Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
madziorek86, talku, blair., alex0806, Biegającą-mama, Niezapominajka2, Nikodemka, Cytrynowy sok, Beti82, Domi_tur, Pestkaa, Kijanka, Edyśkaa82, Meggs, Szczęściara, Ochmanka, Martek&M, Malinowa91, Słoneczko123, Lami, przedszkolanka:), Nona, sunshine03, tere-fere, Malamia lubią tę wiadomość
-
Niezapominajko, Twój rekord nie utrzyma się długo! U mnie wprawdzie dopiero dzisiaj ciąża donoszona, ale ja nie wiem, co to są skurcze Braxtona-Hicksa. Prowadzę od dłuższego czasu aktywny tryb życia. Joga, spacery, remont, sprzątanie. Porodu nic nie zapowiada i obawiam się, że jestem (nie)szczęśliwą posiadaczką naturalnie krótkiej, aczkolwiek dość pancernej szyjki macicy.
Ani0nka, piękna Ty i piękny bobas! Też takiego chcę!
Beti, ja używałam adaptera marki Insafe. Konstrukcja jest porządna, adapter rewelacyjnie trzyma się fotela. Nadaje się do aut bez Isofixa. Minusem jest przepinanie go między różnymi samochodami. No ale u nas tylko ja mam prawko, więc adapter został zamontowany na fotelu kierowcy raz i tak już prawie pół roku jeździ. Uważam, że to były dobrze wydane pieniądze. I wszystkim polecam. Jazda bez pasów w ciąży to zło, a tradycyjnie zapięte to też nienajszczęśliwsze rozwiązanie. Skoro tyle kasy idzie na wyprawkę, jakieś ciuszki, rożki i inne bajery, to naprawdę te 130 zł za bezpieczeństwo w aucie to niewielka kwota.
U nas kolejny aktywny dzień. Na wątku miesięcznym posypały się porody. Od wczoraj przybyła 3 dzieci, a Meggs walczy albo tuli czwarte. Listopad się jeszcze nie zaczął, ale tam chyba mało kto pozostanie 1.11 w stanie nierozpakowanym, zwłaszcza że dziewczyny mają terminy raczej na pierwszą połowę miesiąca. Rozważam ewakuację na grudniówki. A tak serio, to na razie jest bez spiny, bo to pierwszy dzień ciąży donoszonej. Skrzacik decyduje, co i kiedy. A szczerze mówiąc, to nam się jeszcze z tydzień na ogarnięcie mieszkania też przyda
.
Beti82 lubi tę wiadomość
-
Kijanka już niedługo będziesz miała takiego 😘😘
Dzięki dziewczyny 😘 my wisimy na cycu, tak łatwo się nie poddamy. Zrobimy tak- teraz cycki bez butli, później cycki z butla i tak na zmianę. Zobaczymy czy się uda 🤔Wik89 lubi tę wiadomość
-
Beti82 wrote:Dziewczyny miala któras adaptery do pasów? Warto to kupowac?
Miałam i mam i polecamczuje się komfortowo jak adapter trzyma pasy poniżej brzusia. Wtedy wiem ze w razie co maluchowi się nic nie stanie. A bez nich pas trudno utrzymać we właściwym miejscu niestety
Wiec polecamBeti82 lubi tę wiadomość
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Dziewczyny urodziłam!
O 13.04 Wikuś przyszedł na świat ❤ ważył 2840 g i mierzył 52 cm.
Dzisiaj zostaje pod obserwacja na oddziale patologii noworodka, choć oddycha sam i nie nie jest podłączony do żadnej aparatury, ale jako że wcześniaczek to chcą na niego spojrzeć.
Urodziłam sn. Choć przy partych myślałam że pokopie położne i sama ogarnę sobie cięcie 🤣 ale dałam radę!
Jestem mamą 🤩 jeszcze w to nie wierze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 03:45
Szczęściara, Ani0nka, talku, blair., Biegającą-mama, Kijanka, Beti82, Niezapominajka2, Martek&M, Angelika1313, Malinowa91, alex0806, Ochmanka, moni05, Słoneczko123, OlivkowaMama, Lami, Edyśkaa82, Pestkaa, przedszkolanka:), coma, fiorella82, Nona, Rodzynka, Nikodemka, Domi_tur, Malgonia, Iza34, VianEthel2, sunshine03, madziorek86, sylvuś, Kindziukowa, tere-fere, Ewe90, magda sz, aganieszkam, Wik89, mmalibu, martaszymi, Maxi, Cytrynowy sok, Limonka, AnitaK, Kasztanek, Mali84, juudi, tęczova, Madera2000, michaga82, Ania_85_, Foto_Anna, aeiouy lubią tę wiadomość
-
Meggs cudownie!!!! Gratulacje! I piękna data, mój Tata ma dziś urodziny i tez myślałam by urodzic właśnie dziś 😁❤️ Dużo zdrowka i siły dla Was 😘
Meggs lubi tę wiadomość
-
Niezapominajka przypominam ze u mnie 7 dni po terminie była szyjka 2cm wysoko zamknięta, a 9 dni po terminie urodziłam dzień przed tyn jak sie miałam stawić na wywoływanie wiec spokojnie wszystko może ruszyć w każdej chwili
Niezapominajka2, tere-fere lubią tę wiadomość