X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupiłam lovele - mleczko do prania. Dziwnie troche pachnie, ale delikatnie, a i tak będę podwójnie płukać, więc pewnie się wyplucze :)
    Na promce w biedronce po 14,99 ;)

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie lovela tak pachnie/nie pachnie ;) nie ma tragedii ;)

Dostałam skierowanie na wszystkie badania jakie chciałam Plus doktorka dopisała coś od siebie i skierowanie do neurologa, idę za tydzień;) na tę drętwiejącą rękę mi dała.
    Heparynki antyXa badam do 4 h po zastrzyku czy jak te 4 h miną? Musiałabym wziąć wtedy szybciej niż zawsze? Labo mam czynne od 6 do 11.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Lami Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby do 4h. Raz poszłam 3 h po, drugi raz 4 h i kazała mi następnym razem iść po 2h, ale teraz przy końskiej dawce mam nie robić. Myślę, że optymalny czas to te 3h.

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli biorę np o 5 i idę o 8? Zawsze biorę zastrzyk ok 10. Ale ten raz to się chyba nic nie stanie :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Lami Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, nic się nie stanie. Ja w 5 dni przed badaniem pierwszym zmieniałam z podawania o 20 na 8 rano, wynik wyszedł miarodajny mimo, że codziennie przez te kilka dni miałam mniejsze przerwy niż 24h.

alex0806 lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynowa korzystaj z odpoczynku od temp i testow owu ale dzialajcie co dwa dni az do skutku :D kciuki!!!
    Kark moze wezmiecie pozyczke na ten nowy samochod zeby sie tak nie szarpac z kasa. A ten wniosek z czystego powietrza kiedy bedzie rozpatrzony? Czytalam gdzies, ze byly duze opoznienia w rozpatrywaniu tych wnioskow, do tego stopnia, ze komisja europejska tydzien temu wezwala PL do zmiany procedury akcetpacji wnioskow (aby mogly tez to robic gminy).. ciekawe, czy to cos przyspieszy
    Mnie w ogole piersi nie bola wiec juz sobie wkrecilam ze nic z tego...

Cytrynowy sok lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Lami ;) pierwszy raz to robię mimo że tyle czasu heparynę biorę. Do tego dorzuciła mi lekarka panel krzepnięcia cały I w cholerę innych badań. A chciałam tylko to, tarczycowe, magnez, potas ;) nawet D3 mi dała ;) A nie chcą lekarze wystawiać skierowań na to ;) A ta sama z siebie
    I do neurologa skierowanie też mi sama dała. Pewnie mnie wyśle z tą ręką na masaże do fizjo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 20:12

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Cytrynowy sok Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 10:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hmmm, ja właśnie odebrałam wyniki hormonow- bo mam monitoring USG+HORMONY i wygląda na to że będę musiała do Endo iść... Poziom LH w 10 DC 23 i pęcherzyk 14 mm, poziom Lh w 13 DC 13,4 i pęcherzyki 14 mm i 16 mam. W jednym cyklu oczywiscie. Coś tu chyba nie halo? Lh rośnie do owulacji, a mi zmalało, to może mi te pęcherzyki nie pękają, stąd problem. Ale już raz miałam taki monitoring i byl ładny wzrost Lh do 64, potem owulacja i spadek lh. Ten cykl na clo jest dziwny... Ciekawe co mi lekarz powie na spadek lh w środku cyklu....

• Wik89 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiorella no mi tez sie wydawaloby, ze lh powinien raczej wsrastac potem pik na owu a nastepnie spadek, ale nie wiem, czy taka jest regula.. a moze u Ciebie bedzie po prostu pozna owu

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Fiorella no mi tez sie wydawaloby, ze lh powinien raczej wsrastac potem pik na owu a nastepnie spadek, ale nie wiem, czy taka jest regula.. a moze u Ciebie bedzie po prostu pozna owu
    Ja zwykle mam późne: 16-17 DC. Ale jestem po podglądzie i jest ok, pęcherzyki jeszcze nie pękły. Są dwa: 20 i 21 mm, krew też dałam, a co z nią dalej dowiem się w czwartek po 17. Ponoć mam się tym LH nie przejmować bo reszta wyników w normie, a to pierwsze wysokie LH z 10 dc mogło być błędem laboratoryjnym. Endo mi się ruszyło i jest cudne 12,5 mm, nic tylko siać, no i tu trochę obleśnie będzie, bo mi doktorek mówi że śluz piękny, płodny że nie mogę narzekać...a to chyba byla poranna sperma (ale nie wyprowadziłam go z błędu) 😁

Beti82, Wik89, Meggs, Dośka, Nona, Domi_tur, Lami, blair., Słoneczko123, Szczęściara, madziorek86 lubią tę wiadomość

Wysłany: 2 lipca 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A hahhahahaha Fiorella 😂😂 padlam.

Edit: chyba mam za grube paluchy i klikam do wysłania w połowie zdania, no piękny materiał na bliźniaki i super endo! Pozostaje tylko siać! 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 16:58

Wysłany: 2 lipca 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Putin znowu coś miesza w czasoprzestrzeni bo coś słabo dzisiaj internety działają 🤔😂 żeby nie było dwa różne internety, mam pewność że coś jest na rzeczy 😂

Wam wszystko dzisiaj działa? 😄

• Wik89 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha no to siejcie siejcie! 😁 super!
    Cytrynowy ja bardzo czesto zamiast wyślij klikam anuluj i kasuję cale swoje wypociny :P

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi bardzo slabo dziala ale jade pociagiem to dlatego pewnie :D

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023

Wysłany: 2 lipca 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to w sumie ja mam lepiej że klikam "zapisz" 😁

No wiedziałam że mam rację, to sprawka Putina! 😂 Zatrzymał internety.

Wik89 lubi tę wiadomość

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, Fiorella, ja tez mialam taka sytuacje ze „śluzem” :D Teraz nie mam go nic a nic, totalna susza.
    Niech sie sieją te dzieci, błagam!

Wik89, Cytrynowy sok, fiorella82 lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam,ale mam pustke co odpisać..
    Od rana miałam nerwy. Pojechalam na wyniki-super,3 min.i po. Poszłysmy na bazar a tam nie mogę zapłacić karta bo nieaktywna! To ja do banku i tam czekalam ponad godzinę!! No dobra,moja kolej i co? Karta wyslana ale nie mam jej i to mi kase pobrali!! Zamowilam nowa..wrocilam po telefon i znowu na miasto. W domu o 15😐 tu robota oczywiscie i na chwilę usiadłam..
    No i moja hemoglobina mimo diety,zaparc spadla z 10.8 na 10.1. Zalamalam sie i wkurzyłam. A diete miałam na prawdę dobra.. wrr.
    Przynajmniej wniosek 500+ zlozylam bo wczoraj serwery padly w banku😂😂

Nona lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki, już 2 miesiące czekamy, jeszcze 2 mają na odpowiedź teoretycznie.
    Kredyt czy leasing odpada, na dom już mamy ratę 1700zl, przy 4ce dzieci więcej się nie odwazę zadłuzać.

• Lami Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko, kurcze co to oznacza? Żelaza za mało?

Fiorella, pęcherzyki piękne! A testy owulacyjne robisz? Coś ciemnieją?

Szczęśliwa siódemka ❤️
‹‹ 1044 1045 1046 1047 1048 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ