Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 10:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 10:32

Cytrynowy sok, Wik89 lubią tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiorella, nie rozsmieszaj ludzi bo mam ostatnio problem z trzymaniem moczu😂 nie dość, że się oplułam to jeszcze prawie obsikałam 😂

Beti82, fiorella82 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Przedszkolanko, kurcze co to oznacza? Żelaza za mało?

Fiorella, pęcherzyki piękne! A testy owulacyjne robisz? Coś ciemnieją?
    Na to wygląda. Jakaś anemia😐 w każdym razie ja naturalnie nic nie zrobię juz,starałam się 😔
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/af71790b5db5.png

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym dzisiaj chatę spaliła!

Zabrałam się za kolacje. Wzięłam się za przepis na kalafiora z pomidorkami, który kiedyś nalazłam na blogu makelifeeasier. Wstawiłam kalafiora do piekarnika, wstawiłam patelnie z olejem na resztę warzyw i miłam skoczyć tylko umyć ręce.

I w łazience już zapomniałam o tłuszczu wstawionym na największym ogniu.

Rozsiadłam się prze tv z gazetą! I mówię co ten kalafior tak daje tłuszczem?! (Bo jest skropiony oliwą). Siedzę sobie dalej. Nagle patrze, a z patelni leci już dym! W ostatniej chwili sobie przypomniałam 😂😂😂

Nona, Lami, Wik89, blair., alex0806 lubią tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko 10 to już mało :( dostaniesz żelazo i raz dwa się poprawi! :) Nie ma się co martwić :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• blair. Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 21:38

Wysłany: 2 lipca 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiem wiem..probowałam się przed tym bronić bo i tak mam zaparcia,no ale już nic nie poradzę.. Z Polą miałam żelazo plus lactuloze i nie spadało poniżej 11.3 a tu taki wynik :O

Dośka no nieźle!! Ale znam to,bo zdarza i mi się haha :P

Dośka lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 14:54

przedszkolanka:), Cytrynowy sok, blair., Nona lubią tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dośka nieźle! Teraz to ja się że śmiechu prawie obsikałam ale zaraz dostałam kopa w żołądek i wyszedł z tego bek. O masakro, mąż się pyta co ja robię, śmieje się czy bekam :p A to nie moja wina że dzieć dzisiaj chamski!

My byliśmy połazic po galerii, później na spacerze nad rzeką i na lemoniadzie. Od razu człowiekowi że będzie lepiej spało po takich wojażach na pieszo ;) aż lepiej
    Przedszko pewnie żelazo dostaniesz niestety ;( też się tego boję że moja spadnie a żelazo Plus zaparcia to będzie tragedia. Ale polecam czopki glicerynowe jak już jest taki mocny kryzys. Mega ulga ;)

blair., przedszkolanka:), Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahahahah Alex! 😂❤️

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj po jakiś 3 czy nawet 4 msc przerwy weszłam na matę! Matko moje mięśnie i gibkość utraciły z 10 lat miałam wrażenie! Byłam jak kłoda, a naprawde dużo wcześniej już potrafiłam... od teraz planuję co 2 dzień chociaż delikatną praktykę i rozciąganie bo to jest masakra 🙄

Co do ziół Niezapominajko proponuję kupić nasiona i posadzić samemu. Mega proste a bazylia w zeszłym roku to mi prawie metrowa urosła 😁

Cytrynowy sok, Niezapominajka2, Wik89, Lami lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko ja brałam kiedyś żelazo i miałam zaparcia, teraz biorę tak, co 2-3 dni i to jest właśnie zawsze dzień bez zaparcia, także tym razem zadziałało odwrotnie :D może u Ciebie też tak będzie :D

Niezapominajko ja hoduję zioła :) niektóre z ziarenek, a najlepiej chyba kupić sadzonki w ogrodniczym albo na hali mirowskiej (dobrze pamietam, że jesteś z wawy?). Te z marketów niestety szybko padają i często zalegały nam się tam jakieś robale lub choroby i wyrzucałam cała roślinkę, bo nie chciałam niczym pryskać skoro to do jedzenia :(

Obecnie mam miętę, bazylię, oregano, rozmaryn :D
    Kiepsko rosła kolendra. Najlepiej rośnie mięta i bazylia :D
    Trzeba dużo podlewać :D

Ja się zastanawiam nad stokke flexi bath. Magda_mbc taką ma to nam powie, jak w praktyce :D

Niezapominajka2 lubi tę wiadomość

Wysłany: 2 lipca 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję Wam! na pewno będę pytać o coś by nie męczyć się też ,bo skurcze jelit to u mnie norma..
    Niezapominajko jestem za! ostatnio pożeram non stop ogórki w każdej postaci,sałatę i rzodkiewkę :D

A ja Wam jeszcze pokaże coś o czym nie mogę przestać myśleć ostatnio,bo mi taaaak wpadła w oko :D :P meeeeega droga,ale tak korci i patrzy na mnie..
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5584e7079d4d.jpg

Do szpitala i do wózka później, z matą do przewijania i jakaś mała w prezencie plus długie sznurki.

sunshine03, Dośka, Cytrynowy sok, blair., Wik89, kark zakamuflowany na maksa lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 2 lipca 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs ja wczoraj się rozciągałam i poćwiczyłam 20 minut i zakwasy dzisiaj :P to masakra jakaś!

Sunshine no oby..patrzyłam to z Polą brałam żelazo plus syrop na zaparcia i nie spadła poniżej 11.3 :O

Meggs lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko no czasem trzeba zaszaleć :D może akurat będzie jakaś promocja :D albo kod zniżkowy z newslettera :)

Ja chorowałam na torbę z Makaszki do wózka :) też są dosyć drogie, ale akurat była jakaś promocja na innej stronie -20% i od razu zamówiłam :D tyle rzeczy dla młodego kupuję, że i ja coś ładnego mogę mieć, zasłużyłam w końcu tyle stresów przed- i ciążowych hehe :D

Wysłany: 2 lipca 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine wiedziałam,że tu mnie zrozumie ktoś :D mężowi to nawet nie pokazuję ,bo jakby cenę zobaczył to już bym rozwódką była hahahaha :D ale jeszcze chwile poczekam,bo tak jak mówisz- może jakieś promo się uda :D

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko torba piękna! 🙂

Moja bratowa miała ten plecak i była mega zadowolona. Mi się on też spodobał i taki zamówiłam. Cena jest naprawdę fajna do jakości, bratowa używa już ponad rok i nic się nie niszczy. Obie zamawiałyśmy od tego sprzedawcy więc jest sprwdony 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 21:09

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratunku. Jak profesjonalnie wkleić link? 🙃

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jeszcze na torby nie choruję;) przetestuję tę którą będę miała w wózku;) na Ali mi się sporo podoba ale nigdy nic nie zamawiałam więc się obawiam ;)
    Zrobiłam sobie dzisiaj ten test PH na infekcję i niby wszystko git ;) mówię do męża że idziemy do rossmana po test to patrzył jak na wariatkę ;p

A co do ziół próbowałam wyhodować miętę w domu w doniczce, ani listek się nie pojawił ;( za to na działce mam wielki krzak. Będę zrywać i suszyć ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 1045 1046 1047 1048 1049 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ