CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
jowmat wrote:Dziewczyny, wczoraj byłam na szkoleniu o początkach przygotowania na przyjście dziecka i mam problem. Czym jest ten Rampers?
Taki krótki pajacyk na lato.
https://fazymazy.com/blog/blog-fazymazycom/czym-rozni-sie-rampers-od-pajaca-rodzaje-ubranek-niemowlecychjowmat, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Aaaa okej.
magdalena321 co do Muszynianki sie nie wypowiem bo bardzo mi wszystko jedno jako wodę lubię i czy szkodzi czy nie (ale Muszynianki nie pije bo mam po niej taki ból brzucha że walę sobie kroplówki przeciwbólowe)
Natomiast z tymi ubraniami coś może być bo zobacz że np mając jakieś zaburzenia jednak preferujemy jakieś stroje.
Ja np jako zaburzona osoba nie lubię obcislych rzeczy. No nienawidzę. Tak samo nie znoszę rajstop .
W za małe ciuchy też wierzę że wpływają źle na rozwój dziecka bo w końcu nie wyciągnie nogi porządnie ani nie rozszerzy ramion. Ale za duże body? Wątpię
No tak tak zgadzam się że coś w tym musi być mimo wszystko. W za Ciasne też bym malucha nie ubrała bo nam dorosłym w za ciasnym niewygodnie a co dopiero takiemu maluszkowi -
Tanashi to ja Cię rozumiem, dziś się poddałam, bo po prostu nie byłam w stanie siedzieć. Pierwszy raz przez te kilka ciąż mi się tak zdarzyło. I zła jestem, bo nie lubię takich niespodziewanych wolnych dni. Wewnętrzny tyran ma używanie, no ale mąż mi nagadał, że ciąża, że dziecko itd. Wiadomo, ma rację, ale mimo to mi ciężko z nieplanowanym wolnym dniem 😅🤷♀️
-
Cel95 wrote:Czyli jak ma się stres w kwestii ruchów można po prostu podejść do położnej z medicover? Pewnie w luxmed podobnie:p
Dzisiaj zrobiłam tak, że umówiłam się na teleporade i powiedziała mi, że mogę do nich podjechać w dowolnym czasie do 20:00. Bo na wizytę stacjonarną nic nie było… myślę, że jakbym podjechała bez tego telefonu to też by mnie przyjęła, no ale nie gwarantuje. Trzeba tylko wiedzieć w którym centrum są położne od ciąży.Cel95 lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Tanashi to ja Cię rozumiem, dziś się poddałam, bo po prostu nie byłam w stanie siedzieć. Pierwszy raz przez te kilka ciąż mi się tak zdarzyło. I zła jestem, bo nie lubię takich niespodziewanych wolnych dni. Wewnętrzny tyran ma używanie, no ale mąż mi nagadał, że ciąża, że dziecko itd. Wiadomo, ma rację, ale mimo to mi ciężko z nieplanowanym wolnym dniem 😅🤷♀️
Tobie to i tak się przyda taki dzień, bo długo pracujesz do końca ciąży i szybko wracasz do pracy więc popieram męża, zero wyrzutów sumienia ja jutro wzięłam wolne i dla odmiany zamiast siedzieć będę chodzić po sklepach z kafelkami, może będzie trochę lepiej 🤣 -
Tanashi pamiętam te spacery po sklepach z kaflami i to się potem miło wspomina mimo drobnych różnic zdań hahaha
Moja fizjoterapeutka by mnie zabiła, jakbym postanowiła pracować na piłce. Niestety mam problemy z dolnym kręgosłupem, zwyrodnienie w lewym łokciu i dwie przepuchliny w prawej dłoni 🤣 a niby praca przy komputerze taka przyjemna i spokojna. Mam taki wiecie, ortopedyczny fotel do kompa na wymiar jak jakaś babcia 🤣🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 18:49
-
eeemakarena, Elza1234, Gusia_, Alex_92, amoze, SZKODNIK, przygodami66, KasiaGosiaWerka lubią tę wiadomość
-
Biedronk@ a w którym byłaś? Ja będę w poniedziałek w kaskadzie i myślałam, żeby wejść, ale obawiam się, że już może nie być w czym wybierać. Będę w diagenie na prenatalnych
-
Hahaha, tak? A my z mężem wspominamy remont domu naprawdę z sentymentem. Wiadomo, czasem się posprzeczaliśmy, ale to na palcach jednej ręki zliczyć. Byliśmy zaraz przed ślubem i po jak to sie działo. Naprawdę dobre wspomnienia ❤️
-
Gusia_ wrote:Biedronk@ a w którym byłaś? Ja będę w poniedziałek w kaskadzie i myślałam, żeby wejść, ale obawiam się, że już może nie być w czym wybierać. Będę w diagenie na prenatalnych
Byłam w Galaxy:) ciuszki już przebrane ale trzeba nurkować między wieszakami i szukać 😆
W Diagenie u Węgrzynowskiego robisz?
Dostałam skierowanie z Medicovera też na połówkowe bo mam za free w pakiecie, ale niezdecydowałam się korzystać bo tylko on robi połówkowe z ich skierowania. Słyszałam o nim mało pochlebne opinie, na temat jego zachowanie i komentarzy mimo że to dobry specjalista.
Ja robię u Mędrka, kiedyś też w Diagenie pracował.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 19:52
-
Nineq wrote:Chyba jako jedyna z grupy nie mam jeszcze nic i nie kupuje w najbliższym czasie🫣Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Gusia_ wrote:Hahaha, tak? A my z mężem wspominamy remont domu naprawdę z sentymentem. Wiadomo, czasem się posprzeczaliśmy, ale to na palcach jednej ręki zliczyć. Byliśmy zaraz przed ślubem i po jak to sie działo. Naprawdę dobre wspomnienia ❤️
A ja za to mówię, że skoro przetrwaliśmy z mężem budowę i wykończenie domu to przetrwamy wszystko. Teraz się z tego śmieje, ale to były dla nas bardzo ciężkie miesiące. Nie szło po naszej myśli totalnie nic, od wariujących cen, „braku” materiału na rynku, po wystawiających nas wykonawców, brrr… 🥲
Teraz jak ktoś pyta, czy budowałabym się drugi raz to mówię „tak, jakbym miała luźne dwa miliony i chociażby mieszkanie, w którym moglibyśmy z mężem sami mieszkać” . 😅👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Nie wiem jak remont ale nie wiem czy ja wykończyłam dom, czy dom wykończył mnie 😂
Dochodzimy powoli do finału finałów, została nam ściana z cegiełek ale mimo że koordynuje to zdalnie to jestem wykończona 😅 salon prawie wykończony, nie mamy sypialni i biura bo za pokój dzidzi się nawet nie zabieram 😂 Mój szpital trochę sprzyja bo mąż z psem śpi u teściów i sobie powoli będzie wykańczał więc trochę mnie to buduje.
Ja się dzisiaj czułam tak dobrze, że mogłabym iść w pole kopać ziemniaki ale się boję, że na nim urodzę 😂 plamienie mam znikome także poleżę sobie dla rozrywki w szpitalu. Ale naprawdę powiem wam, że położne są superowe (jedna czy dwie do odstrzału) i oprócz lekarza Grincha jak na patologię to całkiem tu przyjemnie.Cel95 lubi tę wiadomość
-
Dla mnie remont to był koszmar, ale może po prostu nie miałam świadomości co może wyjść w starym budownictwie, a ciągle wychodziły jakieś niespodziewane kwiatki (i czasem nadal wychodzą, bo nie wymieniliśmy wszystkiego). Do tej pory się dziwię, że ta stara instalacja elektryczna nie przyczyniła się kiedyś do jakiegoś pożaru, bo to był dramat.