CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Biedronka robię u dr. Halca, w poprzednich ciążach też chodziłam do dr. Mędrka. Wiem, że się przeniósł na Cukrowa, ale bardziej mi pasuje upchnąć dzieci i męża do Kaskady w trakcie badania, bo nie mamy ich z kim zostawić, a jak brałam Xonvea nie chciałam sama jeździć autem tyle km. Ale chodzę też do spoko lekarza. Może mniej żartuję, ale jest okej, przynajmniej w moim odczuciu 👍
Weronka ja Ciebie rozumiem. Mój mąż coś czasem pogaduje, że moznaby zmienić dom na większy, ale ja nie zamierzam się nigdzie przeprowadzać. Nie wiem, ale mimo dobrych wspomnień teraz z trójką dzieci już by mi się nie chciało nic planować, wybierać, urządzać. A wcale metraż nie jest zły, niespełna 140m. Fajnie było, ale nie w tym życiu 😅 teraz raczej planujemy odkładać luźne pieniądze na jakieś mieszkanie, myślimy o Szczecinie, no zobaczymy, ale na pewno nie żadna wyprowadzka z domu, raczej z myślą o studiach dzieciaków i ewentualnie wcześniej o wynajmie
HejAnku zawsze się trafi jakaś jedna średnia położna, ale grunt, że większość robi dobre wrażenie. Jakiś serial już zaczęłaś? 🤣 dla mnie leżenie w szpitalu to jedyna okazja do oglądania seriali hahaha -
SZKODNIK wrote:Gusia, zamów przez stronę z odbiorem w sklepie 🩷
Zamawiam sobie do domu ze sklepu, ale wiesz, skoro będę w galerii to pewnie zajrzymy z dziećmi. Zawsze sobie kupią jakieś naklejki itd, więc ja pewnie sobie przejrzę wyprzedaż maluszkową bardziej dla funu niż potrzeby 🫣SZKODNIK lubi tę wiadomość
-
Karola no jakbym miała budżet bez ograniczeń to kochałabym urządzanie domu, mój mąż narzeka, że podobają mi się same najdroższe rzeczy, to niestety trochę prawda 🤣 ale chociaż sobie popatrzę 😜
Na ten moment zależy mi po prostu na tym żeby się wprowadzić. Zabierzemy ze sobą kilka starych mebli z aktualnego mieszkania i będzie git. Z czasem coś tam się będzie wykańczać tak wnętrzarsko, ale nie mam spiny w tym temacie. No ale do tego czasu jeszcze cała wykończeniowka do zrobienia 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 20:36
-
Ja natomiast jestem tym typem w remontach itp. który podejmuje decyzje szybko. Może potem dom nie wygląda idealnie, ale ja bym umarła od rozkminiania i dywagowania. Dla mnie decyzje muszą być proste 🤣 może dlatego względnie łatwo nam poszło z wykańczaniem domu, bo nic sobie nie utrudnialiśmy jakimś wydziwianiem tylko po najmniejszej lini oporu 🤣 ale kurde lubię ten Nasz Dom!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 20:43
-
Gusia jak na ciężki przypadek przystało odpaliłam doktora House’a skończyłam jedną książkę, próbowałam zacząć kolejną ale dziewczyna z sali ma jakieś jazdy i KTG co chwilę idzie - będzie mi się śniło po nocy bo już mi się obija o mózg 😂
Gusia_, amoze lubią tę wiadomość
-
HejAnku to miłego oglądania i samych ciekawych przypadkow 🙃 a dźwięk ktg po szpitalu to latami się śni po nocach hahaha ja do tej pory mogę go sobie bez trudu wyobrazić. Szaleństwo 🤣🤣🤣
-
Po wizycie! Haha dziecko na głowie stoi i spi 🤣 koło 220g więc tym razem dzień do tyłu od OM niż do przodu, ale było bardzo ciężko lekarzowi zmierzyć wiec kto wie nie było współpracy haha płeć też raczej dziewczynka ale nie ma tego 100% xD
Najważniejsze, że przepływy piękne, serduszko 151, wszystkie pomiary ok
Mam też zaświadczenie więc jutro zrobię niezła niespodziankę w pracy xDGusia_, Elza1234, przygodami66, asiun, Margareetka, eeemakarena, Nosa, Klaudek11, KarolaKinga, amoze lubią tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Tanasi nam też się zawsze podobają najdroższe. A stać nas na najtańsze😅
Gusia ja też decyzję podejmuje szybko ale później obrywam za to. Np plytki w korytarzu wybrałam.na szybko,mąż.cos tam.gadał ja mowie bierz... No i je położył..... błagałam żeby je skuwał bo nie umiałam na nie patrzeć. A jakbym w sklepie się przyjrzała to bym widziała ze są w jakieś paskudne mazy
To samo.ze w ogóle nie myślałam.na tym żeby mieć na piętrze jednolite podłogi. Tu plytki,tu jasne panele,tu ciemne...misz masz. Skuwanie plytek i dokupienie jednolitych paneli to był koszt dodatkowy bo nagle te panele zdrożały o 100%.
To samo łazienka.Chcialam niebiesko białą. To zrobił. Ale zmieniłam wizje i trzeba było dokupić niebieskich plytek. Pół sciany położone a plytki przestali produkować i są braki na magazynach.. Moja wina. Do tego chciałam zielone drzwi ale nie wpadłam na to że nie pasują do niebieskiej łazienki.
Ja robię na hop siup soup a później jest gówno. -
Cel95 wrote:Po wizycie! Haha dziecko na głowie stoi i spi 🤣 koło 220g więc tym razem dzień do tyłu od OM niż do przodu, ale było bardzo ciężko lekarzowi zmierzyć wiec kto wie nie było współpracy haha płeć też raczej dziewczynka ale nie ma tego 100% xD
Najważniejsze, że przepływy piękne, serduszko 151, wszystkie pomiary ok
Mam też zaświadczenie więc jutro zrobię niezła niespodziankę w pracy xD
Przecież to nic.
Czyżby w brzuchu odbywały się zajęcia z jogi? -
Hahaha to ja jestem mniej szalona Karola. My poza kuchnią i łazienką mamy wszędzie ten sam parkiet, bo bym kota dostała wybierając różne podłogi. Ściany mamy wszędzie białe 🤣 bo też po co zajmować sobie głowę jakimiś kolorami, tylko u dzieci jedną i sufit w kolorze, no bo u dzieci tak całkiem biało to już jakoś nie pasowało mi xd generalnie właśnie ja jestem mało kreatywna jeśli chodzi o dom, nie szaleję, w sumie szłam w jakieś klasyki i do tej pory mi się wszystko względnie podoba. Może w kuchni bym wymieniła fronty, już ze dwa lata za mną chodzą zielone, ale ponieważ nie chce mi się remontować nawet tego to jest jak jest i długo będzie 🤣 nie wiem im jestem starsza tym bardziej mi bez różnicy pewne rzeczy ale może to i zdrowiej 🤣🤣🤣
-
Karola3xJ:D wrote:Ty serio analizujesz różnice o JEDEN DZIEŃ?
Przecież to nic.
Czyżby w brzuchu odbywały się zajęcia z jogi?
Nie, po prostu sobie zerknęłam z ciekawości jak ostatnio było xD wiem że to się może różnic, spokojnie!
Dobrze ze w ogóle coś zmierzył bo dziecko się zabrało za jogę na poważnie
Mama rok przed poczęciem robiła jogę pod hormony to ma to w genach xD👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
u mnie mimo, że nie było jakiś dużych fuckupów, mieliśmy super ekipe i panią architekt po znajomości do pomocy to i tak mnie to przerastało 🤣 świadomość ile kasy na to idzie, stres czy wyjdzie fajnie - skąd masz wiedzieć, skoro robisz to pierwszy raz w życiu??? no i my musieliśmy wszystko spakować i się wyprowadzić na 3 miesiące. to pakowanie już było koszmarem. przypomnę, z niespełna rocznym dzieckiem 🤣
-
Cel95 wrote:Nie, po prostu sobie zerknęłam z ciekawości jak ostatnio było xD wiem że to się może różnic, spokojnie!
Dobrze ze w ogóle coś zmierzył bo dziecko się zabrało za jogę na poważnie
Mama rok przed poczęciem robiła jogę pod hormony to ma to w genach xD -
O nie Karola, to ja jestem Twoim przeciwieństwem, robię sobie wizualizację wszystkiego w Canvie i wycinam nawet tła z produktów żeby zobaczyć jak wyglądają realnie obok innych 🤣 Ale no też budżetowo zrezygnowaliśmy z kuchni na wymiar, będzie z ikei, po podsumowaniu kosztów od stolarza vs ikea wychodzi 15 tysięcy taniej. A będzie moja wymarzona wyspa i wymarzona lampa nad wyspą, więc uznaję to za niezły kompromis. Poszalałam chyba tylko z drzwiami do domu, bo wybrałam za 10 tysięcy, mąż mi zabronił mówić teściom żeby nie dostali zawału xD ale są piękne szałwiowe tak jak sobie wymarzyłam, więc możemy mieć piękne drzwi do domu i zero drzwi wewnętrznych przez następny rok zanim uzbieramy na nie xddd
kasssia, eeemakarena, Klaudek11 lubią tę wiadomość
-
Nasz sulyn wybral sobie farbę do pokoju ale nie umiem patrzeć na tą jego żółta ścianę.. wygląda jak farba z lat 2000,taka kanarkowo sraczkowa. Fuj. Chcę mu to przemalować ale płacze ze mu się podoba. Muszę zaczekać aż mu minie. Ale to jest taki kolor ze jak wchodzę to mi niedobrzs
-
Karola3xJ:D wrote:Proszę jej więcej nie zaburzać planu dnia! Ona tam patentuje pozycje a Wy jej przeszkadzacie
Ewidentnie pokazuje kto tu rządzi. Dodatkowa wizyta na jakieś podglądanie? Rodzice złapcie trochę luzu i zabierzcie się za jogę staruszki hehe ja już trenuje😅👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Gusia_ wrote:Karola mieszkam na końcu świata, w maleńkiej wiosce w lesie. Nie mam bliżej paczkomatu. Nawet nie mam bliżej żadnej innej wioski 🤣👌 co więcej nawet nie mam bliżej sklepu, więc mam spiżarnię jakby czegoś zabrakło wieczorem lub w niedzielę xd
Brzmi jak miejsce które chciałabym odwiedzić romantycznieGusia_ lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀