X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Nosa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My korytarz i kuchnię pomalowaliśmy Magnat Ultramat i na razie mam mieszane uczucia. Za mocno się potrze i się zmywa, ale to normalne. Do kuchni nad blatem i kuchenką to ja jestem team płytki, zero problemu z czyszczeniem :) A jeszcze mamy z połyskiem, bo wcześniej były matowe i strasznie wszystko było widać na nich.

Gdybym miała większe środki na wykończenie chaty to założyłabym sobie jakąś boazerię do połowy czy po prostu jakąś sztukaterię dorobiła, ale w wąskich mieszkaniach w bloku to trochę by to nie pasowało. Tzn mieszkałam w mieszkaniach z boazerią drewnianą w starym stylu i zawsze mnie to wkurzało, ale to było zakładane pod sufit w większości przypadków i jakoś tak nie wspominam dobrze. Mam znajomą która jeszcze do dzisiaj ma, na szczęście pomalowała na biało, odświeżyło to ogólnie mieszkanie.

37👩& 36🧔
    PCOS, IO, SM, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈
    🩺 22.01.
    1. prenatalne i Nifty - wyniki prawidłowe, chłopiec 💙
    preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, no niektórzy ludzie to dzbany :/ też miałam jedną jak rodziłam - kłóciła się z położnymi o MM (mimo, że wcześniej nie wyraziła zgody na karmienie MM). Dzwoniła do rodziny i zmyślała jakieś niestworzone historie o tych położnych. Śmiesznie to było obserwować jak sobie tworzy alternatywną rzeczywistość, żeby poprawić sobie samopoczucie 😂

Najlepszy sposób na takie dzbany to ignorować - chociaż wiem, że bywa trudno :)

preg.png
  • Kozina01 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pociagniemy blat w kuchni na sciane i boki, drozej, ale problem rozwiazany

👱🏻‍♀️34👦🏻40
    8-6-25 👶🏻

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    To ja mam pół sciany w łazience nie skończone bo producent plytki przestal produkować 😅.

Mowoe mężowi że ta tapetę bym nakleiła w kuchni a on mi na to,że mi przyklepie ta tapetę na taśmę klejąca i mam tydzień się zastanowić czy jednak Ja chce 😅 Dyplomata
    Dobry plan z tą taśma 😅, ale z tą łazienka hit 🙈🙈🙈.
    Ja to chce zakończyć remonty wszelakie przed porodem, za to mój mąż snuje takie plany, że to potrwa jeszcze kilka lat 🤣🤣.

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Mamy dziewczynek :)
    Przeglądałam Vinted i natknęłam się na konto kulkowa1. Dziewczyna ma śmieszne ceny za super ubranka. Może warto zajrzeć? 😈

fajnie taaaam :D

mąż powiedział, że jak się zdecyduję jaka płeć, to mi zrobi mini gender reveal party :D hahahah

SZKODNIK lubi tę wiadomość

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wiedziałam że farby mają jakieś rodzaje, myślałam że tylko kolor 🤣 stary przywiózł próbnik, kazał wybrać kolor i na tym moja rola się kończyła. Pewnie wiedział że jak zacznę czytać o firmach i porównywać to się nigdy nie wprowadzimy 😂

preg.png
  • Zanka88 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mieliśmy wizytę 🫣 pisze dopiero teraz bo wczoraj już nie miałam siły. Młody zdrowy, prawie 300g . Nie udało się zrobić fajnych fotek bo Tymek zwinął się w kłebek 🤭 i nie chciał się pokazać.
    Następna wizyta 13.02 💙

asiun, Cel95, Elza1234, awokado 🥑, eeemakarena, SZKODNIK, Revolutionary , Lola93, KarolaKinga, przygodami66, amoze, Flubbershy lubią tę wiadomość

11.2023 Angelius Dr.MP
    06.2024 Laparo
    08.2024 start invitro
    28.09.24r. Transfer 🤞🥹
    5dpt - 18,72
    7dpt- 77,22
    10dpt-244,08
    13dpt - 975,89
    18dpt- 7038

23dpt usg 🤞🥹🤍 mamy serduszko
    9tc krwawienie IP - mamy się dobrze 🥲🫣
    10tc+5 4,65cm ❤️
    12tc+4 75,9 mm prenatalne 09.12 usg - wyniki pappa🤞niskie ryzyka
    14tc+4 chłopiec , Tymon 🩵🥹

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanka88 wrote:
    Wczoraj mieliśmy wizytę 🫣 pisze dopiero teraz bo wczoraj już nie miałam siły. Młody zdrowy, prawie 300g . Nie udało się zrobić fajnych fotek bo Tymek zwinął się w kłebek 🤭 i nie chciał się pokazać.
    Następna wizyta 13.02 💙
    Super! Duży chłopak !

Zanka88 lubi tę wiadomość

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • Kkk77 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozina01 wrote:
    My pociagniemy blat w kuchni na sciane i boki, drozej, ale problem rozwiazany

Tylko nie popełnij tego błędu co ja i daj więcej niż 30cm 🤣

preg.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    Dobra mam akurat chwilę to już wam mówię co i jak 😄

Wypis był już gotowy dzisiaj rano, ale już czekaliśmy na ponowną konsultacje u pana docenta od wątroby. Na wszelki wypadek przygotowałam całą listę leków i suplementów które przyjmowałam podczas IVF żeby mu pokazać. Zobaczył, złapał się za głowę i powiedział, że nic dziwnego dlaczego ja mam takie wyniki. Wątroba potrzebuje czasu żeby się zregenerować. Także mam za jakiś czas się zgłosić do poradni gastroenterologicznej z aktualnymi wynikami. Do tego kontynuacja esseliv/essentiale max i tyle.

Na odchodne jeszcze dzisiaj szpital dostał
    Nowy sprzęt do USG z AI, który sam zaznacza i opisuje co i jak, więc na odchodne zrobili mi jeszcze połówkowe 😄 i to ten sam lekarz, który robił I prenatalne. Przy okazji studenty stali i się przyglądali, a on ich wałkował z tego co widzą itd. Mamy chłopaka 💙 326g +/- 48g. Wszystko prawidłowo tylko jedna rzecz mnie zastanawia, bo podobno został jakiś ślad po starym krwiaku wg tego co mówił na badaniu, ale w opisie wpisał „widoczny obszar 25x35mm o mieszanej echogeniczności - prawdopodobnie krwiak okołołożyskowy.”

Cukrzycy mi w końcu nie wpisali, muszę powtórzyć po prostu krzywa w 24-28tc. Jeżeli wyjdzie znowu jakiś skok to wtedy pomiary do końca ciąży i prawdopodobnie insulina.

Podsumowując nic nowego się nie dowiedziałam (to że to po lekach to było raczej oczywiste), jedynie poznałam szpital i przecudowne położne ❤️ ach no i mam połówkowe z głowy 🥰

super że tak to sie rozwiązało, oby te wyniki się teraz szybko poprawiały i było już ok 🙏

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe 🙏

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Kozina01 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Tylko nie popełnij tego błędu co ja i daj więcej niż 30cm 🤣
    W wysokosci? To bedzie do wysokosci szafek kuchennych z tego co pamietam, takto byloby dziwne oddzielenie w polowie

Kkk77 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️34👦🏻40
    8-6-25 👶🏻

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pamiętam jakie mamy farby, ale kolory mamy piękne 🤣
    u córki taki szałwiowy :P a w sypialni szaro-beżowy. reszta na biało.

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki wczorajszych udanych wizyt :)

HejAnku boziu, jak się to czyta to już mam nerwy, nie wyobrażam sobie siedzieć z tą babą w jednym pokoju... 🤬🤬🤬

Widzę temat remontów... 🙈myśmy to przechodzili w zeszłym roku, teraz nam zostało tylko przemalowanie pokoju młodego i wykończenie go/zaaranżowanie na pokój dziecka. No i w salonie jeszcze nie mamy rtvki, stolika kawowego, lameli i gablotki na alkohole, ale to się kiedyś dorobimy pewnie :P

Ogólnie remont wspominam... Ciężko. U nas była generalka, nie wszystko dało się zrobić jak chcieliśmy (np w salonie mieliśmy mega krzywą podłogę, jakoś położyliśmy sami panele w jodełkę, ale ile one utrzymają się to nie wiem...), wychodziły jakieś kwiatki typu uszkodzona ościeżnica itd, codziennie jeżdżenie po sklepach/hurtowniach, szukanie, zamawianie, analizowanie, do tego ciągły strach czy starczy kasy.... Nooo, ciężko było.😶😵‍💫 Kłótnie oczywiście też były a jakże 🙈 Ogólnie mam wrażenie że z tamtego roku to okresu kwiecień-czerwiec to ja nic nie pamiętam, tzn nie było innego życia poza remontem 🙈 Cieszę się że to za nami i jak patrzę na zdjęcia "przed" to jestem w szoku że tak to ogarnęliśmy, ale cieszę się ogólnie że zrobiliśmy praktycznie wszystko od razu, a nie np dwa pomieszczenia, bo z doświadczenia i obserwacji ludzi dookoła wiem że właśnie później takie mieszkanie na jednym pokoju się ciągnie latami i często po czasie nie chce się już wracać do remontów ...

My chcemy kiedyś dom, ale jak pomyślę o tym budowaniu i wykańczaniu to... 😶

Co do tej lini i siary to ja nie zauważyłam, ale nadal doskwiera mi taaaakie swędzenie piersi że ja chyba niedługo oszaleję albo odrąbie je tasakiem 😵‍💫Dziewczyny błagam polećcie jakiś balsam na to, wszystko co do tej pory stosuję nie pomaga, włącznie z oliwką dla dzieci. Mam wrażenie że jak się zacznę drapać to nie mogę skończyć 🙈 Czy któraś miała tak we wcześniejszych ciążach? Poza tymi piersiami nic mnie za bardzo nie swędzi, więc to chyba skóra się tak rozciąga ale naprawdę idzie zwariować, a najgorzej w nocy jak zacznę się drapać to aż mam ochotę się popłakać bo nie idzie przestać 😩

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:39

2cs 🤞

7dpo:

17.10.2024 ⏸️🍀
    06.02.2025 - połówkowe 🙏

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może Wy będziecie mieć więcej szczęścia z opieką położnej przed porodem, bo mnie moja przychodnia wystawiła 🤡 zgłoszę to do NFZ ale po porodzie jak skończą mi się patronażowe wizyty
    Plus taki - zapisałam się na darmową szkole rodzenia 2 razy w tygodniu w dużym szpitalu wojewódzkim.
    Uparłam się że coś skorzystam na NFZ bo doprowadza mnie do szału już, że place po 1000 zł co miesiąc składek a wszędzie chodzę prywatnie

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • Blackapple Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Co do tej lini i siary to ja nie zauważyłam, ale nadal doskwiera mi taaaakie swędzenie piersi że ja chyba niedługo oszaleję albo odrąbie je tasakiem 😵‍💫Dziewczyny błagam polećcie jakiś balsam na to, wszystko co do tej pory stosuję nie pomaga, włącznie z oliwką dla dzieci. Mam wrażenie że jak się zacznę drapać to nie mogę skończyć 🙈 Czy któraś miała tak we wcześniejszych ciążach? Poza tymi piersiami nic mnie za bardzo nie swędzi, więc to chyba skóra się tak rozciąga ale naprawdę idzie zwariować, a najgorzej w nocy jak zacznę się drapać to aż mam ochotę się popłakać bo nie idzie przestać 😩

Mnie swędzi, dopytywałam lekarki i można ten Bio-oil stosować (kiedyś o to tutaj pytałam), ten związek pochodny retinolu który tam jest nie jest niebezpieczny, to trochę pomaga, a jak jest już tragicznie to bardzo gruba warstwa żelu aloesowego. No i też jak najbardziej miękki stanik (takie z H&m niby nie uszytwaniane, ale nie aż tak miękkie już u mnie poszły w odstawkę) a po domu to w ogóle bez stanika chodzę.

preg.png
  • Blackapple Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Może Wy będziecie mieć więcej szczęścia z opieką położnej przed porodem, bo mnie moja przychodnia wystawiła 🤡 zgłoszę to do NFZ ale po porodzie jak skończą mi się patronażowe wizyty
    Plus taki - zapisałam się na darmową szkole rodzenia 2 razy w tygodniu w dużym szpitalu wojewódzkim.
    Uparłam się że coś skorzystam na NFZ bo doprowadza mnie do szału już, że place po 1000 zł co miesiąc składek a wszędzie chodzę prywatnie

A gdzie są darmowe szkoły w szpitalu? W Krk wszystkie jakie sprawdziłam mają opłatę, choć dużo niższa niż takie całkiem prywatne szkoły.

preg.png
  • Kozina01 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Gratki wczorajszych udanych wizyt :)

HejAnku boziu, jak się to czyta to już mam nerwy, nie wyobrażam sobie siedzieć z tą babą w jednym pokoju... 🤬🤬🤬

Widzę temat remontów... 🙈myśmy to przechodzili w zeszłym roku, teraz nam zostało tylko przemalowanie pokoju młodego i wykończenie go/zaaranżowanie na pokój dziecka. No i w salonie jeszcze nie mamy rtvki, stolika kawowego, lameli i gablotki na alkohole, ale to się kiedyś dorobimy pewnie :P

Ogólnie remont wspominam... Ciężko. U nas była generalka, nie wszystko dało się zrobić jak chcieliśmy (np w salonie mieliśmy mega krzywą podłogę, jakoś położyliśmy sami panele w jodełkę, ale ile one utrzymają się to nie wiem...), wychodziły jakieś kwiatki typu uszkodzona ościeżnica itd, codziennie jeżdżenie po sklepach/hurtowniach, szukanie, zamawianie, analizowanie, do tego ciągły strach czy starczy kasy.... Nooo, ciężko było.😶😵‍💫 Kłótnie oczywiście też były a jakże 🙈 Ogólnie mam wrażenie że z tamtego roku to okresu kwiecień-czerwiec to ja nic nie pamiętam, tzn nie było innego życia poza remontem 🙈 Cieszę się że to za nami i jak patrzę na zdjęcia "przed" to jestem w szoku że tak to ogarnęliśmy, ale cieszę się ogólnie że zrobiliśmy praktycznie wszystko od razu, a nie np dwa pomieszczenia, bo z doświadczenia i obserwacji ludzi dookoła wiem że właśnie później takie mieszkanie na jednym pokoju się ciągnie latami i często po czasie nie chce się już wracać do remontów ...

My chcemy kiedyś dom, ale jak pomyślę o tym budowaniu i wykańczaniu to... 😶

Ze swędzeniem (również na brzuchu) męczę się od dwóch miesięcy. Byłam u lekarza również z wysypką na brzuchu, ale to przez drapanie i przerobiłam wszystkie możliwe balsamy i oliwki. Nie wiem czego teraz używasz, ale ja zauważyłam poprawę po maści z Medela z lanoliną (ta akurat jest na sutki ale używam też na piersi)
    https://www.medela.com/pl-pl/odciaganie-pokarmu-z-piersi/produkty/pielegnacja-piersi/purelan-masc-lanolinowa?productId=4063&bvstate=pg:7/ct:r

Inny produkt to maść Lanette, ale ona jest tu do kupienia w Holandii, ma bardzo wysoką zawartośc wazeliny i super śmierdzi także spytałabym w aptece czy czegoś nie polecają tłustego do smarowania. Krem z mentolen rowniez jest super na takie drapaniowe sos. Najgorsze to jest drapanie i noszenie staników, które obcierają skórę i wzmażają swdzenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:58

Revolutionary lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️34👦🏻40
    8-6-25 👶🏻

preg.png
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    O to chyba do tego samego :p na którą grupę?:)

Co do farb dobrze że napisałyście bo wybór farby przed nami, napisałam na czacie Tikkurili i polecili dla dzieci Optima Matt 5, niby najwyższa klasa ścieralności :) to podsyłam info dalej:)

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Mnie swędzi, dopytywałam lekarki i można ten Bio-oil stosować (kiedyś o to tutaj pytałam), ten związek pochodny retinolu który tam jest nie jest niebezpieczny, to trochę pomaga, a jak jest już tragicznie to bardzo gruba warstwa żelu aloesowego. No i też jak najbardziej miękki stanik (takie z H&m niby nie uszytwaniane, ale nie aż tak miękkie już u mnie poszły w odstawkę) a po domu to w ogóle bez stanika chodzę.

no ja też chodzę bez biustonosza praktycznie cały czas, dopiero jak gdzieś wychodzę na dłużej to zakładam, tak nawet z psem jak idę to nie noszę - plusy zimy i kurtki zimowej :P

Też muszę mojej lekarki dopytać, może coś zaradzi na to bo serio idzie zwariować 😵‍💫

2cs 🤞

7dpo:

17.10.2024 ⏸️🍀
    06.02.2025 - połówkowe 🙏

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozina01 wrote:
    Ze swędzeniem (również na brzuchu) męczę się od dwóch miesięcy. Byłam u lekarza również z wysypką na brzuchu, ale to przez drapanie i przerobiłam wszystkie możliwe balsamy i oliwki. Nie wiem czego teraz używasz, ale ja zauważyłam poprawę po maści z Medela z lanoliną (ta akurat jest na sutki ale używam też na piersi)
    https://www.medela.com/pl-pl/odciaganie-pokarmu-z-piersi/produkty/pielegnacja-piersi/purelan-masc-lanolinowa?productId=4063&bvstate=pg:7/ct:r

Inny produkt to maść Lanette, ale ona jest tu do kupienia w Holandii, ma bardzo wysoką zawartośc wazeliny i super śmierdzi także spytałabym w aptece czy czegoś nie polecają tłustego do smarowania. Krem z mentolen rowniez jest super na takie drapaniowe sos. Najgorsze to jest drapanie i noszenie staników, które obcierają skórę i wzmażają swdzenie.
    Mi pomogła bardzo Palmer's Dry Itchy Skin <3 już właściwie nie swędzi a też miałam rany od drapania.

Revolutionary lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 675 676 677 678 679
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ