Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
A i chciałam się poskarżyć, że już mnie to wkur***, że co czytam coś o np alergii, rozszerzaniu diety, mleku bez lektorzy, a teraz promocje na mailu z rosmenna, że dwa sloiczki za 5 zł, to wszędzie mnie bombardują, że mleko matki jest najlepsze. Nosz kurde, w depresję można wpaść, powinno się jakiś pozew zbiorowy zrobić, co ma zrobić jedna druga tysięczna matka, ukraść innej to mleko jak nie ma? Bo jest wyrodną matką, bo wszędzie wypisują "karmienie piersią jest najlepsze dla dziecka", więc ja daję mojemu dziecku to gorsze. To jawna dyskryminacja. Jakby pisali wszędzie, że jedyny racjonalny sposób życia to związek kobiety i mężczyzny, to od razu pikiety by były.
Jest nowe mleko na alergię bmk, neocate, jest refundowany, 3,2 zł za puszkę, podpytam w czwartek na wizycie.Magda - mbc lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Pestko, kochana, Jureczek ma dopiero dwa miesiące, na pewno wszystko się wyrówna. Przyszedł na świat trochę wcześniej i trudne były jego pierwsze chwile. Na pewno wszystko będzie dobrze 😘😘😘 Zapewnicie mu teraz spokój, dużo Waszej uwagi. Każde dziecko rozwija się w swoim tempie, dajcie czas Jureczkowi. Mocno mocno Was ściskam 🤗 Pisz nam co u Was 😘😘😘Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Lami wrote:Beti, może być od kręgosłupa, więcej z nas tu różne objawy miało, które jakby sam kręgosłup omijało. Basieńka może uciska jakieś nerwy. Może fizjoterapeuta?
-
Malinowa91 wrote:Beti moj doktor nie robi usg na wizycie, sprawdza tylko tętno i mierzy malucha.. ale poproszę go, żeby spróbował ocenić płeć 😉 na prenatalnych maluch się tak wiercił, że nie było szans, żeby określić płeć 😊
Kurcze Beti Ty to sie nachodzisz w ciąży po tych lekarzach.. ja chodzę co 4 tygodnie i dobrze mi z tym😊 jedynie co to na połówkowe chce iść do jeszcze jednego lekarza oprócz tego swojego😊
Lami zdrówka dla Was😘Malinowa91 lubi tę wiadomość
-
Pestko nie znam sie ale nie martw sie prosze na zapas.Ogranicz wszystko to co napisałas .Naprawde znam przypadki gdzie to mega pomoglo i mysle ,ze u Was bedzie tak samo
Lami lubi tę wiadomość
-
Pestko Kochana!
Ja myślę, że Jureczek potrzebuje więcej czasu na adaptację, Szymek do 3 miesiąca też był "trudny" i nawet się nie uśmiechał a na wszystko reagował płaczem.
Ale dawaj koniecznie znać co u Was, jak będziesz potrzebowała jakiejś pomocy nawet w poszukiwaniach specjalistów coby wykluczyć to i owo ❤️❤️❤️ jesteśmy myślami z Wami i bądźcie dobrej myśli! -
Lami, prawde mowisz! Ale ja to już się przestałam przejmować. W ogole nie mam jakiegoś smutku czy żalu, że Jurek jest na mm. Mało tego, jeśli mój maz faktycznie mnie kiedys zbalamuci na drugie, to wiem juz na 100%, ze nie chcialabym wylacznie kp. Dla mnie to niesamowita wygoda, ze maz moze wstac/zostac z dzieckiem i karmic.
Wiec jestem mamą cc, mm i teraz też podaje słocziki (dostalam od dietetyczki liste z dobrymi skladami / bo Jurek nie trzyma sie prosto wiec i tak musi jesc papki i tak) i jestem z tego dumna! Jestem dzielna, daje rade z malym sama w domu, jeszcze nie oszalalam, nie wpadlam w depresje, czasem jest mi mega ciezko, bo ja prowadzilam bardzo bogate zycie nazwijmy to szeroko: socjalne - kina, teatry, wystawy, wernisaze, jogi, wyjazdy, winka i takie takie, a teraz dom w 70% wiec jak dla mnie to wygrywam
zycie na macierzynskim, bo wstaje i umiem cieszyc sie dniem z Jerzem Ja nigdy nie bylam typem domatora wiec musialam sie nauczyc tym cieszyc.
Pesteczko kochana, mocno trzymam kciuki. Bedzie mi Cie tu brakowac, w koncu jestem Twoja stalkerka.
Pozwolisz, ze czasem cos skrobne na insta. Trzymajcie sie z Jerzem 🤎🤎🤎
przedszkolanka:), Domi_tur lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Pestko Kochana,to nie musi być autyzm. Macie objawy jak mojej znajomej syn,ma zupełnie coś innego zdiagnozowanie,bardzo szybko. Jak coś,to pisz na priv
Oczywiście mam nadzieję,że to przejściowe i taki tylko straszek dla rodziców.
Nikodemko mężowie w tym są niezli, jak zacznie wypierac kupki z bodziakow to zobaczy z czym.to się je;D
My latamy po urzędach dzisiaj,ale w aucie jestem na bieżąco 😁 czekam już na relacje z porodowki SzczesciaryWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2019, 12:09
-
nick nieaktualnyPestko, dobrze, ze jesteście uważni, ale rzeczywiście jest duża szansa, ze to raczej problemy z adaptacja.
Trzymaj sie dzielnie ❤️
Lami, mam podobne odczucia...ale to chyba ja sama zarzucam sobie brak kp 😞 muszę to przepracować...
O neocate słyszałam, miałam nawet receptę, ale zostaliśmy przy nutramigenie
Tylko kurczę nadal mamy wysypkę na buzi...już raz całkiem odstawiłam kp na tydzień i nie było poprawy...wróciłam do tych kilku łyków dziennie i wysypka się pogorszyła (unikam bmk, ale nie super restrykcyjnie ).
I chciałam was dziewczyny podpytać o rozszerzanie diety, bo ostatnio bratowa lekarka zasugerowała, ze powinnam zaczac o tym myśleć...dla mnie tu ultra wcześnie (mały nie trzyma główki dobrze jeszcze), ale widzę, ze niektóre z was już powoli działają...właśnie ze względu na alergie?? -
Beti nie powiem, ze mogloby byc chociaz usg na wizycie, ale do wszystkiego idzie sie przyzwyczaic😊
Pestko mocne kciuki za Was! Odzywaj sie czasem i pisz jak sytuacja! Trzymam za Was kciuki😊😘👊
Haha Nikodemko ja mam teraz z 6 par bodziakow, jakies 3 tetry, a Mąż już się irytuje😂😂😂 strach pomyśleć co będzie dalej🙈58cs szczęśliwy ❤
Córcia👨👩👧
32 lata👫
03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
04.2019- start I procedura - 4❄
04.2019 - ET 4/5AA cb 👎
06.2019- FET (N) 2BB 👎
09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 👍
21.09 - 6dpt - II kreski❤
8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤
11.2022 start II procedura 👎
04.2023 start III procedura - 6❄
05.2023 start IV procedura - 11❄
Badanie genetyczne PGT-M pod kątem choroby jednogenowej.
12 zdrowych Słoneczek🌞
09.2023 - FET (S) 5.1.1
22.10.2023 - 8tc 👼👼
12.2023 - FET (S) 5.2.2 👎
01.2024 - FET (S) 6.2.3 👎
04.2024 - FET (S) 6.2.2 👍
“In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”. -
Nikodemka wrote:U mnie przyszedl czas na hemoroidy, załamka
Lami - ja taka sahare w gardle pilam ciepla wode z cytryna i z miodem, psiukalam tez Goldiseptem, szybciutko przeszlo.
Malinowa - u nas zadzialalo na Kapselka najedzenie sie slodyczy przed usg i popicie cola A tak to lezal zawsze tak powyginany, ze nic a nic nie bylo widac.
Przychodza mi paczki z rzeczami wyprawkowymi, jestem juz spokojniejsza. Tylko maz mnie wkurza niemilosiernie. Ciagle pyta czy to na pewno potrzebne, czy tamtego nie mozna kupic pozniej... Mamy naprawde wielkie wydatki w polaczeniu z mieszkaniem, dlatego staram sie kupowac jak najmniej i jak najtaniej, a jeszcze sie naslucham. On naprawde twierdzi, ze wystarczy kocyk, 3 pary spiochow i pampersy. Wolalabym miec dziecko z kobieta -_-
Nie martw się. Faceci już tacy są i oni rozumują takie rzeczy kompletnie inaczej.
O ile mój się nie czepiał o wyprawkowe rzeczy, to dogryzał mi ze tak szybko zaczęłam kupować to mu wyliczyłam ile wydałam i co jeszcze trzeba kupić (łącznie z mebelkami, wózkiem i fotelikiem) i się mu zapytałam czy w grudniu w takim układzie ma zamiar wracać do domu z pracy czy zapieprzac 24h/7dni :p
Jakże tok rozumowania się zmienił xD
Ale wczoraj się z nim spieralam bo chciałam jechać do dużego smyka i ikea żeby kupić podkład na nasze łóżko w razie co jakby wody mi odeszły-żebym po ludzku nie zalała materaca i go nie zniszczyła a mamy taki porządny materac wiec nie w smak byłoby mi go wymieniać. A do ikea po pokrowiec na meble ogrodowe żeby chronić je przed zniszczeniem. To tryliard powód dlaczego nie i wyświechtany tekst: przesadzasz, czarnowidzisz itp a grill sam w zeszłym roku doprowadził do takiego stanu ze na wiosnę fo skrobał z rdzy bo nie przykrył jak mówiłam. Właściwie to nadaje sie do wymiany Chyba chce mieć powtórkę z rozrywki 🤬🤬🤬Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2019, 12:57
Nikodemka lubi tę wiadomość
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Pestko trzymam kciuki za was! Wierze, że to kwestia miesiąca - dwoch i z twoim zaangażowaniem naprostujesz sytuacje! Cokolwiek by się nie działo masz tu wsparcie , nie musisz się odnosić do innych wpisów, ale czasem napisz co u was !
Niezapominajka ma racje , ale rozumiem co czujesz Lami! Ja na razie kupiłam drugą puszkę mleka ale stojąc w kolejce czułam się jakbym kupowała wino w kartonie i gumki! To siedzi w naszych głowach, dodatkowo nasze mamy i teściowe choć same w większości po 2 miesiącach dawały mm teraz wbijają nam te szpileczki. A jeśli chodzi o mężów to u mnie jest odwrotnie jak u Alex i Anionki, gdy miałam kryzys bo mała wogole nie chciała ssać i mówiłam , ze chyba kupie mm to tylko dostałam zjebke jaka jestem leniwa itd tylko , ze żadnego fizycznego, psychicznego czy mentalnego wsparcia nie dostałam wtedy... teraz nawet jak daje H na noc butelke mleka to patrzy na mnie z lekkim wyrzutem , także tego ... -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 12:48
Niezapominajka2, Nikodemka, Pestkaa, talku, Lami, przedszkolanka:), blair., Malinowa91, Biegającą-mama, tęczova, madziorek86, Wik89, alex0806, Nona lubią tę wiadomość
-
Pestko, trzymam za Was kciuki. Wiem, ze zajrzysz do nas za jakis czas i napiszesz, ze wszystko jest dobrze. Jureczek jest jeszcze bardzo maly, rozwija sie swoim torem, wszystko moze sie zmienic. Przytulam Was.
Ja to juz nawet nie mowie ile sie ostatnio nasluchalam od tesciowej o cc... Ona sie az wstydzi powiedziec swojej matce, ze nie bede rodzic naturalnie. Ale mam to gleboko (w przeciwienstwie do hemoroidow 🙈)
Tak jak Przedszko napisala kazda z Nas tu jest i bedzie idealna mama dla swojego dziecka. Niewazne jaka droga i jak karmione. Jestesmy super babkami, ktore szanuja siebie nawzajem i za to uwielbiam to miejsce
Kamien spadl mi z serca, ze nie tylko moj maz jest taki „doinformowany”.Malinowa91 lubi tę wiadomość