Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Lami wrote:Anhydra, wszystkie wiemy i i tak robimy. Ty też robiłaś i porównywałaś
Te trzy tygodnie od pierwszego testu są najtrudniejsze, bo jesteśmy w wielkiej niewiadomej. Trudno zacisnąć zęby, no ale trzeba wytrwać odliczać. Ja też po pierwszej becie miałam uczucie pustki. Później się zaczęły jakieś objawy, których się bałam, bo brzuch miesiączkowo bolał. A później zniknęły, więc bałam się podwójnie, że po wszystkim. Nie uniknie tego żadna z nas, niestetyTrzeba by przypadkiem dowiedzieć się o ciąży będąc w 3-4 miesiącu.
I Niezapominajko - mama ma rację. Można sobie pozwolić na słabość, ale teraz wdech i wydech, obejmij brzuszek, powiedz, że wierzysz, że za kilka dni zobaczysz pięknie bijące serduszko Twojej fasolki.
Ja porównywałam tylko od 10 do 12 dpo (czyli do wartości 120- bo u mnie na poczatku jeszcze był problem czy to nie wyplukujacy się ovitrell). W sumie w tej ciaży zrobiłam 3 testy. Po zobaczeniu przyzwoitej i nie budzacej watpliwosci kreski testów już nie robilam, bo poszłam od razu na betę.speakyourmind93 lubi tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Anh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 09:49
-
Niezapominajka2 wrote:Boże! Aż zwróciłam dzisiaj uwagę, że mocz jakiś mętny! Wcześniej w tym kieliszku plastikowym, do którego go zbieram był klarowny.
Słuchajcie, ja wcześniej też wszystkim nowym ciężarnym pisałam - spokojnie, nerwy teraz nie pomogą, na tym etapie na nic nie masz wpływu, trzeba czekać, nie zakładaj z góry najgorszych scenariuszy...
Przecież ja tego wszystkiego jestem świadoma. Pamiętasz Anhydra, jak Ty na podstawie testów oceniałaś, czy beta rośnie? Ja pamiętami sama wtedy napisałaś, że niby wiesz, ale od pozytywnego testu 90% styków w mózgu się przepala i jest koniec. Zero logicznego myślenia, tylko nieuzasadniona panika.
Wybaczcie mi, obojętnie jaki będzie finał, każdej w końcu mija ta schiza.
Ja to wszystko rozumiem, w sensie Twoje obawy tylko staram się przedstawić Twoim Stykom w głowieargumenty aby łatwiej Ci było przetrwać ten czas do 15
. Ja obstawiam betę 1300
Niezapominajka2 lubi tę wiadomość
Beti82 wrote:Anhydra kochanie powiedz mi kiedy Ty robilas test po ovitrelle? Wiem,ze za pierwszym razem sie udalo ale jak to zaplanowac? Sprawdzac testy czy robia sie jasniejsze? isc na bete? ale kiedy? po 14 dniach? Kiedy wiadomo ,ze beta pozytywna to ciaza a nie ovitrelle czy pregnyl ?
Ja robiłam pierwszy test dokładnie 12 dni po podaniu ovitrell i była bardzo jasniutka kreska i chyba dzień później (trochę sciemniala i wtedy mogłam podejrzewać że to ciaża). Ale nadal to były bardzo słabe kreski- teraz z perspektywy wychodzi, że ten pierwszy test pozytywny był ok 10 dnia od zapłodnienia.Beti82 lubi tę wiadomość
[Q
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 21:39
-
Beti82 wrote:No nic bede sikac na te nordy felerne co mi zostaly
od 10 dpo
Beti jak będziesz miała jakieś pytania to pisz na priv. Nie chce się tutaj Dziewczynom niepotrzebnie wtrącać w wątek.
Trzymam kciuki za Was wszystkie ❤ dbajcie o siebie.
Anhydra wrote:Beti jak będziesz miała jakieś pytania to pisz na priv. Nie chce się tutaj Dziewczynom niepotrzebnie wtrącać w wątek
.
Trzymam kciuki za Was wszystkie ❤ dbajcie o siebie.
Lami lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anionka - cudownie
Moj dzien zaczal sie potwornym bolem kregoslupa, maz podnosil mnie z lozka. No i dostalismy zdjecie wczoraj urodzonego dzidziusia od naszych przyjaciol... sliczny, ale zaklulo mnie w sercu
Temperatura skacze jak szalona, ten wykres to cos dziwnego. Dzis spadla z 36,61 z 36,32. Zmierzona o tej samej porze, w tym samym miejscu... Juz oczywiscie wpisalam w google czy takie wahania cos moga znaczyc i wychodzi na to, ze albo nic, albo cykl bezowulacyjny. -
[QU
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 09:49
Ani0nka, Biegającą-mama lubią tę wiadomość
-
Niezapominajko mam ogromną nadzieję ze intuicja Cie jednak zawiedzie tym razem. Ale wiem co czujesz. Ja po nasikaniu na drugi test i zobaczeniu drugiej kreski wiedziałam już ze jest coś nie tak. No nie wiem, po prostu to czułam. Po prostu wiedziałam ze beta nie urosła. Jak glupio to nie brzmi...
Wierze jednak niezmniennie ze u Ciebie kochana sytuacja będzie inna. Będę czekać na wieści od Ciebie cały dzień! Ściskam Cie mocno! -
Niezapominajko i dobrze,że zrobiłas bete. Jestem nadal dobrej myśli!
Anionka gratuluje!!
Ja spałam do 9,jestem po sniadaniu i sie obijam a mąż sprzata ;p za oknem wiosna,pózniej może sie przejde.
Wybrałam torta dla Poli i zamawiamy u Pani która piecze z naturalnych składników,bo tak to nie wiem na jaki trafimy a tu sama wszystko wybieram (truskawka i czekolada,z misiem i balonami,z mascarpone )
Witam sie w 8 tygodniu
Monia jak Julka?Lami, Ani0nka, speakyourmind93, blair. lubią tę wiadomość
-
Nie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 09:50
-
nick nieaktualnyBeti82 wrote:Nie wiem czy Wam pisalam ale chce okłamac rodzinnego ,ze w ciazy jestem
Moge mu bete nawet z grudnia pokazac hahah i powiem,ze juz jedno poronienie mialam wczesniej i teraz mam brac heparyne cala ciaze.Zabiore nawet to opakowanie co mam.I powiem,ze konczy mi sie a moja gin sie rozchorowala i nie ma mi kto recepty wystawic.A polozna nie wystawia ( to akurat prawda) Wtedy wystarczy ,ze On mi raz wystawi i juz pozniej moge chodzic tylko do rejestracji po recepty.No pytanie jeszcze czy mi wystawi refundowana .Bo jak nie to dziekuje bardzo
ale spróbować warto
-
[QUO
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 21:39