CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Czytam o tych waszych dolegliwościach przy kichaniu i sobie myślę, że chyba mimo kolejnej ciąży nie jest jeszcze ze mną zle, bo mnie się to na szczęście zdarza jedynie w połogu na początku, a potem już luzik. Współczuję trochę
Co do okulisty, też mam wadę wzroku, ale olewam tym razem te zaświadczenia. W poprzednich ciążach mogłam rodzić normalnie to zakładam, że i w tej mogę 😅 -
Tanashi wrote:Dziewczyny ja miałam badanie dna oka, tyle że bez kropli. Mówiła że mam przyjść po porodzie jeszcze raz na kontrolę i wtedy zrobi z kroplami
-
Gusia_ wrote:Czytam o tych waszych dolegliwościach przy kichaniu i sobie myślę, że chyba mimo kolejnej ciąży nie jest jeszcze ze mną zle, bo mnie się to na szczęście zdarza jedynie w połogu na początku, a potem już luzik. Współczuję trochę
Co do okulisty, też mam wadę wzroku, ale olewam tym razem te zaświadczenia. W poprzednich ciążach mogłam rodzić normalnie to zakładam, że i w tej mogę 😅
A to trzeba mieć jakieś zaświadczenia? Mam małą wadę i myślałam, że sobie pójdę po ciąży sprawdzić czy coś się nie zmieniło (szczerze mówiąc mam wrażenie, że widzę nawet wyraźniej ostatnio). -
Ja tam nawet nie idę po zaświadczenie, tylko sprawdzenie tych oczu, po prostu nie chce oślepnąć
a ostatnimi czasu chodziłam tylko do optometrysty przy okazji kupowania okularów, więc uznałam że to czas zbadać oczy
-
Elza1234 wrote:Ja tam nawet nie idę po zaświadczenie, tylko sprawdzenie tych oczu, po prostu nie chce oślepnąć
a ostatnimi czasu chodziłam tylko do optometrysty przy okazji kupowania okularów, więc uznałam że to czas zbadać oczy
Aaa to ok, ja chodzę regularnie, bo u optometrysty wiecznie mi gadali, że nie widzą u mnie różnicy jak mi dają do przymierzenia cokolwiek z przedziału -1.75 i -2.5 i muszę zrobić badanie z kroplami, żeby to sprawdzić, więc przestałam próbować i po prostu się zapisuje co 2 lata czy tam co 1.5 zależnie jak mi powiedzą. -
Ja nie mam wady wzroku, nawet mam nadwzroczność, ale muszę przy hydroxychloroquine kontrolować oczy
Na razie póki widzę nadal numery autobusów z oddali zakładam, że wzrok nadal mam super dobry xD
Ostatnio się badałam pod koniec 2023 przed wdrożeniem leku. Powinnam w grudniu 24, no ale zbadam w czerwcu czy lipcu.
I tak lek chroni Dziecko więc nie mam zamiaru go odstawiać, a odkłada się w rogówce jak nieprzerwanie się go stosuje np 20,30 lat dopiero👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Ja mam chyba w marcu wizytę u okulisty. Dobrze ze piszecie, że robią bez kropli bo te krople to cały mój stres. Mam po tym dwa dni migreny. Ja mam jaskrę po zabiegu więc w sumie to zbadanie ciśnienia najważniejsze.
Dziecko mi w końcu padło...ten dopiero miał parszywy dzień.. Austystyk z adhd podczas infekcji to inny level życia. Kolejny krąg piekła zaliczony a ja jestem taka przebodźcowana ,że nie zasnę.
Jeszcze mam.dosłownie ból dupy bo żylaki się odezwały. Piękny dzień jednym słowem,ciekawe co przyniesie jutro 😅 -
Hej, dołączam dzisiaj do klubu kiepskiego humoru. Od rana mnie bolą zatoki, mam jakieś dreszcze, poszłam do lekarza POZ, całe szczęście nie grypa, nie covid, ani rsv. No ale kilka stów jestem do tyłu- jak to osoba na zwolnieniu na swojej działalności. Wkurza mnie też moja praca, tam gdzie mam umowę o pracę- mam fatalną liderkę czego konsekwencją jest rozpadajacy się zespol i w ogóle jakaś znieczulica. A w niedzielę lecę na urlop i chciałabym być zdrowa, nie jak teraz, gdy czuję się jak jakiś flak. Jedynie co mnie pociesza, to ta mała dziewczynka w brzuchu, która się ciągle i ciągle przemieszcza i wywołuje to u mnie dużo ciepełka
Werzol lubi tę wiadomość
-
Cel95 wrote:Ja nie mam wady wzroku, nawet mam nadwzroczność, ale muszę przy hydroxychloroquine kontrolować oczy
Na razie póki widzę nadal numery autobusów z oddali zakładam, że wzrok nadal mam super dobry xD
Ostatnio się badałam pod koniec 2023 przed wdrożeniem leku. Powinnam w grudniu 24, no ale zbadam w czerwcu czy lipcu.
I tak lek chroni Dziecko więc nie mam zamiaru go odstawiać, a odkłada się w rogówce jak nieprzerwanie się go stosuje np 20,30 lat dopiero -
No ja mam bardzo duży astygmatyzm, na szczęście z niewielką krótkowzrocznością. Tak czy siak wolę to sprawdzić niż potem być jeszcze bardziej ślepa niż jestem 😅
-
Anuncja wrote:Hej, dołączam dzisiaj do klubu kiepskiego humoru. Od rana mnie bolą zatoki, mam jakieś dreszcze, poszłam do lekarza POZ, całe szczęście nie grypa, nie covid, ani rsv. No ale kilka stów jestem do tyłu- jak to osoba na zwolnieniu na swojej działalności. Wkurza mnie też moja praca, tam gdzie mam umowę o pracę- mam fatalną liderkę czego konsekwencją jest rozpadajacy się zespol i w ogóle jakaś znieczulica. A w niedzielę lecę na urlop i chciałabym być zdrowa, nie jak teraz, gdy czuję się jak jakiś flak. Jedynie co mnie pociesza, to ta mała dziewczynka w brzuchu, która się ciągle i ciągle przemieszcza i wywołuje to u mnie dużo ciepełka
Dużo zdrówka! Te nasze maluchy to jak światełko w tunelu, wszystko inne wkurza, ale bobas w brzuchu nas pociesza ☺️Anuncja lubi tę wiadomość
-
Prawda, wiercipięty w brzuchu są urocze. Wczoraj mój młody mnie koło 3 obudził bo urządził sobie takie harce jak nigdy. Normalnie miałam wrażenie że aż kołdra się ruszała 😂 a ja pierwszy raz w życiu zostałam obudzona przez bobasa w brzuchu, hit
Anuncja, Anabbit, Lauraa lubią tę wiadomość
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Ja się dziś melduję z zagubioną paczką w paczkomacie 😞 wrzuciłam do skrytki zwrot (ponad 700zl) i zamknęłam, po czym wyskoczył mi błąd w aplikacji i przesyłka jest wciąż uznana jako nie wysłana, a siedzi w paczkomacie którego nie mogę otworzyć 🤡 dzwoniłam na infolinię, podobno kurier jutro ma “szukać” i dadzą mi znać. Pozdrawiam!
Z tego wszystkiego na pocieszenie zamówiliśmy wózek i fotelik. Znalazłam jakąś promke na supermaluch na zestaw venicci + maxi cosi. Wyszło chyba 5600 łącznie. W sklepie stacjonarnym najtańszą ofertę dostaliśmy 5750, więc całkiem przyzwoicie. 🤔 -
Karola3xJ:D wrote:Ja na hydroksychlorochinie miałam kontrole chyba co 3 miesiące.
Ciekawe że co 3msc bo ten lek daje okulistyczne skutki uboczne po bardzo długim stosowaniu i rzadko👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀