X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    A kto Ci na konsultacji udowodni, ze nie masz zamiaru kupić fotelika? Moim zdaniem śmiało możesz podjechać do sklepu i sprawdzić.
    To prawda
    Nam teraz ta pani przymierzyła normalnie, a też poszłam ukierunkowana na dany model
    Więc poudawaj i tyle :)

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    A one Cie bolały mocno?

Wiesz co takie średnie bóle miesiączkowe, bez dramatów. Najgorzej że przez to że dziecko jest małe, ciągle ucieka na ktg, one ciągle próbują to poprawiać i to nie pomaga na te skurcze mam wrażenie, jak gmerają przy tym brzuchu.

Właśnie jedna poszła rodzic, krzyczała strasznie i dostała opierdol żeby tak nie krzyczeć, bo reszta zaraz zacznie rodzić 😅 biedna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:59

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    A znacie model maxi cosi coral? Mam opcje kupić uzywke od przyjaciół więc super. Nie mogę znaleźć inf o tym czy ma te testy. I nie wiem jak sprawdzić czy pasuje do auta naszego. Bo opcja konsultacji jest chyba tylko jak się kupuje w sklepie nowy:/?

Ponoć jest super lekki
    No jak od przyjaciół to może dadzą zmierzyć oni?
    Ja nie wiem jak stary maja ten fotelik,ile ma lat.,ktory to model.Może się okazać że jest przeterminowany.
    Ten mój maxi cosi pebble np ma jeszcze rok ważności tylko. A kupowaliśmy nowy. Z tego co wiem większość tego modelu która wyszła kończy ważność ,a ten pierwszy coral to jakoś w tym samym czasie wyszedł.

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Wiesz co takie średnie bóle miesiączkowe, bez dramatów. Najgorzej że przez to że dziecko jest małe, ciągle ucieka na ktg, one ciągle próbują to poprawiać i to nie pomaga na te skurcze mam wrażenie, jak gmerają przy tym brzuchu.

Właśnie jedna poszła rodzic, krzyczała strasznie i dostała opierdol żeby tak nie krzyczeć, bo reszta zaraz zacznie rodzić 😅 biedna.
    Nie ma darcia mordy😅 albo ciekawe "czy jak wstadzał to też się tak darła ". Klasyka

Alex_92, amoze lubią tę wiadomość

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma darcia mordy😅 albo ciekawe "czy jak wstadzał to też się tak darła ". Klasyka
    Jak mi któraś tak powie to się kurwa odpalę
    Bo akurat transfer przyjemny fizycznie nie jest

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Tu był argument że to nie jej pierwszy poród więc ma się ogarnąć 🫠. A ona wcześniej mówiła że wcześniejsze porody bez indukcji tak nie bolały.

preg.png
  • Werzol Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, trzymaj się tam. Tak jak pisze Karola, robią co mogą i chodzą przy tobie, więc będzie dobrze. Też dobrze, że jesteś świadoma bólu brzucha i im o tym mówisz. Ja nie wiem czy byłabym w stanie określić czy brzuch twardnieje czy młoda się kręci i dlatego mnie coś uwiera. Ale może u Ciebie to też kwestia drugiej ciąży

Wysłany: Dzisiaj, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Indukowane prawie zawsze bolą bardziej

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Indukowane prawie zawsze bolą bardziej
    Serio? ja miałam indukcję i dla mnie ból porodowy to takie 3/10 😅😅
    Nie powiem ale napawa mnie to optymizmem😁💪💪

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam tylko indukcję, to się nie wypowiem 😅 pierwsza bolowo 10/10 druga takie 6/10 i tylko godzina czterdzieści więc na spokojnie. Kasia masz wieczór pełen atrakcji 🫣

Asiun miałaś oxy czy coś innego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:24

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto

Wysłany: Dzisiaj, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam naturalnie ale bolało no. Teraz te skurcze też bolą bardzo. Takie porodowe tylko zamiast trwać 6 godzin trwają 4 miesiące. Może kiedyś ktoś odkryje coś na to

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Ja miałam tylko indukcję, to się nie wypowiem 😅 pierwsza bolowo 10/10 druga takie 6/10 i tylko godzina czterdzieści więc na spokojnie. Kasia masz wieczór pełen atrakcji 🫣

Asiun miałaś oxy czy coś innego?
    Miałam oxy i balonik.

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję indukcji właśnie przez ten ból, jak bez indukcji bolało tak, że nie wiedziałam co ze sobą zrobić, to nie chcę wiedzieć jak jest z indukcją 😅 ale poprzednio wygoniłam bobasa przed terminem daktylami i seksem, więc teraz mam dokładnie ten sam plan na końcówkę 😂👌🏼

Revolutionary lubi tę wiadomość

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiun to tak jak ja pierwszą indukcję :)

Tanashi drugi poród jest szybszy i jakiś taki mniej męczący. Przynajmniej u mnie był i tego Ci życzę bardzo :) dla mnie niebo a ziemia, serio…

U mnie zawsze duży ból zaczyna się od odejścia wód. Póki są same skurcze jest znośnie. Odejdą wody i się zaczyna jazda, więc bardzo bym chciała, żeby się od tego nie zaczęło z Heleną. No zobaczmy 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:02

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Asiun to tak jak ja pierwszą indukcję :)

Tanashi drugi poród jest szybszy i jakiś taki mniej męczący. Przynajmniej u mnie był i tego Ci życzę bardzo :) dla mnie niebo a ziemia, serio…

U mnie zawsze duży ból zaczyna się od odejścia wód. Póki są same skurcze jest znośnie. Odejdą wody i się zaczyna jazda, więc bardzo bym chciała, żeby się od tego nie zaczęło z Heleną. No zobaczmy 😅

To mnie pociesza, że drugi idzie szybciej 😅 U mnie wody odeszły przed samym wyjściem główki, więc w sumie już były parte. Ale największy ból chyba po prostu powodowało złe wstawianie się młodej w biodro zamiast w kanał rodny, więc liczę na to, że syn będzie bardziej współpracował. No i że zdążę jednak obcykac w związku z tym te ćwiczenia do porodu na L4 😂

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby to się dało jakoś tak idealnie zaplanować ten poród i wgle wszystko związane z ciążą. U mnie każda końcówka była totalnie inna od moich pięknych wizji, ta ostatnia spędzona w szpitalu to już w ogóle, więc teraz chyba nie mam już oczekiwań 😅

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto

Wysłany: Dzisiaj, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w piatek lekarka opowiadała o jej planie na mój poród ,o wywołaniu,terminie zjawienia się w szpitalu itp. Ledwo zaczęła temat a ja byłam myślami przy tym czy mam szynkę w zamrażarce. Tyle mam planu i wizji na poród.

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz też na wizycie zagadnął ostatnio o poród. A konkretnie gdzie chciałabym rodzić. Może to już ten czas, że chcą nas zmuszać do myślenia o tym 😅

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej Karola a tobie te skurcze sprawdzali na ktg?

Myślę że brak oczekiwań to jest klucz do sukcesu. Ja mam plan minimum żeby przeżyć i żeby dziecko przeżyło.

Hurra pozwolili mi wstać do łazienki i zrobić siku a wcześniej coś mi tu gadały o basenie. Zmieniłam sobie majtki nawet 🥳 bo od tych czopków i żeli nie było przyjemnie

Elza1234, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w piatek lekarka opowiadała o jej planie na mój poród ,o wywołaniu,terminie zjawienia się w szpitalu itp. Ledwo zaczęła temat a ja byłam myślami przy tym czy mam szynkę w zamrażarce. Tyle mam planu i wizji na poród.
    O to to. To mój plan na poród: przeżyć i wyjść z żywym dzieckiem do domu

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
‹‹ 952 953 954 955 956
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ