X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 2 marca, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prdl właśnie zabrali sąsiadkę Hinduskę na pilne cc.
    Niby w ciągu dnia jej się skurcze wyciszyły przy kroplówce, ale jednak wróciło. Bliźniaki w 28 tyg :/

Psychicznie porodówka to jest rollercoaster, siedzię i powstrzymuje łzy. A po akcji salowa wchodzi i mówi „chociaż będzie spokój z tym basenem” :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 23:29

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    Fajny łup, jest się czym chwalić 🙂
    I słodkie brzuchy🤰
    U mnie jak u Tanashi - wyjątkowo przeżarta dziś. Dzięki pięknej pogodzie udało się do Sopotu na spacer po plażce przejść, a potem w nagrode na tajskie żarcie 🤭
    W tygodniu gonię męża żeby malował ściany w sypialni, zamawiam komodę w końcu. Po wozek (chyba padnie na Muuvo) planujemy 14-15 marca w Akpolu na targi sie przejść zamówić, będą promki.

Znowu mam fazę na durne sny, moja fantazja mnie zaskakuje 🤣 któraś też ma?

Magda, sutki mnie nie szczypią, ale brzuch znowu zaczal swędzieć. I tak się cieszyoam, że nie mam zgagi, a już drugi dzień mi się odbija. Nie urok to sraczka 🤭

Taaak u mnie sny znów wróciły..
    A do tego dziś kompletnie coś się ze mną działo nie mogłam spać ręka mi jakby drętwiała z jednej strony i bolało biodro, na drugiej stronie trochę lepiej ale dosłownie co godzinę się kręciłam i zmieniałam strony, jestem padnięta i chyba się zaraz położę znowu jak córka pójdzie do szkoły… 😢

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Niby w ciągu dnia jej się skurcze wyciszyły przy kroplówce, ale jednak wróciło. Bliźniaki w 28 tyg :/

Psychicznie porodówka to jest rollercoaster, siedzię i powstrzymuje łzy. A po akcji salowa wchodzi i mówi „chociaż będzie spokój z tym basenem” :/

Nie zazdroszczę przeżyć, a jak Wy się czujecie ?

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:

Współczuję, serio dla zdrowia psychicznego nie powinni tak długo trzymać na porodówce, bo to takie ciągle napięcie :/ Oby nowy tydzień przyniósł lepsze wieści 🙏🏼

amoze, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Margareetka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Czy Was też tak pieką sutki i jakby szczypią? O rany boskie ja dziś zwariuję czuję jakby mi się cycki paliły 🤣

U mnie są zdecydowanie bardziej tkliwe i jak mam coś luźnego założonego bez stanika to wtedy też mam takie uczucie pieczenia.

magdalena321 lubi tę wiadomość

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Współczuję, serio dla zdrowia psychicznego nie powinni tak długo trzymać na porodówce, bo to takie ciągle napięcie :/ Oby nowy tydzień przyniósł lepsze wieści 🙏🏼

Racja, ja myślę, że to ma jeszcze dodatkowo obciążający wpływ na mamę, ja osobiście bym sobie przybierała historie innych do głowy.

preg.png
  • Margareetka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Racja, ja myślę, że to ma jeszcze dodatkowo obciążający wpływ na mamę, ja osobiście bym sobie przybierała historie innych do głowy.

No właśnie, biorąc pod uwagę zdrowie psychiczne, o którym się tak szeroko mówi teraz, to leżenie na porodówce nie jest najlepszym pomysłem tych lekarzy

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasssia współczuję przeżyć.
    Ja w poprzedniej ciąży byłam w szpitalu 11 razy 😐 też na oglądałam się takich rzeczy, że do końca ciąży nie doszłam do formy psychicznej, z tyłu głowy ciągle miałam to co widziałam, to co wiem, że może się wydarzyć itd. To wszystko jest cholernie trudne ...

Jezuuuu jak mi się chce spać, od czasu tej grypy ciągle bym tylko spała. W nocy męczy mnie taka zgaga, że chce mi się płakać. Zaczyna się mieszanka dolegliwości, które zdecydowanie są najmniej przyjemna częścią ciąży.

Ale dziś lecę na rozmowę do szkoły do której chcę wysłać córkę od września. Chcieliśmy żeby jeszcze w trzeciej klasie chodziła tam gdzie dotychczas, ale sama podjęła decyzję, że woli już od września się przenieść. Dla mnie to będzie też udogodnienie, bo szkoła dosłownie kilometr od domu, więc będzie duuuzo łatwiej. Teraz jest dowożona do szkoły 12km, póki nie ma Julka to jest to do ogarnięcia, ale faktycznie od września jakbym miała tak latać z niemowlakiem w te i z powrotem dwa razy dziennie to było by przerąbane.

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/plik-zgEfDXhUE2
    https://zapodaj.net/plik-FC0lJl9pc4

Rośniemy w siłę 💪 do porodu do chyba na taczkach 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:24

asiun, Paulinaaa_, Margareetka, Klaudek11, Alex_92, Revolutionary , przygodami66, eeemakarena lubią tę wiadomość

preg.png
  • Paulinaaa_ Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj na krzywej.. Pierwsza próba, na czczo, to 4 różne wkłucia, jak ja tego nie lubię ☹️ ale w końcu coś poleciało, mam nadzieję że nie będzie problemu za godzinę i dwie 🙈
    Pielęgniarki udostępniły mi pusty gabinet obok i mogę całe dwie godziny leżeć ❤️

07.2024 biochem

3.10 11 dpo ⏸️
    12dpo bchg 43, 15dpo 245, 17dpo 658

14.10 7.8mm pęcherzyk
    25.10 serduszko ❤️
    18.11 3.5 cm ludzika
    28.11 Nifty niskie ryzyka + 🩷
    10.12 prenatalne, wszystko super

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pożyczyłam od siostry spodnie jeansy, bo mam dość chodzenia w leginsach i spódnicach. W większości wysoki stan.
    Zgadnijcie jak wyglądam🤡🤣
    732-4.jpg

Kkk77, Werzol, magdalena321, Alex_92, Revolutionary , przygodami66, eeemakarena lubią tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się pochwalę, że upolowałam dziś na Okaidi-Obaidi jeszcze kilka rzeczy na 53 dla malutkiej letnich i to nawet komplecik body i rampers za 11.99 :) Więc polecam zajrzeć, jeszcze coś można z wyprzedaży za grosze dorwać fajnego :) wzięłam 4 rzeczy

SZKODNIK, asiun, Werzol, przygodami66, eeemakarena lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Pożyczyłam od siostry spodnie jeansy, bo mam dość chodzenia w leginsach i spódnicach. W większości wysoki stan.
    Zgadnijcie jak wyglądam🤡🤣
    732-4.jpg

Hahhah to dokładnie tak samo jak ja :) Obelix

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    A ja się pochwalę, że upolowałam dziś na Okaidi-Obaidi jeszcze kilka rzeczy na 53 dla malutkiej letnich i to nawet komplecik body i rampers za 11.99 :) Więc polecam zajrzeć, jeszcze coś można z wyprzedaży za grosze dorwać fajnego :) wzięłam 4 rzeczy
    Już patrzę, może w końcu zaoszczędzę 🤣

Gusia_ lubi tę wiadomość

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Ja też miałam dzisiaj ciężką noc, kręciłam się, nie mogłam zasnąć, wszystko mi drętwiało…
    Powodzenia na krzywych i dzisiejszych wizytach 🌸
    Kasssia dużo siły na tej porodówce, to przykre że musisz to wszystko słyszeć i oglądać, bo pewnie wprowadza to dodatkowy stres i niepokój…

preg.png
  • Werzol Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, bardzo ci współczuję. Człowiek się napatrzy i to wszystko zostaje w glowie :-( jesteś tam już tydzień i sytuacja się nie pogarsza, więc trzeba być dobrej myśli

preg.png
  • Kkk77 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie wczoraj zamówiłam na asos jeansy, które nie mają tego wielkiego pasa, tylko gumki dodatkowe po bokach, jestem bardzo ciekawa jakie przyjdą. wiosną taka dodatkowa warstwa materiału na brzuchu może być uciążliwa jak będzie cieplej, oby były spoko, bo inaczej przechodzę ten okres w dresie 🤣
    Ileż tych dziecięcych można zamawiać, wzięłam w końcu coś dla siebie 🤡
    Jak macie jeszcze jakiś sklep, który robi spodnie zapinane pod brzuchem albo z gumkami na bokach to dajcie znać 🫠🫠 byle nie leginsy, bo jestem w tym wąskim gronie, który leginsow nie lubi 🤣 (albo po prostu zawsze trafiam na tak cienkie jak rajstopy)

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w klubie nieśpiących dziś 🤡
    Spałam może z 4 godz sumarycznie, dobrze że nie mam ambitnych planów poza siłownią i czekaniem na kuriera z gemini

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiun mogę ze względu na Ciebie pisać jak mi wpadnie w oko jakaś promocja większa 🤣🤣🤣

Kkk ja takie spodnie kupowałam też na zalando, właśnie też za bardzo nie lubię legginsów. Mam aż jedne. Ale zamawiałam z dr nap po tym jak wytarły mi się te z Lidla po dwóch ciążach i nawet wygodne. Noszę sobie do koszuli, ale też jestem właśnie team zwykłe spodnie a najlepiej to sukienka

Kkk77 lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wyjątkowo dzisiaj sie wyspałam. Cudowne uczucie. Jak zmartwychwstanie.

Kassia ciulato ,że musisz być świadkiem.takich akcji . Jedyne pocieszenie ,że to nie Ty jesteś tą hinduską. I miejmy nadzieję,że nie Ty będziesz kolejną albo kolejną tylko spokojnie donosisz.
    Nie zawsze nas dotyczą cudze historie.

Asiun też teraz mam ten etap wożenia kawal drogi, czekam aż przedszkole otworzy rekrutację.

preg.png
‹‹ 990 991 992 993 994 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ