Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🪺Dinoprzedszkole 🦕🐾
Odpowiedz

🪺Dinoprzedszkole 🦕🐾

Oceń ten wątek:
  • Pfry Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:
    Pfry, na razie "tylko" na drugi koniec Krakowa. 😉 Mdłości, wymioty, wcześnie, senność. 🫠 Magiczny drugi trymestr nie bardzo łaskawy póki co.
    Haha odległościowo zatem nie za daleko, gorzej z czasem - pewnie przejazd to minimum godzina 😅
    Mnie drugi trymestr też nie oszczędzał 😅 dopiero ok. 3 tygodnie przed porodem zaczęłam być super aktywna i witalna 🙃 trzymam kciuki, żeby nieprzyjemne dolegliwości jak najszybciej Cię opuściły 😗

Angi - wow, długo Ci córeczka ulewała 😥 były jakieś niepokojące objawy, że aż zahaczyliście o gastroenterologa? (Pewnie pisałaś, ale ja wtedy jednak nie czytałam tutaj za dużo) Super, że już z tego wyszła 💪 jeśli chodzi o macierzyństwo to pewnie tak jak u wszystkich jak jest dobrze to jest dobrze, a jak ciężko to ciężko 😅 ostatnio było więcej tych takich bardzo fajnych dni 🤘😁

👩 34 | 🧑 35 - starania od 11.2020

09.2019 polip w jamie macicy
    21.09.2021 histeroskopia ✂️ polipa
    31.07.2022 ⏸️😳 - 19.08.❤️
    11.09.💔 poronienie samoistne 9+4
    Powrót do starań od 12.2022
    02.03.2023 HyCoSy ✅
    14.08.2023 histeroskopia z biopsją endometrium ❌
    27.12.2023 kontrolna biopsja ✅
    03.01.2024 HOMA ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
    16.02.2024 AMH 1,28 -> 06.02.2025 AMH 1,92
    Endometrioza II i adenomioza ❌
    29.07 i 28.08 - IUI ❌
    15.11.2024 histeroskopia: ✂️mikropolipy, zrosty; biopsja ❌
    Kariotypy ✅ cross-match✅
    Diagnoza ❔❔❔ niepłodność idiopatyczna

Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

05.2025: 1 IVF: 8 🪩 ➡️ 6 🥚➡️ 4 MII ➡️ ❄️ 6CA 🧘FET?
    29.06.2025 - NATURALS ⏸️ 😭 🪄
    11.03.2026 - GG 🩷 40+6 🥹 3500 g, 55 cm
    age.png
  • SandraH.97 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dajcie spokój...w tydzien w sumie byliśmy u pediatry 2 razy i 3 razy na różnych SORach bo z tymi palcami bylo coraz gorzej...najpier pediatra dała triderm, nie pomagało, pozniej u nas na świątecznej/sorze dali mupirox I jak by nie pomógł mieliśmy jechać do Rybnika na sor chirurgiczny dzieciecy...pojechaliśmy to Pani pożal się boze chirurg przyszla I wycisnęła jej rope z jednego palca na chama bez znieczulenia i kazala robic przymoczki z microdacynu...Na drugi dzien ten palec byl jeszcze gorszy wiec pojechaliśmy do Katowic do GCZD na Sor.. I tam w sumie stwierdziła kolejna Pani chirurg, ze tam jest juz tylko płyn surowiczy nie ropa, a na dodatek takie krostki co jej wyszły po zbadaniu przez pediatre tam okazały sie liszajcem zakaznym...jadąc tam jednak mieliśmy juz wizytę ukowiana pod Katowicami u chirurga dzieciecego z fajnymi opiniami i dopiero on nam pomógł...paluszki na szczescie nie do nacinania, ale kazal robic takie opatrunki z betadyny i dopiero to realnie pomaga, palce nie są juz tak opuchniete i widac jak ten plyn wyciąga duzo ropy...wysyłaliśmy juz dr zdjęcia i dzwonił ze widac poprawe, jutro kolejna zdjęciowa kontrola...
    Te 3 krostki powoli znikają z buzi ale wyszły 2 dni temu 2 miedzy palcami...ale smaruje tym tridermem i on na nie akurat pomaga...
    Powiem Wam masakra...jeszcze na dodatek przez kilka dni mniej sikała ale to chyba wina upałów jakie u nas były, wiecej się pocila i to przez to bo dzisiaj jest zimno i ona wiecej sika...
    Matka osiwieje przed 30 jak nic xd 😅

Aaaa no i byliśmy dzisiaj u neurologopedy na kontroli, Marianka super radzi sobie z jedzeniem kawałków, jej wędzidełko nie sprawia jej problemów w tym
    No i tez mieliśmy dziś fizjo, tez wszystko okej,.nie ma asymetrii. Marianka od poniedziałku zaczęła raczkowac (zawsze robi cos nowego tydzien przed fizjo) I robi to troche za bardzo rozkraczona, ale to w miarę mozliwosci mamy ja poprawiać no i mamy ogólnie umożliwiać jej wspinanie sie i pionizacje no probuje ^^

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:38

Ona👱‍♀️ 27 On🧔 28 Starania 👶 od 12.2021 2xCP, Krwotok i usu. jajo.
    wizyta u M.P.2024--> histero.,(adeno.)08.24--> 1 stym.--> 0 blasto.💔11.24-->2 stymu. ❤️ 5 zarodków, świ.tra. 5AA i 4 ❄️5DPT 12.8 6- 26.0 Prog.17.4 ng,7-46.5 9- 131,0 Prog. 23.0 ng11- 285.0 12- 412.0 14- 858.0Prog. 35.4 ng 16- 1758,0 p.ciążo.i żół.🥹21DPT 1.8 mm Orzeszka z❤️🥹6w6d CRL 1,11 cm❤️8w6d CRL 2.16 cm❤️11w6d I pren.-->5.57 cm,160❤️ Karyo Plus zdrowa córeczka 🥹15w5d Księżniczka z bijącym ❤️17w2d Pannicy😍🩷19w6d II prenatalne, 337 g 🐱😍 21w1d ślicznej kobietki ❤️24w2d 776 g Księżniczki ❤️24w6d echo serca Oki, 835 g 🐭28w2d 1470 g Królewny ❤️30w6d 3 prena. 1730g Słodziaka 😍 34tc 2820g Pannicy😊34tc6d odejście wód, 35 tc Poród SN 44cm i 2600g Szczęścia ❤️
    age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy, Pfry - gratuluję Wam, mamusie! <3.

Beezi - gratuluję dziewczynki! <3 Jako, że też jestem mamą chłopca, również nie widzę siebie w innej roli i jestem bardzo ciekawa jak to jest być mamą dziewczynki. :D Może kiedyś tez będę miała okazję się przekonać

Angi, rozumiem Twój "ból", pamiętam jak wieczorem, dzień przed pierwszymi urodzinami N. tuliłam go i wyłam, bo przecież to już nie będzie mój mały niemowlaczek.. :D Macie jakiś motyw na roczek? Szukam inspiracji, w tym roku łączymy 2 urodziny N. z 30-stką starego :D

Migotko, miło czyta się takie wieści, niezmiennie trzymam za Was kciuki!

Lipcowa, również trzymam za Was kciuki!

Sandra, przykro mi, że takie "przygody" Was spotykają. Dużo zdrówka dla Marianki <3

Dawno mnie tu nie było, ale praca pochłonęła mnie bez reszty. Jeszcze 1,5 miesiąca i upragnione wakacje!
    Wraz z Nikosiem przesyłamy buziaki dla wszystkich Cioć! <3

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
‹‹ 81 82 83 84 85
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ