X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Julia93 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex Ty to chyba w jakimś innym Opolu mieszkasz :D Nie wiem co Ty z tymi burzami zmyślasz haha :D
    My wczoraj cały dzień na basenie, pogoda piękna, jakos kolo 17 się zachmurzyło ale ani kropelki deszczu, ani jednego grzmocika. Dzisiaj identyczna sytuacja XD

p19ulbetrms0c424.png
    01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
  • Julia93 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki, byłaś już u tego neurologa?

p19ulbetrms0c424.png
    01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moueu heeej! Kciuki by to implantacja byla! 😊
    Co do cukru to ja zbyt sie rano zaglodzilam i bylo 168,pozniej po obiedzie 90 i po kolacji 102. Chyba jednak mi 6-7 malutkich posiłków posluzy bez obzarstwa,no zobaczymy ( a i wpadlo jablko,jutro kiwi z jogurtem i loda testuje i jak ok wszystko to sroda pizza bo taaaaaak tu pachnie😀

Teczova haha jestem za 😀
    W ogóle dziekuje Wam za rady,bo dzisiaj faktycznie mycie rąk bardzo cieplą wodą wplynelo na lepiej lecaca krew 😊 a i popijanie wody mysle ze tez miało wplyw!

Alex jestes w tym momencie okrutna i nie rozmawiam z Toba dopóki nie zjem pizzy!😂

Niķodemko wiem ze to nie ma porównania i kiepskie pocieszenie,ale tuz przed splodzeniem Poli zdechl moj ukochany chomik(bardzo to przezylam). Wmawialam sobie ze zrobil jej miejsce.. ale ja wciaz wierze ze Lucek sobie kiepskie żarty robi i zaraz wroci;*
    A i odpoczywaj!

Julka zapomniałam wspomnieć- z Pola pierwszy seks byl tuz przed porodem na rozkrecenie (tzn.proba seksu) i bylo to tak masakryczne ze teraz posucha znowu do pologu ;p

Arashe stresik jest czy juz ulga?;)

Co do pogody to u nas pieknie,ale czuje ze deszcze od Was przyjda i tyle bedzie ;p Pola dzisiaj nawet o gofrach zapomnialam tak w piachu i wodzie siedziala(brrr)i wyciagnac jej nie szlo :D ale juz padla ja nadrabiam i sama padne.

moyeu lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 28 lipca 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit:jak Kaczorowska nazwala małą bo nie doczytalam pod zdjęciami :D

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • moyeu Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko polubiłam za miłe słowa otuchy, nie za bolące kolano 😙 mój mąż czesto miewa takie bóle stawów i kości bo miał nogę złamaną, mnie z kolei na burzę boli zawsze nos, bo miałam pęknięty, więc bardzo Ci współczuję, szczególnie że nie za bardzo możesz szaleć z przeciwbólowymi 😕

Przedszkolanko, ja nie mogę uwierzyć że Ty już w zasadzie na ostatniej prostej! Przecież niedawno testowałaś! Ale ten czas zasuwa! ❤❤❤

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

30 lat 🍍 starania od II 2018
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
    ❌AMH
    IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻

👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

💉IVF💊
    IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭

💉IMMUNOLOGIA🦠
    IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
    ❌TEST IMK
    ❌TEST CBA
    ❓ANA 3
    ✅P/c przeciwplemnikowe
    ❓KIR
    ❓HLA-C

Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻
  • Lami Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moyeu, jak dobrze Cię widzieć 😘 Kciuki za cykl! Pokazuj nam tu lada dzień piękne krechy!

moyeu lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia93 wrote:
    Alex Ty to chyba w jakimś innym Opolu mieszkasz :D Nie wiem co Ty z tymi burzami zmyślasz haha :D
    My wczoraj cały dzień na basenie, pogoda piękna, jakos kolo 17 się zachmurzyło ale ani kropelki deszczu, ani jednego grzmocika. Dzisiaj identyczna sytuacja XD
    Ja jestem u rodziców od tygodnia ;) I dopiero 4 sierpnia wracam ;) tutaj lało ale już znowu cisza. Bokiem poszło ;/

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia93 wrote:
    A tak z innej beczki, byłaś już u tego neurologa?
    Byłam, nic nie mogła zrobić bo ciąża. Dostałam skierowanie na jakieś EMG czy coś takiego ale "ona nie wie czy w ciąży mozna". Także olałam i się męczę. Bo zmianie asparginu na asmag trochę lepiej więc to pewnie od niedoboru magnezu

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 28 lipca 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Nikodemko polubiłam za miłe słowa otuchy, nie za bolące kolano 😙 mój mąż czesto miewa takie bóle stawów i kości bo miał nogę złamaną, mnie z kolei na burzę boli zawsze nos, bo miałam pęknięty, więc bardzo Ci współczuję, szczególnie że nie za bardzo możesz szaleć z przeciwbólowymi 😕

Przedszkolanko, ja nie mogę uwierzyć że Ty już w zasadzie na ostatniej prostej! Przecież niedawno testowałaś! Ale ten czas zasuwa! ❤❤❤
    Oj przyznaje,że bardzo szybko mi zlecialo..chyba jeszcze nie zdążyłam się nacieszyc ;p i co prawda nie zamierzam jeszcze Olka wypuszczac z brzucha to moge juz odstąpic rezerwacje na zastępstwo za 2 tygodnie😀

Wik89, moyeu lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex na moje dostałaś skierowanie na EEG, czyli elektroencefalografia, która bada aktywność mózgu. W ciąży można, zawsze można je robić.
    A zupełnie nie pamiętam czemu masz skierowanie na to badanie? Bole głowy?

Przedszkolanko przed każdym ktg będę się stresować, ale na razie nie wiem kiedy mam kolejne, więc jestem spokojna. Jutro będę się umawiać na wizytę, bo nie wiedzieli czy nie nie zamkną, więc nie miałam umówionej.

Moje płytki krwi jeszcze nigdy nie były na tak niskim poziomie :O 84 tys. Ale raczej to magicznego progu 50 tys nie ma szans by spadły... Wtedy musieliby mi dać przed porodem koncentrat. O znieczuleniu mogę już zapomnieć tak czy siak

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona i inne koleżanki, opowiecie coś o cesarce z perspektywy czasu? Jakiej wielkości cięcie, czy faktycznie pierwsze dni tragedia?

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Julia93 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, chyba że tak bo już zaczęłam ogarniać jakie jeszcze inne Opola są w Polsce XD
    Ja coś pomyliłam, czy do neurologa miałaś iść z nadgarstkiem a nie z głową :D Zastanawiam się czy też się z jakimś lekarzem nie skonsultować, bo drętwieją mi opuszki, praktycznie bez przerwy od jakichś 3 tygodni mam zdrętwiałe. Pewnie to te zespoły cieśni nadgarstka, bo w ciąży często się zdarzają, ale nie wiem. I za każdym razem budzę się i którejś ręki nie czuję. Kiedyś mi się tak zdarzało czasami, jak na którejś np leżałam, ale teraz za każdym razem co wstaję na siku, czyli tak z 7 razy na noc XD Myślę że to przez to popuchnięte ciało takie uciski na nerwy są.

Przedszkolanko powiem Ci że mnie pocieszyłaś, miewam wyrzuty sumienia. Niedobra żona nie dopuszcza męża w sumie bez wskazań przez całą ciążę. Bidny :P A powiedz mi, udało Ci się Polę tym seksem wypędzić?:P

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

p19ulbetrms0c424.png
  • Julia93 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami ja może cięcia osobiście nie miałam, ale samopoczucie po nim jest kwestią bardzo indywizualną. Niektóre kobiety znoszą bardzo dobrze i po pionizacji prawie śmigają, a u niektórych bardzo ciężko idzie. Są kobiety które jeszcze wiele miesięcy coś tam w bliźnie pobolewa, ciągnie. Dużo jest różnych aspektów które mają na to wpływ. Tak samo bardzo różnie jest z gojeniem rany, czy samą jej wielkością. Zazwyczaj blizna jest na jakieś kilkanaście cm, ale to też zależy od lekarza i od sytuacj położniczej, czasem trzeba zrobić większe nacięcie.

Lami lubi tę wiadomość

p19ulbetrms0c424.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EMG to badanie, coś z miesniami. Ale olewam, zrobię po porodzie. Mój gin stwierdził że to od ucisku na kręgosłup i opuchnięcie właśnie, bo zdarza się głównie jak jest upał. Jak był chłodek to ręką mi nie drętwiała. A teraz znowu skwar i mrowi.
    Bo poszłam do neurologa ze skierowania rodzinnej, ale w sumie wszystkie elektrolity wyszły mi słabo i magnez poniżej normy. Więc pewnie to Plus nacisk na kręgosłup i dlatego drętwieje.
    Jejku Arashe to ci te płytki poleciały. Ja miałam ostatnio coś koło 280 tyś czy jakoś tak.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami ja się właśnie waham czy po cc próbować sn. Cc to jednak poważna operacja. Ja ogólnie czułam się dobrze, miejsce cięcia boli ale u mnie nie było tragedii. Ból do zniesienia, zdecydowanie bardziej boli sn 😁

Jak mi ginka da zielone światło, to CHYBA spróbuję. Chciałabym być po porodzie na chodzie, i szybko wrócić do aktywności. A po cc to pół roku lekko będę musiała odczekać.

Lami lubi tę wiadomość

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykrakałam sobie tego siniaka... Po dzisiejszym kłuciu wyszedł spory 😞

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • Cytrynowy sok Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 11:04

moyeu lubi tę wiadomość

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 03:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Nona i inne koleżanki, opowiecie coś o cesarce z perspektywy czasu? Jakiej wielkości cięcie, czy faktycznie pierwsze dni tragedia?

Ja rodziłam na początku sn z zzo i wolałabym tak urodzić, mimo że cc to nie jest tragedia bólowa.
    Cieżko było przez pierwsze 2 doby (już na normalnej sali), potem z dnia na dzień lepiej. Trzeba dużo chodzić i starać się prostować. Blizna u mnie okej. Nieduża, majtki zakrywają, szybko się wygoiła. 5.08 idę do uroginefizjo i zaczynam ją mobilizować, wtedy napiszę więcej :)

Duży minus Cc to zakaz dzwigania i aktywnosci sportowej czasem nawet b.dlugo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 03:04

Lami lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 03:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko123 wrote:
    Wykrakałam sobie tego siniaka... Po dzisiejszym kłuciu wyszedł spory 😞
    Spokojnie, wprawisz się 😘 te siniaki są nieuniknione, niestety :(

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021

Wysłany: 29 lipca 2019, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    chciałam dac dziecku sie wyspać to wstała pierwsza😂

Julia niestety nie ;p Pola byla punktualna i nic jej nie wygonilo 😀 ale zdecydowanie poród ułatwila aktywnosc,liscie malin i bujanie na pilce 😀

Oj ja teź na sn licze,mam zamiar szybko wrócić do aktywności ;)
    Milego dnia kobietki 😚 zjem dzisiaj za Was nadmorskiego loda😋

Aa i odnośnie cukru to czytalam wczoraj,że może tak byc,że np.są one lepsze po pizzy niź jakims super zdrowym daniu. Metoda prób co akurat słuzy nam 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 06:53

Cytrynowy sok, blair. lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 1300 1301 1302 1303 1304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ