CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Fajna opcja z tym wypożyczeniem, ale ten monitor działa tylko w osobnym łóżeczku, bo wsadza się go pod materacyk, a taka prawda, że nie mam pojęcia, czy dziecko w ogóle będzie spało w dostawce/łóżeczku 😅 My się pewnie zdecydujemy na snuzę ostatecznie, która jest przenośna, a jednak kosztuje sporo mniej niż owlet
-
awokado 🥑 wrote:Fajna opcja z tym wypożyczeniem, ale ten monitor działa tylko w osobnym łóżeczku, bo wsadza się go pod materacyk, a taka prawda, że nie mam pojęcia, czy dziecko w ogóle będzie spało w dostawce/łóżeczku 😅 My się pewnie zdecydujemy na snuzę ostatecznie, która jest przenośna, a jednak kosztuje sporo mniej niż owlet
-
Dziewczyny a w temacie kołderek i poduszek - wszędzie pisze WYPEŁNIENIE WIOSENNE PRZEJŚCIOWE. No to w takim razie pod czym to dziecko w zimę ma spać?
I też kupowałyście komplet do wózka do gondoli i do łóżeczka? -
magdalena321 wrote:Dziewczyny a w temacie kołderek i poduszek - wszędzie pisze WYPEŁNIENIE WIOSENNE PRZEJŚCIOWE. No to w takim razie pod czym to dziecko w zimę ma spać?
I też kupowałyście komplet do wózka do gondoli i do łóżeczka?magdalena321 lubi tę wiadomość
-
Ja mam dwa rożki po dzieciach jakby było chłodniej a tak to kocyk/otulacz do owinięcia. A potem na jesień śpiworek nie kupuję typowo pościeli w stylu podusia i kołdra
-
Mamy 280gram chlopczyka😍
Co więcej córka weszła ze mną na usg i myślałam że oszaleje z radosci:) słuchaliśmy serduszka i oglądaliśmy na monitorze jak dzidzius trzyma ręce przy twarzy i spi sobie.Katikat, magdalena321, Gusia_, kasssia, KarolaKinga, koktajlowa, Moooniii, Elza1234, awokado 🥑, Cel95, Malinaaa2024, amoze, eeemakarena, przygodami66, Nosa, Margareetka, Lauraa, Alex_92, Anuncja, Klaudek11, CelinaJan, xSmerfetkax, KasiaGosiaWerka, Revolutionary , Lola93 lubią tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Luna jak tam Twoja wizyta? Miałaś już czy jeszcze czekasz?
Miałam ale nie bylo czasu pisać bo korzystaliśmy z ładnej pogody i poszliśmy ze znajomymi do parku i do maca. Mam wyrzuty sumienia troche bo dzisiaj kawa i paczek a potem wrap z frytkami i cola...chyba na kolację zjem awokado:) no ale w tyg jem w miarę zdrowo...chociaż tyle. Macie pomysły na lekkie obiady takie żeby zjadła to 4l też? Ostatnio był losos a wcześniej pulpety...planuje jeszcze krupnik, pomidorówkę i ogólnie zupy ale na drugie nie mam weny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 14:53
kasssia lubi tę wiadomość
-
Kurczę no ja mam wieczory i w nocy chłodno w sypialni, tzn mi zawsze jest zimno a mojemu staremu ciepło. No i jak tu teraz dobrać to do dziecka. Rożka nie chce mieć, śpiworki to chyba na później? A ten otulacz to jak wygląda? Na lato to fakt może kocyk/ten otulacz na noc a na zimę? Bo to już będzie taki prawie półroczny bobas to co? Śpiochy i śpiworek?
-
magdalena321 wrote:Kurczę no ja mam wieczory i w nocy chłodno w sypialni, tzn mi zawsze jest zimno a mojemu staremu ciepło. No i jak tu teraz dobrać to do dziecka. Rożka nie chce mieć, śpiworki to chyba na później? A ten otulacz to jak wygląda? Na lato to fakt może kocyk/ten otulacz na noc a na zimę? Bo to już będzie taki prawie półroczny bobas to co? Śpiochy i śpiworek?
U mnie też jest chłodno, bo tak jest zdrowo. Nie wybudza się nawet jak jest w samej piżamie. Nie choruje też, więc uznaje że jest git. Dzieci podobno mają więcej brązowego tłuszczu, który bardziej grzeje i dlatego dzieciom nie jest zimno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 14:58
-
Luna gratuluję dobrych wieści U nas jeszcze się na obiady takie lżejsze sprawdzają różne makarony Może coś takiego? Dzieci raczej lubią makaron też
Moje córki pod taką zwykłą kołdrą zaczynały spać jak miały 1,5 roku z hakiem, po wakacjach. Młodsza w sumie nadal śpi bez poduszki, a starsza ma już jakąś cienką a wcześniej to właśnie albo śpiworek albo w lato kocyk/otulacz
Madzia otulacz to taka w sumie pieluszka tyle że dużo większaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 14:59
Luna30 lubi tę wiadomość
-
Luna30 wrote:Miałam ale nie bylo czasu pisać bo korzystaliśmy z ładnej pogody i poszliśmy ze znajomymi do parku i do maca. Mam wyrzuty sumienia troche bo dzisiaj kawa i paczek a potem wrap z frytkami i cola...chyba na kolację zjem awokado:) no ale w tyg jem w miarę zdrowo...chociaż tyle. Macie pomysły na lekkie obiady takie żeby zjadła to 4l też? Ostatnio był losos a wcześniej pulpety...planuje jeszcze krupnik, pomidorówkę i ogólnie zupy ale na drugie nie mam weny.
Ja polecam lazanie z lososiem. Robię dziś z mężem. Starcza na 2 dni
Z szybciakow to te moje placki japonskie moznaby dać na drugie z twarogiem i jogurtem i owocemLuna30, Margareetka lubią tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Luna30 wrote:Wcześniej były podejrzenia a na prenatalnych to nie chciało w ogóle pokazać. Więc tak na 100proc teraz.
Grzeczny a który to tydzień i dzień u Ciebie? Super, że wszystko ok😊👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Pogoda dziś ultra wiosenna. Słoneczko, ptaszki. Byłam tradycyjnie jak co weekend na długim spacerze z Mamą. Mąż w soboty uczelnia a po niej stwierdził, że posprząta mieszkanie, zrobi zakupy i wszystko do lazanii przyszykuje. Miło z jego strony. Mam zamiar go też jutro na wycieczkę jakąś wyciągnąć.
Luna30, Margareetka, Alex_92 lubią tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀