Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Szczesciaro, mojej nie kąpano na wyraźne moje życzenie. Dziewczyna z łóżka obok chciała kąpiel i to było ok 21 w jaskrawym świetle, w umywalce. Maluch darł się w niebo głosy. A ta maź płodowa po coś jest - stanowi barierę ochronną 🙂
Szczęściara, madziorek86 lubią tę wiadomość
-
PierwiastkaZuza wrote:Szczesciaro, mojej nie kąpano na wyraźne moje życzenie. Dziewczyna z łóżka obok chciała kąpiel i to było ok 21 w jaskrawym świetle, w umywalce. Maluch darł się w niebo głosy. A ta maź płodowa po coś jest - stanowi barierę ochronną 🙂
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Nini dziekuje! Sama zapomniałam, że to 4 miesiące 🙈 Muszę jej zdjęcie zrobić 😜 Czy też tak macie, że wiedziałyście dokładnie który tydzień i dzień ciąży, a tygodnie dziecka musicie liczy w kalendarzu?
Mi chyba w szpitalu nie kąpali, nikt się nie pytał. Kąpałam 8 dnia i 9, bo 9 mieliśmy sesję zdjęciową i zaraz po niej małą tak przepłukałam. Później 2/3 razy w tygodniu i tak mamy do dziś. Codziennie poranna i wieczorna toaleta wacikami w płynie do kąpieli, a w ciągu dnia chusteczki mokre/waciki. Ale moje dziecię nie robi klocka w pieluchę i nie siedzi w nim ani minuty, moze teraz na warzywach to się zmieni i trzeba będzie częstotliwość kąpania zwiększyć.Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
U mnie wykąpali Laurę zanim zdołałam zaprotestować. Zaraz po kangurowaniu itd. Poszłam siku, mąż mnie musiał zawieźć. I pojechaliśmy do łazienki z Laurą, a na korytarzu pielęgniarka do męża powiedziała że bierze na umycie. I z tej mazi ją opłukali ;/ do dzisiaj się zastanawiam czy te jej rumienie po porodzie, skóra alergiczna nie bierze się od tego ;/ później mylismy w 3 dobie bo miała rumień właśnie i zalecali kąpiel w emoliencie. I na spokojnie od 6 doby już w domu.
Teraz kąpiemy codziennie bo to jej rytuał i lubi wodę.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Lami, na klinikach wlasnie chyba nie kapia, tylko przecieraja. Chyba ze jest potrzeba.
Mnie te polozne co chwile przypomonaly, zebym Jurka nie kapala zbyt czesto, bo ma ladna skorke i lepiej niech tak zostanie. I sprawdzilo sie, skora alabaster, nigdy zadnej krostki nawet.madziorek86 lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Niezapominajko u nas była krew i śluz w kupie, kup 7-8 dziennie. Później doszła wysypka. Teraz jak ją coś uczyli to jedynie wysypka i ewentualnie częściej ta kupa niż raz na 2 dni. Ale już się uspokoiło.
Ja nie szczepiłam na rota ale czytałam że może nasilić alergię. I dlatego juz jej nie podam. Ta krew w kupie to byl dramatLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
My kąpiemy co drugi dzień. Wiki bardzo lubimy a i dla mnie to optymalny czas.
Niezapominajko ja to zaraz zapomnę jak wygląda kupa niemowlaka 🤦♀️ było już tak fajnie 1 na 3 dni, a tu znów od 5 dni nic, dzisiaj tylko jakiś mini kleks 🤦♀️ -
Niezapominajka2, alex0806, Malinowa91, tęczova, Meggs, przedszkolanka:), madziorek86, talku lubią tę wiadomość
-
Szymek był kąpany po porodzie stąd też miał postawioną czupryne na zdjęciu ale ja i tak chciałam myć, poród w 35 stopniowym upale plus umaziane dziecko z obklejoną czupryną jakoś mi nie pasowało potem kąpiel była po powrocie ze szpitala. A teraz kąpiemy Szymka codziennie i też smaruję go codziennie bo po kąpieli zawsze krótki masaż na lepszy sen