X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam o tych waszych dolegliwościach przy kichaniu i sobie myślę, że chyba mimo kolejnej ciąży nie jest jeszcze ze mną zle, bo mnie się to na szczęście zdarza jedynie w połogu na początku, a potem już luzik. Współczuję trochę :/

Co do okulisty, też mam wadę wzroku, ale olewam tym razem te zaświadczenia. W poprzednich ciążach mogłam rodzić normalnie to zakładam, że i w tej mogę 😅

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Dziewczyny ja miałam badanie dna oka, tyle że bez kropli. Mówiła że mam przyjść po porodzie jeszcze raz na kontrolę i wtedy zrobi z kroplami :)
    No mi ta baba mówiła że z kroplami mi zrobi. Dlatego mam przyjść im później tym lepiej, najwcześniej w 30 tc

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale widzę że nie tylko ja mam dziś parszywy humor..
    było lepiej i znowu mam jakiś zjazd psychicznych

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Blackapple Ekspertka

Wysłany: 25 lutego, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Czytam o tych waszych dolegliwościach przy kichaniu i sobie myślę, że chyba mimo kolejnej ciąży nie jest jeszcze ze mną zle, bo mnie się to na szczęście zdarza jedynie w połogu na początku, a potem już luzik. Współczuję trochę :/

Co do okulisty, też mam wadę wzroku, ale olewam tym razem te zaświadczenia. W poprzednich ciążach mogłam rodzić normalnie to zakładam, że i w tej mogę 😅

A to trzeba mieć jakieś zaświadczenia? Mam małą wadę i myślałam, że sobie pójdę po ciąży sprawdzić czy coś się nie zmieniło (szczerze mówiąc mam wrażenie, że widzę nawet wyraźniej ostatnio).

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nawet nie idę po zaświadczenie, tylko sprawdzenie tych oczu, po prostu nie chce oślepnąć :) a ostatnimi czasu chodziłam tylko do optometrysty przy okazji kupowania okularów, więc uznałam że to czas zbadać oczy :)

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Blackapple Ekspertka

Wysłany: 25 lutego, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja tam nawet nie idę po zaświadczenie, tylko sprawdzenie tych oczu, po prostu nie chce oślepnąć :) a ostatnimi czasu chodziłam tylko do optometrysty przy okazji kupowania okularów, więc uznałam że to czas zbadać oczy :)

Aaa to ok, ja chodzę regularnie, bo u optometrysty wiecznie mi gadali, że nie widzą u mnie różnicy jak mi dają do przymierzenia cokolwiek z przedziału -1.75 i -2.5 i muszę zrobić badanie z kroplami, żeby to sprawdzić, więc przestałam próbować i po prostu się zapisuje co 2 lata czy tam co 1.5 zależnie jak mi powiedzą.

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam wady wzroku, nawet mam nadwzroczność, ale muszę przy hydroxychloroquine kontrolować oczy

Na razie póki widzę nadal numery autobusów z oddali zakładam, że wzrok nadal mam super dobry xD

Ostatnio się badałam pod koniec 2023 przed wdrożeniem leku. Powinnam w grudniu 24, no ale zbadam w czerwcu czy lipcu.

I tak lek chroni Dziecko więc nie mam zamiaru go odstawiać, a odkłada się w rogówce jak nieprzerwanie się go stosuje np 20,30 lat dopiero

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chyba w marcu wizytę u okulisty. Dobrze ze piszecie, że robią bez kropli bo te krople to cały mój stres. Mam po tym dwa dni migreny. Ja mam jaskrę po zabiegu więc w sumie to zbadanie ciśnienia najważniejsze.

Dziecko mi w końcu padło...ten dopiero miał parszywy dzień.. Austystyk z adhd podczas infekcji to inny level życia. Kolejny krąg piekła zaliczony a ja jestem taka przebodźcowana ,że nie zasnę.
    Jeszcze mam.dosłownie ból dupy bo żylaki się odezwały. Piękny dzień jednym słowem,ciekawe co przyniesie jutro 😅

preg.png
  • Anuncja Koleżanka

Wysłany: 25 lutego, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dołączam dzisiaj do klubu kiepskiego humoru. Od rana mnie bolą zatoki, mam jakieś dreszcze, poszłam do lekarza POZ, całe szczęście nie grypa, nie covid, ani rsv. No ale kilka stów jestem do tyłu- jak to osoba na zwolnieniu na swojej działalności. Wkurza mnie też moja praca, tam gdzie mam umowę o pracę- mam fatalną liderkę czego konsekwencją jest rozpadajacy się zespol i w ogóle jakaś znieczulica. A w niedzielę lecę na urlop i chciałabym być zdrowa, nie jak teraz, gdy czuję się jak jakiś flak. Jedynie co mnie pociesza, to ta mała dziewczynka w brzuchu, która się ciągle i ciągle przemieszcza i wywołuje to u mnie dużo ciepełka

Werzol lubi tę wiadomość

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Ja nie mam wady wzroku, nawet mam nadwzroczność, ale muszę przy hydroxychloroquine kontrolować oczy

Na razie póki widzę nadal numery autobusów z oddali zakładam, że wzrok nadal mam super dobry xD

Ostatnio się badałam pod koniec 2023 przed wdrożeniem leku. Powinnam w grudniu 24, no ale zbadam w czerwcu czy lipcu.

I tak lek chroni Dziecko więc nie mam zamiaru go odstawiać, a odkłada się w rogówce jak nieprzerwanie się go stosuje np 20,30 lat dopiero
    Ja na hydroksychlorochinie miałam kontrole chyba co 3 miesiące.

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam bardzo duży astygmatyzm, na szczęście z niewielką krótkowzrocznością. Tak czy siak wolę to sprawdzić niż potem być jeszcze bardziej ślepa niż jestem 😅

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Werzol Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuncja wrote:
    Hej, dołączam dzisiaj do klubu kiepskiego humoru. Od rana mnie bolą zatoki, mam jakieś dreszcze, poszłam do lekarza POZ, całe szczęście nie grypa, nie covid, ani rsv. No ale kilka stów jestem do tyłu- jak to osoba na zwolnieniu na swojej działalności. Wkurza mnie też moja praca, tam gdzie mam umowę o pracę- mam fatalną liderkę czego konsekwencją jest rozpadajacy się zespol i w ogóle jakaś znieczulica. A w niedzielę lecę na urlop i chciałabym być zdrowa, nie jak teraz, gdy czuję się jak jakiś flak. Jedynie co mnie pociesza, to ta mała dziewczynka w brzuchu, która się ciągle i ciągle przemieszcza i wywołuje to u mnie dużo ciepełka

Dużo zdrówka! Te nasze maluchy to jak światełko w tunelu, wszystko inne wkurza, ale bobas w brzuchu nas pociesza ☺️

Anuncja lubi tę wiadomość

• Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda, wiercipięty w brzuchu są urocze. Wczoraj mój młody mnie koło 3 obudził bo urządził sobie takie harce jak nigdy. Normalnie miałam wrażenie że aż kołdra się ruszała 😂 a ja pierwszy raz w życiu zostałam obudzona przez bobasa w brzuchu, hit

Anuncja, Anabbit, Lauraa lubią tę wiadomość

preg.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • Anabbit Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dziś melduję z zagubioną paczką w paczkomacie 😞 wrzuciłam do skrytki zwrot (ponad 700zl) i zamknęłam, po czym wyskoczył mi błąd w aplikacji i przesyłka jest wciąż uznana jako nie wysłana, a siedzi w paczkomacie którego nie mogę otworzyć 🤡 dzwoniłam na infolinię, podobno kurier jutro ma “szukać” i dadzą mi znać. Pozdrawiam!
    Z tego wszystkiego na pocieszenie zamówiliśmy wózek i fotelik. Znalazłam jakąś promke na supermaluch na zestaw venicci + maxi cosi. Wyszło chyba 5600 łącznie. W sklepie stacjonarnym najtańszą ofertę dostaliśmy 5750, więc całkiem przyzwoicie. 🤔

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja na hydroksychlorochinie miałam kontrole chyba co 3 miesiące.

Ciekawe że co 3msc bo ten lek daje okulistyczne skutki uboczne po bardzo długim stosowaniu i rzadko

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
‹‹ 959 960 961 962 963
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ