X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Po prostu macica jest obkurczona, sama widzialam to na usg. Wszystko jest tak jakby scisniete, dziecko nie ma miejsca, zeby sie ruszac, jest tak jakby podkulone, dlatego nie dalo sie go nawet zmierzyc. To nie sa skurcze tylko po prostu tak jakby obkurczona macica... jestem przerazona. Boje sie, ze to po tych lekach na opryszczke :(
    Poczekaj poczekaj. A co na to lekarz? Co powiedział? Bo przecież robił usg? Co z wodami płodowymi?

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszko dobre wieści. Rozwarcie jest więc w pogotowiu. Kichniesz i będzie po sprawie :) 😍

Nikodemka, blair., przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie mowil o wodach plodowych. Powiedzial, ze po prostu mam skurcz macicy, ze mam wziac nospe, duphaston i przyjsc w poniedzialek. Mowi, ze to sie zdarza, jak zapytalam o przyczyny to kazal mi sie uspokoic. Tylko jak mam byc spokojna, jak nie wiem co to do cholery jest? Mysle, ze gdyby sytuacja byla powazna polozylby mnie do szpitala, mam nadzieje. Boje sie.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko napewno gdyby to bylo powazne i Wam zagrazalo to juz bys miala skierowanie do szpitala..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Nic nie mowil o wodach plodowych. Powiedzial, ze po prostu mam skurcz macicy, ze mam wziac nospe, duphaston i przyjsc w poniedzialek. Mowi, ze to sie zdarza, jak zapytalam o przyczyny to kazal mi sie uspokoic. Tylko jak mam byc spokojna, jak nie wiem co to do cholery jest? Mysle, ze gdyby sytuacja byla powazna polozylby mnie do szpitala, mam nadzieje. Boje sie.
    Kochana gdyby to było coś niepokojącego, martwiącego i jakiekolwiek ryzyko czegoś złego to na pewno by Ci powiedział. Lekarze nie owijają w bawełnę, jak dzieje się coś złego, tylko po prostu przekazują, jak się ma sytuacja. Skierowałby Cię wtedy na pewno do szpitala.

My sobie zazwyczaj dorabiamy w głowie sporo do całej sytuacji i się zamartwiamy bez sensu. Także głowa do góry, odpoczywaj, dużo pij wody, bierz leki i spokojnie czekaj do poniedziałku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 18:06

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygladalo to strasznie... Dziecko bylo tak scisniete jakby w ogole nie mialo miejsca zeby sie ruszac :( Czekam do poniedzialku, nie mam wyjscia, ale nie jestem spokojna.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko jestem pewna ze jak byłoby to coś zlego to dr tak po prostu by Cie nie wypuścił do domu. Widocznie to sie zdarza. My same mogłyśmy to mieć nawet o tym niewiedząc... wez nospe i odpoczywaj sobie. A w poniedziałek wrócisz z dobrymi wiadomościami z wizyty 😊

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, lekarz musi informować wprost co się dzieje, nawet jeśli nie są to dobre wieści. Więc skoro powiedział, że to normalne i się zdarza, to nie martw się. W końcu to mięsień i skurcz nie jest niczym dziwnym. W poniedziałek wszystko będzie dobrze i zobaczymy ile malutki mierzy 🙂

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko nie słyszałam o czymś takim ale jak dziewczyny piszą pewnie nie groźne. Gin na pewno nie puściłby Ciebie do domu jakby coś było nie tak. Nie stresuj się w poniedziałek wszystko powinno się wyjaśnić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 18:23

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby któraś chciała kod na H&M to jest 20% do 22.09 za zakupy online za min 150 zł. Kod to 9891

madziorek86 lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu jak ja sie stresuje jutrzejsza wizyta. Masakra. Dobrze ze ide rano.
    Jak ona mi jutro cisnienie zmierzy to zawalu dostanie.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę tak czytam o Sunshine i Przedszko i żałuje ze mnie nikt nie chce oglądać dziś miałam iść do położnej ale powiedziała ze skoro nic tam nie czuje to nie ma sensu przychodzić tal wcześnie wiec teraz najszybciej wizyta u lekarza we wtorek po l4.
    W sumie mam tyle rzeczy zaplanowanych na przyszły tydz ze mogłabym rodzic tak po 26 hehe, chociaż plecy bolą w opór ciężko mi już bardzo na plusie 15-16kg

Beti ale byś im wszystkim psikusa zrobiła trzymam po cichu kciuki.

Nikodemko mam nadzieje ze pomoże nospa i w pon będzie ok.

Beti82, przedszkolanka:), sunshine03 lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:37

przedszkolanka:), sunshine03, Biegającą-mama lubią tę wiadomość

• Pestkaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti no żeś dziś pojechała z tym testem :D powtórzę za dziewczynami - siedzę cicho, jaram się i zaciskam kciuki!!! Jeah!!

Wik trzymam kciuki za kolejne kroki :*

Oczywiście po drodze nadrabiając, nie pominęłam żadnego zdjęcia (uwielbiam wszystkie, które tu wklejacie :)) Meggs i Kijanka, śliczne brzuszkowe bąbelki. Alex i Domi, wasze pozabrzuszkowe bąbelki to dosłownie cukiereczki, przesłodkie maleństwa. Szczęściara i Olivkowa, urocze brzuszki. Za to zdjęcia z monitoringów 😅 Najlepszy Beti komentarz „no piękna kreska!”😁 haha nigdzie indziej, tylko tu, można się tyle ciekawego i miłego dowiedzieć o swojej macicy!

Sunshine i przedszko no to jesteśmy dokładnie w tym samym punkcie ;) Miękko, krótko, rozwarcie na palucha. U mnie główka małego już jakiś czas niziutko i dla przykładu braku sensu pomiarów: w piątek waga 2400g, a w pon w szpitalu inny lekarz, inny sprzęt, waga ponad 3100g 🤦‍♀

Nikodemko jeśli byłoby to coś groźnego na pewno lekarz nie pozwoliłby Ci od tak wrócić do domu. Będzie dobrze :*

Niezapominajko a Ty jak po wizycie?

Beti82, sunshine03, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:37

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, ze po prostu trafilam na usg na taki moment, a zdarza sie on kazdej... tak sobie to tlumacze. Jeszcze 9 dni temu wszystko bylo dobrze. I juz zdecydowalam, ze od listopada przenosze sie do doktora W.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko daje tylko cynk ze dr W 28 pazdziernika zaczyna urlop 😊 na pewno w tym okresie będę rodzić no bo jakby inaczej 😋

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka2 wrote:
    Sunshine, Pestka, Przedszkolanka, rzepakowe, kozgo i Monia - wszystkie prawie na raz się wysypiecie. A wtedy ja narobie w gacie z nerwów. Ale umowie się z Anionką i razem urodzimy 14.10 😊 Anionka jak prasowanie?

Nikodemko ja też o czymś takim nie słyszałam nigdy. Ale jeśli Lekarz nic nie powiedział to nie może być bardzo źle, tak jak dziewczyny mówią - gdyby było, gdzieś by Cię pewnie skierował.
    ja robilam w gacie z nerwów, jak się wysypały Lami, Kark i Alex :D ale na szczęście bobas dał mi trochę czasu na oswojenie się z myślą o porodzie hehe :D

najważniejsze, że wieści z wizyty dobre! Biopsja to pewnie tylko formalność :)

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs - zapisalam sie wlasnie na 21 pazdziernika. Wikus na pewno na niego poczeka, zobaczysz.

Meggs, Beti82 lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie daruje chyba te walke o sn. Podczas wygibasow w kapieli , depilacja i te sprawy sie tak przekrecilam i troche jakby zaczelo mnie szczypac z boku blizny. Jak sie wyproscilam to przestalom wystraszylam sie i chyba se daruje..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1712 1713 1714 1715 1716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ