CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
magdalena321 wrote:Ja nie mam nic na 50.
Mam sporo na 56 i 62, najwyżej będę podwijała rękawki czy nogawki dziecku no nie szkodzi 🙃
https://lekarskimokiem.pl/czy-ubior-ma-wplyw-na-prawidlowy-rozwoj-dziecka/ -
Dobra mam akurat chwilę to już wam mówię co i jak 😄
Wypis był już gotowy dzisiaj rano, ale już czekaliśmy na ponowną konsultacje u pana docenta od wątroby. Na wszelki wypadek przygotowałam całą listę leków i suplementów które przyjmowałam podczas IVF żeby mu pokazać. Zobaczył, złapał się za głowę i powiedział, że nic dziwnego dlaczego ja mam takie wyniki. Wątroba potrzebuje czasu żeby się zregenerować. Także mam za jakiś czas się zgłosić do poradni gastroenterologicznej z aktualnymi wynikami. Do tego kontynuacja esseliv/essentiale max i tyle.
Na odchodne jeszcze dzisiaj szpital dostał
Nowy sprzęt do USG z AI, który sam zaznacza i opisuje co i jak, więc na odchodne zrobili mi jeszcze połówkowe 😄 i to ten sam lekarz, który robił I prenatalne. Przy okazji studenty stali i się przyglądali, a on ich wałkował z tego co widzą itd. Mamy chłopaka 💙 326g +/- 48g. Wszystko prawidłowo tylko jedna rzecz mnie zastanawia, bo podobno został jakiś ślad po starym krwiaku wg tego co mówił na badaniu, ale w opisie wpisał „widoczny obszar 25x35mm o mieszanej echogeniczności - prawdopodobnie krwiak okołołożyskowy.”
Cukrzycy mi w końcu nie wpisali, muszę powtórzyć po prostu krzywa w 24-28tc. Jeżeli wyjdzie znowu jakiś skok to wtedy pomiary do końca ciąży i prawdopodobnie insulina.
Podsumowując nic nowego się nie dowiedziałam (to że to po lekach to było raczej oczywiste), jedynie poznałam szpital i przecudowne położne ❤️ ach no i mam połówkowe z głowy 🥰
Gusia_, przygodami66, Cel95, kasssia, Moooniii, KarolaKinga, awokado 🥑, Elza1234, eeemakarena, KasiaGosiaWerka, amoze, CelinaJan lubią tę wiadomość
Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Czy u Was też pojawia się większą ilość śluzu? Po skorzystaniu z toalety zauważyłam, że wyleciał ze mnie taki spory kawałek śluzu. Oczywiście od razu panika, że to czop śluzowy, ale chyba w 17 tygodniu to raczej mało możliwe? Tym bardziej że w piątek byłam na badaniu ginekologicznym i szyjka była twarda, zamknięta.
-
Gusia_ wrote:Alex no i fajnie, oby już bez atrakcji do końca 🙏
Gusia to leż sobie i odpoczywaj jak potrzebujesz 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 17:17
kasssia lubi tę wiadomość
Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Hej, już wracam, tętno OK 🙏 oby do poniedziałku.
W samochodzie trochę się uaktywniła.
No ale teraz czuję że wreszcie jestem w ciąży, nie ma ciąży bez martwienia się o brak ruchów 🤣
alex no ale w sumie dobrze że nic nie wykryli, ważne że poleżałaś i masz wszystkie badania.
Swoją drogą ciekawe czy moja wątroba bez pęcherzyka wytrzymałaby invitro…
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 17:30
przygodami66, Elza1234, Alex_92, eeemakarena lubią tę wiadomość
-
Margareetka wrote:Czy u Was też pojawia się większą ilość śluzu? Po skorzystaniu z toalety zauważyłam, że wyleciał ze mnie taki spory kawałek śluzu. Oczywiście od razu panika, że to czop śluzowy, ale chyba w 17 tygodniu to raczej mało możliwe? Tym bardziej że w piątek byłam na badaniu ginekologicznym i szyjka była twarda, zamknięta.
-
Alex dobrze ze Cie pobadali. Nie można olewa takich wyników,musisz to kontrolować.
W opisie usg masz właśnie pozostałości po krwiaku.
Margaretka każda z nas ma już czop śluzowy i każdej może odejść w dowolnym momencie więc to nie jest niemożliwe.
Alex_92 lubi tę wiadomość
-
Powiem Wam, że mąż zabrał dzieci po paczki do paczkomatu do miasta 10km dalej. Będą za pół godziny około. Leżę i nie wiem jak się odnaleźć w tej ciszy i pustym domu 🤣🤣🤣🫣
Kasia dobrze, że wszytko ok ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 17:34
kasssia lubi tę wiadomość
-
Margareetka wrote:Czy u Was też pojawia się większą ilość śluzu? Po skorzystaniu z toalety zauważyłam, że wyleciał ze mnie taki spory kawałek śluzu. Oczywiście od razu panika, że to czop śluzowy, ale chyba w 17 tygodniu to raczej mało możliwe? Tym bardziej że w piątek byłam na badaniu ginekologicznym i szyjka była twarda, zamknięta.
U mnie tak dokładnie czasem coś co wygląda jak ten mityczny czop śluzowy i nie cieknie/wyplywa, tylko tak jak mówisz, wylatuje bardziej, bo jest super gęsty i zbity. Czasami takie 2-3 kawałki dziennie. Zauważyłam że mam tak na drugi dzień po seksie. Ginekolog mówi ze “zdarza się tak”Margareetka lubi tę wiadomość
-
Ja w pierwszej ciąży nie zauważyłam, żeby mi odszedł czop. Musiał już w trakcie porodu. W drugiej dwa dni odchodził na raty, było go więcej niż sądziłam i był potwornie klejący. Musiałam ciągle zmieniać bieliznę. To było już w szpitalu, kilka dni przed moją indukcją, jakoś po 37 tygodniu
-
kasssia wrote:Hej, już wracam, tętno OK 🙏 oby do poniedziałku.
W samochodzie trochę się uaktywniła.
No ale teraz czuję że wreszcie jestem w ciąży, nie ma ciąży bez martwienia się o brak ruchów 🤣
alex no ale w sumie dobrze że nic nie wykryli, ważne że poleżałaś i masz wszystkie badania.
Swoją drogą ciekawe czy moja wątroba bez pęcherzyka wytrzymałaby invitro…
Czyli jak ma się stres w kwestii ruchów można po prostu podejść do położnej z medicover? Pewnie w luxmed podobnie:p👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Karola3xJ:D wrote:Ponoć szkodzi,kiedyś dużo o tym się mówiło
https://lekarskimokiem.pl/czy-ubior-ma-wplyw-na-prawidlowy-rozwoj-dziecka/
Ah no teraz czytam, fakt no może coś mieć to wspólnego ale to w takim razie nasze pokolenia to wszystkie po kolei „miałyby coś”.
A ostatnio gdzieś na fb na jakiejś grupie babka pytała jaką wodę pijemy w ciąży. Napisałam że muszyniankę zieloną a ona mi wywaliła elaborat jakiś że miażdżycę będę miała że dziecko wady będzie miało że to według badań itd a jakaś inna dziewczyna pisze jej pod tym że kolejne badania wyciągnięte „z dupy” bez źródła itd.
No człowiek by zwariował jakby to mial brać wszystko do siebie 🧐🙂 -
Gusia_ wrote:Powiem Wam, że mąż zabrał dzieci po paczki do paczkomatu do miasta 10km dalej. Będą za pół godziny około. Leżę i nie wiem jak się odnaleźć w tej ciszy i pustym domu 🤣🤣🤣🫣
Kasia dobrze, że wszytko ok ❤️ -
Karola mieszkam na końcu świata, w maleńkiej wiosce w lesie. Nie mam bliżej paczkomatu. Nawet nie mam bliżej żadnej innej wioski 🤣👌 co więcej nawet nie mam bliżej sklepu, więc mam spiżarnię jakby czegoś zabrakło wieczorem lub w niedzielę xd
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 17:51
-
Gusia_ wrote:Karola mieszkam na końcu świata, w maleńkiej wiosce w lesie. Nie mam bliżej paczkomatu. Nawet nie mam bliżej żadnej innej wioski 🤣👌 co więcej nawet nie mam bliżej sklepu, więc mam spiżarnię jakby czegoś zabrakło wieczorem lub w niedzielę xd
magdalena321 co do Muszynianki sie nie wypowiem bo bardzo mi wszystko jedno jako wodę lubię i czy szkodzi czy nie (ale Muszynianki nie pije bo mam po niej taki ból brzucha że walę sobie kroplówki przeciwbólowe)
Natomiast z tymi ubraniami coś może być bo zobacz że np mając jakieś zaburzenia jednak preferujemy jakieś stroje.
Ja np jako zaburzona osoba nie lubię obcislych rzeczy. No nienawidzę. Tak samo nie znoszę rajstop .
W za małe ciuchy też wierzę że wpływają źle na rozwój dziecka bo w końcu nie wyciągnie nogi porządnie ani nie rozszerzy ramion. Ale za duże body? Wątpięmagdalena321 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, wczoraj byłam na szkoleniu o początkach przygotowania na przyjście dziecka i mam problem. Czym jest ten Rampers?👩🦰 92 👱♂️ 90
2020-2023 starania naturalne - bezskuteczne
20.09.2024 - kriotransfer - 2 x 3 BB 🤞
30.09.2024 - 10 dpt - beta 386
02.10.2024 - 12 dpt - beta 1274
06.10.2024 - plamienie - SOR - GS 9 x 4,6 mm
08.10.2024 - 18 dpt - beta 9 882, prog 19,9, widoczny GS i YS
15.10.2024 - 4mm z ❤️
19.10.2024 - 19 mm
18.11.2024 - USG 🤞🤞🤞 -
jowmat wrote:Dziewczyny, wczoraj byłam na szkoleniu o początkach przygotowania na przyjście dziecka i mam problem. Czym jest ten Rampers?
jowmat lubi tę wiadomość