CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasssia dawaj, bo to właśnie przede mną 🫣
-
A co do ruchów, ja czasem mam odczucie jakichś bąbelków ale cały czas nie wiem czy to nie jelita 🥺 chciałabym już coś poczuć
-
Karola3xJ:D wrote:Nas stolarz tak wyciulał że fronty do lakierowania to będziemy mieć za pół roku. Tak lakier odchodzi. Pukniesz byle czym i biała dziura zostaje.
U nas po pół roku rozlazł się blat
Fronty fajne granatowy dół góra biale i zlote dodatki. Wszyscy chwalą że cudnie. I robią zdjęcia. Tylko ten blat...chyba skończymy w sądzie. -
kasssia wrote:O jezu, przypomniałyście mi, z drzwiami (do pokojów) to był nasz największy fuckup.
U was też? Po 2l jak patrzę na nasze drzwi to mam dreszcze. Źle zamówione, trzeba było docinac ościeżnice, i tak nie wyszło dobrze, teraz klamki odpadają. Jakaś porażka totalna. Nic nie wyszło tak źle jak drzwi albo wszystko wyszło opricz drzwi wewnętrznych. Marzę żeby je wymienić po 2l:p
W sumie mój jedyny fuckup przy wykańczaniu całego domu:) więc nie jest źle. Dużo osób pyta czy mieliśmy projektanta więc jakiś zmysł mam:p ale te cholerne drzwi...z firmy dre jak coś. To oni źle wymierzyli a było potem za późno na zamawianie nowych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 22:21
-
Tanashi wrote:I feel you 🤣 u nas zabudowa kuchenna taka kremowo-biała, ale mam dużą szałwiowa lampę nad wyspę i kafelki na podłogę w taką szalwiowa szachownicę, więc trochę koloru też będzie. Najwięcej polotu mam oczywiście jeśli chodzi o pokój dziecięcy, wiadomo że podoba mi się tapeta 400zl za M2, bo jak inaczej 🤣 ale obawiam się że zanim ją położymy, to córka już będzie miała prawo jazdy. Ale może chociaż piękną różową szafę retro jej sprawie 😅
Z tapetą polecam taki myk, żeby przejść się do agencji reklamowej z drukarnią - znaleźć wzór i żeby wydrukowali powinno wyjść jakieś 4x taniej
Tzn raczej identycznego nie zrobią, ale coś podobnegoWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 22:22
💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
Luna z tymi stolarzami to już tak jest,chyba najmjbardziej oszukujący typ ludzi jesli chodzi o wykończenia ( chyba że to nie zalicza się do wykończenia?).
Oszukują jak się da. Nam.polozyli źle silikon i brak popuchły. Tez skonczymy w sądzie,już dostaje wezwania za negatywne wpisy na google.
Starsznie mi się macica spina. Ale tak strasznie. Bol okropny,promieniuje do krzyża. Aż mi się słabo i niedobrze robi jak mnie łapie . -
eeemakarena wrote:Z tapetą polecam taki myk, żeby przejść się do agencji reklamowej z drukarnią - znaleźć wzór i żeby wydrukowali powinno wyjść jakieś 4x taniej
Tzn raczej identycznego nie zrobią, ale coś podobnego
Dziewczyny i tak pokój po chwili będzie w naklejkach, rysunkach poobijane meble:p serio gdzie nie pójdę do dziecinnych tak to wygląda, u nas też. Poekne łóżko domek na zamówienie świeżo malowane sciany i co? No g***. Całe obite meble po pół roku ( jak ona to zrobiła nie wiem serio podejrzewam figurki z lego duplo), naklejki ( skąd je wytrzasnęła pilnowałam!), rysunki ( nie ma dostępu do kredek- rysowała drewnianymi klockami kolorowymi niszczac klocki);p
Chyba że tylko moja to Władczyni Zniszczenia?:p
Już jako niemowlę leżąc na macie zniszczyła mate. Dłubała paznokciami aż wydłubała dziury. A tak ładnie się bawiła...cały tydzień...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 22:27
-
Karola3xJ:D wrote:Luna z tymi stolarzami to już tak jest,chyba najmjbardziej oszukujący typ ludzi jesli chodzi o wykończenia ( chyba że to nie zalicza się do wykończenia?).
Oszukują jak się da. Nam.polozyli źle silikon i brak popuchły. Tez skonczymy w sądzie,już dostaje wezwania za negatywne wpisy na google.
Starsznie mi się macica spina. Ale tak strasznie. Bol okropny,promieniuje do krzyża. Aż mi się słabo i niedobrze robi jak mnie łapie .
Tak to oszuści. Po piśmie od prawnika powiedzial że naprawi ale...mam podpisać dokument że jak zniszczy zlew lub drogie płytki pomiędzy meblami to nie ponosi odpowiedzialności. Jakoś budzi to mój niepokój czy nie zamierza coś niszczyć na złość albo nie jest pewien czy umie wymienić ten blat...
Oj. Nie słyszałam o takim objawie. Czasem mi się też spina ale nie boli aż tak -
Luna30 wrote:U was też? Po 2l jak patrzę na nasze drzwi to mam dreszcze. Źle zamówione, trzeba było docinac ościeżnice, i tak nie wyszło dobrze, teraz klamki odpadają. Jakaś porażka totalna. Nic nie wyszło tak źle jak drzwi albo wszystko wyszło opricz drzwi wewnętrznych. Marzę żeby je wymienić po 2l:p
W sumie mój jedyny fuckup przy wykańczaniu całego domu:) więc nie jest źle. Dużo osób pyta czy mieliśmy projektanta więc jakiś zmysł mam:p ale te cholerne drzwi...z firmy dre jak coś. To oni źle wymierzyli a było potem za późno na zamawianie nowych.
Ej ja mam drzwi z Dre, takie najprostsze z możliwych i jest wszystko ok, z tym, że montowała nam nasza ekipa od w sumie wszystkiego xD a mierzyliśmy sobie sami. -
Karola3xJ:D wrote:Słuchamy
Ehhh… my nie zmienialiśmy podłogi.
A w pokoju, który teraz jest pokojem córki, jest inna podłoga (niewiedzieć czemu) i odcięcie jest od strony pokoju. A drzwi miały przylegać od strony przedpokoju. Więc miało być tak, że kawałek ciemniejszej podłogi z przedpokoju byłoby widać przy zamkniętych drzwiach. No słabo. Koleś który brał pomiary nie sprawdził tego. Co prawda podłogi były wtedy zaklejone, ale cisnęłam ich tyle, że uznali, że to ich wina i zamówili nowe.
Potem były problemy z gałkami, koleś zamówił nie takie jak trzeba. Potem jedne drzwi się zniszczyły w transporcie i znów trzeba było czekać.
Monter z tego wszystkiego był najlepszy, ale te drzwi u córki są jakoś źle zamontowane i ciężko się je zamyka.
My mamy z Porty, ale wiecie to bardziej wszytko zależy od tej firmy która montuje i zbiera pomiary niż od samego producenta. -
Blackapple wrote:Ej ja mam drzwi z Dre, takie najprostsze z możliwych i jest wszystko ok, z tym, że montowała nam nasza ekipa od w sumie wszystkiego xD a mierzyliśmy sobie sami.
-
U nas debil płytkarz (ale serio zasłużył sobie na to miano i na wiele gorszych, bo przez niego doszło do wielu tragedii i mogłoby dojść do większej ilości, gdybyśmy płytek z 2 ścian w łazienkach nie zdjęli) nie ogarnął, że drzwi do pralni będą od wewnętrznej strony, przez co byłoby widać że płytki wychodzą spod nich, a w korytarzu były do ułożenia panele. Więc wziął swój ulubiony przyrząd, czyli kątówkę i podciął ten fragment płytek.
Przecinając rurę z ogrzewania podłogowego.
Kurtyna.
Wygrałam? -
Cel95 wrote:Po wizycie! Haha dziecko na głowie stoi i spi 🤣 koło 220g więc tym razem dzień do tyłu od OM niż do przodu, ale było bardzo ciężko lekarzowi zmierzyć wiec kto wie nie było współpracy haha płeć też raczej dziewczynka ale nie ma tego 100% xD
Najważniejsze, że przepływy piękne, serduszko 151, wszystkie pomiary ok
Mam też zaświadczenie więc jutro zrobię niezła niespodziankę w pracy xD
Ja wizytuje jutro, nareszcie po miesiącu czekania żeby zobaczyć co u małego. To, co ja czuje w brzuchu, to żadne z pięknych metaforycznych skrzydełek motyla czy babelkow 😅 mój bobek daje o sobie znać dość często w ciągu dnia i są to raczej takie wykopy powodujące falę uderzeniową 🤣 nie odczuwam tego w żadnym inny sposób niż tylko jako ruchy obcego 😄 mam ogromną nadzieję, że jutro na usg 3d bedzie w końcu coś porządnie widać. -
Temat remontów I wykończeń jest bardzo drażliwy, mam swoje remontowe historie, ale nie chcę się na noc denerwować 😅
-
Mnie stolarz doprowadził do kurwicy z frontami. Pokazałam mu kilka wizualizacji, wytłumaczyłam jak dziecku w podstawówce, bo mam frezowane fronty i one nie są jakieś skomplikowane, serio. Przyjechał z frontem i wiecie jak wyglądał? Jak drzwiczki od zabawkowej kuchni z Ikea xD ja się pytam czy to żart a on z pełną powagą ŻE NIE I PRZECIEŻ TAKIE CHCIAŁAM. I gość się tak upierał przy swoim, że wydębilam od niego adres do gościa, który te fronty frezował, pojechałam tam i sama z nim ustaliłam jak ma to wyglądać 😂 ogólnie reszta super 10/10 ale czaicie że chłop nawet jak zobaczył finalny projekt to się nie przyznał do błędu?
A z mądrości drzwiowych - wszystko ogarniał mąż, ja miałam tylko wybrać klamki. Pojechałam do Leroy i na cały sklep mówię do mojego O PATRZ JAKAŚ PROMOCJA BO SA DWIE KLAMKI W ZESTAWIE, TANIEJ NAS WYJDZIE. 10 min ogarniałam, że drzwi to jednak potrzebują klamki z dwóch stron -