Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Beti ja jak miałam jajko 21mm to gin powiedział, że gotowe do pęknięcia i nakazał koniecznie starania w tym dniu. Także do dzieła, może jutro rano jak dacie radę?
Powodzenia i dupa do góry hehe
Beti82 lubi tę wiadomość
33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
-
[Q,
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:39
OlivkowaMama lubi tę wiadomość
-
sunshine03 wrote:Rzepakowepole jest jakaś strona z lista położnych środowiskowych?
Przez to, ze warszawa to takie wielkie miasto to jest jakas bieda z położnymi. Na grupie warszawskich mam się dowiadywałam to położne przychodzą najczęściej tylko raz i tylko po podpis, ze byly a nic nie pomagaja...czasem w ogole nie przychodzą tylko kaza przyjsc do poradni, bo mowia ze nie maja czasu. Masakra jakas
pytalam tez na mojej grupie osiedlowej i nikt mi nic nie polecil. Dostalam jedynie rady, gdzie na pewno nie
a tak naprawdę żadnych innych przychodni w okolicy nie mam. Z drugiego końca stolicy też żadna polozna nie przyjedzie.
Więc pewnie będę musiała zamówić sobie jakąś położna za kasę, jak będzie potrzeba -
nick nieaktualny
-
Maz juz nie ma sily :d Poprawimy jutro w ciagu dnia, moze plemiki przetrwaja, mam nadzieje.
Ach, ale bym chciala, zeby w koncu ktorejs z Nas sie udalo! Chociaz jedna na miesiac powinna wypadac z listy staraczek.Beti82, przedszkolanka:), Wik89, madziorek86, Meggs, Arashe, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość
-
Nikodemka wrote:Maz juz nie ma sily :d Poprawimy jutro w ciagu dnia, moze plemiki przetrwaja, mam nadzieje.
Ach, ale bym chciala, zeby w koncu ktorejs z Nas sie udalo! Chociaz jedna na miesiac powinna wypadac z listy staraczek.Bo na luty nie ma nikogo
Nikodemka lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry ja dzis wyjatkowo wczesnie a zawsze sie dziwie jak ktoras z Was pisze tu o takiej nieludzkiej dla mnie porze 😁
Tempka skoczyla, tzn o 4.30 bylo 36,45 plus jeszcze skorygowalam o 0,2 bo zawsze mierze o 6.30 wiec mam 36,65, wczoraj o 6.30 bylo 36,31. Wiem ze ta korekta nie jest do konca zalecana, lepiej wpisac temp zaklocona, no ale tak czy siak jakis tam wzroscik jest, zobaczymy jak jutro
Ani0nka, Nona, Meggs, przedszkolanka:), Beti82, Dośka, Niezapominajka2, madziorek86, Lami, Szczęściara, blair., Pestkaa, kark zakamuflowany na maksa, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Wik super ❤️❤️❤️ Oby pięknie w górę się pięła temperatura 😘
Nie odzywałam się, bo w niedzielę byliśmy ma spotkaniu chihuahua, które tak mnie wymęczyło ze w poniedziałek dużo sobie jeszcze odsypiałam 😁 pokaże Wam fotki z tego spotkania- a raczej moje Skarby- Romka i Milka 🐶🐶
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3e18b5fdc66b.jpg
MIŁEGO DNIA DZIEWCZYNKI 😘alex0806, Meggs, przedszkolanka:), Beti82, Dośka, Niezapominajka2, Nona, tęczova, madziorek86, sunshine03, Lami, Szczęściara, blair., Biegającą-mama, Pestkaa, Arashe, Nikodemka, Cytrynowy sok, Wik89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wieczorem BYŁO hahah a co tam
alex0806, Dośka, Ani0nka, Niezapominajka2, madziorek86, Nona, Magda - mbc, Meggs, tęczova, sunshine03, OlivkowaMama, Lami, Szczęściara, blair., Biegającą-mama, Pestkaa, Arashe, kark zakamuflowany na maksa, Domi_tur, Cytrynowy sok, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Wiki ja zawsze robiłam korektę jak wcześniej wstawałam i mi to owulkę potwierdzało i tak
takze kciuki, ro musi byc to!
Anionka super psiakiniby maluszki ale pewnie roboty jest przy nich dużo co?
Przedszko u mnie też przyjemny powiew chłodu. Wczoraj ze 4 burze przeszły z deszczem intensywnym w nocy więc w końcu jest czym oddychać
A u mnie dzisiaj już po spaniu. Miałam dospać jak mąż wyszedł do pracy ale tak mi mała skopała lewy bok że nie mogłam się dobrze ułożyć już. Kłuje intensywnie więc muszę trochę posiedzieć żeby nie oszalećWik89 lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Anionka sliczne sa te pieski.Tez bym takiego chciala
Tylko sie boje ,ze za duzo szczekająAni0nka lubi tę wiadomość
-
Ja właśnie mam wrażenie że takie małe to szczekliwe i zaczepno obronne ;p ale np. Mój niby średniej wielkości A też sobie lubi na inne psy poszczekać.
U sąsiadki spaniel zostaje sam od 4 i wyje do godziny 14. Kiedyś zostawał z jej matką ale umarła i teraz mam arie operowe za ścianą prawie bez przerwy;/ właśnie wyje po raz 500 dzisiaj. Jak jej stuknę w ścianę to mam 5 minut spokoju. Oszaleć idzie ;/Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNona wrote:slodziaki pieski!!!
pije podwójne espresso.
Miesiąc bez slodyczy w tygodniu za mną, weszło w krew. Tylko w sobote lub niedzielke sięgam na spotkaniu jakims jak mnei częstują np biore 1 kawalek ciasta albo gałkę loda. Spoooko.
Co jeszcze? Probowala ktoras pgraniczyc pieczywo czy cos? Co moze pomoc.
Jem 7 rano 2 polowki kromki np z jajkiem,salata,pomidorem., 9 owoc np jablko i morela, 12 lunch np leczo, 16 podwieczorek owoc/suszone owoce. 19.30 kolacja 4 połówki kromki z czyms. Moze cos innego-na sniadanie do pracy brac owsianki/jogurt naturalny z domowym muesli-siemie lniane,orzechy. Czy ten nabiał w końcu zdrowy czy BEEEEEEEEEE
Przypominam ze wszystko jest jedzone w pracy,tylko podwieczorek z dzieckiem, kolacja wieczorem z mężem. Najlatwiej mi zmienic to co jem osobno czyli co biore do pracy.
Nona z chleba nie trzeba rezygnować, bo powinno się jeść wszystkiego po trochu, tylko bilans kaloryczny dzienny się musi zgadzać
To jest mit dietetyczny, że jak nie bedziesz jesc chleba to staną sie cuda
Węglowodany jeść trzeba, ale np. chleb możesz zastąpić jakaś kaszą albo ryżem brązowym, makaronem pelnoziarnistym.
Ja bym nie jadla teraz suszonych owoców, mają sporo cukru, a jest mnóstwo świeżych owoców. Suszone zostawilabym sobie na zimę
Na kolację robiłabym sobie wielki talerz sałatki ze świeżych warzyw i 2 kromki zamiast 4
Nabiał to zdania podzielone, bo generalnie mleko krowie dla ludzi srednio zdrowe jest. W Lidlu są np. jogurty z mleka kokosowego plantonmożna jeść
Ja zjadam jogurt naturalny zwykły też z owsianką i owocami.
Owsiankę też robię często po prostu na wodzie i dorzucam owoców sporo
Kupiłam sobie foremki z ikei do robienia lodów i robie domowe lody na patyku np. z banana i tahini (chalwowe)albo truskawka z odrobiną jogurtu nat. Pyszka
A i w domu w ogóle nie kupuję cukru, w sumie to praktycznie nic nie słodzimy.
Jak robię lemoniadę to używam do poslodzenia erytroluWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 08:21
blair., Nona lubią tę wiadomość
-
Nona wrote:Jem 7 rano 2 polowki kromki np z jajkiem,salata,pomidorem., 9 owoc np jablko i morela, 12 lunch np leczo, 16 podwieczorek owoc/suszone owoce. 19.30 kolacja 4 połówki kromki z czyms. Moze cos innego-na sniadanie do pracy brac owsianki/jogurt naturalny z domowym muesli-siemie lniane,orzechy. Czy ten nabiał w końcu zdrowy czy BEEEEEEEEEE
Ja na takiej ilości pieczywa i owoców bym tyła ekspresowo. Co najmniej jeden owoc zamieniłabym na warzywa (może do pracy np. pokroić sobie drobno ogórka, rzodkiewkę, szczypiorek, doprawić i wymieszać z jogurtem naturalnym - coś a la tzatziki?). Orzechy, nasiona itp. też są kaloryczne, nadto mogą powodować wyrzut insuliny. Kolację robiłabym bardziej białkowe - ryba/ kurczak/ indyk i sałata albo micha warzyw i do tego jakieś białko typu ser mozarella/ jajko i tuńczyk (np. sałata nicejska)/ drób.
Drugie śniadanie/ podwieczorek, a nawet kolację można spokojnie zastąpić zupą kremem - ma mniej kalorii niż to jabłko z morelą, a zdrowsze (plus błonnik). Do zupy już raczej bym nie dawała grzanek. No i można zamiast zupy na ciepło brać chłodnik (np. różne warianty z ogórka, z melona itp.) albo gazpacho.Nona lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.