Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Przedszko, mama zawsze nam dzieciom szyła i robiła na drutach. Teraz, jakieś dwa lata temu znowu wróciła do maszyny i drutów, a jak wnuczek na pokładzie się szykuje to robi kocyki, śpiworki, czapeczki, szyje rożki, pościele. Tylko własnie kazała mi wybrać tkaniny a ja zielona skąd to zamówić i akurat wrzuciłas wczoraj zdjęcie z Twoim pięknym dziełem ☺️☺️
Już się nie mogę doczekać tych cudowności, które mama stworzy.
Niezapominajko, no to wyganiaj młodą z brzucha, piękna pogoda na urodziny 😉
Dośka, Nikodemka miała wizytować jutro u dr.W ale pisała że chce oddać wizytę. Za to ja jutro dotrzymam Ci towarzystwa na leżance 😁 ja mam wizytek 17:20.
Słabe wyniki morfologii odebrałam, więc zobaczymy co doktorek powie. No i nie mogę się doczekać aż się dowiem ile ten mój kawaler waży. A w czwartek połówkowe ☺️☺️
To Ty miałaś plan się przed 38tc rozpakować?przedszkolanka:), Niezapominajka2 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny 😊😘
Kozgo, współczuję bólu. Oby wszystki ładnie się zagoiło ☺
Czytałam Was wczoraj, ale nie miałam sił pisać. Miałam totalny zjazd. Cukier niski i ogólnie słabo się czułam. Wieczorem wjechały kroplówki. I po tych kroplówkach trochę przeszło. Nie czuję już bólu, bo dostałam paracetamol dożylnie i nospę w zastrzyku. Dziś czuję się jak nowonarodzona 😁 Juyro usg i prawdopodobnie do domu ☺
Miłej niedzieli dla Was kochane 😘Pestkaa, talku, Wik89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U nas juz ten okropny nawal chyba minal. To bylo naprawde straszne..
Jeszcze tylko dojsc do ladu z krztuszeniem i bedzie ok.
W pt szwy wyciagniete u gina. Lekarka wniebowzieta malym 😃
Jutro 2ga wizyta nawiedzonej poloznej.
Ogolnie beda 4. Jakos wytrzymam 😂Pestkaa, tere-fere, przedszkolanka:), Lami, Wik89, tęczova lubią tę wiadomość
-
Słoneczko wspolczuje szpitala, ale z plusów to wiesz co u maluszka i trochę może Cię te kroplówki wzmocnią. W domku dużo odpoczywaj, niech maz zdrowe jedzonko gotuje i może będzie lepeij!
Moja córka już chyba 4 dzień bez kupy... nie ma twardego brzuszka , nie zauważyłam objawów żeby jakoś się z tym męczyła , ale aniołkiem tez nie jest. Ogólnie jest przeciwieństwem brata, i podziwiam te wasze dzieci leżące na brzuszku czy oglądające obrazki bo u mnie jak nie śpi lub nie je to płacze , dodatkowo nawet jak ja nosze na rękach to płacze. Wczoraj na wieczór po 3 h prawie non stop. Na cycu i płaczu dałam butelkę z zapasów zamrożonego mleka to od razu odleciała i spała 21-4 . W dzień potrafi tez mieć jedna dłuższa drzemkę 3-4h i 2 krótsze po 1h No ale w przerwach jest płacz. Spacer tylko chuscie na razieWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 13:12
-
Talku to idziemy razem ja na 17:00
Kciuki za wizytę! Mnie ostatnio zaskoczył bo byłam 36+3, a on że szyjka skrócona, na pewno poród przed terminem, ale ciąże powinnam donosić. No i do tej pory nic, a nic się nie dzieje 😛
Słoneczko super, że już lepiej i jutro do domu!talku lubi tę wiadomość
-
Dobra dziewczyny szybkie pytanie proszę o pomoc, cyce mi się zarobiły jak donice twarde duże bolesne. Co oprócz maści z lanoliną? Jak sobie ulżyć. I co zrobić aby ten pokarm wreszcie ruszył bo ja mam go tak mało ze muszę oprócz cycków dawać mleko. Jakbym miała tam zastój?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 09:38
-
Talku - tak, odwolalam wizyte, niestety
A tak nie moglam sie jej doczekac... Ale to rozsadniejsze logistycznie i finansowo. Musze teraz szybko zaklepac termin na listopad. Zazdroszcze Wam, ze zobaczycie maluchy, ja musze wytrzymac do 5 listopada, do polowkowych.
Wczoraj byla u mnie kolezanka z dziecmi, mniejszy synek ma 2 miesiace. Nie moglam uwierzyc, ze niedlugo bede miala takiego czlowieczka w ramionach. To najwieksze spelnione marzenie
Tak sie cieszylam na ta niedziele... Mialy byc grzyby i jakis dobry obiad z mezem, a obudzilam sie z tym bolem jelit, z ktorym lezalam w szpitalu. Co prawda jest lzejszy i po jednej stronie, ale to uczucie takiej kolki, ze nie moge nic zrobic.
talku lubi tę wiadomość
-
Anionka takie cycki to ja mialam przy nawale jak opisujesz a nie przy braku. Ja nawet przy nawale poczatkowo dodawalam tez mm malemu bo mnie wszystko bolalo. Teraz jest w 95% na samym cycku.
Moj ogolnie nalo placze. Jak nie spi to sie rozgląda. Wiec biegajaca wspolczuje ci ..
Ale mi pierwsza cora dala tak w kosc ze gdyby i ten taki byl jak ona to bym oszalala. Corka totalnie nieodkladalna byla a jak nie spala to tylko sie darla ciagle. -
nick nieaktualnyAni0nka wrote:Dobra dziewczyny szybkie pytanie proszę o pomoc, cyce mi się zarobiły jak donice twarde duże bolesne. Co oprócz maści z lanoliną? Jak sobie ulżyć. I co zrobić aby ten pokarm wreszcie ruszył bo ja mam go tak mało ze muszę oprócz cycków dawać mleko. Jakbym miała tam zastój?
U mnie pomagał też gorący prysznic i delikatne rozmasowanie. I zimny okład po karmieniu, mam takie żelowe kompresy wkładane do lodówki, ale można chyba też te liście kapusty z lodówki stosować. -
Biegająca, ja na 4 dobę nie wytrzymałam braku kupy i zrobiłam wlewkę Melilax, poszło aż miło. Mama mi tłumaczy, że tak może być i żeby nic nie podawać póki tydzień nie minie, ale ja się bardzo stresowałam, czy brak kupy nie oznacza, że dziecko nie ma z czego jej zrobić.
No ale widziałam, ile zrobiła i teraz będę już cierpliwie czekać.Biegającą-mama lubi tę wiadomość
-
Nikodemko a czemu nie chcesz przenieść prowadzenia ciąży do tej lekarki do której chodzisz na usg referencyjne? To nie byłoby lepsze rozwiązanie? Jakby od początku do końca prowadziłaby Cię jedna osoba?
-
Hello w piękną słoneczną niedzielę!
Od kilku dni mam dobry humor, bo w końcu przenieśliśmy się do siebie. Mieszkanko jeszcze jest trochę zagracone i wiele jest do zrobienia, ale przypomina już domek. Dzisiaj mają dotrzeć mebelki na skrzacie graty i witrynka do salonu. Mam nadzieję, że stolarz w końcu do nas dotrze z tym zamówieniem i że nic nie pomylił (a niestety jest takie ryzyko, bo zgubił jakieś swoje zapiski).
Mam banalny problem z metkami w dziecięcych ubrankach. W swoich własnych nie cierpię drapiących metek i pomyślałam, że malucha będą drażnić tym bardziej. Miałam dzisiaj ambitny plan, żeby usiąść ze skalpelem i pousuwać metki. Jednak one są wszywane z reguły tym samym szwem, który trzyma ubranko w kupie i skuteczne wyprucie metki wymaga ponownego zszycia ubranka. Nie ukrywam, że szyć nie umiem, nie lubię i mi się też nie chce.
No więc co robicie z tymi głupimi metkami? Wycinacie po linii czy jak?Nikodemka, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Meggs - prosta odpowiedz. Chodze na te usg do Szpotanskiej, a ona bierze 450 zl za wizyte ciazowa
Poszlam do niej dlatego, ze ten moj lekarz nie robi ani genetycznego, ani polowkowego, sam ja poleca do tych trzech najwazniejszych usg.
Zaluje, ze od samego poczatku nie poszlam do dr W., ale nie przypuszczalam, ze cudotworca jest takim bucem. -
No Anionka, nawał. Młody pewnie za mało Ci ściąga. Miałam to samo, pełne cyce a młoda leniwa ciągnąć nie chciała i tylko tyle co z wierzchu spiła. Powodzenia bo początki są ciężkie.
25 dni do tp. Już bym to chciala mieć za sobą...
Wik89 lubi tę wiadomość
33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
-
Olivkowa - na szczescie za te referencyjne usg cena jest (chyba) normalna. Za połówkowe u niej płacę 280 zł. Inaczej bym nie poszła :d