CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Próbowałam już kilka razy się wbić w rozmowę, ale strony uciekają jak szalone 🤣🤣 widzę, że podobne rzeczy przeżywamy - wykończeniowka, kredyty to też mój aktualny temat i szczerze mówiąc już mam łeb jak sklep od oglądania płytek 🙈 podziwiam i zazdroszczę jak komuś sprawia to radość 🫣
-
HejAnku🌸 wrote:Nie wiem jak remont ale nie wiem czy ja wykończyłam dom, czy dom wykończył mnie 😂
Dochodzimy powoli do finału finałów, została nam ściana z cegiełek ale mimo że koordynuje to zdalnie to jestem wykończona 😅 salon prawie wykończony, nie mamy sypialni i biura bo za pokój dzidzi się nawet nie zabieram 😂 Mój szpital trochę sprzyja bo mąż z psem śpi u teściów i sobie powoli będzie wykańczał więc trochę mnie to buduje.
Ja się dzisiaj czułam tak dobrze, że mogłabym iść w pole kopać ziemniaki ale się boję, że na nim urodzę 😂 plamienie mam znikome także poleżę sobie dla rozrywki w szpitalu. Ale naprawdę powiem wam, że położne są superowe (jedna czy dwie do odstrzału) i oprócz lekarza Grincha jak na patologię to całkiem tu przyjemnie.
Ja właśnie bym chciała się rozejrzeć za położna w Koperniku. W sumie nie wiem czy kupić dedykowana czy liczyć na to że będzie jakaś fajna, bo tam chyba sporo fajnych jest. Jedna kojarze ze szkoły, fajna spokojna uprzejma dziewczyna.👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Ja się o remontach nie wypowiem, bo mieszkanie kupiliśmy świeżo po remoncie, po troszku sobie malujemy i wymieniamy pojedyncze meble, poza tym nie planuje tu nic poważnego. Ogólnie wprowadziliśmy się tydz po tym jak dostaliśmy kredyt 🤣
Nienawidzę remontów, dla mnie wszystko jest za drogie, już to malowanie sypialni mnie przytłacza. Nie znoszę takich kreatywnych rzeczy, mój mózg nie pracuje w takich rejonach. -
Cel nie wiem czy one migrują między piętrami ale jednej pytałam to powiedziała, że ona jest tylko patologiczna 😂 nie dość że mega doświadczona to jak walnie żartem to człowiek sam urodzi xD
Czekam na obchód i nocną dawkę mojego kochanego exacylu i już przysypiam, a w dyżurce śmieszki heheszki 😂Revolutionary lubi tę wiadomość
💔 Marcysia 21t 👼 -
U mnie większość ogarnął mąż, ale ma dobry gust, wyczucie więc super to zrobił i znalazł fajne ekipy, pilnował wszystkiego. Najlepsze to kuchnia na wymiar, drogie, ale naprawdę zrobiło klimat. Więc spisał się. Ja to meble wybierałam z nim więc męki remontowe mnie ominęły.
Ale pamiętam jak mieliśmy na początku tylko łóżko kanapę i krzesełka ze stoliczkiem👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Elza1234 no mój też tego nie ogarnia. Ja mogę czyścić kibel albo ciąć gałęzie ale urządzanie nie moja bajka.
Tanasi ja mam wewnętrzne drzwi w kolorze szławii. Super są. Ale zewnętrzne braliśmy z tych tańszych i chyba wyszło coś ok 8 tys wiec chyba tyle kosztują drzwi zewnętrzne po prostu.Elza1234 lubi tę wiadomość
-
A i prawie dostałam zawału wczoraj niestety, bo cała muszla klozetowa we krwi… ale połączyłam fakty bo zaparcia mnie strasznie męczą od początku i wygląda na pęknięty hemoroid. Jestem w szoku, bo nic nie było widać, nie miałam problemu nigdy wcześniej. Także nawiedził mnie dosyć upierdliwy objaw ciążowy. Czekam na wizytę u lekarza, mam nadzieję że da się to w miarę opanować 😵💫
-
Tanashi wrote:O nie Karola, to ja jestem Twoim przeciwieństwem, robię sobie wizualizację wszystkiego w Canvie i wycinam nawet tła z produktów żeby zobaczyć jak wyglądają realnie obok innych 🤣 Ale no też budżetowo zrezygnowaliśmy z kuchni na wymiar, będzie z ikei, po podsumowaniu kosztów od stolarza vs ikea wychodzi 15 tysięcy taniej. A będzie moja wymarzona wyspa i wymarzona lampa nad wyspą, więc uznaję to za niezły kompromis. Poszalałam chyba tylko z drzwiami do domu, bo wybrałam za 10 tysięcy, mąż mi zabronił mówić teściom żeby nie dostali zawału xD ale są piękne szałwiowe tak jak sobie wymarzyłam, więc możemy mieć piękne drzwi do domu i zero drzwi wewnętrznych przez następny rok zanim uzbieramy na nie xddd
Tanashi lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Elza1234 no mój też tego nie ogarnia. Ja mogę czyścić kibel albo ciąć gałęzie ale urządzanie nie moja bajka.
Tanasi ja mam wewnętrzne drzwi w kolorze szławii. Super są. Ale zewnętrzne braliśmy z tych tańszych i chyba wyszło coś ok 8 tys wiec chyba tyle kosztują drzwi zewnętrzne po prostu.
W salonie widziałam dużo tańsze też, ale nie były tak piękne i były głównie z Wikędu, a miał dużo negatywnych opinii i nie chciałam od nich -
Powiem Wam jeszcze, że odetchnęłam trochę. Jednak odstawiając tyle leków gdzieś tam lekki stresik jest. Fajnie, że wszystko ok.
kasssia lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
awokado 🥑 wrote:Widzę, że mamy bardzo podobne podejście do wykończenia 😂 Też wycinam produkty i ustawiam je na jednym projekcie, żeby zrobić sobie ładną wizualizację konkretnych pomieszczeń wraz z meblami i kolorami ścian. Mi się marzą szałwiowe drzwi wewnętrzne, są przepiękne ale z ościeżnicą i do wszystkich pomieszczeń kosztują miliony… do tego brudno różowe szafki w łazience, lastryko na płytkach i błękitna kuchnia, więc na pewno niestandardowo, a raczej dość kolorowo, jak nam starczy kasy z kredytu na te wszystkie moje fanaberie, to się popłaczę ze szczęścia, ale raczej trzeba będzie iść na kompromisy 🥲
I feel you 🤣 u nas zabudowa kuchenna taka kremowo-biała, ale mam dużą szałwiowa lampę nad wyspę i kafelki na podłogę w taką szalwiowa szachownicę, więc trochę koloru też będzie. Najwięcej polotu mam oczywiście jeśli chodzi o pokój dziecięcy, wiadomo że podoba mi się tapeta 400zl za M2, bo jak inaczej 🤣 ale obawiam się że zanim ją położymy, to córka już będzie miała prawo jazdy. Ale może chociaż piękną różową szafę retro jej sprawie 😅 -
My też około 8k za drzwi zewnętrzne, ale jak mi babka ostatnio powiedziała, że wewnętrzne każde za 4k a mamy miec 8 to jednak trochę trzeba zmienić kurs 🙈🙈
-
Karola3xJ:D wrote:Tanasi ja mam wewnętrzne drzwi w kolorze szławii. Super są. Ale zewnętrzne braliśmy z tych tańszych i chyba wyszło coś ok 8 tys wiec chyba tyle kosztują drzwi zewnętrzne po prostu.
-
Cel95 wrote:Powiem Wam jeszcze, że odetchnęłam trochę. Jednak odstawiając tyle leków gdzieś tam lekki stresik jest. Fajnie, że wszystko ok.
Bedzie juz tylko dobrze 🥰🌸 powiem Ci, ze jak tu wchodzę to zawsze patrze w którym jestes tygodniu, bo idziemy łeb w łeb i dzisiaj miałam szok ze już masz 18+1 i ze chyba sobie musiałaś dodać 🤣 a to jednak ten czas tak leciCel95 lubi tę wiadomość
-
Lauraa wrote:My też około 8k za drzwi zewnętrzne, ale jak mi babka ostatnio powiedziała, że wewnętrzne każde za 4k a mamy miec 8 to jednak trochę trzeba zmienić kurs 🙈🙈
Oglądałam drozesze,ładne były no ale...
W sumie największym strzałem w pysk była cena właśnie drzwi i pompy ciepła. Takie dwa największe zaskoczeniaLauraa lubi tę wiadomość
-
Lauraa wrote:Bedzie juz tylko dobrze 🥰🌸 powiem Ci, ze jak tu wchodzę to zawsze patrze w którym jestes tygodniu, bo idziemy łeb w łeb i dzisiaj miałam szok ze już masz 18+1 i ze chyba sobie musiałaś dodać 🤣 a to jednak ten czas tak leci
Taka mam nadzieję 💗 haha no czas leci, to nie moje zdolności hakerskie xDLauraa lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
awokado 🥑 wrote:Oo Karola, a z jakiej firmy macie szałwiowe drzwi?
Tylko ze to nie szalwia a eukaliptus😅 zielone to zielone noawokado 🥑, Alex_92 lubią tę wiadomość