X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z palca 106 😳 co to w ogóle za wynik. Myślałam że będzie mniej.

Oni to badają z tej żylnej krwii czy z palca później??

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Z palca 106 😳 co to w ogóle za wynik. Myślałam że będzie mniej.

Oni to badają z tej żylnej krwii czy z palca później??

Pozniej badaja z żylnej, ale nie martw się ja miałam duza różnice z żyły i z palca z pierwszego pobrania.

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Pozniej badaja z żylnej, ale nie martw się ja miałam duza różnice z żyły i z palca z pierwszego pobrania.

To może być różnica?
    No ja zgłupiałam jak zobaczyłam te 106 na tym glukometrze ☹️

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam dzisiaj z krzywej. Z palca 87. Mam nadzieję, że z krwi nie wyjdzie za nisko, bo wczoraj mój na noc jadł jabłko i zrobiłam o 21:00 trzy gryzy, niby podgryzlam migdałami no ale to jednak były proste węgle z tego jabłka na noc 🫣 jeszcze obudziłam się o 4:30 wyspana, a badania dopiero 7:30.

Nas chyba dzisiaj tu więcej na krzywej 😁

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wieczór ale o 18.30 zjadłam bułkę z pastą i ogórkiem małosolnym. Pozniej już nic, może z 5 szt prażynek córce podkradłam i piłam samą Muszyniankę do samego wieczora. Mam nadzieję że z żylnej wyjdzie mniej ta glukoza bo ja już mam wizję cukrzycy 😵‍💫

Jaja jak berety 🫣

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj na krzywej, czekam na drugie pobranie ☺️

przygodami66, SZKODNIK lubią tę wiadomość

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda nie martw się są różnice między glukoza z krwi a z palca. Jak byłam w szpitalu z tego co pamiętam to różnice wychodziły między tym z palca a z krwi około 15. Może akurat będzie poprawny wynik.

• Alex_92 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Szkodnik łączę się w bólu z tymi biodrami, dzisiaj to już przeszło ludzkie pojęcie. Jak tak dalej pójdzie to trzeba będzie spać na stojąco 😖

Dziewczyny powodzenia dzisiaj na krzywych ✊🏻 Ja idę od koniec przyszłego tygodnia 😖.

przygodami66 lubi tę wiadomość

Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
    On: 37l obniżone parametry nasienia

➡️Starania od 2019.
    Klinika Ovum Lublin 05.2021
    -AMH 4.60
    -10.2021 1 IUI, beta - 0 💔

04.2023 I procedura IVF
    -Double Stimulation
    ➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
    07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
    beta 0 😥
    31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
    beta 0 😥

06.2024 II procedura IVF
    ➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️

02.09.2024 Test receptywności endometrium
    23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena z palca 102, z żyły 84.

Dlaczego nie jadłyście normalnie wieczór?

Cel95 lubi tę wiadomość

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    @Szkodnik łączę się w bólu z tymi biodrami, dzisiaj to już przeszło ludzkie pojęcie. Jak tak dalej pójdzie to trzeba będzie spać na stojąco 😖

Dziewczyny powodzenia dzisiaj na krzywych ✊🏻 Ja idę od koniec przyszłego tygodnia 😖.

Dramat, nie ma szans na znalezienie pozycji. A na plecach nie da rady. U mnie jest z boku na bok, z boku na bok. Jak wstanę i chwilę pochodzę to już jest wszystko ok.

Alex_92 lubi tę wiadomość

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pobierałam rano w domu z palca to miałam 83, tutaj po pobraniu krwi pani poszła sprawdzić czy mogą mi podać glukozę więc nawet nie pytałam ile wyszło 🫣

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez mojego 🫣 większa była ochota na jego jabłko niż rozum 😁, wcześniej jadłam normalnie kolację.

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Magdalena z palca 102, z żyły 84.

Dlaczego nie jadłyście normalnie wieczór?

Wow mega rozbieżność, nie wiedziałam że to tak jest.
    Myślałam że to z palca to już jest ten „start”.

Ja nie jadłam bo nie byłam głodna, rzadko jem później niż o 19, później to już wciągnę jak coś kefir czy jakiś jogurt albo właśnie wodę pije 🙂

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda no to miałaś długą przerwę w jedzeniu :)

Najlepiej przed krzywą jeszcze sobie tak koło 22.00 zjeść jakiś posiłek, ja zwykle po prostu jem sobie jakąś szybką kanapkę, bo jak jest duża przerwa w jedzeniu to wiadomo, że ten cukier rano może być inny.

Trzymam kciuki za te wasze wyniki! Ja planuje nie w tą, ale w kolejną sobotę zrobić. Mam nadzieję, że nic mi nie wypadnie :)

Dziś tak popatrzyłam rano w lustro i pomyślałam, że już wyglądam na bardzo zaawansowaną ciąże i dobrze, że w piątek wypłata męża, kupię kolejne rzeczy, których nam brak 🤣 dotarło do mnie chyba, że już zaraz marzec

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:20

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to i tak dobrze, bo mój wczoraj zaczął dzień wolnego po ciężkim tygodniu i miał pomysły na karmi, chrupki i itp 🤣 no ale na szczęście nie poszedł po to, bo mu mówię, że na bank jak pójdzie po chrupki to też zjem. Nas chroni tylko nie kupowanie takich rzeczy do domu, bo często lenistwo wygrywa z nałogiem cukrowym.

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja hołduje zasadzie 90/10 w jedzeniu. Jutro na przykład planuje się składać z pączków i faworków 😉 nie pamiętam już, kiedy jadłam jedno albo drugie 🙌

Cel95, KarolaKinga, Elza1234, Werzol, Revolutionary , Alex_92, Anuncja, amoze lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tak zawsze mam właśnie a jak zjem na noc coś „cięższego” typu kanapka czy jakieś ogólnie węgle to czuję się źle w nocy. A tak lekko podpijam wodę albo jakieś owoce jabłko gruszka truskawki, później rano kawa śniadanie 🙂

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak mi nie wyjdzie zła krzywa, to też planuje sobie kupić jednego lub dwa pączki i zjeść z przyjemnością ale dobre, bo kurcze często w tych piekarniach w ten dzień są nieświeże paczki, co niby jest logiczne, bo taką dużą ilość muszą wcześniej przygotować.

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    U mnie poza ciążą to nie ma szans ze nie wezmę beta-blokera bo jak nie wezmę to mam wrażenie że serce mi wyskoczy zaraz mi duszno i czuję mocno te kołatanie 😳☹️ teraz nie biorę bo bałam się w ciąży choć wiem że można ale wolałam nie i jakoś przeżyłam, mam nadzieję że jeszcze te 3 miesiące wytrzymam.
    Czyli masz jakąś tachykardie tak? Czy co masz stwierdzone?

preg.png
  • Margareetka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na tych krzywych, samych dobrych wyników <3

Ja dziś o dziwo wstałam całkiem wyspana, mimo że wczoraj poszliśmy dość późno spać, bo mały chyba robił jakiś pokaz breakdance w brzuchu :D aż mojemu mężowi oczy wychodziły jak czuł, jak on mocno i szybko kopie :D

preg.png
‹‹ 962 963 964 965 966 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ