X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • madziorek86 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2020, 23:55

Arashe lubi tę wiadomość

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie odnośnie testu na mutacje. Czy któraś z was może mi pomóc? Chodzi o to, czy robiąc wymaz muszę na ten sam dzień zamówić kuriera, czy nic się nie stanie, gdy pobiorę wymaz jutro, a próbki wyślę w środę?

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
    07.2025 💔 cb
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tere-fere wrote:

Kijanko, z ciekawości jakie miałaś krwiaki w ciążach?
    Masz stwierdzoną trombofilie?
    Ja miałam z Basią 2, ale pozakosmówkowe 10x10 i 10x30mm, a w tej ciąży 25x80mm w kosmówce i część urwał.
    Trombofilii nie badałam, ale po tym wczorajszym skrzepie jestem na 100% przekonana, że do końca tego roku napewno zrobię badania wszystkie 😊

W pierwszej ciąży miałam krwiaka coś koło 58mmx 25mm x 10mm. Początkowo nawet nie odklejał kosmówki, wszystko szło w dobrym kierunku, nawet wypuścili mnie ze szpitala, ale niestety w domu krwiak postanowił się gwałtownie opróżnić i pociągnął za sobą płód. Przynajmniej taka wersja wydarzeń wydaje się być najbardziej prawdopodobna, bo nie robiłam wtedy badań płodu pod kątem wad genetycznych.
    W tej ciąży miałam mniejszego krwiaka, miał na początku 30mmx 6mm, potem się przeorganizował i miał 1 cm x 2 cm. Na prenatalnym USG już śladu po nim nie było.

Badania w kierunku trombofilii zrobiłam niedawno. Zaczęłam analizować, że raz krwiaki, dwa APTT badane kilkukrotnie (wprawdzie zawsze w ciąży lub tuż po stwierdzeniu obumarcia płodu) w dolnej granicy normy lub poniżej, trzy że żylaki w rodzinie, a u mnie przy miesiączkach od zawsze dużo skrzepów. Wyszło mi tylko PAI-1 4G hetero. Oprócz tego trochę bez sensu próbowałam robić biochemię: d-dimery, białko C i S, czasy APTT, PT i TT. D-dimery oczywiście podwyższone, ale to akurat ciąża. Na czwartek mam umówionego hematologa i zobaczymy, co mi powie.

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek - nie musi to byc tego samego dnia, nie pamietam dokladnie ile maksymalnie czasu moze minac od pobrania wymazu do wysylki, ale dosc dlugo. Pewnie jest gdzies na stronie :)
    Strasznie mi dzis przykro... Przez sytuacje Beti, przez to, ze Lami sie martwi... Wierzylam, ze to juz koniec zlych wiesci.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • blair. Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 23:43

• Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co mam robić 😞 Te plecy bolą mnie coraz bardziej i to tak jakoś dziwnie, bo bardziej z jednej strony. Zaczynam się martwić 😞

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Blair 🙂
    Dziękuję Nikodemko 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2019, 16:00

blair. lubi tę wiadomość

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
    07.2025 💔 cb
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko jak bardzo się martwisz to podejdź na IP, powiedz że masz mocne bóle.

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wycieczka odwołana ;( jakbym wiedziała to nie jechałabym w tym skwarze. Nagle im się zrobiło od 14 oblężenie porodówki i sal poporodowych, nie mają co pokazać i odwołane. Druga grupa na 18 ale też nie może zagwarantować że coś się zwolni. No nic, zostaje zwiedzanie od środka za niedługo;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:57

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, nadrobiłam Was . W końcu mam też w tymczasowym miejscu zamieszkania Internet na komputerze a nie na komórce.
    Beti, bardzo mi przykro. Daj sobie czas, ale nie poddawaj się. Ciąża była, wiadomo więc, że jesteś w stanie w nią naturalnie zajść. Obumarcie na tym etapie to mogła być przypadkowa wada, na którą leki nie miały wpływu. Rozumiem Cię, że nie masz siły teraz czytać wątku. Daj sobie czas na wszystko. Wróć, jak będziesz gotowa. Jeśli chodzi o ciążę, to tak jak napisała Madziorek – nie takie cuda się zdarzały! Powiem Ci, że u mnie pierwsza ciąża (którą nota bene straciłam) była po 4 latach starań. Po drodze było sporo łez i emocjonalnego rollercoastera, ale warto było czekać. Czy i ile po drodze było ciąż utraconych na bardzo wczesnym etapie, nie wiem, bo po pierwszych 6 miesiącach niepowodzeń powiedziałam sobie, że testy robię od 3 dnia spóźnionej miesiączki.
    Szczęściaro, u mnie też ruchy były widoczne dość wcześnie. Poczułam w 16 tc, zobaczyłam w 18tc. Uroki łożyska na tylnej ścianie 
    Nikodemko, i ja życzę Tobie i mężowi udanej rocznicy. Cieszcie się sobą i dzieciątkiem! Objawami się nie przejmuj, one raz są, raz ich nie ma. A mniejszy czy większy brzuch na tym etapie nie ma nic wspólnego z rozwojem ciąży, tylko z pracą jelit.
    Lami, Arashe, trzymam kciuki!
    Też uwielbiam Bielsko. W czasach, kiedy realizowałam się jako biegaczka górska, chciałam koniecznie tam zamieszkać, ale ostatecznie rzeczywistość nas pokonała, bo zarówno ja jak i małżonek nie możemy od tak zmienić miejsca zamieszkania z uwagi na pracę. Z Łodzi kiedyś dojeżdżałam tam w niecałe 3 godziny. Ale to było zanim rozpoczęto prace budowlane pod Częstochową.
    Ja się urodziłam z wagą 2450 gramów i podobnie jak u Nikodemki położne bardzo niemiło potraktowały moją mamę. Jako że brakowało mi tych 50 gramów, zostałam zabrana do inkubatorka. Położne po kilku godzinach stwierdziły jednak, że niepotrzebnie im ten inkubator zajmuję, bo jestem silna, tylko mała. Moja córeczka obecnie wagowo jest gdzieś w 41-42 centylu. Nogi ma długie, a pozostałe wymiary gdzieś poniżej 50 centyla.

Arashe, Nikodemka lubią tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:57

• Lami Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę pospałam, taka pogoda dzisiaj. Lekarz po USG wziął mnie jeszcze na badania, więc szyjka skrócona, ale zamknięta. Powiedział tylko, że wygląda to na hipotrofie kiedy porównuje się z wymiarami z połówkowych i 3 trymestru, chociaż przepływy i wszystko wygląda ok, wody też ok. Nie znam dokładnych parametrów, a nie chce od razu lecieć po wgląd do karty. Zobaczymy co usłyszę na wieczornym obchodzie. Tylko tyle ten lekarz powiedział, że zobaczymy jutro, i że z USG waga jest nieprawidłowością. Panie położne i w ogóle wszyscy są tu bardzo mili, wiecie, tak że naprawdę człowiek czuje się spokojnie. Ten lekarz, który mnie tu dzisiaj przyjął, to już mnie nie pamiętał za bardzo, więc w zasadzie myślę, że nie będzie też pamiętał, że miał mi zrobić cesarkę w czwartek 😂 A znowu prowadzący lekarz z patologii ciąży wspomniał o tym, że wolałby rozwiązać w skończonym 39tc, ale to jeszcze było przed USG. Więc jeszcze na nic się nie nastawiam, dobrze, że tu jestem i pod kontrolą i tyle.
    No i wiadomo - dziękuję Wam za słowa otuchy, wiem, że musi być dobrze. Po prostu Ninka chce więcej ubranek, bo nie ma niczego na 52 i kilka tylko na 56. Szczerze to zastanawiam się czy to nie przez te niskie cukry? Kark, to z Kajtusiem właśnie miałaś też takie niskie?

Słoneczko, jeśli się niepokoisz podjedź na IP, lepiej być u lekarza 3 razy za dużo niż raz za mało.

Magda, coś udało się załatwić z hematologiem? Jak się czujesz teraz na zastrzykach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2019, 17:10

Kijanka, blair., madziorek86, Arashe lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 14:35

❤💙❤💙
  • blair. Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 23:44

tere-fere lubi tę wiadomość

• Wik89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami to dobrze, ze jestes tam i czujesz sie zaopiekowana. Ninka na pewno przyjdzie na swiat cala i zdrowa, dobrze, ze maja Was na oku teraz, na koncowce

U mnie dzis 12 dc i bylam na monicie, pecherzyk dominujacy na lewym jajniku ma 15x17mm, w zeszlym cyklu na letrozolu juz 11dc mial 20x17... no ale gin mowi ze ok, endo ladne, w srode mam zrobic zastrzyk ovitrelle. Jak w tym cyklu nie wyjdzie to kolejny cykl naturalny i w miedzyczasie robimy badania potrzebne do inseminacji, w pazdzierniku robimy pierwsza probe iui. Takze plan jest. Poza tym przeziebilam sie na urlopie i dzis czuje sie okropnie, rozlozylo mnie, moze dlatego pecherzyki slabiej rosly mimo stymulacji

Nikodemka, Słoneczko123, Arashe, Dośka, blair., Nona, Niezapominajka2 lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko, nie ma tego złego, znalazłam kilka fajnych rzeczy :P

Nikodemko, kochajcie się, teraz już w trójkę, każdego dnia coraz mocniej 😘

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Pizzova 😘 Swietowanie przekladamy chyba na po wizycie... Ja dzis totalnie nie w nastroju.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko drobna to byłam, ale to niestety nie zostaje na starość ;)
    Ja leżałam na wcześniakach przez tą wagę ale dobrze się stało, bo na noworodkach chyba żółtaczka wtedy panowała i mnie ominęło. Po 10 dniach (bo tyle dawniej trzymali po cesarce) mama wyszła ze mną do domu. Ja ogólnie jako małe dziecko byłam bardzo drobna. W wieku 2 lat ważyłam 9kg (mój bratanek 9 ważył jak miał rok), ale miałam jakieś problemy z trawieniem, dostawałam długo leki.

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Dziękuję Pizzova 😘 Swietowanie przekladamy chyba na po wizycie... Ja dzis totalnie nie w nastroju.
    Właśnie, morza pizzy Wam życzę 🤤🍕
    Kiedy wizyta, bo nie pamiętam? Wtedy poświętujecie podwójnie 😘

Nikodemka, tere-fere lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
‹‹ 1500 1501 1502 1503 1504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ