CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Martynka.98 wrote:Tak się tylko wtrące, bo byłam w tym samym punkcie co Ty, tylko w grudniu. Identyczna długość szyjki, też 25 tydzień, też skurcze i też sterydy. I też opowieści, że teraz już takie małe, 500g. to się da uratować. Mnie to na tamten moment nie pocieszało, też wyłam do księżyca, spędziłam większość grudnia w szpitalnym łóżku. Założyli mi pessar i najgorsze minęło. Gdybym tydzień wcześniej przyszła, to byłby szew, ale w moim szpitalu po 25 tygodniu już nie zakładają. I do połowy lutego ten pessar miałam, a potem zaczęły się problemy z infekcjami. Zdjęli, a ja dalej jestem w dwupaku. Pisze, żebyś po prostu wiedziała, że nie jesteś sama i ta szyjka to największa zagadka ciążowego świata, ale można przez to przejść, najważniejsze, że jesteś w szpitalu, nie wzbraniaj się, niech ładują jak najwięcej kroplówek i wyciszają skurcze. Mocno trzymam za Ciebie kciuki.
Abstrahując, jesteście chyba jedynym wątkiem, który się tak pięknie wspiera i bardzo tu u Was ciepło. Lubię Was czytać, nawet czasami wiele się od Was uczę. Fajnie, że macie tu w sobie wsparcie ❤️
Dziękuje ♥️ ja czuję że u mnie się skończy wcześniej, oby nie dramatycznie wcześniej.
U ciebie minęły skurcze i bóle po kroplówkach? Bo mnie średnio:/
No i ja już nie wiem czy szyjka jest problemem czy skurcze…. W sensie co było pierwsze.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 00:58
-
@kassia trzymajcie się tam! Oby jak najdłużej w dwupaku!
Ja mam od kilku dni takie lekkie bóle miesiączkowe i mała cały czas kopie mi po szyjce..🧔👩 29l
👶2l
03.2023 cb 💔
05.2023 poronienie w 9tc 💔
11.2023 cb 💔
01.2024 poronienie w 9tc 💔 (acard)
04.2024 badanie na trombofilie
mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
następna ciąża na acardzie i heparynie
17.10 II kreski✊️
28.10 pecherzyk w macicy
14.11 zarodek 1,24cm i ❤
4.12 CRL 3,89cm
12.12 prenatalne
17.02 połówkowe
-
Kasia wcale się nie skończy dużo wcześniej, dacie radę! Głowa do góry, wizualizujemy dobre scenariusze 🥰 daj znać co powiedzą lekarze po porannym obchodzie
Karola Ty to masz te szalone historie 🤣
Co do fotelika Aerofix tego kolejnego po łupinie - też mam i jestem zadowolona, więc jak będziecie potem rozważać jako drugi, to śmiało bierzcie. Jedna moja córka jeździła w nim prawie 3 lata - potem już wyrosła, głowa zaczęła jej wystawać, więc zmieniliśmy na ten wkurzający britax 😅 a teraz jeździ w tym aerofixie druga i dla mnie fajny fotelik. Najważniejsze, dla mnie że tyłem montowany no i dość sporo ma dziecko w nim miejsca
Nie pytajcie czemu nie śpię. Wszyscy w domu 😴 a ja się tłukę, zaczyna się ta cudowna ciążowa bezsenność. Tylko kiedy to potem w dzień odespać przy moim trybie życia 😅 -
Klaudek11 wrote:@kassia trzymajcie się tam! Oby jak najdłużej w dwupaku!
Ja mam od kilku dni takie lekkie bóle miesiączkowe i mała cały czas kopie mi po szyjce..
A kiedy miałaś wizytę? Miałaś jakąś kontrolę odkąd zaczęły się te „bóle miesiączkowe”? -