X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym psychologiem to też różnie, ja co prawda jak przyszłam na oddział usłyszałam, że może przyjść do mnie psycholog, ale nie byłam w stanie o taką pomoc poprosić. W zasadzie większość tych dni przepłakałam albo na lozku albo za przeproszeniem na kiblu. Praktycznie nikt do mnie nie zaglądał, jedynie ja latałam ciągle do dyzurki po papier albo te gowniane pudelka. Nikt psychologa do mnie nie wyslal. Dobrze, ze maz byl praktycznie caly czas ze mna.

Pzu wyplaca za martwe urodzenie niezaleznie od tygodnia, wazne tylko aby dosłać akt zgonu, uniqa dopiero po 22 tygodniu.

Mam nadzieję, że tam gdzie jest Ania, otrzyma odpowiednią pomoc i opiekę, bo ona jest naprawdę bardzo potrzebna.

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Wiecie... tak myślałam, że za jakiś czas, bo nie mówię, że teraz, ale można stworzyć grupę prywatną na babyboom/whatsapp/fb. Bo jak tak mamy to prywatne bagno (niczym jak Shrek) to i więcej prywatnych rzeczy może wychodzić, a nie wszyscy chcą, żeby było widać to publicznie.

Jestem za. 🤞🙋‍♀️

Ogólnie ja powiem na całą sytuację tak... Śledziłam forum już chwilę przed tym jak zaczęliśmy się aktywnie starać, bo byłam ciekawa jak to wygląda, z czym mierzą się kobiety itd. Później były na chwile wątki miesięczne i jako że szybko nam się udało później był ten. I z tego co widzę na każdym wątku na którym dziewczyny się ze sobą zżywają zawsze się zdarzy jakaś mąciwoda, która chce tylko namieszać i nic więcej. Tak było wśród dinusiów, Winiar (które de facto przeniosły się całkiem z owu przez takie mąciwody) i nie wiem gdzie jeszcze. Teksty w stylu "kółka wzajemnej adoracji/własnym bagienku" są typowe dla takich osób/może osoby nie wiem. Nie wiem czy ktoś ma tak słabe życie że musi wbijać na obce wątki żeby zarzucić innym że się dobrze dogadują czy co, ale szczerze takim osobom współczuję 🤷‍♀️
    i nie mówię tu o Fantazji tylko o tych "a tylko Wam skomentuję i tylko po to założyłam konto" osobach później.

To jest dokładnie to co napisałaś Nineq - one tylko czytają wszystko i czekają gdzie się zacznie jakaś akcja, żeby nakręcić z tego jakąś dramę, ich konta są zakładane tylko po to. 😶🤯

Dziewczyny idźcie zając się własnym życiem, serio, polecam.

Co do postu Fantazji, dla mnie był po prostu nie na miejscu jak na tą chwilę. My tu nikogo nie wyrzucamy, zawsze wszyscy są mile widziani, co już nieraz udowodniłyśmy - dopiero co dołączyło do nas kilka nowych osób - ale post w stylu "nie wiem czy chce doświadczać tej ciąży" po tym jak Ania po długiej i ciężkiej walce właśnie traci swoje dzieciątko jest po prostu nie na miejscu. I tyle. Nikt Fantazji nie odmawia jej uczyć, prawa do wyrażania obaw, depresji itd. Po prostu to był totalnie zły moment, a de facto posty o stracie Ani i nasze wyrazy współczucia dla niej były dwa/trzy posty wyżej więc no...

Fantazjo, jeśli leczyłaś się już wcześniej, szukaj wsparcia u kogoś kto da ci FACHOWĄ pomoc. Naprawdę życzę Ci jak najlepiej i mam nadzieję, że dziecko da Ci miłość której się nie spodziewałaś.

Aniu, myślami cały czas z Wami 💔

Nineq, amoze, asiun lubią tę wiadomość

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe 🙏

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Chyba trochę tak. Już w ciąży hormony się wahają. Po ciąży to jest jazda. Ja się pocieszam że...mamy termin letni. Serio. Słońce, spacery, świeże owoce i warzywa, urlopy. Wszyscy znajomi mówią że to idealny miesiąc.
    ja przez pierwsze 2 tygodnie miałam jazdy, ciągle płakałam, serio. dobrze, że to było w szpitalu i do domu już dotarłam pozbierana, wszystko co złe, zostawiłam na oddziale.
    i równo po 2 tygodniach, książkowo, wszystko mi przeszło i... potem już byłam tylko niewyspana 😅

preg.png
  • Moooniii Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Zauważyłam na tym forum, że zawsze gdy jest jakaś drama to ujawniają się osoby, które czytają z przyczajki. Czemu nie wcześniej?

Też to zauważyłam i zastanawiam się jaki ktoś ma w tym sens… Ja stwierdziłam że pomijam takie wpisy aby nikogo nie urazić ale i też nie robić tego niepotrzebnej sensacji. Jeśli ktoś zostanie dłużej z nami i będzie się udzielał w dyskusji to myślę że zrozumie że tworzymy fajną społeczność w której panuje zrozumienie i wzajemne wsparcie.

Nineq, Revolutionary , SZKODNIK lubią tę wiadomość

• eeemakarena Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym przeniesiem się na inną społeczność - z jednej strony fajnie, z drugiej strony - będzie nam ciężej nadrobić posty, bo inaczej jak mamy 3 strony do przeczytania a inaczej wiadomości, które ciągle skaczą jak ktoś coś napisze i nie wiadomo gdzie się skończyło pisać. Z drugiej strony wątek tu umrze, a jakiś taki sentyment do tego forum mam :D
    No i już nie będziemy takie full anonimowe hihih :)
    Ale pójdę za Wami w ogień gdzie będzie trzeba :)

Łeb mi tak trzaska, zaraz sobie go odrąbie. Dziś wysiliłam się, żeby iść do apteki i na zakupy jakieś małe, to się głowa rozkręciła na maxa. Cały tydzień na prochach, porażka.

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488
  • Margareetka Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu tak strasznie mi przykro, nie ma słów jakie mogłyby przynieść ukojenie w takiej sytuacji...
    Siedzę i ryczę, bo totalnie nikt nie zasługuje na to co przydarzyło się Wam ❤️‍🩹

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:
    Z tym przeniesiem się na inną społeczność - z jednej strony fajnie, z drugiej strony - będzie nam ciężej nadrobić posty, bo inaczej jak mamy 3 strony do przeczytania a inaczej wiadomości, które ciągle skaczą jak ktoś coś napisze i nie wiadomo gdzie się skończyło pisać. Z drugiej strony wątek tu umrze, a jakiś taki sentyment do tego forum mam :D
    No i już nie będziemy takie full anonimowe hihih :)
    Ale pójdę za Wami w ogień gdzie będzie trzeba :)

Łeb mi tak trzaska, zaraz sobie go odrąbie. Dziś wysiliłam się, żeby iść do apteki i na zakupy jakieś małe, to się głowa rozkręciła na maxa. Cały tydzień na prochach, porażka.
    Na babyboom jest możliwość utworzenia prywatnej grupy - to też forum, a i można nadal być anonimowo. Ale to przyszłościowo.

eeemakarena, Cel95, KarolaKinga lubią tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • Blackapple Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Chyba trochę tak. Już w ciąży hormony się wahają. Po ciąży to jest jazda. Ja się pocieszam że...mamy termin letni. Serio. Słońce, spacery, świeże owoce i warzywa, urlopy. Wszyscy znajomi mówią że to idealny miesiąc.

Właśnie ja chciałam trafić na późną wiosnę lub lato, bo wydawało mi się, że będzie łatwiej znieść ten początek po porodzie niż w jakimś listopadzie, przynajmniej pogoda nie będzie dobijająca.

A na L4 też planuje spacerki i częstsze wizyty na zajęciach w koali, ale ja bym chciała iść na L4 dopiero od maja (jeśli nie będzie jakiś wskazań wcześniej, ale mam nadzieję, że nie), więc zobaczymy czy w ogóle zdążę porobić to co planuje.

Luna30 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Właśnie ja chciałam trafić na późną wiosnę lub lato, bo wydawało mi się, że będzie łatwiej znieść ten początek po porodzie niż w jakimś listopadzie, przynajmniej pogoda nie będzie dobijająca.

A na L4 też planuje spacerki i częstsze wizyty na zajęciach w koali, ale ja bym chciała iść na L4 dopiero od maja (jeśli nie będzie jakiś wskazań wcześniej, ale mam nadzieję, że nie), więc zobaczymy czy w ogóle zdążę porobić to co planuje.

Myśmy celowali w wiosnę wczesna ( też fajnie moim zdaniem) a wyszło wczesne lato. Może i lepiej nawet

• Maj.a Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Jestem za. 🤞🙋‍♀️

Ogólnie ja powiem na całą sytuację tak... Śledziłam forum już chwilę przed tym jak zaczęliśmy się aktywnie starać, bo byłam ciekawa jak to wygląda, z czym mierzą się kobiety itd. Później były na chwile wątki miesięczne i jako że szybko nam się udało później był ten. I z tego co widzę na każdym wątku na którym dziewczyny się ze sobą zżywają zawsze się zdarzy jakaś mąciwoda, która chce tylko namieszać i nic więcej. Tak było wśród dinusiów, Winiar (które de facto przeniosły się całkiem z owu przez takie mąciwody) i nie wiem gdzie jeszcze. Teksty w stylu "kółka wzajemnej adoracji/własnym bagienku" są typowe dla takich osób/może osoby nie wiem. Nie wiem czy ktoś ma tak słabe życie że musi wbijać na obce wątki żeby zarzucić innym że się dobrze dogadują czy co, ale szczerze takim osobom współczuję 🤷‍♀️
    i nie mówię tu o Fantazji tylko o tych "a tylko Wam skomentuję i tylko po to założyłam konto" osobach później.

To jest dokładnie to co napisałaś Nineq - one tylko czytają wszystko i czekają gdzie się zacznie jakaś akcja, żeby nakręcić z tego jakąś dramę, ich konta są zakładane tylko po to. 😶🤯

Na Babyboom można założyć prywatna grupę i mają dostęp tylko osoby , które podało się administratowi aby przypisał konta do grupy.

Dokładnie, Winiary przeniosły się z owu i mamy z dziewczynami już spokój z trzecimy osobami, które wprowadzały zamieszanie i wiedziały/pamietaly więcej niż my.

1️⃣7️⃣ cs
    🧬PAI-1 - homo MTHFR 1298A>C hetero

05.10. 12dpo ⏸
    07.10. Beta HCG 56,90 mIU 09.10. Beta HCG 172 mIU
    25.10. 👶0.54 cm
    15.11. 👶2.54 cm
    13.12. 👶7.18 cm
    10.01. 👶💙 199g
    preg.png
  • Natalia1992 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam z pracy, nadrabiam jak codziennie strony a tu taka wiadomość :(
    HejAnku trzymajcie się! Będę pamiętała w modlitwie ♥️

• SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Wiecie... tak myślałam, że za jakiś czas, bo nie mówię, że teraz, ale można stworzyć grupę prywatną na babyboom/whatsapp/fb. Bo jak tak mamy to prywatne bagno (niczym jak Shrek) to i więcej prywatnych rzeczy może wychodzić, a nie wszyscy chcą, żeby było widać to publicznie.

Też właśnie myślałam kiedyś już o grupie na WhatsApp lub messengerze.

preg.png
  • koktajlowa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dfeb6dce296fa.jpghttps://zapodaj.net/plik-brC0OVwBsj

Moje łupy z Kika. Od pomarańczowych cenówek jest jeszcze -50%. Trochę się obkupiliśmy, sobie, coś do domu i pierworodnej.

Ja tam lubię to forum 🙂

przygodami66, asiun, Alex_92, Moooniii, amoze, Klaudek11, KasiaGosiaWerka lubią tę wiadomość

💊Acard, Neoparin, Pregna

PAI homo
    ANA typ homogenny 1:640
    IBS

09.10.2024
    beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
    11.10.2024
    beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
    14.10.2024
    beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
    16.10.2024
    beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
    24.10.2024 wizyta
    06.11.2024 wizyta nfz - [7+3] jest ❤️
    14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
    27.11.2024 wizyta nfz - [10+3] 3,65 cm 🐯
    09.12.2024 wizyta - [12+1] 5,65 cm 🐯
    13.12.2024 prenatalne - [12+5] 6,51 cm 🐭
    18.12.2024 wizyta nfz - [13+3] 7,49
    02.01.2025 wizyta
    15.01.2025 wizyta nfz
    30.01.2025 wizyta
    14.02.2025 prenatalne

04.2024 cb (7cs)
    10.2023 wznowienie starań
    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)
    08.2018 rozpoczęcie starań
    01.2016 córka 💙

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tak szybko jeszcze rzucę że znalazłam dostawkę espiro, w sumie są dwie jedna na kółkach a druga taka z możliwością bujania. Ta na kółkach ma możliwość tak jakby zrobienia później łóżeczka turystycznego małego. W sensie jak to dziecko już zaczyna się podnosić. Fajne bardzo, mam teraz zagwozdkę 🧐😎

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Dziewczyny ja tak szybko jeszcze rzucę że znalazłam dostawkę espiro, w sumie są dwie jedna na kółkach a druga taka z możliwością bujania. Ta na kółkach ma możliwość tak jakby zrobienia później łóżeczka turystycznego małego. W sensie jak to dziecko już zaczyna się podnosić. Fajne bardzo, mam teraz zagwozdkę 🧐😎
    Poka

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-7852.jpg IMG-7851.jpg

Tak to wygląda na zdjęciach 🙃

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest jedną a druga?

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-7853.png

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie umiem znaleźć w tych dostawkach jaki jest tam materac. Podają tylko szerokość i długość, a gdzie grubość. Mogliby coś więcej napisać na temat materaca eh chyba, że Wy coś tam widzicie ale w tym espiro Magda ten materacyk wydaje sie grubszy 🙃

• kasssia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dzisiaj zwiedzać szpital. Pojechałam z córką, byłam już pod szpitalem, jadłam w samochodzie spóźniony obiad na który nie miałam czasu wcześniej. Aktualnie jeździmy bardzo nowoczesnym samochodem teściowej, które mnie nie miłosiernie irytuje. Jem sobie falafelka i jakieś komunikaty mi się pokazują, no ale je olewam, bo tam ciągle coś się wyświetla, pika.
    Zjadłam, wychodzę z samochodu, idę wyjąć córkę z fotelika i zonk samochód nie chce się otworzyć. Dziecko w środku.

Musiałam zadzwonić po pomoc, ale naszczęscie w międzyczasie sama jakoś go otworzyłam. Pomoc mi pomogła go uruchomić i dojechać do domu. Cała akcja trwała jakieś 1,5h, moje pierwsze dziecko to oaza spokoju, siedziała w fotelku i wstrzymywała kupę. No ale ze zwiedzania nici 🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 19:42

amoze lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 699 700 701 702 703
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ