Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też bardzo polecam Maltę na wypad na własną rękę. Komunikacja autobusami jest super, wszędzie blisko, lepiej celować w północny-zachód, bo są plaże i szybko można się dostać na wycieczkę na Gozo. Strach raczej na wyspach wypożyczać auto, przynajmniej mnie się zdaje, że i na Korfu i na Malcie to kuszenie losu. Korfu pod względem komunikacji w porównaniu z Maltą to masakra, więc tylko dojechać i być na miejscu na plaży przy Hotelu, bo nie ma szans na żadną wycieczkę z maluchem, bo można ugrzęznąć na 2 h na przystanku. Może Korfu bardziej zróżnicowane, ale dojście na wiele plaż problematyczne, z maluchem bym się bała.
Ale na wypad zorganizowany z biura na odpoczynek w stylu all inc. z maluchem, żeby posiedzieć na plaży czy w hotelu przy basenie, to bardzo polecam Bułgarię, bo blisko. Byłam w Złotych Piaskach, dluga, szeroka plaża, spacer na jakieś 1,5 h ciągiem, na całej długości wyżej promenada w razie chęci pchania wózka. Pewnie podobne warunki "plażowo-promenadowe" w Słonecznym Brzegu, ale tam dodatkowo uroczy Nessebar do zawieszania (chyba jedno z 3 ładnych miejsc oddalonych od siebie o pierdylion).Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
nick nieaktualnyDomi_tur wrote:Teczova jest mi zajebiscie przykro, w takim razie 2 kreski w styczniu!
A ja zaczynam ciąg dalszy testów na swoim dziecku 😂 przyszło mi dziś mleko enfamil o-lac, pozbawione laktozy i chcę zobaczyć czy się sprawdzi zamiast nutramigenu. Jest słodkie i nie śmierdzi jak Nutramigen, może to będzie my bardziej wchodziło. To jedyne sposoby na sprawdzenie czy poza laktozą w końcu nie toleruje też bmk czy może to sama laktoza
Ja już w całym domu czuje ten Nutramigendopiero jak wszystko wypralam, w tym śpiworki do fotelika etc. to zdałam sobie sprawę, ze to ten zapach 🤦♀️
Tez bym chętnie pokombinowała z mlekiem, ale mój brzdąc każda zmianę mleka odchorowuje problemami z 💩
I co tu zrobić?
Czy jest sens próbować zmienić na np. bebilon Pepti?
U nas na Hipp’ie była wysypka na buzi i bole brzuszka (prężenie się i wierzganiem nóżkami + zamiast pogodnego dziecka był marudzących i płaczliwy syn).
Cały czas chodzi mi po głowie fakt, ze alergia wystąpiła dopiero po kilku tygodniach od podawania hipp’a...🤔 -
Talku byłam w okolicach pafos na obozie za dzieciaka, więc plaże średnio pamiętam 🤪 ale za "dorosłego" byłam już 2 razy w ayia napie i właśnie nissi beach jest zachwycająca 😍
talku lubi tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Cabrera no ja kombinuje, mam w domu 5otwartych puszek różnego rodzaju mleka - comfort, ha, Pepti itd. Z Pepti nie zaszkodzi spróbować z tym, że ono ma w składzie laktozę, której nie ma Nutramigen. My ostatnią próbę robiliśmy na mleku ha, ale nie była zbyt udana, obstawiam że właśnie przez laktozę a nie bardziej zhydrolizowane białko. Tak więc jutro będę próbować po miareczce do Nutramigenu.
Ja już rzygam tym zapachem, no nie umiem się przyzwyczaić 🙈Cabrera lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
My zawsze quadem 😍😍😍
Wszędzie! Całe Korfu tak dwa lata temu zjeździliśmy. Ale z dzieckiem to na pewno już się przerzucimy na auto.
Także nie martwimy się bardzo transporterem bo swoim autem dotrzemy zawsze i wszędzie.
Chyba Malta albo Cypr mnie na pierwsze wakacje z maluchem na ten moment najbardziej przekonują. -
Domi_tur wrote:Ja 7 lat temu spędziłam Boże Narodzenie na Maderze i mega mega polecam, szkoda że lot trwa 5 h i w zimie co rusz samolot wbija się w chmury śnieżne 😂
Marzą mi się Święta gdzieś gdzie jest ciepło.
Może za dwa lata się zdecydujemy jak Stasiek będzie starszy, będziemy mu dorabiać rodzeństwo więc akurat ustronne miejsce i zmiana otoczenia się przyda 😊😊
Nona lubi tę wiadomość
-
Tęczova, bardzo Ci współczuję przygód z oszukanymi testami. Podoba mi się jednak Twój tok rozumowania. Oby u Ciebie było jak u Nikodemki - ciąża w cyklu po serii oszukańców.
Słoneczko, nie czuj się jak wariatka. Jesteś na takim etapie, że to normalne, że się martwisz. Pamiętam, że sama bardzo przeżywałam stan swojej szyjki (a u mnie nic się nie działo, zero bólu, czasem tylko coś mnie zakłuło), kiedy byłam na tym etapie ciąży.
To testowanie to takie emocje, że aż zatęskniłam za staraniami. Chociaż ja byłam cierpliwa i za wyjątkiem pierwszego cyklu starań zawsze czekałam na okres po 28 dniach cyklu. Dopiero jak spóźniał się więcej niż dwa dni, kupowałam testy. W ciągu tych czterech lat starań nie zrobiłam jakoś bardzo dużo tych testów. Najwięcej w pierwszej, straconej ciąży. Tak bardzo nie mogłam uwierzyć w te 2 kreski, że zasikałam chyba 7 testów. Wtedy czułam się jak wariatka, a teraz widzę, że to normalne -
Talku, ja tak z przymrużeniem oka o wyprawach z maleństwem: mamy album pierwszych lat życia oh baby, tam jest rubryka oczekiwania vs rzeczywistość. Na pierwszym miejscu wpisalismy - weekendowe wycieczki z Maluszkiem vs weekendowe kolki 24h na dobę 🙈🙈🙈
Od tego czasu nie snujemy zbyt dalekich planów 😂talku lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy ktoras miala cholestaze ciązowa?Swedzi mnie ...nie wiem moze mi sie wydaje bo mi sie rozciaga wszystko.
Ale zaczelam czytac od czego to...a ja nie mam woreczka żółciowego i nie wiem czy to ma z tym zwiazek tez 😕
Gdyby mnie swedzial brzuch itp to kit ale mnie swedza plecy,lydki,szyja i dlonie
Nie jest to jakos mega bardzo no ale jednak zwrocilam uwage na to -
Magda - dzieki doktorze. Ona jest w panice, a lekarze jak zwykle wylewni.
Sloneczko - jesli czujesz niepokoj, to sprawdzaj ile wlezie. To czas panikowania. Na pewno wszystko jest dobrze, ale Twoj spokoj tez jest wazny dla Precelka
Rozmarzylam sie przez Was o wakacjach... My w tym roku nie bylismy nigdzie, a to niedobrze robi na glowe. -
nick nieaktualny