X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piorę w lovela a jak są większe plamy to w roszku jelp. Ale jak kupuje używane ubrania to piorę je i tak w zwykłym proszku na 60 st. Później je będę prać w loveli.

jowmat lubi tę wiadomość

preg.png
  • amoze Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie mogę się wypowiedzieć tyle w temacie płynów, kapsułek i proszków, że używam tego codziennie od około 5 lat ze względu na moją alergię i po licznych testach również Lovela sprawdza się najlepiej przynajmniej na mojej skórze. Mam nadzieję, że dziecku też będzie odpowiadać.

jowmat lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 29 🧔 34
    7 lat starań
    - 19/09 transfer ET blastki 3AA i jeden ❄️ 3AA cierpliwie czeka ❤️
    - 25/09 pierwsze upragnione II kreseczki ❤️❤️
    - 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
    - 30/10 USG 2,1cm naszego człowieka i 177 uderzeń serduszka/min
    - 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm bobo, serduszko 155/min i.... wielkie kopniaczki
    - 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
    - 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
    27/12 - 195g maleństwa 😍
    CUDZIE TRWAJ! ❤️

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Hejo 🍀

Ja dziś miałam tortille z mixem sałat, pomidorem, papryka, ogorem kons. i starymi kotletami 🤣🤣🤣.
    Tak poważnie to zostały mi z wczoraj i pokroiłam w paski i odgrzałam w piekarniku, piekąc od razu plasterki boczku :) było mniami. Może i 4 latka zje?
    Sos dowolny, u mnie develey do wrapow i kebabów.

Dziewczyny powiem Wam, że jestem absolutny brak formy. Dziś 3.5h po Ikei i Agacie i nie wiem czy dotrwam wieczora bez drzemki.

Je tortille. Były wczoraj:)

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Też myślałam dziś o proszku, w czym później te ciuszki wyprać 🧐

Ja piorę albo w szarym mydle w płynie albo lovela. Lovela lepiej dopiera ale bieliznę piorę tylko w mydle bo odkąd tak robie to mam kilka razy mniej infekcji.

jowmat, amoze lubią tę wiadomość

• kasssia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z proszków ja najbardziej lubię Dzidzusia, ale jest trudno dostępny. Więc zwykle Lovela bo jest w Rossmanie.

jowmat lubi tę wiadomość

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Noo mnie olśniło za pozno a sałatki zamawiałam w knajpie.. w domu wszystko szoruje ale kto wie jak w restauracji jest.

Mnie olsnilyscie teraz. Nie wiem ja chyba staram się nie myslec:p jadłam dużo sałatek w knajpach.

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży sałatek z restauracji nie zamawiam, ale z innego powodu: w tym błogosławionym stanie nie umiem się tym najeść 😅

Mam znów jakiś lekki stresik przed połówkowymi. W sumie jakis życiowy niepokój dziś mam. Po tej akcji z mamą i wgle… Jakaś się czuję niespokojna. Gdyby nie ciąża, to by wjechało positivum chociaż a tak siedzę i myślę, myślę 🫣

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Ja w ciąży sałatek z restauracji nie zamawiam, ale z innego powodu: w tym błogosławionym stanie nie umiem się tym najeść 😅

Mam znów jakiś lekki stresik przed połówkowymi. W sumie jakis życiowy niepokój dziś mam. Po tej akcji z mamą i wgle… Jakaś się czuję niespokojna. Gdyby nie ciąża, to by wjechało positivum chociaż a tak siedzę i myślę, myślę 🫣

A jak mama się czuje ?
    Każda z nas się stresuje, chociaż teraz już pewnie mniej od kad maluchy kopią. Będzie dobrze 🍀

amoze lubi tę wiadomość

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Mnie olsnilyscie teraz. Nie wiem ja chyba staram się nie myslec:p jadłam dużo sałatek w knajpach.

Nie popadajmy w paranoje. Trzeba to wypierać, bo zwariujemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 19:18

Luna30, Alex_92, Anabbit lubią tę wiadomość

preg.png
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:

U mnie też z dnia na dzień coraz większy niepokój, a do 6 lutego jeszcze… Niby czuję czasami, że coś tam w brzuchu się dzieje, ale to chyba jeszcze nie ruchy. 😅 Znając życie to Julian mnie kopnie… dzień po wizycie. 🥲

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja już kopie regularnie. Wczoraj mąż pierwszy raz poczuł jak położył rękę na brzuchu i widziałam, że choć to kolejne już dziecko, to się wzruszył ❤️

No mama średnio. Orteza. Kule. Zwolnienie… na pewno nadwaga jej nie pomaga. Ale do wesela siostry za rok pewnie się zagoi 🫢

Luna30, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Nie popadajmy w paranoje. Trzeba to wypierać, bo zwariujemy.

Ja w tej ciąży bardziej na luzie. Nie rozkminiam chyba aż tak wszelkich zagrożeń. Jedyne co choroby mnie martwią ale też staram się nie wariowac.

Macie migreny/ bole glowy w ciazy? Ja przed ciaza rzadko. A teraz niestety w miarę regularnie. Z tym że wydaje mi się że to od tego hormonalnego kataru co mam. Zaczęło się z msc temu. Eh. Ciągle coś.

• eeemakarena Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas progres, dzisiaj zostałam skopana jak stałam w kuchni :)
    Tak to do tej pory czułam tylko jak siedziałam tak półleżąco 😀😀
    Śmiesznie 😅

amoze, Revolutionary lubią tę wiadomość

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Moja już kopie regularnie. Wczoraj mąż pierwszy raz poczuł jak położył rękę na brzuchu i widziałam, że choć to kolejne już dziecko, to się wzruszył ❤️

No mama średnio. Orteza. Kule. Zwolnienie… na pewno nadwaga jej nie pomaga. Ale do wesela siostry za rok pewnie się zagoi 🫢

Zagoi się zanim dziecko zacznie raczkować. A twoja mama opiekuje się maluszkami tzn niemowlakami ? Bo moja to się boi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 19:31

• eeemakarena Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Ja w tej ciąży bardziej na luzie. Nie rozkminiam chyba aż tak wszelkich zagrożeń. Jedyne co choroby mnie martwią ale też staram się nie wariowac.

Macie migreny/ bole glowy w ciazy? Ja przed ciaza rzadko. A teraz niestety w miarę regularnie. Z tym że wydaje mi się że to od tego hormonalnego kataru co mam. Zaczęło się z msc temu. Eh. Ciągle coś.

Miałam taki miesiąc że łapało mnie co tydzień i trzymało 2-3 dni.

Potem miałam trochę spokoju i 3dni temu znowu zaczął się okropny ból głowy, Apap nie pomógł. Przeszło samo dopiero wczoraj wieczorem.

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:
    U nas progres, dzisiaj zostałam skopana jak stałam w kuchni :)
    Tak to do tej pory czułam tylko jak siedziałam tak półleżąco 😀😀
    Śmiesznie 😅

Ja też w kuchni. Robie sobie jedzenie przy blacie a tu łup. U mnie to był albo obrót albo przeciąganie się dziecka. Mega śmieszne uczucie. Obroty to jest dopiero jazda. Przypomniało mi sie:p jakby mi się wnętrzności przestawialy😆

eeemakarena lubi tę wiadomość

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:
    Miałam taki miesiąc że łapało mnie co tydzień i trzymało 2-3 dni.

Potem miałam trochę spokoju i 3dni temu znowu zaczął się okropny ból głowy, Apap nie pomógł. Przeszło samo dopiero wczoraj wieczorem.

Ja się męczę 2gi dzień. Wczoraj apap pomógł ale nie całkiem, dzisiaj cmi mnie cały dzień. Może to już koniec? I jutro będzie całkiem ok...wiem ludze się. Nadzieja umiera ostatnia.

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna moja mama chętnie by pomagała po pracy przy dzieciach, ale mieszka niestety 400 km ode mnie. Jak się spotykamy na weekend kilka razy w roku czy jedziemy razem na krótkie wakacje, to pomaga, ale no na codzień nie ma jak :) Mamy blisko teściową ale to w takich bardzo awaryjnych sytuacjach mi zostanie jak np mam lekarza i mąż nie mógł wziąć wolnego czy coś. Ma swoje lata no i też nie chce za bardzo na codzień się angażować

Luna30 lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Luna moja mama chętnie by pomagała po pracy przy dzieciach, ale mieszka niestety 400 km ode mnie. Jak się spotykamy na weekend kilka razy w roku czy jedziemy razem na krótkie wakacje, to pomaga, ale no na codzień nie ma jak :) Mamy blisko teściową ale to w takich bardzo awaryjnych sytuacjach mi zostanie jak np mam lekarza i mąż nie mógł wziąć wolnego czy coś. Ma swoje lata no i też nie chce za bardzo na codzień się angażować

My mamy blisko rodziców. Ale moi noe byli chetni do zajmowania się. O dziwo jak córka jest starsza od ok 3rz chętniej zostają. Tesciowa zostawała ale sporadycznie też. Z tym że teściowa zostals z 7msc niemowlakiem na noc jak mieliśmy wesele mojej siostry. Szacun że się nie bała...

• eeemakarena Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Ja się męczę 2gi dzień. Wczoraj apap pomógł ale nie całkiem, dzisiaj cmi mnie cały dzień. Może to już koniec? I jutro będzie całkiem ok...wiem ludze się. Nadzieja umiera ostatnia.

Nie wiem czy nie pomogło mi wypicie dużej ilości wody i kawa. Albo samo z siebie po prostu przeszło

No trzymam kciuki zebyś rano się obudziła jak nowo narodzona :)

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488
‹‹ 707 708 709 710 711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ