X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • KasiaGosiaWerka Koleżanka

Wysłany: 2 marca, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doświadczone mamusie, ile najlepiej zamówić pieluszek? I jakie? Tetra, muślin, jeszcze jakieś inne?

• Cel95 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne brzuszki!😊

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Werzol Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym roku daję się wykazać mężowi :-D zresztą sam stwierdził że się za to weźmie, wiosenne porządki trzeba ogarnąć, a ja pewnie w tym czasie poogarniam w szafie :-)

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie odkupiłam od koleżanki 4 paczki pampersów 2 i niecałą paczka 1. Także dokupię jeszcze jedną paczkę 1 i chyba temat pampersów na parę tygodni powinien być zamknięty. Jeszcze mam tam dady wrzucone i te z Lidla po troszku to sobie wypróbuję. Wrzuciła mi jeszcze smoczek lovi i butelkę lovi i jakieś higieniczne rzeczy, których nie używała także chyba jestem obstawiona 🙈

Ale marzę już o tym meblach środowych, bo czuję że żyjemy znowu jak Cyganie xd 🤣

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 2 marca, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za miłe słowa dziewczyny 🥰

Moja córką dziś pierwszy raz miała dłuższy kontakt z małym bobasem. Była zachwycona dopóki nie wzięłam malucha na ręce 😅. Wtedy rozkręciła aferę, a jak się uspokoiła to powiedziała: będzie jeszcze dużo kryzysów.

Brzmi jak zapowiedź naszej przyszłości 🤣

KasiaGosiaWerka ja najbardziej lubię pieluchy tetrowe, bo najwięcej chłoną. W sumie nie wiem ile mam, ale +/- 20. Na początku przy nawale było trochę za mało, ale potem oki, więc już chyba nie będę dokupować tylko częściej prać, latem nie powinno być problemu z ekspresowym suszeniem :)

przygodami66 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 2 marca, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksassia Ty masz sesje porodówkową już z głowy 😅

Ja co mijam okna to mnie ręce świerzbią. Zrobi się cieplej to zacznę myć po dwa. Mam jedyne 20 do umycia 😅 Na drugie mycie będzie pora akurat w okolicy porodu,idealnie. Na szczęście dla siebie mam zwykłe okna. Żadne wielkie i wysokie. Fakt ,że są szersze niż standardowe ale nie wyższe.
    W planach mam jeszcze pranie kanapy i później czas na ogród. Oby już było ciepło cały czas.

Ja mam typowy ciążowy bebzol
    b1045dbda7cb3.jpghttps://zapodaj.net/plik-xyOL6o7aPh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 18:41

Elza1234, asiun, Moooniii, Tanashi, przygodami66, Lola93, Kindziukowa, Cel95, kasssia, CelinaJan, Werzol, Alex_92, eeemakarena, Anabbit, Klaudek11, Lauraa, Margareetka lubią tę wiadomość

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 2 marca, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudny bebzol Karola.

Ja właśnie zaspokajam swoje wieczorne apetyty, co wieczór mnie nosi i mam ochotę gotować i jeść i jeść i jeść.
    Córka klasycznie zażyczyła sobie placuszki bananowe i tu należy się pochwała, bo zjadła 10 🙈 więc smażenie nie poszło na marne. A ja właśnie dalej pichce gulasz z indyka, do tego ryż i żółta fasolka.
    W ciągu dnia nie mam aż takiej ochoty na jedzenie, od rana mnie mdli, obiad jem na siłę, a wieczorem jestem głodna jak wilk.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 19:09

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 2 marca, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja dziś jestem wyjątkowo przeżarta, ale wczoraj narobiłam trochę jedzenia, więc dziś zjedliśmy 2x po wielkim kawałku szarlotki z lodami waniliowymi, na obiad pieczone ziemniaki, roladki z kurczaka ze szpinakiem, camembertem i szynką parmeńską, a do tego sałatka, więc pierwszy raz od dawna nie mam ochoty na kolację 🤣 ale coś muszę zjeść bo Acard czeka 🥲

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Was też tak pieką sutki i jakby szczypią? O rany boskie ja dziś zwariuję czuję jakby mi się cycki paliły 🤣

Nareszcie moja córka jutro wraca do szkoły po chorobie i feriach 🤗 w końcu chwila odetchnięcia i kawa w ciszy 😃 ja w środę mam wizytę, ciekawe ile ta moja Haneczka waży bo mam wrażenie że przybiera ostro na masie albo coś ćwiczy w brzuchu 😄😄

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 2 marca, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwalipost 🤩🤩🤩

https://ibb.co/n8j8KWmb
    https://ibb.co/tpVTHW6z
    https://ibb.co/0p1xhv9F
    https://ibb.co/zh7wx31x
    https://ibb.co/C5zrnLmy
    https://ibb.co/LXYMBt06
    https://ibb.co/9kymBRWC

Pani dała nam dodatkowo folie przeciwdeszczowe, pokrowce, parasolkę, adaptery, śpiworek ori quinny, dodatkowe kółka.

Wozek zwinny, fajnie się składa, gondola składa się na płasko.
    Co jest super, spacerówka rozkłada się całkiem na płasko, więc można będzie Witka wozić latem przy upałach.

Jestem podjarana 🤩🤩🤩 i to za drobny upominek którego Pani nie chciała wziąć.

CelinaJan, Elza1234, asiun, Werzol, KasiaGosiaWerka, przygodami66, Alex_92, eeemakarena, Nosa, Klaudek11, Margareetka lubią tę wiadomość

preg.png

Wysłany: 2 marca, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ten wózek! One mają też ten plus ze dadzą sie całkowicie rozebrać do prania. Tzn chyba tylko to siedzisko ze spacerówki jest z takiej pianki to nie ale cala reszta wydaje mi się że jest do pralki.

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 2 marca, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Super ten wózek! One mają też ten plus ze dadzą sie całkowicie rozebrać do prania. Tzn chyba tylko to siedzisko ze spacerówki jest z takiej pianki to nie ale cala reszta wydaje mi się że jest do pralki.

Dzięki za info, będę oglądać:)

preg.png
  • Werzol Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    To ja dziś jestem wyjątkowo przeżarta, ale wczoraj narobiłam trochę jedzenia, więc dziś zjedliśmy 2x po wielkim kawałku szarlotki z lodami waniliowymi, na obiad pieczone ziemniaki, roladki z kurczaka ze szpinakiem, camembertem i szynką parmeńską, a do tego sałatka, więc pierwszy raz od dawna nie mam ochoty na kolację 🤣 ale coś muszę zjeść bo Acard czeka 🥲

Niedawno jedliśmy kolację, ale jak przeczytałam co dobrego jedliście to już jestem głodna 😂 dobrze, że smoothie czeka już gotowe do zblendowania

Szkodnik, super! Udany łup 😃

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 2 marca, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol wrote:
    Niedawno jedliśmy kolację, ale jak przeczytałam co dobrego jedliście to już jestem głodna 😂 dobrze, że smoothie czeka już gotowe do zblendowania

Szkodnik, super! Udany łup 😃

Bardzo udany :)

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 2 marca, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, spacerówka jest do rozebrania do prania, gondola niestety nie .

preg.png

Wysłany: 2 marca, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Karola, spacerówka jest do rozebrania do prania, gondola niestety nie .
    To w takim razie na odwrót jak myslalam,ale gondolę to złożoną mozna w wannie wymoczyć jak nie ma dykty w dnie

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 2 marca, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    To w takim razie na odwrót jak myslalam,ale gondolę to złożoną mozna w wannie wymoczyć jak nie ma dykty w dnie

Czekam na ciepełko wywalę na podwórko:) wyczyszcze, wypłukam bez problemu.

Jaka stara taka głupia, cieszę się z tego wózka jak dziecko :D

preg.png
  • Anabbit Ekspertka

Wysłany: 2 marca, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff nadrobiłam.
    Cudowne macie brzuszki dziewczyny! Ja dziś usłyszałam u rodziny, że dalej ciąży nie widać 😅 ale to dlatego, że pojechałam w jeansach z wysokim stanem i topie, także totalnie gdzieś ten brzuch znikł.
    Odebrałam od mamy ubranka, które pokupowala.
    Ponad 30 sztuk ubrań,plus opaski, czapeczki, skarpetki.
    Całe szczęście rozstrzał rozmiarowy 56-74 także będę mogła podzielić. Ja do tej pory kupowałam tylko 50-62.
    Martwiłam się o te ubranka, tak jak wam pisałam, bo mamy zdecydowanie inny styl z mamą, ale nie jest źle 😄 niektóre naprawdę śliczne, a te pojedyncze sztuki które nie sa do końca w moim stylu będą zakładane do spania 😂
    Nie wiem tylko, co zrobić z polarowym kombinezonem na rozmiar 0-3 miesiące hahah

preg.png
  • Anabbit Ekspertka

Wysłany: 2 marca, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do mycia okien to u mnie zawsze myje mąż. Ja mam do tego dwie lewe ręce i wiecznie kończę ze smugami, a on to robi sprawnie i dokładnie 😄. Ogólnie mi się trafił mąż pedant, więc nie mam na co narzekać. No jedynie on czasem ponarzeka na mnie, gdy nie odkurzam tak dokładnie jak on 😂

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 2 marca, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny łup, jest się czym chwalić 🙂
    I słodkie brzuchy🤰
    U mnie jak u Tanashi - wyjątkowo przeżarta dziś. Dzięki pięknej pogodzie udało się do Sopotu na spacer po plażce przejść, a potem w nagrode na tajskie żarcie 🤭
    W tygodniu gonię męża żeby malował ściany w sypialni, zamawiam komodę w końcu. Po wozek (chyba padnie na Muuvo) planujemy 14-15 marca w Akpolu na targi sie przejść zamówić, będą promki.

Znowu mam fazę na durne sny, moja fantazja mnie zaskakuje 🤣 któraś też ma?

Magda, sutki mnie nie szczypią, ale brzuch znowu zaczal swędzieć. I tak się cieszyoam, że nie mam zgagi, a już drugi dzień mi się odbija. Nie urok to sraczka 🤭

SZKODNIK lubi tę wiadomość

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
    Acard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
    🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
    🧬 11.02. 470g bobasa!
    🩺 19.02. wizyta

preg.png
‹‹ 988 989 990 991 992
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ