CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Cel95 wrote:Ja też poza spacerkiem 30 min za dużo się nie ruszam ostatnio, w weekendy robię długie spacery po kilka godzin.
Może zapisze się na jakieś ćwiczenia dla kobiet w ciazy na multisporta bo przed ciaza byłam aktywna dość konkretnie 😁
Smakuje jedzenie to waga leci w górę haha. Lazania z wczoraj była wybitna, aż poczułam z siebie dumę. Napdawde wow. Ktoś chce to wrzucę przepis.
Fajne są zajęcia w Centrum Położniczym Koala na Retoryka (bo ty chyba jesteś z Krakowa?) i można na Multisporta.
Tzn byłam raz na razie i dzisiaj idę drugi raz, ale podobało mi się tydzień temu.
Ja też chodzę na zwykle zdrowy kręgosłup i jogę ale to chodziłam też przed ciążą i po prostu kontynowałam, ale generalnie wydaje mi się, że jak nie ma przeciwwskazań od lekarza i zgłosi się trenerowi, że się jest w ciąży, żeby np nie dawał ćwiczeń w leżeniu na brzuchu (ja tak zrobiłam) to chyba można na taki zwykly zdrowy kręgosłup chodzić, to nie są ciężkie ćwiczenia.Cel95 lubi tę wiadomość
-
Margareetka wrote:A takie uczucie łaskotek od środka? Czy to pierwsze ruchy?
Margareetka lubi tę wiadomość
-
W Toruniu w tej szkole rodzenia na NFZ "ST-Med" po zajęciach ze szkoły rodzenia jest jeszcze godzina zajęć z fizjoterapeutka za darmo, robiła jogę w ciąży i różne ćwiczenia, fajna sprawa, więc jak ktoś z kuj-poj i ma blisko to polecam
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:59
-
Blackapple wrote:Fajne są zajęcia w Centrum Położniczym Koala na Retoryka (bo ty chyba jesteś z Krakowa?) i można na Multisporta.
Tzn byłam raz na razie i dzisiaj idę drugi raz, ale podobało mi się tydzień temu.
Ja też chodzę na zwykle zdrowy kręgosłup i jogę ale to chodziłam też przed ciążą i po prostu kontynowałam, ale generalnie wydaje mi się, że jak nie ma przeciwwskazań od lekarza i zgłosi się trenerowi, że się jest w ciąży, żeby np nie dawał ćwiczeń w leżeniu na brzuchu (ja tak zrobiłam) to chyba można na taki zwykly zdrowy kręgosłup chodzić, to nie są ciężkie ćwiczenia.
Ja właśnie zgłosiłam trenerce ciążę i ona niektóre rzeczy mi po prostu modyfikuje -
Hej 😊 u nas II prenatalne zaplanowane na 04.02 🤞
Elza1234, Klaudek11, Cel95, Alex_92, KarolaKinga, Revolutionary , eeemakarena, Margareetka lubią tę wiadomość
11.2023 Angelius Dr.MP
06.2024 Laparo
08.2024 start invitro
28.09.24r. Transfer 🤞🥹
5dpt - 18,72
7dpt- 77,22
10dpt-244,08
13dpt - 975,89
18dpt- 7038
23dpt usg 🤞🥹🤍 mamy serduszko
9tc krwawienie IP - mamy się dobrze 🥲🫣
10tc+5 4,65cm ❤️
13tc+4 75,9 mm prenatalne 09.12 usg - wyniki pappa🤞niskie ryzyka
14tc+4 chłopiec , Tymon 🩵🥹 -
Dziewczyny na sinsayu jest za 18 zł lampka pokojowa- miś - 8 kolorów ma, zmienia kolory na dotyk
Zamówiłam właśnie -
Z tymi lampkami na dotyk uważajcie tylko, żeby nie była ładowana na USB, bo mają kable od dołu a naładowana w 100% mnie nie wystarczała na całą noc no a nie da się jej postawić jak od dołu ma kabel xd Więc musieliśmy ją zmienić na inną 🫢 znalazłam jakąś fajną w Ikea może nie na dotyk, ale ma w sam raz światło. Teraz nie używamy, ale mam schowaną w szafie
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:09
-
Gusia_ wrote:Z tymi lampkami na dotyk uważajcie tylko, żeby nie była ładowana na USB, bo mają kable od dołu a naładowana w 100% mnie nie wystarczała na całą noc no a nie da się jej postawić jak od dołu ma kabel xd Więc musieliśmy ją zmienić na inną 🫢 znalazłam jakąś fajną w Ikea może nie na dotyk, ale ma w sam raz światło. Teraz nie używamy, ale mam schowaną w szafie
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:13
Gusia_ lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Z tymi lampkami na dotyk uważajcie tylko, żeby nie była ładowana na USB, bo mają kable od dołu a naładowana w 100% mnie nie wystarczała na całą noc no a nie da się jej postawić jak od dołu ma kabel xd Więc musieliśmy ją zmienić na inną 🫢 znalazłam jakąś fajną w Ikea może nie na dotyk, ale ma w sam raz światło. Teraz nie używamy, ale mam schowaną w szafie
O to to, ja kupiłam córce króliczka innogio na święta i ładuje się od dołu, jak naładuje go w ciągu dnia to wytrzyma całą noc ale jeśli nie to nie trzyma długo.
No ale cóż grunt że dziecko zadowolone to matka musi pamiętać żeby ładowaćAlex_92 lubi tę wiadomość
-
Z wagą to ja standardowo bez zmian, od początku 5,5kg na minusie 😏 Oczywiście na czczo bo jak u lekarki to zawsze te 1kg więcej popołudniu wskakuje przez to co w ciągu dnia w siebie właduje no ale mimo wszystko mało jem. Dzisiaj w nocy nie spałam to tak burczało mi w brzuchu że aż mała w brzuchu się obudziła no ale przecież nie będę jadła w nocy to poszłam po butelkę wody i wypiłam 3/4 przez noc. Rano oczywiście jak wstałam to pierwsze herbata i śniadanie bo myślałam że umrę z głodu 😳
-
Blackapple wrote:Fajne są zajęcia w Centrum Położniczym Koala na Retoryka (bo ty chyba jesteś z Krakowa?) i można na Multisporta.
Ja też chodzę na zwykle zdrowy kręgosłup i jogę ale to chodziłam też przed ciążą i po prostu kontynowałam, ale generalnie wydaje mi się, że jak nie ma przeciwwskazań od lekarza i zgłosi się trenerowi, że się jest w ciąży, żeby np nie dawał ćwiczeń w leżeniu na brzuchu (ja tak zrobiłam) to chyba można na taki zwykly zdrowy kręgosłup chodzić, to nie są ciężkie ćwiczenia.
Zapisałam się tam ale na nie kolejny tylko jeszcze następny tydzień bo nie było nic wolnego wcześniej
Wybiorę się albo na jogę albo na kręgosłup lub pilates - zobaczę na ile mi się uda z nich wyrwać👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
My chyba też mieliśmy inogio ale małego kota. No i był słaby bo u nas noc się zaczyna w domu dla dzieci o 20 i do 7 nie dawał rady. Jak na baterie z sinsaya to fajna, moznaby wkładać akumulatory… może dziewczynkom zamówię do ich pokoju, jeszcze co prawda tam nie śpią ale mają w planach i już myślę o jakiejś lampce
-
Elza1234 wrote:Ta jest na baterie 18 zł nie majątek, na start zobaczę jak mi się sprawdza, najwyżej zmienię na inną
No to kupione🤣Elza1234 lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
HejAnku🌸 wrote:Pan krwiak wszedł w fazę organizacji! Już nie stanowi takiego zagrożenia dla łożyska. Oczywiście wiadomo, że one są w moim wypadku nieobliczalne ale warto się chwilę pocieszyć
Mam wrażenie, że po Antybiotyku te krwiaki szybciej się organizują. Może to teoria z dupy ale w sobotę wieczór dziad był duży i płynny, w niedzielę wzielam Amotaks i dzisiaj już mniejszy i częściowo zorganizowany🤷🏼♀️
Baba zdrowa 310g, grzecznie ułożona do badania, co miała pokazać pokazała. Łożysko na przedniej ścianie wysoko, z prawej strony dlatego czuję Pannę jak kopnie z lewej.
Lekkie ufff
cudowne wieści Oby już tylko takie do końca ✊✊✊2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Gusia_ wrote:My chyba też mieliśmy inogio ale małego kota. No i był słaby bo u nas noc się zaczyna w domu dla dzieci o 20 i do 7 nie dawał rady. Jak na baterie z sinsaya to fajna, moznaby wkładać akumulatory… może dziewczynkom zamówię do ich pokoju, jeszcze co prawda tam nie śpią ale mają w planach i już myślę o jakiejś lampce
Gusia_ lubi tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Dziewczyny na sinsayu jest za 18 zł lampka pokojowa- miś - 8 kolorów ma, zmienia kolory na dotyk
Zamówiłam właśnie
Ja znalazłam tylko, że jest jednokolorowa... Podeslesz link?👩🦰 92 👱♂️ 90
2020-2023 starania naturalne - bezskuteczne
20.09.2024 - kriotransfer - 2 x 3 BB 🤞
30.09.2024 - 10 dpt - beta 386
02.10.2024 - 12 dpt - beta 1274
06.10.2024 - plamienie - SOR - GS 9 x 4,6 mm
08.10.2024 - 18 dpt - beta 9 882, prog 19,9, widoczny GS i YS
15.10.2024 - 4mm z ❤️
19.10.2024 - 19 mm
18.11.2024 - USG 🤞🤞🤞 -
Ja jeszcze przy córce jak była niemowlakiem miałam z ikei lampkę wiszącą różowego kwiatuszka na ścianę normalnie do gniazdka, też była super. Wiem że były różne księżyc serce chyba gwiazda powinny jeszcze być w ikei tylko pewnie już nowsze i też teraz myślę o takiej żeby później kupić nad łóżeczko małej, muszę zerknąć na stronie 🙃