X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Anabbit Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol wrote:
    Pocieszacie 😂 u mnie dzisiaj ciężka noc, trzy godziny się wierciłam w łóżku, w końcu musiałam iść zjeść drugie śniadanie które sobie naszykowałam, bo stwierdziłam że mała chyba jest głodna 😂 czułam kopniaki na przemian z burczeniem w brzuchu, więc nie miałam wyjścia. Także bardzo wczesne śniadanie, o 1 :-D

Kasia, trzymam kciuki, żebyście dotrwały w dwupaku jak najdłużej!

Hahaha to ja jako nocny marek nawet jeszcze nie próbowałam się kłaść spać o 1 😂 zawsze się śmieję ze znajomymi, że ja żyje w innej strefie czasowej. Ostatni raz poszłam spać przed 23 chyba w podstawówce 😳 coś czuję, że pierwsze tygodnie z noworodkiem będą straszne i chyba pora zacząć się przestawiać na strefę czasową normalnych ludzi 😅

preg.png
  • Anabbit Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    A w ogóle chyba się w końcu nie pochwaliłam wczoraj moją zmianą włosową 😆

Włosy przed:

86a5784c4041c.jpghttps://zapodaj.net/plik-wjGS8ZBjQD

i po:

aa2c9d76e0bb8.jpghttps://zapodaj.net/plik-0REGIPid1K

krócej i ciemniej ale podoba mi się :D Jednak stwierdzam, że lepiej czuję się w ciemnych tylko muszę teraz swoje brwi ogarnąć jakąś henną, bo naturalnie bez make-upu to giną teraz przy ciemniejszych włosach 🙈

Twoje krócej to dalej długie 😅 masz mega ładne włosy! Moje to takie cienkie piórka, chociaż i tak w trakcie ciąży trochę się poprawiły. Ciekawe, co będzie po porodzie 🤷‍♀️

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Hahaha to ja jako nocny marek nawet jeszcze nie próbowałam się kłaść spać o 1 😂 zawsze się śmieję ze znajomymi, że ja żyje w innej strefie czasowej. Ostatni raz poszłam spać przed 23 chyba w podstawówce 😳 coś czuję, że pierwsze tygodnie z noworodkiem będą straszne i chyba pora zacząć się przestawiać na strefę czasową normalnych ludzi 😅

A może trafi ci się bobas co lubi pospać do późna 🤷‍♀️ moja mama zawsze wspomina, że ja rano spałam do 10-11 i ona zdążyła sobie zawsze posprzątać i ugotować obiad zanim się obudziłam. Choć nie wiem skąd się biorą takie dzieci xd no ale też byłam karmiona mm to na pewno inaczej niż jak karmie piersią dzieci

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:03

Anabbit lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    😊
    Btw dziewczyny w drugiej i każdej kolejnej ciąży, czy w każdej się czułyście słabiej wraz z upływającymi tygodniami, czy to raczej cecha kolejnych ciąż ze te objawy pojawiają się szybciej i są mocniejsze?

Ja w pierwszej czułam się super, żadnych bólów kręgosłupa i takich rzeczy, no ale cała moja robota to była praca do siódmego miesiąca, trochę spacerów z psem szczeniakiem i gotowanie obiadu. A dziś jest 11, a ja już zdążyłam ogarnąć całą sypialnie, wysłać z młodą paczkę, zaliczyć bibliotekę i przynieść do domu 12 książek, zaliczyć drukarnie, zrobić zakupy, trzy razy podnieść i wsadzić młodą o wadze 16 kg do fotelika w aucie, zaliczyć jedną dramę z ubieraniem trzylatki na spacer, odkurzyć, dwa razy szorować na kolanach po podłodze bo pies rozlał wodę i te klimaty 🤣 więc nie dziwię się że mój kręgosłup pod wieczór odmawia posłuszeństwa xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:14

eeemakarena lubi tę wiadomość

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ubieranie się do wyjścia z młodym doprowadza do szału. Wychodziliśmy rano do lekarza to myślałam, że go zabije. On musi ubrać i ściągnąć kurtkę min 3 razy. Inaczej nie wyjdzie. Buty polrawia 10 razy. A mnie krew zalewa.
    Tyle co dychne bo siedzimy na peronie bo przyjechaliśmy popatrzeć na pociągi....

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:12

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też jest drama na ubieranie ostatnio, mam już dosyć tej zimy i czekam na wiosnę i lato 🥲 chociaż wtedy zacznie się drama z kremem spf przed wyjściem 🤣

preg.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    Boże! Czuję się dzisiaj jak młody Bóg. Życie jest piękne. Kaszel ustępuje 🙉 szok, że tak szybko obawiałam się długiej walki.
    Siadam do nauki 🙂.

Miłego dnia ♥️♥️♥️

super wieści, oby już zdrówko dopisywało 😍

asiun lubi tę wiadomość

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Twoje krócej to dalej długie 😅 masz mega ładne włosy! Moje to takie cienkie piórka, chociaż i tak w trakcie ciąży trochę się poprawiły. Ciekawe, co będzie po porodzie 🤷‍♀️

ja teraz dwa lata nie ścinałam i sięgały już praktycznie linii majtek 😶

77f6bcb599676.jpghttps://zapodaj.net/plik-xMunK3OwDd

a ścięła mi spokojnie z 15 cm myślę, więc no dla mnie krócej :P
    Dziękuję za komplement! Ja też się boję co będzie po. Już wczoraj fryzjerka doradziła, żeby po porodzie dalej brać witaminy bo najczęściej włosy zaczynają lecieć tak w okolicach 3 miesiąca po porodzie... 😐

przygodami66 lubi tę wiadomość

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jakoś bardzo włosy po porodzie nie wypadają, wypadały dużo więcej, zanim zdiagnozowano u mnie hashimoto. Ale też mam gęste i burze loków. Za to wkurzają mnie potwornie te baby hairs wyrastające potem na skroniach. Zawsze to dla mnie najgorszy czas ta masa mikro włosów jak po kilku miesiącach zaczynają wyrastać i są takie krótkie, że włosów się nie da spiąć do góry, a lubię koński ogon tak wyżej nosić po domu 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:03

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Kozina01 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @kasssia nie bylo mnie pare dni, dopiero teraz przeczytalam, trzymaj sie cieplo, oby wszystko skonczylo jak najszybciej pozytywnie, dbaj o siebie przede wszytstkim.

PS Mam pytanie do Was, czy badanie glukozy przez obciazenie glukoza a z palca (tez trzeba przed sniadaniem, 2h po i 2h po lunchu zbadac) jest tak samo wiarygodne? Mi badali glukoze z palca wczoraj, ale wszedzie czytam, ze kazda z Was miala obciazenie glukoza i tak sie zastanawiam na ile to wiarygodne co mi wykonali.

👱🏻‍♀️34👦🏻40
    8-6-25 💗 Lotte

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozina01 wrote:
    @kasssia nie bylo mnie pare dni, dopiero teraz przeczytalam, trzymaj sie cieplo, oby wszystko skonczylo jak najszybciej pozytywnie, dbaj o siebie przede wszytstkim.

PS Mam pytanie do Was, czy badanie glukozy przez obciazenie glukoza a z palca (tez trzeba przed sniadaniem, 2h po i 2h po lunchu zbadac) jest tak samo wiarygodne? Mi badali glukoze z palca wczoraj, ale wszedzie czytam, ze kazda z Was miala obciazenie glukoza i tak sie zastanawiam na ile to wiarygodne co mi wykonali.
    Nie rozumiem chyba do końca
    Robili Ci krzywa z palca czy po prostu wyrywkowo badali Ci glukozę z palca?

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Kozina01 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Nie rozumiem chyba do końca
    Robili Ci krzywa z palca czy po prostu wyrywkowo badali Ci glukozę z palca?
    No wlasnie tez nie wiem :/ glukoze z palca, przebili, krew na mini patyczek i od razu w glukometrze badali wynik.

👱🏻‍♀️34👦🏻40
    8-6-25 💗 Lotte

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozina01 wrote:
    No wlasnie tez nie wiem :/ glukoze z palca, przebili, krew na mini patyczek i od razu w glukometrze badali wynik.
    No to może sprawdzali Ci tak po prostu wyrywkowo glukozę
    Krzywą robi się wyłącznie z krwi. Przed pobraniem tym pierwszym sprawdzą się z palca, bo jak glukometr pokaże wartość wysoka (nie pamiętam ile ale pewnie od 140 w górę) to nie można zrobić krzywej i wypić tego roztworu

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:14

przygodami66, awokado 🥑, Kozina01 lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
‹‹ 955 956 957 958 959
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ