X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciaz mózg mam w gorszym stanie. Znajomi ostanio wpadli na kawę. Ja siadłam przy stole,wyciągnęłam kiełbasę,położyłam ją na kawałkek folii aluminiowej i jadłam ją rękami. Nie chcecie wiedzieć jaki mieli wzrok. Ja sama nie wiedziałam co ja robie.

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jest czasem przykro, że to może być nasze ostatnie dziecko, ale czwartej ciąży jakoś nie widzę i opieki nad trójką czując się tak jak czułam się w tym pierwszym trymestrze 🫣 kobiety takie pełne sprzeczności 😅

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam wam, bo ja o drugim już nawet chwilowo nie myślę i jakoś wewn czuję że moje pokłady cierpliwości wystarczą mi na jedno, psa i męża
    Ale z drugiej strony nie będę sobie robić z tego powodu wyrzutów sumienia
    Wy urodzicie 3/4, ja jedno i statystyka zachowana 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:48

Cel95 lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Kasia trzymaj się, może i lepiej, że Cię zostawili i mają wszystko pod kontrolą :) ❤️

Asiun dobrze, że się poprawia, zdrowiej spokojnie!

Powiem Wam, że ja rano czuję, że mogę góry przenosić, a wieczorem już jestem taką ciężką dynią 🫣 ledwo się ruszam. Byłam naiwna jak kupowałam ćwiczenia do porodu i myślałam że będę sobie ćwiczyć wieczorami, dobre sobie, ja wieczorem mam problem wstać z kanapy 🤣 Może na L4 uda mi się coś od rana z córką poćwiczyć, bo inaczej kiepsko to widzę xD

Weź nie przypominaj. Ja miałam ambitne plany...Co do ćwiczeń, odżywiania itp. Jak poćwiczę 2x w tyg to duży sukces. ..przykladowo: przychodzą goscie- padam, pójdę na dłuższy spacer- padam, wieczorem- padam. Problem rano ćwiczyć jest taki że potem leżę zmęczona pół dnia. Serio nie eirm czemu w tej ciąży tak mam. Poprzednio w 2 trymestrze ćwiczyłam codziennie, miałam masę sil.

• Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    No jak od przyjaciół to może dadzą zmierzyć oni?
    Ja nie wiem jak stary maja ten fotelik,ile ma lat.,ktory to model.Może się okazać że jest przeterminowany.
    Ten mój maxi cosi pebble np ma jeszcze rok ważności tylko. A kupowaliśmy nowy. Z tego co wiem większość tego modelu która wyszła kończy ważność ,a ten pierwszy coral to jakoś w tym samym czasie wyszedł.

No i sprawdziłam...ma waznosc półtorej roku. Darujemy sobie jednak. Bo by było na styk. Zanim urodzę, potem dziecko będzie jeździć może i z rok...bardzo na styk jak dla mnie.

• Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Dzięki Karola. A finalnie w którym tygodniu miałaś to cc?

Elza, to super, właśnie oddałam mocz do badania. Ale chociaż się umyłam lącznie z zębami.

Dzięki wszystkim za dobre słowo ♥️

3 mamy kciuki. Dobrze że tak się tobą zajęli:)

• Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie brali na pilne cc i w tym czasie rozmawiałam z nauczycielka ,że córka zemdlała w szkole i trzeba ją odebrać. Jezu jaka ja byłam posrana o nią, jak na złość nie było komu po nią jechać bo mąż miał jechać do mnie na cc ale kluczyki wpadły mu do szybu windy i czekał na serwis z windy. Ja zamiast o cc to myślałam o tym wszystkim

Ale pech. Masakra. Jak się wali to się wali...

• kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, super ciuszki.

Kozina, dzięki ♥️

Pytałam o tą szyjkę i nie chcą badać żeby nie naruszać. Teraz mówią też jakby tego Pessara mieli nie zakładać bo 26 mm jest jeszcze ok :/ mówię że 11 dni wcześniej było 35 to nie ważne, bo teraz znów może być 35 :/

preg.png
  • Paulinaaa_ Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, to jaki teraz mają plan? Tylko skupić się na wyciszeniu skurczy? Masz je jeszcze w ogóle czy minęło?

07.2024 biochem

3.10 11 dpo ⏸️
    12dpo bchg 43, 15dpo 245, 17dpo 658

14.10 7.8mm pęcherzyk
    25.10 serduszko ❤️
    18.11 3.5 cm ludzika
    28.11 Nifty niskie ryzyka + 🩷
    10.12 prenatalne, wszystko super

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Właśnie paradoksalnie mnie też najbardziej brakuje biegania 😂 a ja broń Boże nie należę do ludzi żyjących zdrowo i regularnie ćwiczących 🙄 zaczęłam sobie robić chociaż cardio i pilates z yt żeby trochę się poruszać.
    Z tego co czytam, to jestem turbo szczęściara, Bo mnie kompletnie nic nie boli, nic nie ciągnie i wciąż nie wiem co to spięcia brzucha ani zgaga (serio znam pojęcie, ale nie potrafię sobie wyobrazić jakie to odczucie). Noce przespane, z maksymalnie jedną pobudka na toaletę. Teraz mam nadzieję, że nie zapeszę, ale chwilo trwaj 😊
    Btw dziewczyny w drugiej i każdej kolejnej ciąży, czy w każdej się czułyście słabiej wraz z upływającymi tygodniami, czy to raczej cecha kolejnych ciąż ze te objawy pojawiają się szybciej i są mocniejsze?

U mnie kwestia raczej kolejnej ciąży. W 1szej miałam mdlosci a potem drugi trymestr masa Energi i początek 3 reż super. Dopiero na końcówce dokuczały mi zgaga i rwa. W tej jestem dużo bardziej zmęczona. Pewnie też kwestia drugiego dziecka. Starsza niby przedszkolak ale wiadomo nie zawsze da odpocząć, czasem zostawaliśmy z nią jak była chora itp.

• Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    ja teraz dwa lata nie ścinałam i sięgały już praktycznie linii majtek 😶

77f6bcb599676.jpghttps://zapodaj.net/plik-xMunK3OwDd

a ścięła mi spokojnie z 15 cm myślę, więc no dla mnie krócej :P
    Dziękuję za komplement! Ja też się boję co będzie po. Już wczoraj fryzjerka doradziła, żeby po porodzie dalej brać witaminy bo najczęściej włosy zaczynają lecieć tak w okolicach 3 miesiąca po porodzie... 😐

Ja miałam przepiękne włosy przez...3l po porodzie. Serio. Mój fryzjer to był w szoku. W każdej ciąży mi jaśnieją i robią się 2x gęstsze.

• Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Piękne 😍 ja chyba zaczynam żałować że tyle dostałam. Mam ciuszki chyba wszystkie możliwe do 74 wlacznie...Co ja będę kupować. Ja chce coś kupić xd

Jedyne czego nie mam to ubranko na chrzest. A tak to dosłownie wszystko od tych otulaczy po skarpetki, body, rampersy, kombinezony...a obiecałam córce że coś kupimy dla maluszka na wiosnę i będzie mogła coś bratu wybrać. No nic kupimy i tak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:46

• amoze Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś obudziłam się w masakrycznym stanie.
    90% nocy nie przespane, straszna zgaga, ból bioder, duszności w leżeniu na plecach. Rano mdłości i wymioty, patrzę na lustro a tam lewa strona twarzy w czerwonych krostach. Jeszcze chłop mnie przy śniadaniu zirytował, bo stwierdził, że nie będzie jadł kanapek więc wydarłam się na niego i poszłam beczeć do sypialni. Cały dzień spędzam w łóżku, nawet z piżamy dziś się nie przebrałam. W życiu się tak tragicznie nie czułam. Jutro mam "100 dniówkę" i jak tak będzie wyglądać reszta tego "wyjątkowego" stanu to życzę powodzenia sobie i ludziom w moim otoczeniu.
    Dochodzi jeszcze lekki stres przed jutrzejszą wizytą. Wczoraj powtarzałam również badanie moczu i krwinek czerwonych jest więcej niż w pierwszym z soboty. Nie wiem dlaczego tak się dzieje...
    Mam nadzieję, że przynajmniej bobas jutro będzie współpracował podczas badania i chwila żeby na nią popatrzeć wynagrodzi dzisiejszy zły dzień.

👱‍♀️ 29 🧔 34
    7 lat starań
    - 19/09 transfer ET blastki 3AA ❤️
    - 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
    - 30/10 USG 2,1cm 👶 177/min ❤️
    - 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm 👶, 155/min ❤️
    - 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
    - 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
    27/12 - 195g 👶
    27/01 - 414g 👶
    CUDZIE TRWAJ! ❤️

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wyjątkowo się cieszę, że nie zapowiada się żaden zrzut ciuchów po rodzinie... Serio doceniam, że w przypadku córki mogę liczyć na te ciuchy, ale jest ich po prostu za dużo, przebieranie tego, potem wydawanie/ sprzedawanie dalej to jest robota na pełen etat. Ja w zeszłym tygodniu zebrałam 15 kg ubrań których ona praktycznie nie miała na sobie, bo było ich w tyle w samym rozmiarze, że musiałabym ją przebierać 5 razy dziennie żeby wszystko wynosiła... Dla młodego mam kilka ciuszków i jest mi z tym absolutnie wspaniale 🤣

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa_ wrote:
    Kasia, to jaki teraz mają plan? Tylko skupić się na wyciszeniu skurczy? Masz je jeszcze w ogóle czy minęło?

Tak skurczy i bóli.mam wrażenie że trochę lepiej, ale jak tylko wstanę do wc albo jeść to wracają twardnienia a od ktg bóle jak zawiązali gumkę :/

Teraz dostałam drugą dawkę sterydów i do jutra ok 16:00 chyba mam mieć tą kroplówkę. Wtedy już będą działać sterydy. A Ty też je dostałaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:05

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkurza mnie ta niekonsekwencja , na izbie mi mówili że zakładamy pessar, po to wzięli posiew, dzisiaj jakiś koleś mi mówi że pessary nie działają 😩

preg.png
  • Maniaaa. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My witamy się po połówkowych 🥹 mamy cudnego zdrowego Mikołaja ważącego 408g 🥹 wszystko prawidłowe 🥰

kasssia, Gusia_, KarolaKinga, Moooniii, Truuskaawka, asiun, xSmerfetkax, amoze, Lauraa, Elza1234, przygodami66, Nosa, koktajlowa, eeemakarena, Weronka, Klaudek11, Werzol, SZKODNIK, Lola93 lubią tę wiadomość

preg.png

13 CS o rodzeństwo

Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
    27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
    Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼

28.10 ⏸️
    04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
    18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
    20.11.24 wydarzył się cud
    1.10 cm kijanki z ❤️
    28.12 prenatalne USG idealne
    08.01 95% zdrowego synka 🩵👣
    05.02 100 % zdrowego synka 🩵 🥹

👩🏼28l
    👨🏼34l
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a masz możliwość ze swoim lekarzem/lekarka to przegadać?

Też słyszałam różne opinie o pesarach. I że często się przy nich ma infekcje

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kojarzycie te zdjęcia z wojny,kiedy ranne wojska robiły przemarsz z frontu?
    Tak.sobie nas wyobrażam teraz 😅

Elza1234, KarolaKinga, kasssia, SZKODNIK, amoze lubią tę wiadomość

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj też słaby dzień, nic nie idzie po mojej myśli, godzinę przepłakałam, na dzisiaj mam dość, a jutro krzywa 🫣

preg.png
‹‹ 957 958 959 960 961
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ