X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Dobuśka, ja tak jak Aicha - na nerwy staraniowe fitness crossfit i tabata. Nie było sił po tym myśleć :) Polecam.

My z mężem rozmawialiśmy trochę o imieniu i dla córci podoba nam się Hania i Michalinka, a dla synka Antoś.

Aicha, super, że macie już wybrane :)

Annie, 33 tydzień. Pamiętam jak cieszyłaś się z połowy ciąży ! :D leci ten czas nieubłagalnie.

Dziewczyny, Wy chodzicie do ginekologów prywatnie, na kasę chorych, czy jak? :) Zastanawiam się czy ja robię dobrze, że wszystko załatwiam prywatnie... płacę 180zł za wizytę i później pewnie nas to wykończy finansowo...

Annie1981, dobuska lubią tę wiadomość

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha. Zapomniałam napisać, że cieszę się, że macie już imię wybrane :) Już wpisuję na pierwszej stronie :)

Moniczko. Ja tylko na pierwsze USG szłam prywatnie, potem wszystko państwowo. Tyle, że ja w UK i tu jest bardzo trudny i drogi dostęp do prywatnej służby zdrowia, więc to też inaczej.

Agulineczka. Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2017, 21:18

AiCha4811, moniczko. lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest dobry pomysł z tą tabatą, ja bardzo lubię. Ale zapominam w nerwach, że to może mi pomóc i zaczynam płakać bez sensu. Ja po CLO to jestem potworem, a nie kobietą.
    Wczoraj już pierwszy raz mąż był zirytowany tymi humorkami, ale naprawdę nie mam mu tego za złe, bo naprawdę można dostać na głowę, a on ma anielską cierpliwość.
    Postanowiłam, że poproszę lekarza za tydzień, żeby odstawił mi clo. Nie daję sobie z nim rady, a i skuteczność chyba żadna...

Moniczko ja też niestety chodzę prywatnie. :( Mimo, że nie ciąża to starania i monitoringi więc tez szarpie, ale co mam zrobić, że nikomu na nfz nie ufam.

Annie jak tam się czujesz? widziałam na wrześniówkach juz jakies porody! Tak szybko? Mam nadzieję, że się nie zestresowałaś. :)

moniczko. lubi tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska. Szkoda, że clo tak źle na Ciebie działa. Mam nadzieję, że lekarz wymyśli coś innego.
    Tak, na wrześniówkach już chyba 5 dzieciaczków i na wątku zapanował popłoch. Dziewczyny zabierają się za zaległe pranie czy pakowanie torby do szpitala. Mnie to trochę denerwuje, bo czuję niepotrzebną presję. Dziewczyny, które urodziły, to mamy bliźniaków, które przecież zawsze wychodzą wcześniej oraz te, które miały zagrożoną ciążę, leżały, skracała im się szyjka itd. Moja ciąża przebiega książkowo, więc nie sądzę, żeby Emilka aż tak się pospieszyła. Staram się nie przejmować co dziewczyny teraz piszą, ale też nie da się aż tak odciąć. W sobotę miałam okropną noc, miałam koszmary, nie mogłam spać, a każde bulgotanie w brzuchu brałam za oznakę wcześniejszego porodu. Masakra. Mam nadzieję, że mi to przejdzie, jak nie to chyba przestanę czytać wątek, bo nie chcę się stresować.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Lola83 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po przerwie. Nie nadrobie Was, ale spiesze doniesc co mnie zajelo przez tyle czasu.

Jakis czas temu na usg lekarz stwierdzil u Piotrusia rozszczep wargi. Przezylismy koszmar czytajac i myslac co nas czeka, modlac sie zeby wada nie byla rozlegla. Natomiast z tylu glowy pozostalo troche niedowierzania, bo to jeden z dwoch lekarzy, do ktorego chodze, a zdjecia od tej drugiej lekarz pokazywaly raczej cala warge, oczywiscie lekarzami nie jestesmy. Zalatwilam sobie szybkie usg u taty mojego kolegi. W prawdzie nie byly najlepsze warunki do ogladania wargi, ale on nie zauwazyl zadnej wady. Za kilka dni mialam wizyte u drugiej lekarz. Ona, jak sie dowiedziala o takim podejrzeniu, powiedziala, ze obejrzymy na wizycie, a ona da mi skierowanie do szpitala na dokladne usg. jednak podczas wizyty udalo sie wrage ladnie obejrzec, wezwala drugiego lekarza na konsultacje, tamten to juz taki lepszy specjalista od usg. Oboje ogladali, narobili zdjec, obejrzeli warge, podniebienie i wszytsko dookola, na koniec orzekli, ze nic nie ma. Moj koszmar sie skonczyl... nie jest ta ciaza dla mnie laskawa, ale teraz jestem taka szczesliwa, ze wszystko okazalo sie nieprawda, a Piotrus ma sliczna warge, jak moja córcia. Wczoraj zauwazylam, ze dokladnie tak samo uklada im sie ta warga...

Annie, ja w pierwszej ciazy tez sie nie spieszylam z pakowaniem, w efekcie pakowalam sie w nocy, w drodze na ip ;) Wiec polecam nie panikowac, ale byc jednak wczesniej przygotowanym. Aczkolwiek Twoj termin jest na koniec wrzesnia, mozesz chyba jeszcze z tym zaczekac. Dziewczyny, ktore maja termin na poczatek wrzesnia juz moga czuc presje. Ja urodzilam miesiac wczesniej. Sama planuje byc spakowana na 1 wrzesnia, jak do szkoly ;) Chyba, ze cos sie zdarzy, to wczesniej sie wezme.

Fruska widzialam, ze wybralas imie Marianna, jest przepiekne!! Bardzooo mi sie podoba :) gdybym miala druga corcie.. ehhh ale ja juz w ciaze wiecej nie zachodze, nie ma mowy!

Aicha Leon zostaje Leonem i super! Jak pisalam Wam ostatnio, ze znam jednego Leona, ktory jest jeszcze w brzuszku, to tego samego dnia Leon z brzuszka wyskoczyl ;) Znajomi od zawsze marzyli o Leonie, pierwsza urodzila im sie jednak corka i musieli poczekac ;)

Dobuska kochana, tak bardzo trzymam za Ciebie kciuki. Moze faktycznie to Clo nie dla Ciebie i trzeba poszukac innego wyjscia...

Ja chodzilam do lekarza prywatnie i na nfz. Ten prywatny 150 zl za wizyte i bledna diagnoza, wiec zostaje juz u mojej lekarz na nfz. Ale ona akurat prowadzi ciaze jakby byla prywatnym lekarzem. mam wizyty co 4-5 tyg, drukuje mi zdjecia 3d, daje duzo badan, wymaz na czystosc pochwy robila juz dwa razy dla pewnosci, usg robi bardzo dokladnie i sama mowi, ze w razie najmniejszej watpliwosci wysyla na usg do szpitala, gdzie sama pracuje wiekszosc czasu.

W ogole czytam Was na biezaco, ale nie mam glowy do kazdej sie odniesc ;)

Calujemy z Piotrusiem:*

Anulka0407, AiCha4811, Lady Savage lubią tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola. Jejku, współczuję tego stresu. Cieszę się, że wszystko dobrze się skończyło :)
    Tak jak mówisz, termin mam na koniec września, to czuję się bezpiecznie. Jakoś w ogóle nie brałam pod uwagę wcześniejszego porodu, ale jak piszesz, że urodziłaś miesiąc wcześniej to już sama nie wiem co myśleć. Najgorsze jest to, że jak Emilka prędzej się urodzi to ja zostanę sama z opieką po CC czego trochę się boję. Okazało się, że mąż nie dostanie urlopu. Mama ma do mnie przylecieć 20 września, a bilet muszę za chwilę kupować, więc mam nadzieję, ze Emilka zaczeka ;)

W ten weekend podjęliśmy z mężem decyzję, że w maju/czerwcu wracamy do Polski. Już nie mogę się doczekać i mam nadzieję, że plany wyjdą :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• dobuska Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie wspaniała wiadomość z tym powrotem do Polski! Wiem jak bardzo chciałaś wrócić. Fajnie!:)
    Co do tego, że nie poddałaś się panice to bardzo rozsądne, stres na pewno nie jest w Twoim stanie wskazany, ale zgadzam się troszkę z Lolą, przezorny zawsze ubezpieczony. Spokojnie do końca sierpnia mozesz czekać z tymi ubrankami i torbą. Aczkolwiek ja czuję, że gdybys rodziła SN to byś przenosiła jeszcze ciąze. :D
    Emilce u Ciebie dobrze.:)

Lola to coś strasznego.... to dziwne, że lekarz tak szybko postawił taka diagnozę. Nie wiem nawet jak to skomentować. Najważniejsze, że już jest wszystko w porządku.

Dziękuję każdej z Was bardzo za wsparcie. Żałuję, że nie mam Was bliżej siebie, bo mi jest juz tak strasznie cięzko....:(

Annie1981 lubi tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola współczuję przeżyć i bardzo sie cieszę, ze wszystko ok.

Annie u mnie na lutowkach tez dziewczyny niektore urodziły w styczniu, ja mialam termin po 10 lutym, a urodzilam 11 dni po terminie. Prawdopodobnie termin nie byl w 100% dobrze wyliczony, ale jeszcze z tydzień i bylabym marcowka, takze spokojnie :) warto miec torbe spakowana mysle okolo 34 tyg.

Aicha super, ze imię wybrane :)

Moniczko zarówno Hania jak i Antos ladne imiona :) Michalina jako Misia do malej dziewczynki fajnie, ale juz Miska czy po prostu Michalina mniej mi sie podoba, ale to tylko moje zdanie i nic mi do tego :)

Dzieki Annie za kciuki przed wizyta. Nie lubie chodzic do gina, zawsze mnie to stresuje, ale jakoś dam radę. Zobaczymy czego sie dowiem.

Annie1981, moniczko. lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 20:36

kaka470, Anulka0407, Lady Savage lubią tę wiadomość

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yvonneSW wrote:
    Czy któraś z was może testowała testami ciążowymi z allegro? Ja dziś zatestowalam i wyszedł taki bladzioch któremu jakos nie ufam ale jest tam widać go gołym okiem (na zdjęciu bardzo ciężko go uchwycic)
    https://www.fotosik.pl/zdjecie/20ebaf5da797a406
    https://www.fotosik.pl/zdjecie/48eee7633fbcb084
    toż to piękna krecha!!! Gratulacje!!!! :)

yvonneSW lubi tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yvonneSW. Widzę bladziocha! A który to dpo?
    Ja testowałam takimi samymi testami z allegro i one bardzo dobrze mi się sprawdzały. Jak wyszedł mi bladzioch to kupiłam też lepsze testy i one potwierdziły ciążę. Robiłam je codziennie i możesz zobaczyć jak kreseczka ciemniała. Ten pierwszy test jest z 14 dpo czyli termin @. U Ciebie obstawiam, że jest wcześniej jeżeli kreseczka taka jasna. Teraz musi tylko ciemnieć. Po cichu gratuluję :)
    25frul4.jpg

yvonneSW, Lady Savage lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• yvonneSW Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yvonneSW. Koniecznie testuj wcześniej! Wszystko jest możliwe, zdaje się, że Lola chyba też zaszła w ciążę w "bezowulacyjnym" cyklu wg gina ;)
    Jejku jak się cieszę, dawno nie miałyśmy tu dwóch kreseczek :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• yvonneSW Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Annie1981 lubi tę wiadomość

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yvonne mi ostatnio w drugiej ciazy pozytywny test wyszedl juz w 9dpo. Robiłam wiele testow i ten z allegro byl zawsze najjasniejszy. Jak teraz na tym wyszla Ci taka kreska to mysle, ze na takim lepszym wyjdzie lepsza. Testuj jutro! Ja wierze, ze sie udało.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yvonne, ja też widzę dwie kreski! :) czekamy na relację!

Lola, cieszę się, że z Piotrusiem wszystko dobrze i bardzo współczuję stresu :(

yvonneSW, Lola83 lubią tę wiadomość

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w końcu jakiś pozytyw!:D

• Lola83 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    yvonneSW. Koniecznie testuj wcześniej! Wszystko jest możliwe, zdaje się, że Lola chyba też zaszła w ciążę w "bezowulacyjnym" cyklu wg gina ;)
    Jejku jak się cieszę, dawno nie miałyśmy tu dwóch kreseczek :)

Bezowulacyjnym wg gina i wg testow owu, z ktorych zaden nie wyszedl jako pozytyw!! Mialam kupione bilety do Rzymu na weekend do kolezanki!

To jest wlasnie watek fuksiar:P Bardzo sie ciesze na kolejna bezowulacyjna fasolke!!

Hania i Michalina mi sie podobaja. Natomiast Antoni za bardzo mi sie teraz kojarzy. Ale imie mi sie zawsze podobalo!

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole dziewczyny te emocje zwiazane z pozytywnym testem. To cudowne chwile. Zaluje, ze juz nie bedzie dane mi tego zaznac :)

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ