X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Też tak mieliśmy na początku, z tym, że chociaż właściwie od razu mieliśmy łazienkę zrobioną, bo to była nasz priorytet a reszta się tak ciągnęła od czerwca 2022 do października 2024 (z przerwami), jeszcze sporo gratów ze starego mieszkania mamy na strychu nie rozpakowanych, ale nie mogę się za to zabrać, no ale skoro ich aż tak nie potrzebuje to może po prostu trzeba oddać do pszoka zamiast rozpakowywax

My tak na 1szym mieszkaniu mieszkaliśmy. W 1 pokoju bo w 2gim nawet paneli nie było i chyba z pół roku bez kuchni

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku współczuję. Minus szpitali, że nie wiesz na kogo trafisz i musisz się czasem męczyć… raz miałam kilka dni na sali jakaś taka dziewczynę, która miała duży problem z higieną i po prostu no śmierdziało od niej i jej rzeczy. To był dramat… Także współczuję. Oby szybko urodziła i żebyś miała od niej szybko spokój

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    Ja jestem mało konfliktowa ale moja granica tolerancji zaraz zostanie przekroczona… wczoraj i tak przekroczyła bo leżała z nami kobieta, 40 lat, a ta do niej że CHYBA TROCHĘ PÓŹNO JAK NA DRUGIE DZIECKO. Kurde no równie dobrze mogłabym komentować, że ona 27 lat i trzecie TO TROCHĘ ZA WCZEŚNIE. Ja sobie z tą Panią gadam o cesarce - z ciekawości bo obie miała ze względów psychicznych, a ta wchodzi w dyskusję, że tylko poród naturalny, że ona po 3 dniach wsiadła w samochód i pojechała gdzieś tam. No stara nie interesuje mnie to xD

Ja bym ja opierdzielila i zapytała czy mam zgłosić do psychologa że terroryzuje sale jak z małym dzieckiem czy się sama ogarnie.

Zapytałabym też czy może nie ma czegoś do załatwienia i nie potrzebuje wsiąść w samochód i sobie poogarniać swoich spraw, a wrócić już z rozwarciem, a nie łóżko blokuje starszym i potrzebującym jak dobrze wie, kiedy zacznie się akcja porodowa...

Wstyd taka młoda i doswiadczona, a starszym i potrzebującym łóżko blokuje :D

Kkk77 lubi tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 🙏
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Ja bym ja opierdzielila i zapytała czy mam zgłosić do psychologa że terroryzuje sale jak z małym dzieckiem czy się sama ogarnie.

Zapytałabym też czy może nie ma czegoś do załatwienia i nie potrzebuje wsiąść w samochód i sobie poogarniać swoich spraw, a wrócić już z rozwarciem, a nie łóżko blokuje starszym i potrzebującym jak dobrze wie, kiedy zacznie się akcja porodowa...

Wstyd taka młoda i doswiadczona, a starszym i potrzebującym łóżko blokuje :D

Albo zawsze zostaje pole ziemniaków na miejsce porodu 😂😂
    Widziałam Grincha na korytarzu więc od razu pisze do mojej lekarki bo już wiem, że nic się nie dowiem xD

preg.png
  • Margareetka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam o tych Waszych remontowych przygodach i aż mi gorąco. U nas teraz póki co tylko przeprowadzka do teściów, więc musimy sobie odświeżyć pokój, umeblować i zrobić kuchnie. Łazienka jest niedawno po remoncie, więc chociaż to odchodzi.

A na swoje to jak dobrze pójdzie to pewnie w 2028 się przeprowadzimy, póki co jeszcze formalności z zakupem działki trwają, mamy nadzieję że uda nam się jeszcze w tym roku wbić pierwsza łopatę, ale no to wszystko zależy jak sprawnie pójdzie etap projektów i pozwoleń

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też team tikkulila z mieszalnika. Fajnie się zmywa i nie ma zapachu. Dekoral tak śmierdzi że miesiąc go czuć.

HejAnku chyba pora Ci odwiedzić na oddziale😅Chętnie bym rozszarpała jakiegoś nędznego człowieka.

SZKODNIK, Elza1234, Revolutionary lubią tę wiadomość

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    Jeju dziewczyny taka mi się upierdliwa dziewczyna trafiła na tej sali, że oszaleje chyba. Czepia się dosłownie wszystkiego i wszystkich. Na środkowym łóżku mieliśmy już 2 kobiety do cięcia, wczoraj jedna miała problem z wenflonem i musiały jej zakładać nowy + kazały obserwować czy wszystko ok, a ta się jej czepia, że światło ma zapalone. Teraz dziewczyna jechała na cięcie, a ta do niej z mordą, że nawet drzwi nie potrafi zamknąć i ona nie może spać - a my pół nocy bez snu bo ona ma skurcze. Przychodzi do niej lekarz i mówi, że może jej się wcześniej zacznie poród, a ona z każdym się wykłóca, że nie bo ona 2 razy już rodziła i ona wie. Codziennie po 6/7 telefonów z czego 2 na głośniku i kamerce, a do mnie wpadła mama i wywracała oczami, że rozmawiamy bo ona chce spać… a teraz pani sprzątająca dostała od niech ochrzan bo ŚCIERA PARAPET. No i ona jej ładnie tłumaczy, że przeprasza, że musi bo później to sprawdzają a ta dosłownie drze się na nią, że ona sobie sama to ściera lepiej. Do tego laska jest ekspertką we wszystkim łącznie z cesarskim cięciem mimo że rodziła naturalnie ale ona wszystko wie xD

Musiałam to z siebie wyrzucić bo zaraz przyjdą mi mierzyć ciśnienie i będę miała z 200 😂
    🤣
    Ja Ci współczuję, serio.
    Jak byłam poronić w marcu to przyjęli mnie na oddział o 20. W sali ciemno. Jedna dziewczyna z telefonem leżała, a taka starsza babka chrapała jak niedźwiedź. Ale ogarnęłam się, położyłam, usnełam mimo chrapania. Przez 3 dni babcia chodziła spać o 20, wstawała o 4.30, chrząkała przez sen. Potrafiła o 6 rozmawiać przez telefon, a głos miała donośny. Pytała po co nam te pojemniki jednorazowe, do mnie ze na pewno poroniłam przez tatuaże, bo mam aż 3, do innej babki, że to przez to że jest za stara (była świeżo po 40). Nie miała podpasek ze sobą, a była na poprawce po zabiegu i chodziła z ligniną tą samą przez 3 dni. Kłóciła się z lekarzem.
    Miałam wielką motywację żeby stamtąd wyjść jak najszybciej, a odsypiałam 2 dni.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    Albo zawsze zostaje pole ziemniaków na miejsce porodu 😂😂
    Widziałam Grincha na korytarzu więc od razu pisze do mojej lekarki bo już wiem, że nic się nie dowiem xD

To on codziennie tam?😅

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 🙏
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    My też team tikkulila z mieszalnika. Fajnie się zmywa i nie ma zapachu. Dekoral tak śmierdzi że miesiąc go czuć.

HejAnku chyba pora Ci odwiedzić na oddziale😅Chętnie bym rozszarpała jakiegoś nędznego człowieka.
    Zgadzam się z tym. Mój pies czasem gnój do domu przynosi i wszystko udaje mi się ścierać ze ścian. I rzeczywiście nie śmierdziało jak malowaliśmy.

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • Kkk77 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do farb to tikurilla i flugger są super, na biało mam zrobione wszędzie fluggerem i jak mi ostatnio prysnął olej na ścianę, bo się okazało, że patelnia była trochę mokra, to plamy zmyłam normalnie płynem do naczyń xD a zdążyłam się już rozpłakać, że ledwo pomalowane i znowu będzie trzeba xD

Remonty to koszmar serio, chyba do końca życia nic poważnego już w tym domu nie zmienimy, co najwyżej malowanie 🙈 zeszły rok nie dość, że przetyrał nas z robieniem starego domu to jeszcze do kompletu teściowa umarła na raka, ja do kompletu to poronienie i wszystko kurde było na raz 🫠 więc wykonawcy żyli trochę swoim życiem, nie bardzo było jak im codziennie patrzeć na ręce i niektóre rzeczy zostały zrobione tak bardzo na odpierdol, że jakbym miała wtedy na to siły to poszłabym do sądu 🫠 a i tak typa od kuchni muszę jeszcze jakoś na dniach pogonić, bo jego super blat kompaktowy po prostu się wygina, pomimo, że nic ciężkiego na nim nie stoi 🤡

Hejanku odeślij te babę na oddział psychiatryczny jak na położniczym jej się nie podoba 🥲

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:43

preg.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że ona potrzebuje bliskiego spotkania z Karolą 😂😂

Cel właśnie chyba ma jakieś dożywocie tutaj 😂 już przebieram nogami na to spotkanie

Nineq jak leżałam na ginekologii to też były takie aparatki, chociaż moja współlokatorka to ma taka mentalności 80 latki XD

Kkk77, eeemakarena lubią tę wiadomość

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tikkurile nad kuchenka też i jak coś chlapnie to zmywam też płynem z wodą,byle jak i schodzi,farba nie odłazi ani się nie zmywa.
    Dekoral to nie dosyć że sciana go pije,kolory maja jakieś przestarzale to jeszcze zmywa się ze ściany.

W ogóle to może by położyła w końcu tapetę nad kuchenką....Tak mi się jedna spodobała żeby ja położyć nim dojrzejemy do plytek na ścianę i leży na strychu

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak tylko czytam o tych remontach i się śmieje pod nosem, bo też jestem w toku. Na przyszły tydzień zaplanowana już przeprowadzka 🙈. Na wiosnę będziemy kończyć nasza sypialnia. Ja osobiście już mam dość, mimo że nie biorę w tym aż tak czynnego udziału, raczej zdalnie. A w zeszły poniedziałek się wkur... Nieziemsko, połowa mebli do pokoju córki przyjechała uszkodzona,.jutro mają dowieźć nowe. Niby fajnie bo załatwiliśmy to, ale to kolejne dni obsuwy.

Co do farb magnat ceramic naprawdę spoko.

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • Kkk77 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja w kuchni ambitnie zrobiłam sobie tylko takie niskie przedłużenie blatu, ale nie wiem gdzie miałam wtedy mózg, bo co chwilę ta ściana jest do wycierania, też muszę tam jakieś płytki znaleźć albo lacobell może…
    Do pokoju młodego chciałam dać tapetę fajną na jedną ścianę, ale oczywiście podoba mi się taka, która będzie kosztować parę tysięcy, więc może jednak znajdę jakieś naklejki xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:45

preg.png
  • Blackapple Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z takich nad kuchenkę farb to my mamy 3v3 specjalna do kuchni i łazienek i super się z tego zmywa, jedny minus, że resztę kuchni mamy pociągniętą magnatem i biały z 3v3 to nie jest to samo co biały z magnata

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    Ja tak tylko czytam o tych remontach i się śmieje pod nosem, bo też jestem w toku. Na przyszły tydzień zaplanowana już przeprowadzka 🙈. Na wiosnę będziemy kończyć nasza sypialnia. Ja osobiście już mam dość, mimo że nie biorę w tym aż tak czynnego udziału, raczej zdalnie. A w zeszły poniedziałek się wkur... Nieziemsko, połowa mebli do pokoju córki przyjechała uszkodzona,.jutro mają dowieźć nowe. Niby fajnie bo załatwiliśmy to, ale to kolejne dni obsuwy.

Co do farb magnat ceramic naprawdę spoko.
    To ja mam pół sciany w łazience nie skończone bo producent plytki przestal produkować 😅.

Mowoe mężowi że ta tapetę bym nakleiła w kuchni a on mi na to,że mi przyklepie ta tapetę na taśmę klejąca i mam tydzień się zastanowić czy jednak Ja chce 😅 Dyplomata

asiun lubi tę wiadomość

preg.png
  • KarolaKinga Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam dziewczyny o tych remontach i aż czuje jak mi ciśnienie wzrasta bo po prostu nienawidzę wszelkich remontów i prac domowych 🤣 2 lata temu remontowaliśmy sobie górę domu u teściów pod swoje potrzeby, teraz już widzę ile przydałoby się zmienić ale wyegzekwowanie czegokolwiek od mojego męża to cud, ja rozumiem że ma duzo pracy ale halo, wyczekane dziecko na pokładzie to trzeba troszkę priorytet przestawić 😅 ten generalny remont w dużej części robił moj tata bo jest doświadczonym budowlańcem ale przecież nie będę z każdą pierdołą latać do niego po prośbie.
    Miejsca mamy na swoim piętrze sporo, tylko trzeba poogarniać, zrobić miejsce na rzeczy bejbikowe, paru mebli się pozbyć, parę dokupić. Trochę zaczynam się stresować że braknie mi czasu 😂

preg.png

Starania od 2022
    04.2024 💔
    Waiting for 💙
  • KarolaKinga Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku, ale trafiłaś na ekipę w tym szpitalu, jak nie Doktor Buc to szurnięta "współlokatorka" - jakieś odszkodowanie powinnaś za to dostać 😅😂

preg.png

Starania od 2022
    04.2024 💔
    Waiting for 💙
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy dziewczynek :)
    Przeglądałam Vinted i natknęłam się na konto kulkowa1. Dziewczyna ma śmieszne ceny za super ubranka. Może warto zajrzeć? 😈

HejAnku🌸, eeemakarena, KarolaKinga, Margareetka, Elza1234 lubią tę wiadomość

preg.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grinch uznał że poczekamy aż uspokoi się plamienie (mam ze trzy kropki na wkładce) także może za 2 miesiące wyjdę bo moja lekarka uważa, że to plamienie może się u mnie utrzymywać jeszcze długo. Napisałam do niej z prośbą o konsultację więc mam nadzieję, że do mnie przyjdzie bo inaczej zwariuję.

preg.png
‹‹ 674 675 676 677 678
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ