Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Uwaga żalpost...
Nasz stolarz oczywiście pochrzanił zamówienie.
Jesteśmy wściekli, bo raz że dostarczył nam zamówienie niekompletne (2 rzeczy z 4), to w tych dwóch znaleźliśmy aż 11 niezgodności z projektem. Kurna no, nie po to mój mąż siedział dwa dni nad rysunkami technicznymi, żeby stolarz sobie na nie rzucił okiem i zrobił meble "mniej więcej".
Nie mówiąc już o tym, że rysunek od jednego z mebli zagubił (tego niedostarczonego). Na jutro mamy mu zrobić drugi rysunek.
Coś pecha mamy przy tym remoncie. -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:25
Biegającą-mama, blair., tęczova, madziorek86, Kijanka, Dośka, Meggs, Wik89, Arashe, Szczęściara, Nona, Słoneczko123, Nikodemka, OlivkowaMama, Beti82, alex0806, talku, przedszkolanka:), Magda - mbc, Domi_tur, Cytrynowy sok, Pestkaa, sunshine03 lubią tę wiadomość
-
Za pół godziny pierwsze kąpanie- jakieś rady co powinnam i jak aby to nie był koszmar? Co Wam pomogło, i co z powiem. BŁAGAM PISZCIE ❤️❤️❤️
Wik89 lubi tę wiadomość
-
Kochana nie masz niestety wielkiego wpływu na to czy będzie to koszmar czy nie
Szymkowi dopiero po 4 tygodniach się spodobało choć nic nie zmieniliśmy
Ale pomagała pielucha tetrowa zmoczona, którą kladlismy na brzuszek żeby nie było mu zimno. Spokojne ruchy, powolne wkładanie do wanienki będzie git:)
Napisz nam coś w ogóle o porodzie i jak się macieAni0nka lubi tę wiadomość
-
Niezapominajko, a dlaczego poród SN po terminie miałby nie być u Ciebie możliwy? Pamiętam, że mieliście podejrzenie hipotrofii i problemów z przepływami, ale ostatecznie wyszło chyba tylko, że dziecko jest z tych mniejszych? Ja się założę, że niespełna za cztery tygodnie będę dokładnie w takiej samej sytuacji jak Ty. Niestety tak to już jest, że ktoś rodzi przed terminem, aby po terminie urodził ktoś...
Nie mam żadnego doświadczenia z porodem, ale to ponoć nie zawsze jest tak, że poród jest poprzedzony jakimiś większymi objawami. Pewnie Ty jesteś z tych, które po prostu pewnego dnia zaczynają rodzić.
Co do mebli, to na razie napisaliśmy stolarzowi maila z wymienieniem usterek i niezgodności z projektem. Czekamy, aż się ustosunkuje. Kurde no, naprawdę myślałam, że w końcu przestaniemy żyć na walizkach i kartonach. Źli jesteśmy na siebie, że podczas dostawy mieliśmy dobry humor i radośnie z panami gawędziliśmy, zamiast od razu porządnie przyjrzeć się tym meblom. Bo połowę z tych usterek mogliśmy zauważyć od razu.
Jak do niego dzwoniliśmy, to stwierdził, że w projekcie były rzeczy niemożliwe do wykonania. No szkoda, że nam tego od razu nie powiedział, a najpóźniej na etapie realizacji zamówienia. Nawet pod kątem dziecka jest źle, bo w witrynce do jadalni chcieliśmy dolną szafkę i szufladę zamykane na klucz. Oczywiście panu się zapomniało.
Koniec żalpostu. -
Anionka musisz Poprostu przetestować co lubi twoje dziecko. Moje lubią jak jest bardzo ciepło w łazience i woda cieplejsza niż zalecana o te 3-5 stopni , plus zawsze tej wody jest tyle by przykryć brzuszek główkę tylko trzymam ponad ale uszka moczę, moja Hanka od pierwszej kąpieli uwielbia , cieszy się jak już ja rozbieram przed , ale po 5 min już jej się nudzi 😉
Ani0nka lubi tę wiadomość
-
Moja też lubi kąpiel, choć pierwsza jej nie pasowała, bo woda była za chłodna, i tak jak u Biegajacej woli cieplejsza, poza tym lubi jak nie jest od razu po jedzeniu, no i najpewniej moja czuje się na gąbce, choć wiem, że jest dużo przeciwników gąbki.
-
Lami, ale buce, brak słów... Oczywiscie, ze to nie moze tak wygladac, ze ktos kto nie ma komorki decyduje, ze postawi sobie wozek przed Twoja komorka, przez co Ty musisz go przestawiac aby sie dostac do komorki. Co za bezsens, nawet nie rozumiem jak to mozliwe, ze nie zareagowali na te Twoje prosby na kartkach. A popisanie samochodu - żenada. Bardzo dobrze, ze to zgłosilas.
Anionka powodzenia 😍
Blair no to super, trzymam kciuki!II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
nick nieaktualnyDziewczyny, czy któraś stymulowała się sama clo? Sama, to znaczy bez monitoringu? Ja miałam raz cykl stymulowany clo, ale właśnie z monitoringiem, tak że byłam w 3 DC, potem 11, 13,16,19 DC. To jest 5 wizyt. Pomijajac już koszt każdej wizyty, na której dowiadywałam się jak rosną pęcherzyki i czy pękają, to sporo czasu zajmuje dojechanie i powrót z kliniki (cały Kraków w korkach+ czekanie to jakieś 4-5 godzin). Pomyślałam sobie że zrobię sobie sama bezstresową stymulacje bez podglądu. Myślicie że to dobry pomysł? Jutro 1 DC.
-
fiorella82 wrote:Dziewczyny, czy któraś stymulowała się sama clo? Sama, to znaczy bez monitoringu? Ja miałam raz cykl stymulowany clo, ale właśnie z monitoringiem, tak że byłam w 3 DC, potem 11, 13,16,19 DC. To jest 5 wizyt. Pomijajac już koszt każdej wizyty, na której dowiadywałam się jak rosną pęcherzyki i czy pękają, to sporo czasu zajmuje dojechanie i powrót z kliniki (cały Kraków w korkach+ czekanie to jakieś 4-5 godzin). Pomyślałam sobie że zrobię sobie sama bezstresową stymulacje bez podglądu. Myślicie że to dobry pomysł? Jutro 1 DC.
fiorella82 lubi tę wiadomość
-
fiorella82 wrote:Dziewczyny, czy któraś stymulowała się sama clo? Sama, to znaczy bez monitoringu? Ja miałam raz cykl stymulowany clo, ale właśnie z monitoringiem, tak że byłam w 3 DC, potem 11, 13,16,19 DC. To jest 5 wizyt. Pomijajac już koszt każdej wizyty, na której dowiadywałam się jak rosną pęcherzyki i czy pękają, to sporo czasu zajmuje dojechanie i powrót z kliniki (cały Kraków w korkach+ czekanie to jakieś 4-5 godzin). Pomyślałam sobie że zrobię sobie sama bezstresową stymulacje bez podglądu. Myślicie że to dobry pomysł? Jutro 1 DC.
fiorella82 lubi tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
fiorella82 wrote:Super, dzięki, uspokoilyscie mnie. Nigdy nie miałam torbieli, pęcherzyki pękały przy każdym monitoringu, a miałam ich kilka. Tak że jest plan na kolejny cykl. 3-7 DC po 1 tabletce, tak?
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Beti82 wrote:Fiorelka jezeli nie musisz podawac zastrzyku bo samo ladnie peka to mozesz tak zrobic 😉Bedziesz musiala owu wyczuc po bolu jajników
Proponuję nie po bólu, a po wynikach estradiolu i LH. Ja tak właśnie zaszłam w szczęśliwym cyklu
Czyli na 2-3 dni przed domniemaną owulacją badasz te dwa hormony, potem następnego dnia lub po 48 h aż wyłapiesz pik LH i wiesz kiedy działać/ podać zastrzyk. Badanie e2 pozwala też ocenić ile pęcherzyków się tam mogło pojawić.Magda - mbc lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Fiorella, ja mialam 4 cykle w ten sposob, ze bralam clo od 5 do 9 dc, okolo 9-11 dnia cyklu monit (pisalam sms do lekarza i wyznaczal, kiedy mam przyjsc), na monicie obliczal, kiedy mam wziac zastrzyk na pekniecie i od kiedy mam brac dupka, i tyle. Ok, fakt ze w ciaze nie zaszlam
ale u nas problem męski. A cykle mialam ok, owu raz potwierdzona na usg ok 21 dnia cyklu, w pozostalych wypadkach po innych objawach jestem na 99 proc. pewna, ze owu byla (wiadomo, ze bez usg po terminie owu trudno na 100 procent miec pewnosc). No ale moze warto ustalic chociaz telefonicznie z lekarzem, ze masz taki zamiar i czy widzi jakies przeciwwskazania (?)
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023