X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna opcja z tym wypożyczeniem, ale ten monitor działa tylko w osobnym łóżeczku, bo wsadza się go pod materacyk, a taka prawda, że nie mam pojęcia, czy dziecko w ogóle będzie spało w dostawce/łóżeczku 😅 My się pewnie zdecydujemy na snuzę ostatecznie, która jest przenośna, a jednak kosztuje sporo mniej niż owlet

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna jak tam Twoja wizyta? Miałaś już czy jeszcze czekasz? :)

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Fajna opcja z tym wypożyczeniem, ale ten monitor działa tylko w osobnym łóżeczku, bo wsadza się go pod materacyk, a taka prawda, że nie mam pojęcia, czy dziecko w ogóle będzie spało w dostawce/łóżeczku 😅 My się pewnie zdecydujemy na snuzę ostatecznie, która jest przenośna, a jednak kosztuje sporo mniej niż owlet
    Ja nie wiem czy nie zrobię jak Karola, że do łóżeczka wypożyczę to, a do dostawki czy wózka wezmę snuze- może wezmę tą wersje z ekranem od razu jako niańka. Muszę to wszystko przeliczyć 😅

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a w temacie kołderek i poduszek - wszędzie pisze WYPEŁNIENIE WIOSENNE PRZEJŚCIOWE. No to w takim razie pod czym to dziecko w zimę ma spać?
    I też kupowałyście komplet do wózka do gondoli i do łóżeczka?

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Dziewczyny a w temacie kołderek i poduszek - wszędzie pisze WYPEŁNIENIE WIOSENNE PRZEJŚCIOWE. No to w takim razie pod czym to dziecko w zimę ma spać?
    I też kupowałyście komplet do wózka do gondoli i do łóżeczka?
    Dziecko nie potrzebuje poduszki. Do spania śpiworek z większym tog

magdalena321 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę tylko w śpiwory jeśli chodzi o spanie w domu.

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwa rożki po dzieciach jakby było chłodniej a tak to kocyk/otulacz do owinięcia. A potem na jesień śpiworek :) nie kupuję typowo pościeli w stylu podusia i kołdra

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy 280gram chlopczyka😍

Co więcej córka weszła ze mną na usg i myślałam że oszaleje z radosci:) słuchaliśmy serduszka i oglądaliśmy na monitorze jak dzidzius trzyma ręce przy twarzy i spi sobie.

Katikat, magdalena321, Gusia_, kasssia, KarolaKinga, koktajlowa, Moooniii, Elza1234, awokado 🥑, Cel95, Malinaaa2024, amoze, eeemakarena, przygodami66, Nosa, Margareetka, Lauraa, Alex_92, Anuncja, Klaudek11, CelinaJan, xSmerfetkax, KasiaGosiaWerka, Revolutionary , Lola93 lubią tę wiadomość

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Luna jak tam Twoja wizyta? Miałaś już czy jeszcze czekasz? :)

Miałam ale nie bylo czasu pisać bo korzystaliśmy z ładnej pogody i poszliśmy ze znajomymi do parku i do maca. Mam wyrzuty sumienia troche bo dzisiaj kawa i paczek a potem wrap z frytkami i cola...chyba na kolację zjem awokado:) no ale w tyg jem w miarę zdrowo...chociaż tyle. Macie pomysły na lekkie obiady takie żeby zjadła to 4l też? Ostatnio był losos a wcześniej pulpety...planuje jeszcze krupnik, pomidorówkę i ogólnie zupy ale na drugie nie mam weny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 14:53

kasssia lubi tę wiadomość

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę no ja mam wieczory i w nocy chłodno w sypialni, tzn mi zawsze jest zimno a mojemu staremu ciepło. No i jak tu teraz dobrać to do dziecka. Rożka nie chce mieć, śpiworki to chyba na później? A ten otulacz to jak wygląda? Na lato to fakt może kocyk/ten otulacz na noc a na zimę? Bo to już będzie taki prawie półroczny bobas to co? Śpiochy i śpiworek?

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do teraz dziecku nie kupilam pościeli 😅 nie śpi pod kołdrą a poduszka takiemu dziecku jest niepotrzebna wg fizjo.

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Kurczę no ja mam wieczory i w nocy chłodno w sypialni, tzn mi zawsze jest zimno a mojemu staremu ciepło. No i jak tu teraz dobrać to do dziecka. Rożka nie chce mieć, śpiworki to chyba na później? A ten otulacz to jak wygląda? Na lato to fakt może kocyk/ten otulacz na noc a na zimę? Bo to już będzie taki prawie półroczny bobas to co? Śpiochy i śpiworek?

U mnie też jest chłodno, bo tak jest zdrowo. Nie wybudza się nawet jak jest w samej piżamie. Nie choruje też, więc uznaje że jest git. Dzieci podobno mają więcej brązowego tłuszczu, który bardziej grzeje i dlatego dzieciom nie jest zimno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 14:58

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna gratuluję dobrych wieści :) U nas jeszcze się na obiady takie lżejsze sprawdzają różne makarony :) Może coś takiego? Dzieci raczej lubią makaron też :)

Moje córki pod taką zwykłą kołdrą zaczynały spać jak miały 1,5 roku z hakiem, po wakacjach. Młodsza w sumie nadal śpi bez poduszki, a starsza ma już jakąś cienką :) a wcześniej to właśnie albo śpiworek albo w lato kocyk/otulacz

Madzia otulacz to taka w sumie pieluszka tyle że dużo większa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 14:59

Luna30 lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Mamy 280gram chlopczyka😍

Co więcej córka weszła ze mną na usg i myślałam że oszaleje z radosci:) słuchaliśmy serduszka i oglądaliśmy na monitorze jak dzidzius trzyma ręce przy twarzy i spi sobie.
    Super 🤩 to teraz potwierdzili wam płeć?

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Ja do teraz dziecku nie kupilam pościeli 😅 nie śpi pod kołdrą a poduszka takiemu dziecku jest niepotrzebna wg fizjo.

A ile ma? Moja miała ponad 3l jak kołdrę kupiłam...

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Super 🤩 to teraz potwierdzili wam płeć?

Wcześniej były podejrzenia a na prenatalnych to nie chciało w ogóle pokazać. Więc tak na 100proc teraz.

kasssia lubi tę wiadomość

• Cel95 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Miałam ale nie bylo czasu pisać bo korzystaliśmy z ładnej pogody i poszliśmy ze znajomymi do parku i do maca. Mam wyrzuty sumienia troche bo dzisiaj kawa i paczek a potem wrap z frytkami i cola...chyba na kolację zjem awokado:) no ale w tyg jem w miarę zdrowo...chociaż tyle. Macie pomysły na lekkie obiady takie żeby zjadła to 4l też? Ostatnio był losos a wcześniej pulpety...planuje jeszcze krupnik, pomidorówkę i ogólnie zupy ale na drugie nie mam weny.

Ja polecam lazanie z lososiem. Robię dziś z mężem. Starcza na 2 dni

Z szybciakow to te moje placki japonskie moznaby dać na drugie z twarogiem i jogurtem i owocem

Luna30, Margareetka lubią tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 🙏
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Wcześniej były podejrzenia a na prenatalnych to nie chciało w ogóle pokazać. Więc tak na 100proc teraz.

Grzeczny :D a który to tydzień i dzień u Ciebie? Super, że wszystko ok😊

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🙏
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda dziś ultra wiosenna. Słoneczko, ptaszki. Byłam tradycyjnie jak co weekend na długim spacerze z Mamą. Mąż w soboty uczelnia a po niej stwierdził, że posprząta mieszkanie, zrobi zakupy i wszystko do lazanii przyszykuje. Miło z jego strony. Mam zamiar go też jutro na wycieczkę jakąś wyciągnąć.

Luna30, Margareetka, Alex_92 lubią tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🙏
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna gratuluję syna!

Ja dzisja sprzątałam na strychu. Tzn mąż znosił kartony a ja przebierałam. I się okazało że jednak tych ubranek mam po synku na 56. Byłam pewna że to porozdawałam. Już mam chyba podwójna nadwyzke ubranek

Luna30 lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 705 706 707 708 709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ