Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Przedszkolanko mi baton na wieczorny posiłek nie posłużył bo na czczo 96 🙈 a łudziłam się ze może taka kolacja się nada 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 07:34
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry! 😊😊 Przedszkanko ale bym chciala byc teraz nad morzem... korzystajcie!
Arashe trzymam kxiuki, zeby nie bylo komplikacji przez te plytki i zebys juz niedlugo tulila swojego bobasa:)
Cytrynowy korzystajcie z urlopu na maxa!
U mnie juz po owu na pewno, wydaje sie, ze byla w piatek, tak mi tez wyznaczyl ovufriend, takze zaczynam znowu odliczanie do testowania. A wczoraj policzyłam, ze to juz 15cs..i przez to niestety mam z tylu glowy mysl, ze skoro 14 razy sie nie udalo, to z jakiej racji mialoby sie teraz udac.. ale staram sie tę mysl zagluszyc i nastroic pozytywnie. Na szczescie w pracy masa roboty wiec mam czym zajac glowe.
Rozumiem ze Sloneczko i teczova tez odliczaja juz do testowania?
Milego dnia!!!Cytrynowy sok, przedszkolanka:), blair. lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Hej kochane! Dziś robię research fotelików samochodowych. Na jaki model sie zdecydowałyście? Wybieracie opcje zapinaną na pasy czy raczej na bazę np. isofix? Wiem ze fotelik trzeba dopasowac do auta ale jestem ciekawa waszych typów 😊
-
Anionka i gdzie tu sprawiedliwośc?😂
Wiki to odliczamy !;*
Meggs my tez na etapie szukania,póki co brak faworyta.a
Madziorek gratuluje połowy😚Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 07:52
Wik89, Ani0nka, madziorek86 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Z radością informuję Was moje drogie koleżanki, że turlam się szczęśliwie dalej 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Meggs, my kupiliśmy Maxi Cosi Cabriofix z bazą Familyfix-można do niej wpinać też te większe fotelikimadziorek86, Wik89, Ani0nka, tęczova, Magda - mbc, Nona, Meggs, alex0806, przedszkolanka:), blair., Pestkaa, Słoneczko123 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMeggs wrote:Hej kochane! Dziś robię research fotelików samochodowych. Na jaki model sie zdecydowałyście? Wybieracie opcje zapinaną na pasy czy raczej na bazę np. isofix? Wiem ze fotelik trzeba dopasowac do auta ale jestem ciekawa waszych typów 😊
Kupowałam w sklepie 8 gwiazdek na bemowie, fajnie nam doradzili. Jakbyś tam jechała, to powiem Ci, co powiedzieć, żeby dostać zniżkę i gratisy
Maxi cosi cabriofix mi się podobał, ale że nasze dziecko ma być raczej mniejsze to pan w sklepie nam odradził, bo ten fotelik ma wkładkę niemowlęcą na duże dziecko i nie podtrzyma głowy. Na naszym wątku październikowym dziewczyna pisała, że musiała kombinować i podkładać zwijane pieluchy, żeby trzymało głowę.
Mieli w sklepie taką lalkę, co waży 3,5kg, więc można było sobie sprawdzić ile waży fotelik +dziecko, więc np. fotelik maxi cosi pebble pro mimk że mi się podobał musiał odpaść, bo bym nie miała siły go nosićWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 08:02
Meggs lubi tę wiadomość
-
Cytrynowy sok ja temperaturę mierzyłam tak po macoszemu, w sensie jak wstałam i pamiętałam to mierzyłam, w ogóle w tym cyklu zaczęłam mierzyć w 10dc, aż wstyd się przyznać ale resztę pomiarów, tak żeby mi ovu wyznaczyło owulację (musi być 6 niższych temperatur i 3 wyższe), sobie zmyśliłam 😱🙈 ale od 10dc pomiary były już prawdziwe 😉. Niemniej baaardzo mi miło za Wasze kciuki! ❤❤❤
Z testów to testowałam nowe paski do glukometru i na czczo miałam 133, sprawdziłam za chwilę raz jezszcze i było 132. Czuję się jakbym była pijana, przejście kilku kroków to taki wysiłek że w pociagu dyszałam jak bym przebiegła maraton a nie weszła po schodach. Chce mi się pić jakbym miała kaca... tak bardzo boję się cukrzycy😱 będę bardziej się pilnować i zobaczymy, może uda mi się zbić.30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
[Q,
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 14:22
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Moyeu to bardzo wysoki cukier na czczo! Trzymam kciuki aby dieta udało Ci się zbić ale może być ciężko. Idź do diabetologa. Słyszałam ze właśnie wysoki cukier w staraniach może mieć duży wpływ. Kciuki!!!😊 najwyżej insulina wyregulujesz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 08:18
-
Wiki, z takiej racji ma się udać, że mężowi się poprawiło, a Ty jesteś pierwszy cykl na aromku. U mnie chyba 20 czy 21 cs, więc mam trochę gorszą perspektywę
U mnie owu jeszcze raczej nie było, dziś temperaturę zmierzyłam (tak, wiem, jeden pomiar w cyklu o niczym nie świadczy), obawiam się, że pęcherzyki są już monstrualne, albo wręcz zmieniły się w torbiele bo strasznie boli, jak kolka warsztatu nie zamknęliśmy jednak, przelożyliśmy badania o dr W na po wyjeździe“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Beti82 wrote:Kochana bede wiedziala ok 13 czy ide
Kazal najpierw zadzwonic i sie upewnic czy ten koles ze sprzetem dojedzie.
Ale czuje cos lipe.Nie czuje ,ze pecherzyk rosnie a dzisiaj powinien miec ok 20 mm wiec taki to juz czuc
Ogolnie troche podłamana jestem.Wczoraj nawet ze starym rozmowe mielismy,ze chyba daje sobie czas do konca roku i odpuszczam
Nie bedziemy miec dziecka
My też mieliśmy wczoraj poważną rozmowę i mimo comiesięcznych porażek nie składamy broni i walczymy, nie wyobrażamy sobie nie mieć dzieckaCytrynowy sok, blair., Wik89 lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Meggs wrote:Hej kochane! Dziś robię research fotelików samochodowych. Na jaki model sie zdecydowałyście? Wybieracie opcje zapinaną na pasy czy raczej na bazę np. isofix? Wiem ze fotelik trzeba dopasowac do auta ale jestem ciekawa waszych typów 😊
My mamy maxi cosi pebble plus z bazą family fix, która pasuje też na przyszły fotelik. U siebie w aucie montuje na bazę (my mamy kubełkową kanapę) a u teścia w aucie na pasy.
Fotelik jest ciężki (sam ok. 5kg), ale ja go nie wypinam, wożę gondolę (zaleta małego stelaża).
Chcieliśmy avionauta pixela (fajny, lekki), ale nasza kanapa go odrzuciła
Dobieraliśmy w sklepie osiemgwiazdekWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 08:27
Meggs lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
My będziemy mieć Maxi Cosi Pebble Plus, używany już z pierwsza corką. W ogóle nie brałam pod uwagę jego wagi, skupiłam się na solidności. Pod koniec użytkowania razem z dzieckiem faktycznie był ciężki, ale wtedy już częściej i tak zostawał w samochodzie. Wpinaliśmy go na pasy, bo wiedziałam, że kolejnego fotela nie wezmę Maxi Cosi a baza pasuje tylko do jednego modelu 9-18. Na ten rok po prostu szkoda było mi dopłacać, skoro montaż akurat w naszym aucie był na pasy banalnie prosty - równe kanapy, długie pasy. Już w sklepie zamontowaliśmy super poprawnie, nikt nas do isofixa nie przekonywał. Wszystkim radzę udać się do dobrego sklepu z fotelikami, nie kupować przez internet ani od znajomych. Jakiego fotelika byście nie wybrały on musi być przede wszystkim dopasowany do auta.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 08:25
Meggs, Magda - mbc lubią tę wiadomość
-
[QU,
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 14:22
-
Magda, robimy zakłady? obstawiamy po 5 zł 😂
Beti, a histero Ci nie proponowała?“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”