X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam nastawiona na vennici upline ten beżowy, ale po zobaczeniu go na żywo stwierdziłam że kolor piękny ale po czasie będę go przeklinać i finalnie zdecydowaliśmy się na roana w kolorze cocoa z różowo złota rama 🤩

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju ja się cieszę, że temat wózków w tej ciąży mnie nie dotyczy, bo pamiętam te rozkminy, co teraz macie 🫣 Mam nadzieję, że każda z Was znajdzie idealny ❤️

Ja chwilowo nie robię żadnych zakupów, bo tak naprawdę została mi apteka i jakieś letnie ciuszki kilka sztuk jak już wejdą wakacyjne kolekcje. Teraz na wyprzedażach trochę kupiłam ubranek na krótki rękaw, dwa Rampersy, dwie sukieneczki i 6 bodziaków, ale czuję, że jeszcze kilka potem dokupię :) No i nabyłam otulacz, butelki i smoczek. Została mi więc apteka już tylko i części do laktatora. Patrzyłam sobie jak się zmieniły ceny przez dwa lata no i już wiem, że kilka stówek w tej aptece zostanie 🫣

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się podoba kolor taki jasnobrązowy wózków np taki: https://boboexpert.pl/48179-large_default/anex-iq-basic-wozek-wielofunkcyjny-zestaw-2w1-z-opcja-3w1-i-4w1-sienna.webp

W ogóle ten model mnie ciekawi, po połówkowych mamy plan wybrać się do bobo:)

Revolutionary lubi tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 🙏
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde ;/ chyba zrobiłam głupotę :/

kupilam wczoraj lody grycan, bakaliowe, zadowolona
    wrzucilam od razu do zamrazalnika
    teraz mowie, ide - wciągne
    otworzyłam, a one jakieś takie były miękkie, że bez problemu się nałożyły łyżką :/
    co zrobiłam ? zjadłam.

a teraz się zaczęłam zastanawiać, czy one nie były jakieś walnięte, no lody z zamrazalnika zazwyczaj są wciul twarde.
    mam nadzieję, że sobie nie zaszkodziłam -.-

w jakiej kolejce ja stałam, jak rozdawali rozumy, to ja nie wiem. -.-

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488
  • Margareetka Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:
    kurde ;/ chyba zrobiłam głupotę :/

kupilam wczoraj lody grycan, bakaliowe, zadowolona
    wrzucilam od razu do zamrazalnika
    teraz mowie, ide - wciągne
    otworzyłam, a one jakieś takie były miękkie, że bez problemu się nałożyły łyżką :/
    co zrobiłam ? zjadłam.

a teraz się zaczęłam zastanawiać, czy one nie były jakieś walnięte, no lody z zamrazalnika zazwyczaj są wciul twarde.
    mam nadzieję, że sobie nie zaszkodziłam -.-

w jakiej kolejce ja stałam, jak rozdawali rozumy, to ja nie wiem. -.-

Kurcze ciężko powiedzieć, czasem mi się wydaje, że to zależy od smaku i może jakiś dodatków, które sprawiają, że lody nie zamarzają na kamień. Też się spotkałam z tym, że mogłam bez problemu nałożyć sobie łyżką, bez żadnego siłowania się z nimi :)

eeemakarena lubi tę wiadomość

preg.png
  • Moooniii Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    o no to mamy dokładnie te same odczucia ;)

My tez patrzyliśmy na espiro yoga, był spoko, ale venicci się właśnie łatwiej składa, no i lepiej prowadzi ;) U nas tak samo będzie w samochodzie trzymany bo też 4 piętro, więc np dlatego taki roan od razu odpadł jak tylko zobaczyliśmy jaki jest "gabarytowy" :P

No właśnie mi się te beże też podobają ale trochę się boję, że będę tego żałować 🙈

My na wystawie oglądaliśmy butelkowa zieleń i była spoko ale jak sprzedawca pokazał mi wzornik aż 4 kolorów do wyboru to jedynie ten beż mi się podobał ale inaczej wyglądał w pomieszczeniu a inaczej na zewnątrz. Ostatecznie okazało się że mają na magazynie dla kogoś ten kolor i podmienił mi gondolę na tą beżową i wtedy już byłam pewna że to ten kolor 🤣

Revolutionary lubi tę wiadomość

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zawsze są twarde. Ja się wtedy cieszę że łatwo nabrać. Akurat grycan chyba ma jedne z miekszych. My jemy te mięta z czekolada

Cel95, eeemakarena lubią tę wiadomość

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    o dzięki za info :D

No co się dziwić jak takie piękne 😍🥹

Moooniii a który kolor bierzecie? :) No właśnie tak myślałam że on dość nowy... A wiesz czy się bardzo różni od innych modeli? I czym jak już?
    U nas w mieście w marcu mają być targi podobno (Elza1234 to też info dla Ciebie😉) i tam można wyrwać dobrą cenę, ale że to wypada dzień po naszym ślubie to nie wiem czy będziemy w stanie tam pojechać a raczej mój mąż 🤣🙈
    I tu w sklepie babeczka też nam powiedziała że ceny można negocjować i z góry dała nam kartę rabatową -10% ;)

Jeju miała być taka piękna słoneczna i ciepła pogoda w weekend, a jest tak pochmurno jakby miało zaraz padać. 😩 i tylko 5 * do tego wiatr, eehhh ... JA CHCE WIOSNĘ 🙏

U nas 9c i rano było słoneczko. Teraz zachmurzenie ale nie ma dużego wiatru

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    O dzięki wielkie!
    Myślę, że sobie pojedziemy, zapytam męża jak wróci z basenu.
    Co do wózków - my mamy możliwość wziąć Bebetto z ogromną zniżką - ale zaczynacie mnie straszyć 😅 mam nadzieję że jednak będę miała inne odczucia co do tego wózka
    Ja dzisiaj siadam i robię listę wyprawkową!
    Bo czuje że nakupię milion słodkich rampersow na lato zapominając o całym świecie 😂

Czemu straszyć? Dużo osób polecało tu bebetto i nawet wczoraj mi znajoma też polecila

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do venici nie jestem przekonana. Wd mnie ta spacerówka jest mini spacerówka, nawet nie wiem czy do roku by ten wózek starczył. Ale design ladny:)
    Mi wyszło że my 3k prawie wydalibyśmy na spacerówki późniejsze ( wydalibyśmy bo moja obecna kupiona za 700 nowa jest teraz za 1300 a i tak kolejna chce dokupić to kolejne 1500). Ja wolę zainwestować w spacerówki bo u córki używaliśmy aż do 3.5l. A ten wózek 2w1 to z 8msc xd bo nasz też miał mała spacerowke

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na kocie łby i polne drogi polecam bebetto, fakt, jest ciężki, ale ma dobra amortyzację. No ale na wyjazdy do auta faktycznie zajmuje dużo miejsca, dlatego też mam spacerówkę cybexa. Z maluszkiem tak nie jeździmy, więc małej gondoli na wyjazdy nie kupowałam, ale fakt z Bebetto dużo podróży byłoby ciężko :/ no i dla mnie też jest ważniejsza spacerówka. Dużo i częściej się używa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 11:38

Biedronka@ lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • Moooniii Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna właśnie moja jedyna obawa to ta wielkość spacerówki 🙈 ale w sumie w specyfikacji długość to 95cm więc wierzę że jednak trochę posłuży, dla porównania Roan IVI ma 94cm, a muuvo 89-98cm więc te wymiary są zbliżone.. chyba że źle myślę to wyprowadźcie mnie z błędu…

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te spacerówki 2w1 to z natury są jakieś duże, więc bym się nie przejmowała.

Choć też akurat jestem zwolenniczką, żeby spacerówkę kupić potem osobno, akurat w moim odczuciu im mniejsza i lżejsza tym bardziej poręczna :) drugi raz bym raczej kupiła osobno gondolę i osobno spacerówkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 11:52

kasssia, Luna30 lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Czemu straszyć? Dużo osób polecało tu bebetto i nawet wczoraj mi znajoma też polecila
    No właśnie polecało a po prostu teraz każda dziewczyna która tu oglądała Bebetto jest na nie 😅
    Ale ja żartuję oczywiście - zrobię tak jak będę uważała z mężem :) czekam tylko do połówkowych i jadę oglądam tak jak i foteliki
    Tak jak już wiem że model Flavio odpada, tak pod koniec roku wszedł model pelasso i wydaje się naprawdę ok. Gondola składa się na płasko.
    Co do tego czy 2 w 1, czy osobno każde. Ja myślę że każda musi spróbować sama. Mam koleżankę która dużo lata z dzieckiem i ona ma osobno bo szukała czegoś do samolotu. Mam koleżankę która ma venicci i teraz dzieciak ma rok, wozi go w spacerówce i jest zadowolona i nie ma potrzeby zmiany na inny. Więc i tu zrobimy po prostu po swojemu, najwyżej będziemy żałować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 12:04

xSmerfetkax, Alex_92, Revolutionary lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza masz rację. Każda będzie miała inne potrzeby, więc trzeba dostosowywać pod siebie :)

Elza1234 lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • Anabbit Znajoma

Wysłany: 26 stycznia, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wizualnie podoba muuvo quick boho z brązowymi elementami. Miał ktoś z nim styczność? Podobno ma trochę lepszą amortyzację niż muuvo quick 4.0. Może przejadę się dziś do sklepu obczaić na żywo, skoro niedziela handlowa 😊.

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Elza masz rację. Każda będzie miała inne potrzeby, więc trzeba dostosowywać pod siebie :)
    Ja ogólnie tak mam, że lubię posłuchać jak mi ktoś doradza, ale że w sprawie wyprawki każdy właściwie mówi co innego to można dostać kociokwiku 🤡 i my wtedy po prostu robimy po swojemu, czasem wychodzimy na tym dobrze, czasem nie, jak to w życiu.
    Jak się młoda urodzi to nas życie zweryfikuje

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam największą zagrychę jeżeli chodzi o łóżeczko, nie wiem na co patrzeć 🫣 macie jakieś polecajki? Myślałam o waldini ale nie wiem czy jest warte swojej ceny…

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Ja mam największą zagrychę jeżeli chodzi o łóżeczko, nie wiem na co patrzeć 🫣 macie jakieś polecajki? Myślałam o waldini ale nie wiem czy jest warte swojej ceny…
    Piękne jest to łóżeczko
    My postanowiliśmy kupić jakieś zwykłe drewniane za 500 zł, bo jak się okaże że nie będzie tolerować tego łóżeczka to mi serce pęknie 😅

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uch ale miałam przed spaniem spiętą górę brzucha tak boląco.. strasznie dziwne. Wcześniej tak nie miałam, wzielam nospe i minęło po godzinie i zasnęłam. Ktoś tak miał?

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
‹‹ 710 711 712 713 714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ