    - 25/09 pierwsze upragnione II kreseczki ❤️❤️
    - 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
    - 30/10 USG 2,1cm naszego człowieka i 177 uderzeń serduszka/min
    - 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm bobo, serduszko 155/min i.... wielkie kopniaczki
    - 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
    - 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
    27/12 - 195g maleństwa 😍
    CUDZIE TRWAJ! ❤️

preg.png
  • Szarotka12 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Ja też poza spacerkiem 30 min za dużo się nie ruszam ostatnio, w weekendy robię długie spacery po kilka godzin.

Może zapisze się na jakieś ćwiczenia dla kobiet w ciazy na multisporta bo przed ciaza byłam aktywna dość konkretnie 😁

Smakuje jedzenie to waga leci w górę haha. Lazania z wczoraj była wybitna, aż poczułam z siebie dumę. Napdawde wow. Ktoś chce to wrzucę przepis.
    Ja się właśnie planuję pożegnać w tym miesiącu z Multisportem, bo w ofercie mają jedne ćwiczenia o 12:00 w piątek. Szkoda, że założyli, że ciężarna nie może jeszcze trochę w tej ciąży popracować i nie ma możliwości chodzić na zajęcia o tej porze...
    Ale znalazłam inną miejscówkę, która oferuje specjalne ćwiczenia dla kobiet o bardziej cywilizowanej godzinie - 17/18, dzisiaj idę próbować u nich Zdrowy Kręgosłup ;) Z aktywnością u mnie w tygodniu u mnie słabo, jak nie mam motywacji z zapisem na zajęcia gdzieś, to prawie nic się nie ruszam...

🙍‍♀️ 31 --> celiakia, endometrioza, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 31 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    Beta hCG:
    07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
    16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
    25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
    15.11. CRL 2,41 cm
    20.12. CRL 8,07 cm
    15.01. 220g 💙

🧬 10.02.2025
    🩺 19.02.2025

preg.png
  • Margareetka Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Się zaczyna od bulgotek 😅

A takie uczucie łaskotek od środka? Czy to pierwsze ruchy?

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amoze wrote:
    Dzięki za podpowiedzi :)
    Zanim się zawloke do zielarskiego wypije taką zwykłą lidlowską, chociaż wątpię, że ma ona w sobie jakiekolwiek właściwości

Swanson ma dobry sok z pokrzywy 🍀 przetestowany;)

amoze lubi tę wiadomość

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    A takie uczucie łaskotek od środka? Czy to pierwsze ruchy?

https://www.instagram.com/reel/DEsnjdZMA61/?igsh=bGh1cXFocmZrdW1i 😉😉😉

Margareetka, Alex_92, Dusia97, Revolutionary , eeemakarena lubią tę wiadomość

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:
    Ja się właśnie planuję pożegnać w tym miesiącu z Multisportem, bo w ofercie mają jedne ćwiczenia o 12:00 w piątek. Szkoda, że założyli, że ciężarna nie może jeszcze trochę w tej ciąży popracować i nie ma możliwości chodzić na zajęcia o tej porze...
    Ale znalazłam inną miejscówkę, która oferuje specjalne ćwiczenia dla kobiet o bardziej cywilizowanej godzinie - 17/18, dzisiaj idę próbować u nich Zdrowy Kręgosłup ;) Z aktywnością u mnie w tygodniu u mnie słabo, jak nie mam motywacji z zapisem na zajęcia gdzieś, to prawie nic się nie ruszam...
    Ja właśnie chodzę na zdrowy kręgosłup, pilates plus takie zajęcia strikte dla ciężarnych
    Byłam na jodze, pewnie jeszcze parę razy pójdę, ale to trochę wymagające więc z większym brzuchem nie dam rady chodzić do tej szkoły jogi

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:

Ja sobie będę z pracy wychodzić po prostu jak cos znajde :P ale pewnie nie wszędzie jest taka opcja

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
    5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
‹‹ 633 634 635 636 637 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ