CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mam pytanie, wiem że jakiś czas temu był ten temat tak że sorry za powtórkę. Czy macie zamiar zapisywać się do jakiejś szkoły rodzenia? Jak myślicie w których mniej więcej tygodniach byłoby najlepiej? Tam gdzie ja myślałam się zapisać na weekendową szkołę są wolne terminy dopiero na kwiecień i się zastanawiam czy to nie będzie juz trochę późno.
-
KarolaKinga a ile weekendów? Ja myślę, że teraz już luty marzec to też dobry czas. Generalnie po połowie chyba tak się warto zapisać po prostu
KarolaKinga lubi tę wiadomość
-
W jednym miejscu 3 weekendy w drugim 4. Z drugiej strony tez się zastanawiam czy nie wystarczy spotkanie z położna przed porodem plus ewentualnie jakiś kurs pierwszej pomocy, narazie zbieram opinie, bo dziś mnie jakiś stres pierworódki złapał 😅
-
W poniedziałek ma chirurga ortopedę, bo w ich powiatowym szpitalu nie jest codziennie. Ale kości ma całe, moja siostra jej patrzyła na RTG. Jak coś poszło, to więzadła. Ostateczna diagnoza w poniedziałek
Ja miałam jakoś kilka tygodniu parę dni bólu głowy pod rząd, ale ostatnio pod tym wzgledem jest spokokasssia lubi tę wiadomość
-
kasssia wrote:Z proszków ja najbardziej lubię Dzidzusia, ale jest trudno dostępny. Więc zwykle Lovela bo jest w Rossmanie.
A używałyście tego proszku Ziggi? Tyle osób go chwali,nie wiem czy to nie reklama -
eeemakarena wrote:Nie wiem czy nie pomogło mi wypicie dużej ilości wody i kawa. Albo samo z siebie po prostu przeszło
No trzymam kciuki zebyś rano się obudziła jak nowo narodzona
Właśnie chyba kawa też mi rano pomogła. Bo przeszło na parę h. Dzięki. Ogólnie weekend mamy intensywny. Jutro inni znajomi prxychodza. Wiec nie mam czasu na zmeczenie xd chociaż po tym spacerze i obiedzie położyłam się na 15min i odcięło mnie ponoć na półtorej h ( mąż tak twierdzi). Normalnie byłam tak zmęczona że położyłam się w ciuchach i odplynelam
W ciąży mi się to regularnie zdarza. Zasypiam gdzie popadnie i bez jakiejś senności nawet. Po prostu odcina mnie i juz. Bo położyłam się bo mnie plecy bolały. Ale spać nie zamierzałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 20:15
-
Powiem wam że w temacie zwierzat co byl niedawno : my mamy ze zwierząt krolika i jest łatwy w obsłudze ale ...zjada kakusy. Dzisiaj jak zasnęłam córka zrzuciła kaktusa niechcący z szafki a ten głupiutki zwierzak od razu zeżarł małego kaktusa. To już 2gi raz. Raz to wydostała się w nocy z klatki i zjadła innego kaktusa w gabinecie. To teraz opricz klatki zamykamy jeszcze bramkę. No ale to był losowy teraz przypadek. Na inne rośliny nie spojrzy a jak widzi kaktusa to celem jej życia jest go zeżreć. Gdybym nie miała dziecka a najpierw zwierze to zastanawiałabym się czy nadaje się na matkę po tych akcjach z ta króliczka xd
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 20:24
amoze, magdalena321, eeemakarena, KarolaKinga, Lauraa lubią tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Króliki to ogólnie zeżrą wszystko i przeżyją. Na malcie było pełno królików żarły wszystko i nie wyglądały na chore.
Poprzednio nic jej nie było. Poprzedni kaktus to byl " mlody" i bez kolcow. Teraz zeżarła kaktusa z kolcami. No ona zeżre wszystko. A najbardziej rosliny doniczkowe. Raz też zjadła babeczkę z kremem cytrynowym. Córka zostawiła na szafce bo wd niej była za kwasna ona wskoczyła i zjadła. Nie będę z nią co chwile jeździć na hospitalizację. Mam nadzieję że nic jej nie będzie w końcu malinowe galazki też mają kolce a je je.
Czuje skruchę? Xd
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 21:26
eeemakarena, Elza1234, Maj.a, Revolutionary , KarolaKinga, Klaudek11, KasiaGosiaWerka, Alex_92, Margareetka, Lola93 lubią tę wiadomość
-
Co to sałaty - nie popadam w paranoję, myję ją i tyle. Jakoś o tym nie myślę, całe życie jadłam i w życiu nic nie złapałam, także teraz po prostu dokładniej myję
My właśnie byliśmy na koncercie i jak śpiewał Bocielli to młoda cisza, jak ktoś inny to mnie kopała pod pępkiem 🙈awokado 🥑, Anabbit, Alex_92, amoze lubią tę wiadomość
-
Luna30 wrote:Poprzednio nic jej nie było. Poprzedni kaktus to byl " mlody" i bez kolcow. Teraz zeżarła kaktusa z kolcami. No ona zeżre wszystko. A najbardziej rosliny doniczkowe. Raz też zjadła babeczkę z kremem cytrynowym. Córka zostawiła na szafce bo wd niej była za kwasna ona wskoczyła i zjadła. Nie będę z nią co chwile jeździć na hospitalizację. Mam nadzieję że nic jej nie będzie w końcu malinowe galazki też mają kolce a je je.
Czuje skruchę? Xd
Jaki słodki królik!
Są rośliny bezpieczne dla takich zwierzaków, ja bym chyba poszperała które może na luzie zjeść i takie miała w okolicy jego zasięgu xD bo z dziećmi i królikiem to zawsze coś się wydarzy hahaGosiaczek.prosiaczek, Alex_92 lubią tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Elza1234 wrote:Co to sałaty - nie popadam w paranoję, myję ją i tyle. Jakoś o tym nie myślę, całe życie jadłam i w życiu nic nie złapałam, także teraz po prostu dokładniej myję
My właśnie byliśmy na koncercie i jak śpiewał Bocielli to młoda cisza, jak ktoś inny to mnie kopała pod pępkiem 🙈
Ja już od dłuższego czasu nie kupuje pakowanych sałat a o inne ciężko, ale rozumiem, że każdy ma swoje zdanie w temacie :p👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Luna30 gratuluję udanej wizyty ❤️
Luna30 aleee piękny uszatek 😍😍
Elza1234 moja siostra też była na tym koncercie
Co do kopniaków, ja dzisiaj po śniadaniu dostałam taką serię że aż się zaśmiałam 😆🤩 wcześniej to były pojedyncze kopnięcia co jakiś czas, z małą powtarzalnością, a dzisiaj pierwszy raz dostałam jeden po drugim "bum bum" i ogólnie kilka poszło w małym odstępie czasu, ktoś się rozbrykał 🥹 Nie wiem czy zasmakowały mu kanapki z ogórkiem kiszonym czy chałka z dżemem, jutro spróbuję powtórzyć 😆
My dzisiaj byliśmy w sklepie z wózkami, zobaczyć orientacyjnie co i jak. Oglądaliśmy: Roan Ivi, Espiro Yoga, Muuvo (quick se i 4.0) Bebetto i Venicci Claro. No i tak jak byłam wstępnie oczarowana Bebetto, to odpadł totalnie po zobaczeniu na żywo. Raz że wizualnie, dwa że źle się prowadziło. Espiro też średniawo. Najbardziej podoba mi się Muuvo i Venicci - mój jest za tym. Mega fajnie się składa, łatwo i na płasko, ma wentylacje jak trzeba, spoko się jeździło po sklepie i fajnie wysoko jest gondola co dla mojego jest na plus, bo on wyższy ode mnie i będzie mu łatwiej z tymi "adapterami". Tylko z tego co widze tych Claro nie ma za bardzo używek na Olx... Musze poczytać i popatrzeć jeszcze. No i na pewno przejedziemy się raz jeszcze do innego sklepu obejrzeć co i jak, bo dzisiaj to tak na szybko.
Aa jakby ktoś szukał mega amortyzacji na wiejskie/trudne drogi to ten Roan faktycznie ma mega sprężyny. Ogólnie amortyzacja bardzo spoko, ale dla nas wizualnie zbyt masywny, duży, a my chcemy coś co łatwo się złoży i będzie lekkie do bagażnika (raczej będziemy w samochodzie przechowywać wózek). No i wizualnie też nam najmniej podpasował po prostu 🤷♀️
No ciężkie decyzje przed nami
a i któraś pisała o ciuszkach w Lidlu, tez wpadliśmy i kupiliśmy dwa zestawy - te misie skradły serce 🥹
https://zapodaj.net/plik-apaxLHr3I9Luna30, Elza1234, Moooniii, KasiaGosiaWerka, Alex_92, amoze, kasssia, eeemakarena, Galaxis lubią tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Nineq teraz tak patrzę na pierwszą stronę a tam mamy takie cudo:
"Uprawy w ciąży - jak wygląda prawidłowa wydzielina" 🤣🤣🤣eeemakarena lubi tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
17.10.2024 ⏸️🍀
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3
-
Cel95 wrote:Jaki słodki królik!
Są rośliny bezpieczne dla takich zwierzaków, ja bym chyba poszperała które może na luzie zjeść i takie miała w okolicy jego zasięgu xD bo z dziećmi i królikiem to zawsze coś się wydarzy haha
Z doniczkowych mało co która bezpieczna. A ona tylko kombinuje jak ominąć zabezpieczenia, z klatki nawet umie wyskoczyć, uchylone drzwi otworzyć nawet szafkę niedomknieta też! Niby mamy zabezpieczone ale to jest uciekinierka. Wszyscy mówią że takiego krolika to nie spotkali łazi za nami jak pies, biega na przywitanie, załatwia się do kuwety jak kot a jej misja życiowa jest nam zwiac:pWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 22:57
SZKODNIK, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Revolutionary wrote:Nineq teraz tak patrzę na pierwszą stronę a tam mamy takie cudo:
"Uprawy w ciąży - jak wygląda prawidłowa wydzielina" 🤣🤣🤣 -
Elza1234 wrote:A w którym sklepie byliście?
Bobas na AleksandrowskiejElza1234 lubi tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
17.10.2024 ⏸️🍀
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3