Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Lami mój od urodzenia w ogóle nie był „budyniem”, od początku nerwki i domagał się jedzenia non stop🤭 i duży był i nigdy mi sie nie ulewal tylko od razu taki silny był 🙈🤪 ale pierwszy miesiąc był ciężki i nie chciałabym tego powtórzyć. Płacz docieranie się, oj dobrze ze to minęło i teraz mały tak często uśmiecha sie i sobie gaworzy
-
Wow Aluś jaka piękna waga! To Szymi waży 7,5 a ja taka dumna 🙈
Super Anionka, że Wam się udało kp. ❤️
Lada moment zapomnisz jak ja o tych początkach nowe umiejętności, dużo śmiechu, poznawanie nowych smaków, zupełnie zapominam o tym jak wyglądały nasze przepłakane dni.
U nas akurat rozszerzanie było strzałem w dziesiątkę, dziś Szymek nie chciał pić mleka z butli więc wciągnął z b.boxa. Ale świetnie rozumiem czekanie, my zaczęliśmy wcześniej żeby małymi kroczkami eliminować ewentualne alergie, ale moje dziecko wciąga jak szalone, czasem zabiera mi łyżeczkę i sam próbuje wkładać do buzi.
I w przeciwieństwie do Jerzyka, Szymi wkurza się ale jak wyciera mu się buzię 😂😂😂Lami lubi tę wiadomość
-
Alex, myślę, że smutna buźka w związku z rozszerzaniem diety w wieku 5 miesięcy jest zbędna. Tak może wyglądało to z Twojej perspektywy, że dziecko nie było gotowe. Moja Nina od 2 tygodni siada za wszelką cenę, jak trzymam ją na moim brzuchu w pozycji półsiedzącej to nie ma opcji, że ona ma położoną głowę, gdzie tam, łapie się moich rąk i podciąga się do góry, sama sobie siada na kilka sekund i znowu opada (ale absolutnie nie opiera głowy). Ale zupełnie inaczej zachowuje się przy obcych osobach. Jak pisałam rano, drugi dzień karmię łyżeczką raz dziennie, dostaje na czubku, mieli w buzi i trzęsie się, żebym znowu jej dała, je świadomie, nie że zostawiam jej jedzenie w buzi a ono wypływa, widzę, że ją to ciekawi. Dla mnie smutne mega jest oglądanie mojego dziecka 6 razy dziennie jak wije się ze złości, że mleko jest niedobre, a jej się chce jeść, a ja jako mama chciałabym, żeby zobaczyć w jej oczach, że je ze smakiem, że to dla niej przyjemność, że zamyka oczy od połowy butli i odpływa, a tego nigdy nie doświadczamy. Podążam za nią, widzę, że jest jej lepiej niż kilka dni wcześniej, więc idę w to dalej, bo ona daje na to zielone światło. Ale Twoje dziecko zrozumiesz tylko Ty, a moje zrozumiem tylko ja 😊
Domi_tur, alex0806 lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Lami pewnie masz rację jak dziecko gotowe to spoko. Ja się boję rozszerzania diety u Laury skoro teraz ją wszystko uczula ;/ miałam znowu prowokację robić to na święta uczuliły ją mega mocno grzyby w pierogach. Miała aż bąble jak po połączeniu pokrzywą. I znowu czekam aż wszystko zejdzie ;/ już z sił opadam. Więc na pewno z rozszerzeniem czekam do 6 mc, może do tego czasu alergeny mniej więcej już wyczaimyLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nona, Jurek juz w lipcu zaklepany mial żłobek, a jest z czerwca
To jest żłobek przy mojej pracy, na przeciwko konkretnie. Jakoś to jest dla mnie ważne, że tak blisko
Jeszcze sie tam nie dostal. Jak cos, to mamy fajny przy domu. Kolo tesciow tez sa spoko. Wybor duzy
Jurek nie domaga sie jedzenia jak inne dzieci, ktore znam, ale je. Facet, by sie chcialo powoedziec 😂
Ja zaczelam rozszerzac rowno po 6, a Jurek zjada dopiero teraz tak, ze mozna to nazwac posilkiem. Czyli wcelowal w swoj tp z jedzeniem
Przy alergii tez bym rozserzala wczesniej, jak Domi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2019, 08:29
Nona, Nona lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Żeby nie było, my się konsultowalismy z alergologiem. Szymek na pewno przy KP reagował na orzechy i cytrusy, a z resztą to cholera wie. Najprawdopodobniej tylko ta laktoza nie jest tolerowana w dalszym ciągu. Ale dostaliśmy zalecenia wprowadzania raz na kilka dni po 1-2 łyżeczkach. Gdyby coś uczulało to się stopuje, czeka tydzień lub dwa i zaczyna rozszerzanie od samego początku.
Tyle,ze Szymi nie pozwala na łyżeczkę-dwie, no chyba że mówimy o kaszce ryżowej, wtedy informuje, że nie ma ochoty na jedzenie 😂 a tak wcina wszystkoprzedszkolanka:), Lami lubią tę wiadomość
-
U nas też chyba najsilniejsza reakcja na orzechy, cytrusy, ostatnio te grzyby. A tak to marchewka, pomidor, bmk. Z jajkiem przez te 5 dni nie było reakcji więc to pewnie przejdzie. W 10-11 tygodniu wyszła alergia. Ponoć tak koło 3 mc wychodzi właśnie. No zobaczymy. Na pewno dopytam pediatrę jak on to widzi i czekamy też na wizytę u alergologa. Będę musiała przełożyć ją bo mamy 7 szczepienie A 9 alergologa.
Dzisiaj panna spała ciągiem 13 h. Oszalała. Ale wstała uśmiechnięta, zjadła i się bawi. Jedziemy zaraz na jakieś zakupy ubraniowe dla niej, bo nagle wyrasta. Spodnie na 74 nawet nosi i za wąskie niektóreLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Szczesciarko, jak tam na froncie? Będzie nasz fiotelowy bejbik 2019 czy 2020? Trzymaj się kochana 😘😘😘
Madziorku, dacie radę, będziecie tylko cycować z Lilianką 💪💪💪
madziorek86 lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
-
Lami wczoraj wymeczyly mnie skurcze dzisiaj czop do końca wypadł.. Jutro dzwonię do szpitala albo przyjmą mnie albo poczekam sobie w domu..
Dzisiaj włączył mi się wyjec że muszę małą zostawić😭😭
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Dacie radę z Amelką, za chwilkę będziecie się tulić w czwórkę!
Szczesciarko, a zapytam, jeśli nie będziesz chciała odpowiadać to oczywiście spoko, jak rozwiazujecie sprawę pracy męża? Długo zostanie z Wami? Jak zacznie wyjeżdżać, to będziesz miała kogoś do pomocy na miejscu?Szczęśliwa siódemka ❤️
-
Lami mąż zostaje minimum miesiąc w domu. Bierze chorobowe na mnie zaległy urlop
Jeżeli będzie potrzeba to będzie z Nami dłużej. Jak wróci do pracy to będę raczej sama. Mam nadzieję że uda się ogarnąć dwójkę🤪🤪
Te wyjazdy za granicę były jednorazowe tak to pracuje w Polsce i jakby co może przyjechać do domu tego samego dnia😉😉
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Jak nie wyszło z Jezuskiem to wyczuwam małego Sylwka 😀
talku lubi tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Dziewczyny niech poczeka ten jeden dzień😂😂 coś czuję że będzie z tego roku.. Jutro koło 10 będę wszystko wiedzieć😉😉 dzisiaj bez skurczy ale za to brak apetytu dziwnie brzuch mnie boli, mdli mnie przeokrutnie🤪🤪
Lami lubi tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )