CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola3xJ:D wrote:Ale mam brzuch napięty. Nawet jeść nie mogę bo mam wrażenie, że nie mam miejsca. Jakby mnie ktoś napompował na maxa. Skóra ,aż pali ale od środka też jakby miejsca brak. Masakra,gdzie tam jeszcze 4 miechy
To ja mam tak codziennie od miesiąca, idzie oszaleć. Czuję się jak na porodówce xd -
A propo brzucha 😅 do mnie dziś doktor mówi, że mam taki ładny ten brzuch, foremny i bez rozstępów
więc nie zdziwię się wcale jak na następnej wizycie będą te rozstępy
zawsze tak mam, że jak ktoś coś zachwali to później się to szybko rypie :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:49
👱♀️ 29 🧔 34
7 lat starań
- 19/09 transfer ET blastki 3AA ❤️
- 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
- 30/10 USG 2,1cm 👶 177/min ❤️
- 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm 👶, 155/min ❤️
- 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
- 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
27/12 - 195g 👶
27/01 - 414g 👶
26/02 - 834g 🌸
CUDZIE TRWAJ! ❤️
-
kasssia wrote:W sensie już ma afro? 🤣
Ja dzisiaj mam tak samo jak Karola - mam wrażenie, że mój brzuch to balon, który jest już na maksa napompowany i w każdej sekundzie może pęknąć. Strasznie mnie ciągnie cała skóra na brzuchu, a byliśmy właśnie w galerii projektować paxa z ikei i myslalam, że nie wysiedzę… -
Ja tak w poprzednich ciążach nie miałam tak i serio się dziwię,że to jest aż tak upierdliwe. Jak siadam zjeść to jem na kilka rat bo mi się nic nie mieści. Nie pamiętam.kiedy brzuch zaczyna opadać ale to chyba już niedługo? Bo jest moment kiedy się delikatnie obniża i może będzie łatwiej (haha,haha)
Jutro mam znowu maraton po poradniach ,trzymajcie mnie.
amoze Twój ginekolog to obserwator widzę. Mój to nawet mnie jeszcze nie badał a na brzuch nawet nie zerka bo na usg to nisko odsłaniam.
Ostanio myślałam,że się stresuje badania. Dociera do mnie ,że łatwiej ściągnąć majtki widząc kogoś pierwszy raz niż jak już się tak już parę razy spotkaliśmy 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:08
amoze lubi tę wiadomość
-
Mój brzuch natomiast zacznie mi niedługo już siedzieć na kolanach 🤣🤣🤷♀️
Powiem wam, że pierwszy raz od kilku tygodni się wybrałam dziś z mężem i dziećmi na zakupy i chyba zaraz pójdę ze zmęczenia spać. Zaliczyłam aż 🤮 po kolacji z tego wszystkiego. Już chyba takie akcje nie dla mnie, ale miałam stresujący dzień i chciałam wyjść z domu…
Karola ja czasem wymienię z Anią wiadomości. Wiem, że odebrała niedawno wyniki po badaniu tkanek i że jak dostaną zielone światło chcą wznowić starania, ale nie będę się więcej rozpisywać no bo po prostu nie wiem czy by tego chciała co nie… -
Karola3xJ:D wrote:Ktoś wie co u hejAnku? Może się odezwała do kogoś ?
Ja obserwuje ją na insta i z tego co widzę to remontowali sobie to nowe mieszkanko chyba się powoli wprowadzają czy wprowadzili już, radzi sobie jak może chyba, ma też pociechę z pieska bo widzę że daje zdjęcia i relacje z nim 🤗 -
amoze wrote:Cześć
My po wizycie. Córcia waży 834g, lekarz mówi, że odrobinę za mało i mogłaby mieć większy obwód brzuszka, ale przyrosty będą tak naprawdę ważne dopiero w 3 trymestrze, więc luzik, kazał się póki co nie przejmować i nie stresować
Mała dziś okropnie się wierciła, ale dało radę ogarnąć fotkę, więc jest troszkę rozmazana i kiepsko widoczna przez łożysko, natomiast palce w buzi były wyjątkowo smaczne 😅
Dostałam skierowanie na ktg w razie potrzeby, jakby coś mnie nie pokoiło itp, mam kontrolować ruchy i zacząć jeść więcej magnezu i produktów wysokobiałkowych żeby odżywić siebie i dziecko.
Następna wizyta 27.03 to prosiłabym w wolnej chwili o wpisanie. 🩺
@Revolutionary wysypka jeszcze nie zeszła, ale odrobinę się zmniejszyła. Dziś z lekka senny dzień, ale przynajmniej mogłam popatrzeć na córkę i to co wyprawiała na USG, rośnie nam mała wiercipiętka - jak to określił lekarz :p więc to mi zrobiło dzień i jest on 100% lepszy niż wczorajszy
@Margaretka przepiękny brzusio i fotka, super pamiątka
@Kasia może faktycznie jak przełożą Cię na patologię to będzie lepiej, nie będziesz w takim ciągłym "porodówkowym" stresie. Dalej wierzę w to, że będzie dobrze.
https://zapodaj.net/plik-TgzHfFmWor
Cieszę się że z malutką dobrze 😍🙏 Kurde ja niestety znowu nic nie widzę na zdjęciu 🙈 a co do wysypki - konsultowałaś to z lekarzem? Wiesz od czego to?2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Ja też dzisiaj po wizycie, szyjka podczas badania "macanego" ok, długa i zamknięta, wszystko bez zarzutów.
Dostałam skierowanie na krzywą - zrobię w przyszłym tygodniu chyba, oraz krew, mocz. Dostałam też zaświadczenie na szkołę rodzenia także uff 🤞😉
No i wydębiłam jeszcze skierowanie na USG piersi bo robiłam rok temu w grudniu, więc wypadałoby znów zrobić.
Także wizyta spoko
No i na kłucia wszelakie powiedziała lekarka że tak już teraz będzie, szczególnie że to pierwsza ciąża i wszystko się tam dostosowuje. Gdyby mnie po zajęciach na szkole rodzenia dopadły jakieś stawiania się brzucha to mam odpuścić ćwiczenia i chodzić na samą teorię.Truuskaawka, Elza1234, amoze, Alex_92, przygodami66, Margareetka lubią tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Revolutionary wrote:Ja też dzisiaj po wizycie, szyjka podczas badania "macanego" ok, długa i zamknięta, wszystko bez zarzutów.
Dostałam skierowanie na krzywą - zrobię w przyszłym tygodniu chyba, oraz krew, mocz. Dostałam też zaświadczenie na szkołę rodzenia także uff 🤞😉
No i wydębiłam jeszcze skierowanie na USG piersi bo robiłam rok temu w grudniu, więc wypadałoby znów zrobić.
Także wizyta spoko
No i na kłucia wszelakie powiedziała lekarka że tak już teraz będzie, szczególnie że to pierwsza ciąża i wszystko się tam dostosowuje. Gdyby mnie po zajęciach na szkole rodzenia dopadły jakieś stawiania się brzucha to mam odpuścić ćwiczenia i chodzić na samą teorię. -
A ja Wam powiem, że w czwartej nie mam jakoś często dolegliwości bólowych. Tylko ostatnio ze dwa dni mnie coś paliło w brzuchu ale już przeszło. Jedynie snu mi brakuje i pod tym względem pierwszy trymestr był ciężki. Teraz najgorzej jest, jak zacznę odpoczywać 😅 a jak latam za dziećmi i się krzątam to całkiem okej, niby to nie jest typowa aktywności fizyczna ale jest 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:35
-
@Revolutionary wysypka bardziej hormonalna, zawsze tak mam, że jak zatrzyma mi się woda to wychodzi mi taka wysypka, ale teraz to jest hardcore, nigdy do tej pory aż tyle mi jej nie wyskoczyło. Cóż, czekam aż zejdzie woda i czerwone kropki z twarzy :p👱♀️ 29 🧔 34
7 lat starań
- 19/09 transfer ET blastki 3AA ❤️
- 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
- 30/10 USG 2,1cm 👶 177/min ❤️
- 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm 👶, 155/min ❤️
- 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
- 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
27/12 - 195g 👶
27/01 - 414g 👶
26/02 - 834g 🌸
CUDZIE TRWAJ! ❤️
-