X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka.98 wrote:
    Tak się tylko wtrące, bo byłam w tym samym punkcie co Ty, tylko w grudniu. Identyczna długość szyjki, też 25 tydzień, też skurcze i też sterydy. I też opowieści, że teraz już takie małe, 500g. to się da uratować. Mnie to na tamten moment nie pocieszało, też wyłam do księżyca, spędziłam większość grudnia w szpitalnym łóżku. Założyli mi pessar i najgorsze minęło. Gdybym tydzień wcześniej przyszła, to byłby szew, ale w moim szpitalu po 25 tygodniu już nie zakładają. I do połowy lutego ten pessar miałam, a potem zaczęły się problemy z infekcjami. Zdjęli, a ja dalej jestem w dwupaku. Pisze, żebyś po prostu wiedziała, że nie jesteś sama i ta szyjka to największa zagadka ciążowego świata, ale można przez to przejść, najważniejsze, że jesteś w szpitalu, nie wzbraniaj się, niech ładują jak najwięcej kroplówek i wyciszają skurcze. Mocno trzymam za Ciebie kciuki.

Abstrahując, jesteście chyba jedynym wątkiem, który się tak pięknie wspiera i bardzo tu u Was ciepło. Lubię Was czytać, nawet czasami wiele się od Was uczę. Fajnie, że macie tu w sobie wsparcie ❤️

Dziękuje ♥️ ja czuję że u mnie się skończy wcześniej, oby nie dramatycznie wcześniej.

U ciebie minęły skurcze i bóle po kroplówkach? Bo mnie średnio:/

No i ja już nie wiem czy szyjka jest problemem czy skurcze…. W sensie co było pierwsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 00:58

preg.png
  • Klaudek11 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 03:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @kassia trzymajcie się tam! Oby jak najdłużej w dwupaku!

Ja mam od kilku dni takie lekkie bóle miesiączkowe i mała cały czas kopie mi po szyjce..

🧔👩 29l
    👶2l

03.2023 cb 💔
    05.2023 poronienie w 9tc 💔
    11.2023 cb 💔
    01.2024 poronienie w 9tc 💔 (acard)

04.2024 badanie na trombofilie
    mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
    następna ciąża na acardzie i heparynie

17.10 II kreski✊️
    28.10 pecherzyk w macicy
    14.11 zarodek 1,24cm i ❤
    4.12 CRL 3,89cm
    12.12 prenatalne
    17.02 połówkowe

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia wcale się nie skończy dużo wcześniej, dacie radę! Głowa do góry, wizualizujemy dobre scenariusze 🥰 daj znać co powiedzą lekarze po porannym obchodzie

Karola Ty to masz te szalone historie 🤣

Co do fotelika Aerofix tego kolejnego po łupinie - też mam i jestem zadowolona, więc jak będziecie potem rozważać jako drugi, to śmiało bierzcie. Jedna moja córka jeździła w nim prawie 3 lata - potem już wyrosła, głowa zaczęła jej wystawać, więc zmieniliśmy na ten wkurzający britax 😅 a teraz jeździ w tym aerofixie druga i dla mnie fajny fotelik. Najważniejsze, dla mnie że tyłem montowany no i dość sporo ma dziecko w nim miejsca :)

Nie pytajcie czemu nie śpię. Wszyscy w domu 😴 a ja się tłukę, zaczyna się ta cudowna ciążowa bezsenność. Tylko kiedy to potem w dzień odespać przy moim trybie życia 😅

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudek11 wrote:
    @kassia trzymajcie się tam! Oby jak najdłużej w dwupaku!

Ja mam od kilku dni takie lekkie bóle miesiączkowe i mała cały czas kopie mi po szyjce..

A kiedy miałaś wizytę? Miałaś jakąś kontrolę odkąd zaczęły się te „bóle miesiączkowe”?

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
‹‹ 953 954 955 956 957
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ