X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Jej Karola a tobie te skurcze sprawdzali na ktg?

Myślę że brak oczekiwań to jest klucz do sukcesu. Ja mam plan minimum żeby przeżyć i żeby dziecko przeżyło.

Hurra pozwolili mi wstać do łazienki i zrobić siku a wcześniej coś mi tu gadały o basenie. Zmieniłam sobie majtki nawet 🥳 bo od tych czopków i żeli nie było przyjemnie
    Czyste majtki to czysta głowa!😅
    Pamiętam jak mnie położyli do szpitala nagle,nie dali wstać do łazienki. Nie mogłam sie umyć ani przebrać to nie byłam w stanie myśleć o niczym innym jak o tym że mam majtki z wczorajszego
    dnia i jestem nie umyta😅

Pisały mi się bardzo duże ale mi się szyjka nie skracała wiec to inny przypadek. Od 24 tc dostawałam.sterydy na płucka,magnez itp ale to rak na wszelki. Szyjka była długa, dopiero chyba po 5 tygodniach zaczęła się rozwierać od góry ale trzymała do końca.

preg.png

Wysłany: 24 lutego, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Mój lekarz też na wizycie zagadnął ostatnio o poród. A konkretnie gdzie chciałabym rodzić. Może to już ten czas, że chcą nas zmuszać do myślenia o tym 😅
    Wg rozpiski to teraz sprawdza się przeciwciała i właśnie przeprowadza się rozmowę o wyborze szpitala itp.

preg.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam wieczorową porą ;)

kasssia cieszę się że z dzidzią wszystko ok 🙏 A z tą szyjką i skurczami to współczuję 🫂oby posiew wyszedł ok i udało się założyć ten pessar/szew jak najszybciej, lepiej to niż miałaby się dalej skracać... 🤞 Obyś szybko wyszła stamtąd i mogła leżeć spokojnie w domu dalej🙏

Elza1234 daj znać jak dostaniesz odpowiedź w sprawie fotelika. ;) Ja też jestem na niego nastawiona 🤞edit, dobra doczytałam. Czyli co - sam fotelik 2.0 jest na konstrukcji 1.0 ale baza się zmieniła (1.0 to standardowa a 2.0 obrotowa?) i tu się różnią, bo 2.0 nie brał udziału w testach a 1.0 tak? dobrze rozumiem?
    A w ogóle, dostałaś smsa w sprawie startu tych zajęć? Bo mi mówiła babeczka, że będzie wysyłać tydzień przed a nic nie dostałam i zaczęłam się stresować... 😶

Dziewczyny ale się ten tydzień zaczął atrakcjami... Oby to ostatnie tego tygodnia 🙏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 21:43

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam godzinę dojazdu do szpitala więc się zastanawiam jak to rozpoznać ze trzeba juz jechać..

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Nadrabiam wieczorową porą ;)

kasssia cieszę się że z dzidzią wszystko ok 🙏 A z tą szyjką i skurczami to współczuję 🫂oby posiew wyszedł ok i udało się założyć ten pessar/szew jak najszybciej, lepiej to niż miałaby się dalej skracać... 🤞 Obyś szybko wyszła stamtąd i mogła leżeć spokojnie w domu dalej🙏

Elza1234 daj znać jak dostaniesz odpowiedź w sprawie fotelika. ;) Ja też jestem na niego nastawiona 🤞edit, dobra doczytałam. Czyli co - sam fotelik 2.0 jest na konstrukcji 1.0 ale baza się zmieniła (1.0 to standardowa a 2.0 obrotowa?) i tu się różnią, bo 2.0 nie brał udziału w testach a 1.0 tak? dobrze rozumiem?
    A w ogóle, dostałaś smsa w sprawie startu tych zajęć? Bo mi mówiła babeczka, że będzie wysyłać tydzień przed a nic nie dostałam i zaczęłam się stresować... 😶

Dziewczyny ale się ten tydzień zaczął atrakcjami... Oby to ostatnie tego tygodnia 🙏
    Dostałam jeszcze odpowiedź później: Dużej różnicy pomiędzy fotelikami nie ma, lecz różnica może już być w bazie, gdyż jedna jest obrotowa a druga już nie. Pragnę jednak poinformować, że nasz większy fotelik (Aerofix RWF) z baza obrotową IQ Orbit uzyskał ostatnio certyfikat Test Plus który jest najbardziej rygorystyczny jeśli chodzi o badanie przeciążeń na głowę i odcinek szyjny. Jesteśmy gotowi na kolejne testy i wierzymy, że stworzyliśmy jeden z bezpieczniejszych fotelików z bazą obrotową na świecie!

Także wiem że nic nie wiem 🤡
    Nie dostałam odp - ale w czw dziewczyny na zajęciach mi mówiły, że ona pojechała na wakacje teraz i ma w zwyczaju nie brać tel z pracy. Także też czekam na info

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat pierwszy poród zwykle jest długi, więc na spokojnie. Są różne liczniki skurczów. Można zadzwonić do położnej opisać sytuację i spytać. Ale na pewno jak poród się zaczyna to się nie da tego bólu albo odejścia wód przegapić, na spokojnie :)

Karola a widzisz nie wiedziałam, że tak jest w rozpisce 😉

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Czyste majtki to czysta głowa!😅
    Pamiętam jak mnie położyli do szpitala nagle,nie dali wstać do łazienki. Nie mogłam sie umyć ani przebrać to nie byłam w stanie myśleć o niczym innym jak o tym że mam majtki z wczorajszego
    dnia i jestem nie umyta😅

Pisały mi się bardzo duże ale mi się szyjka nie skracała wiec to inny przypadek. Od 24 tc dostawałam.sterydy na płucka,magnez itp ale to rak na wszelki. Szyjka była długa, dopiero chyba po 5 tygodniach zaczęła się rozwierać od góry ale trzymała do końca.

Ok co ciąża to inna historia, masakra.

To widzę że mamy podobnie, też myślałam o tych majtkach i o tym że nie damy rady zrobić mewy na dekoracje na bal karnawałowy córki 😭

preg.png

Wysłany: 24 lutego, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Ok co ciąża to inna historia, masakra.

To widzę że mamy podobnie, też myślałam o tych majtkach i o tym że nie damy rady zrobić mewy na dekoracje na bal karnawałowy córki 😭
    Mnie brali na pilne cc i w tym czasie rozmawiałam z nauczycielka ,że córka zemdlała w szkole i trzeba ją odebrać. Jezu jaka ja byłam posrana o nią, jak na złość nie było komu po nią jechać bo mąż miał jechać do mnie na cc ale kluczyki wpadły mu do szybu windy i czekał na serwis z windy. Ja zamiast o cc to myślałam o tym wszystkim

preg.png

Wysłany: 24 lutego, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Dostałam jeszcze odpowiedź później: Dużej różnicy pomiędzy fotelikami nie ma, lecz różnica może już być w bazie, gdyż jedna jest obrotowa a druga już nie. Pragnę jednak poinformować, że nasz większy fotelik (Aerofix RWF) z baza obrotową IQ Orbit uzyskał ostatnio certyfikat Test Plus który jest najbardziej rygorystyczny jeśli chodzi o badanie przeciążeń na głowę i odcinek szyjny. Jesteśmy gotowi na kolejne testy i wierzymy, że stworzyliśmy jeden z bezpieczniejszych fotelików z bazą obrotową na świecie!

Także wiem że nic nie wiem 🤡
    Nie dostałam odp - ale w czw dziewczyny na zajęciach mi mówiły, że ona pojechała na wakacje teraz i ma w zwyczaju nie brać tel z pracy. Także też czekam na info

Boże, jest jeszcze jakiś aerofix ....? 😶O-SZA-LEĆ IDZIE! 🙈

Aha no ok... A te zajęcia są na 8 rano teraz w sobotę? Czy ja sobie dobrze zapisałam czy nie, bo już sama sobie nie ufam 🙈

2cs 🤞

7dpo:

17.10.2024 ⏸️🍀

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

preg.png
  • Anuncja Koleżanka

Wysłany: 24 lutego, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasssia, trzymam kciuki za Was!

I w ogóle jprdl co to za teksty na tej Karowej... Do mnie w Praskim jedynie mówią na Ty, ale to wszystko póki co.

preg.png

Wysłany: 24 lutego, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dobra widze że ten Aerofix RWF to jest dla dziecka 67-105cm, nie noworodek stricte.

2cs 🤞

7dpo:

17.10.2024 ⏸️🍀

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Boże, jest jeszcze jakiś aerofix ....? 😶O-SZA-LEĆ IDZIE! 🙈

Aha no ok... A te zajęcia są na 8 rano teraz w sobotę? Czy ja sobie dobrze zapisałam czy nie, bo już sama sobie nie ufam 🙈
    Ano właśnie jeszcze się dowiedziałam, że są dwie grupy - stąd ja i Ty usłyszałyśmy różne godziny i różne dni w tygodniu
    Także serio czekam aż mi odpisze 😅 bo mnie wtedy mówiła że 11:00, tobie że 8:00
    Mnie ze wtorek, tobie że pon
    Jest szansa chyba że będziemy w osobnych grupach

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie brali na pilne cc i w tym czasie rozmawiałam z nauczycielka ,że córka zemdlała w szkole i trzeba ją odebrać. Jezu jaka ja byłam posrana o nią, jak na złość nie było komu po nią jechać bo mąż miał jechać do mnie na cc ale kluczyki wpadły mu do szybu windy i czekał na serwis z windy. Ja zamiast o cc to myślałam o tym wszystkim

O kurwa, aż się popłakałam jak to sobie wyobraziłam, serio. I kto ją odebrał?

Całe szczęście ściągnęli mi jedno ktg, zostawili już tylko to od skurczy, chociaż tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 22:20

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    a dobra widze że ten Aerofix RWF to jest dla dziecka 67-105cm, nie noworodek stricte.
    Tak tak
    Więc śmiesznie - że ta baza z większym fotelikiem ma jakiś super certyfikat, a z łupina ma tylko te co trzeba żeby wprowadzić na sprzedaż
    Tak sobie mieliśmy z mężem że chyba po prostu pójdziemy w 2.0 ale na zwykłej bazie i tyle

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png

Wysłany: 24 lutego, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    O kurwa, aż się popłakałam jak to sobie wyobraziłam, serio. I kto ją odebrał?

Całe szczęście ściągnęli mi jedno ktg, zostawili już tylko to od skurczy, chociaż tyle.
    Ej ale nie miałam zamiaru doprowadzić nikogo do płaczu.
    Odebrał ją mój brat ale dwie godziny czekała. Plus był taki że ja wiedziałam że ona po lekach czasem lubi zasłabnąć. Chyba się zamkne z opowieściami bo nawet nie wpadłam na to mogą kogoś zestresować

preg.png

Wysłany: 24 lutego, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ano właśnie jeszcze się dowiedziałam, że są dwie grupy - stąd ja i Ty usłyszałyśmy różne godziny i różne dni w tygodniu
    Także serio czekam aż mi odpisze 😅 bo mnie wtedy mówiła że 11:00, tobie że 8:00
    Mnie ze wtorek, tobie że pon
    Jest szansa chyba że będziemy w osobnych grupach

o kurcze to faktycznie na to wygląda 🤔😶 no nic, to zobaczymy.

A to pisałaś sama do niej? to może też napiszę na wszelki wypadek jutro mimo wszystko 🙈

2cs 🤞

7dpo:

17.10.2024 ⏸️🍀

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej ale nie miałam zamiaru doprowadzić nikogo do płaczu.
    Odebrał ją mój brat ale dwie godziny czekała. Plus był taki że ja wiedziałam że ona po lekach czasem lubi zasłabnąć. Chyba się zamkne z opowieściami bo nawet nie wpadłam na to mogą kogoś zestresować

Nie, teraz jestem w słabym nastroju i już ze trzy raz tu płakałam i nie wiele mi trzeba.

Wszystko przez salową która dopytywała co mi jest i opowiadała o tych małych dzieciach 400 g co tu leżą. A chwile wcześniej nawet nie brałam takiego scenariusza pod uwagę.

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    o kurcze to faktycznie na to wygląda 🤔😶 no nic, to zobaczymy.

A to pisałaś sama do niej? to może też napiszę na wszelki wypadek jutro mimo wszystko 🙈
    Tak, pisałam sama do niej ale no cisza.
    Powtórzę smsa w piątek - powinna już wrócić z wakacji do piątku 😅

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Martynka.98 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Nie, teraz jestem w słabym nastroju i już ze trzy raz tu płakałam i nie wiele mi trzeba.

Wszystko przez salową która dopytywała co mi jest i opowiadała o tych małych dzieciach 400 g co tu leżą. A chwile wcześniej nawet nie brałam takiego scenariusza pod uwagę.

Tak się tylko wtrące, bo byłam w tym samym punkcie co Ty, tylko w grudniu. Identyczna długość szyjki, też 25 tydzień, też skurcze i też sterydy. I też opowieści, że teraz już takie małe, 500g. to się da uratować. Mnie to na tamten moment nie pocieszało, też wyłam do księżyca, spędziłam większość grudnia w szpitalnym łóżku. Założyli mi pessar i najgorsze minęło. Gdybym tydzień wcześniej przyszła, to byłby szew, ale w moim szpitalu po 25 tygodniu już nie zakładają. I do połowy lutego ten pessar miałam, a potem zaczęły się problemy z infekcjami. Zdjęli, a ja dalej jestem w dwupaku. Pisze, żebyś po prostu wiedziała, że nie jesteś sama i ta szyjka to największa zagadka ciążowego świata, ale można przez to przejść, najważniejsze, że jesteś w szpitalu, nie wzbraniaj się, niech ładują jak najwięcej kroplówek i wyciszają skurcze. Mocno trzymam za Ciebie kciuki.

Abstrahując, jesteście chyba jedynym wątkiem, który się tak pięknie wspiera i bardzo tu u Was ciepło. Lubię Was czytać, nawet czasami wiele się od Was uczę. Fajnie, że macie tu w sobie wsparcie ❤️

Anabbit, Lauraa, Cel95, kasssia lubią tę wiadomość

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka, jak miło kiedy tu ktoś wpada okazać wsparcie swoją historią

Kasia, taka szybka reakcja jest godna podziwu, wierzę, że będzie u Was dobrze i wszyscy tu trzymamy bardzo mocno kciuki! 400 gram to może rzeczywiście mają najmniejsze dzieciaki, ale u Was to już bliżej kilograma. Plus akcja wspomagajaca szyjkę rozpoczęta jak ma całkiem nienajgorszy wymiar. Będzie dobrze. Pewnie dużo leżenia, nerwów, ale opłaci się.

kasssia lubi tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
‹‹ 953 954 955 956 957
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ