X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • kaka470 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha jak u Ciebie z ruchami dzidziusia czujesz już coś???? Mnie się coś tam wydaje ale pewna nie jestem mimo że to moja 2 ciąża , nie mam teraz motylków ,ani bulgotania , tylko CHYBA pojedyncze kopniaki , jeżeli dobrze rozróżniam :-)

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie ze dwa dni temu poczułam smyrnięcie pod dłonią ale tak to kilka razy dziennie przykladam dłoń i nic nie czuje, czasem jak leze to zdaje mi się ze jakis bardzo subtelny ruch sie zdarza co jakiś czas ale wciąż mi sie wydaje ze to jelita, nie poczułam jeszcze takiego wyraźnego ruchu, a bulgotanie odczulam w 17 tyg tylko raz lub 2 razy

dobuska, kaka470 lubią tę wiadomość

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane.
    Ja wpadam do Was, żeby powiedzieć, że chyba zaraz zacznę 13 cs, plamienie się rozkręca mimo brania duphastonu (odstawię już go) no i oczywiście testy negatywne.
    W tym miesiącu nie martwiłam się niczym. Miałam miesiąc wyluzowania.Ale jednak zabolało.
    Biorę się już w garść. :) Chodzę do psychologa na terapię i coraz lepiej sobie radzę ze wszystkim.

Aicha ale twoja ciąża szybko leci! Życzę Ci jak najszybciej poczucia synka.:) Jak dla mnie Leon jest ok!:) Pamiętaj jednak, że nawet jak się komuś imie nie podoba, to nie bierzcie tego pod uwagę. Co innego gdyby imię było obraźliwe. :)
    ...Brajan... nie mogę:P

Ja też mam z mężem dawno od miesięcy wybrane imiona. Ignaś lub Emilka :)

AiCha4811, moniczko. lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój plan na kolejny miesiąc jest taki, że mam brac po dwie tabletki CLO, czyli już konkret...boję się, bo naprawdę po tych tabletkach jedyne co mi było to puchnięcie, nerwy i ogólnie iść sobie strzelić w łeb. Na ostatniej imprezie tak się wydarłam na mojego kolegę, mojego gościa, że później przepraszałam wszystkich, nie wiedziałam co się ze mną stało....
    Jedna tabletka typowo terapeutycznie jednak na mnie nie działa. Juz drugi raz się o tym przekonałam. Pęcherzyk z 1 tabletką CLO i bez, owulował tak samo i w tym samym dniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska kochana :* nie zrozum mnie zle, bo wiem ze z twoja owulacja roznie bywa ale czy robiliscie badanie nasienia?

U mnie tez dalej nic, w weekend termin @ wiec dalej czekam.

Aicha kiedyś pisalas ze chcialabys sie podzielić swoja historia. Znam ja poniekąd bo pamiętam cie jeszcze dobrze ze staraczek. Ale chyba mam dzis taki dzien ze przeczytalabym z checia historie od a do z ze szczesliwym zakończeniem. Jesli masz chwilke to chetnie przeczytam :*

Poza tym ciesze sie dziewczyny ze u was wszystko dobrze, niedlugo juz rodzicie. Ale ten czas leci ;-) pozdrawiam wszystkie i wysylam buziaczki :*

AiCha4811, moniczko., Annie1981 lubią tę wiadomość

• AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpiochu dobrze specjalnie dla Ciebie dzisiaj do tego usiade zamiast szukania wózka.
    Dobuska właśnie dzisiaj miałam pisać do Ciebie czy testowalas , bardzo mi smutno ze nie udało się, na mnie tez clo źle działało, jesli nie widzisz efektów to może przedyskutuj to z ginem, moze nie warto sie truć. Gdybyś jednak postanowila sprobowac z podwójną dawką to pamiętaj ze mam całe opakowanie na zbyciu i moge Ci oddać. Nadal bardzo Ci kibicuję, smutno mi bardzo ze to jeszcze nie ten moment :-(
    Mimo wszystko gdy już pojawi sie dzidzia to,zarówno Ignas jak i Emilka są bardzo ladnymi imionami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 15:16

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, pstryknęłam, to my, 21 tc
    aonz40.jpg

Annie1981, AiCha4811, Anulka0407 lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smyrnięcia lub sporadyczne motylki czułam od 14 tc, ale cały czas nie byłam pewna czy to TO. Pierwszego kopniaka poczułam w 24 tc od tamtej pory byłam przekonana na 100%, że to dziecko :) Także rozumiem jakie to trudne odgadnąć ;)

Dobuska. Spioch. Miło Was widzieć znowu na wątku :)
    Dobuska. Myślę, że terapia to super rozwiązanie, na pewno będzie Ci łatwiej :) A jak piesek?

Lady. Duży już Twój brzuszek :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spiochu dla Ciebie i dla pozostałych - na tym watku jest nasza historia.
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/rozmawiamy-o-wszystkim-wspolnie-dazymy-do-spelnienia-marzen,10495,247.html?sd=1

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duży to fakt :3, z Zuzką miałam mniejszy, ale synuś jest malutki, co niektóre dziewczyny w niższych ciążach mają większe dzieciaczki niż ja, moja gin mówi że póki nie ma różnicy w wadze 3 tyg, to nie ma co się martwić.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha wiem kochana pamiętam, ale mam jeszcze półtorej opakowania. :( Na pewno będę nalegać na odstawienie clo jak dwie tabletki nie dadzą rady.

Spioch nie robiliśmy badania, bo przez rok nie miałam owulacji co było potwierdzone monitoringami, testami i temperaturą. Nawet najlepsza armia nie miała o co walczyć. :) Jak to mi powiedziało dwóch lekarzy, wszystko po kolei.:) Nie dokładam sobie. :)

Annie dziękuję!:* psina już dużo lepiej, ale czeka nas jeszcze jedna operacja. :(

Lady Savage lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2017, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Aicha. Przeczytam dziś po pracy <3

Dobuska :*

Lady bardzo ładny brzuszek.

AiCha4811 lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Spioch jak u Ciebie sytuacja? Coś nowego ?:) :*

• dobuska Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha popłakałam się... dziękuję Ci za to co napisałaś :*

• moniczko. Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, proszę o radę...

Od 2/3 dni mam w ciągu dnia (2-3 razy i w nocy też się czasami obudzę) twardnienie macicy, które trwa kilka sekund i przechodzi. Jest bezbolesne.

Mój lekarz jest na urlopie i wizytę mam dopiero 08.08, nie wiem co robić

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha nie wytrzymałam i przeczytałam. Piękna historia, aż sie wzruszyłam. Dziękuje :*

Annie zaglądam do was caly czas, tylko sie nie udzielam

Dobuska u mnie nic nowego. Nie chce wam tu truc. Poza tym odpuscilam, zyje z dnia na dzień wierząc, że kiedys się to wydarzy. Zastanawiam sie tylko czy nie iść do gina na hsg sprawdzić jajowody. Ale ciągle zwlekam z lekarzem,bo jednak chciałabym aby to zdarzylo sie naturalnie bez jakichkolwiek pomocy :-) morfologia plemnikow mojego meza po suplementach wzrosla do 8% a bylo 2% co podnioslo nas na duchu. Nie wiem czy to wynik tego ze robilismy w innej klinice czy nie ale wole wierzyc ze to przez suplementy i ze to nie bylo jednorazowe ;-) dlatego ja polecam badac nasienie. A teraz czekam. Nie mierze temperatury i kochamy sie kiedy mamy ochotę a nie kiedy wypada. Dalej czekam :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 10:46

Annie1981, AiCha4811, Lady Savage lubią tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha. Piękna historia, popłakałam się :)

moniczko. To mi wygląda na skurcze Braxtona-Hicksa. Macica trenuje do porodu. Tak już będzie do końca i nie należy się tym przejmować, chyba że twardy brzuch będziesz miała przez dłuższy czas niż kilka minut :)

Spioch. Jeżeli długo się staracie to polecam zrobić to HSG. Dziewczyny na innych wątkach bardzo sobie chwalą, bo oszczędzają czas jeżeli wychodzi coś nie tak. Jakie to ma znaczenie czy sama zajdziesz czy z pomocą lekarzy? Najważniejsze, że będzie dziecko a w jaki sposób to potem się zapomina i nie ma to najmniejszego znaczenia ;)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Annie zgadzam sie z Tobą. Tylko że w mojej miejscowości nie ma żadnego godnego polecenia ginekologa od starań a wyjazdy do kliniki nieplodnosci... No coz bede szczera nie widzi mi sie to. Uważam,że zbijają kase :-(

• AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spiochu a skad jestes? Poszukaj gin ktory pracuje tez na NFZ, wtedy laparo zrobi na fundusz, ja mogę polecic gorąco moją gin która mimo ze chodze do niej prywatnie zalatwila mi laparo na NFZ, no ale to jest Śląsk. Choc moja kuzynka do swojego gin jeździ 60 km w jedną strone. Czasem warto.

Annie1981 lubi tę wiadomość

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z łódzkiego ;-) tak wiem dlatego po wakacjach chyba sie rozejrze za kims ;-)

Annie1981 lubi tę wiadomość

‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ